Dövülen kuzenim

Merhaba hepinize. Duyduğumdan beri kendime gelemediğim ama bir çare de bulamadığımız bir durum var. Ailem evlendikleri zaman doğup büyüdükleri şehirden ayrılmışlar ve akrabalarımızla genel olarak anlaşamadığımızdan pek iletişimimiz yok. Bunları anlatıyorum çünkü hem ülkenin bir ucundayız onlara göre hem de babam araya girse bile müdahale etmesine izin vermeyecekleri için elimiz kolumuz bağlı yaşananlar konusunda. Kuzenim çocuklarını sürekli dövüyormuş yani şiddete uğrayan kuzenimin çocukları. Hatta şöyle ki 6 yaşındaki kızının dayak yüzünden bir kulağı sağır olmuş. Hastanede merdivenden düştüğünü söyleyeceksin diye tembih etmişler ortada bariz şiddet olduğu açıkken oradaki kimse de müdahale etmemiş 😞 Olayı duyan başka bir akrabamız çocuğu ziyarete gitmiş hastanede kız 'beni kimse sevmiyor, ölmek istiyorum' diyerek ağlamış. 6 yaşındaki küçük bir çocuk ölmek istiyorum cümlesini kuracak kadar çok acı çekmiş. Akrabamız babasına nasıl böyle bir şey yaparsın diye hesap sorduğunda kuzenim ona da saldırmış hastanede. Biz bunları duyduğumuzda şoka girdik nasıl yaşanabilir diye ağlamaktan kendime gelemedim sabahtan beri. Kuzenim ile şimdiye kadar hiç iletişimim olmadı ama numarası kayıtlı telefonumda arayıp ağzıma geleni saymak istedim babam durdurdu 'sana sinirlenir çocuklardan çıkarır yine öfkesini' diyerek. Orada yaşayan hiçbir akrabamız onlarla muhatap olmak istemiyor kimi aradıysak araya girmesi için bize de bela olur diye kabul etmediler. Şikayet etsek çocukları esirgeme kurumuna verseler onlar için daha iyi olabilir dedik bunu konuştuğumuz akrabalarımızdan birine bahsettik sakın yapmayın esirgeme kurumları daha kötü durumda diye bize engel olmaya çalıştılar ama bence her türlü daha iyidir. Cümleler karışık oldu kusura bakmayın belki daha önce çevresinde böyle bir şey yaşayan akıllıca tavsiye verebilecek biri vardır o yüzden anlatmak istedim.
sız haber vermedıgınız surece. o canı cocıkları öldurebılır onca sey duyuyoruz secım sızın

Bizim okulun önünde bir anne çocuğunu döverken öğretmen arkadaş müdahale etmiş. Kadın ona da vurmuş, doğruca darp raporu almış, dava açmış ve sosyal hizmetlere de haber vermiş. Kadın bir aydır ağlayarak sürünüyor ne yapacağım diye.
Yan şurada yoldan geçen bir insan haddini bildirebiliyor da orads gören duyan onlarca akrabanın nasıl kılı kıpırdamıyor? O çocuğun vebali onların da üzerinde.

Esirgeme kurumu bin kat iyi bunu bilin.
Sadece anne sevgisini veremiyorlar.
Siz elim uzanmiyor diyip kenarda oturamazsiniz.
Eliniz buraya uzanmis mi uzanmis
Git telefon mu ediyorsun gerekeni söyle
Ah vah edilecek husus degil
En az onlar kadar suçlusun sessiz kalırsan!

Merhaba hepinize. Duyduğumdan beri kendime gelemediğim ama bir çare de bulamadığımız bir durum var. Ailem evlendikleri zaman doğup büyüdükleri şehirden ayrılmışlar ve akrabalarımızla genel olarak anlaşamadığımızdan pek iletişimimiz yok. Bunları anlatıyorum çünkü hem ülkenin bir ucundayız onlara göre hem de babam araya girse bile müdahale etmesine izin vermeyecekleri için elimiz kolumuz bağlı yaşananlar konusunda. Kuzenim çocuklarını sürekli dövüyormuş yani şiddete uğrayan kuzenimin çocukları. Hatta şöyle ki 6 yaşındaki kızının dayak yüzünden bir kulağı sağır olmuş. Hastanede merdivenden düştüğünü söyleyeceksin diye tembih etmişler ortada bariz şiddet olduğu açıkken oradaki kimse de müdahale etmemiş 😞 Olayı duyan başka bir akrabamız çocuğu ziyarete gitmiş hastanede kız 'beni kimse sevmiyor, ölmek istiyorum' diyerek ağlamış. 6 yaşındaki küçük bir çocuk ölmek istiyorum cümlesini kuracak kadar çok acı çekmiş. Akrabamız babasına nasıl böyle bir şey yaparsın diye hesap sorduğunda kuzenim ona da saldırmış hastanede. Biz bunları duyduğumuzda şoka girdik nasıl yaşanabilir diye ağlamaktan kendime gelemedim sabahtan beri. Kuzenim ile şimdiye kadar hiç iletişimim olmadı ama numarası kayıtlı telefonumda arayıp ağzıma geleni saymak istedim babam durdurdu 'sana sinirlenir çocuklardan çıkarır yine öfkesini' diyerek. Orada yaşayan hiçbir akrabamız onlarla muhatap olmak istemiyor kimi aradıysak araya girmesi için bize de bela olur diye kabul etmediler. Şikayet etsek çocukları esirgeme kurumuna verseler onlar için daha iyi olabilir dedik bunu konuştuğumuz akrabalarımızdan birine bahsettik sakın yapmayın esirgeme kurumları daha kötü durumda diye bize engel olmaya çalıştılar ama bence her türlü daha iyidir. Cümleler karışık oldu kusura bakmayın belki daha önce çevresinde böyle bir şey yaşayan akıllıca tavsiye verebilecek biri vardır o yüzden anlatmak istedim.
Kuruma haber verin

Esirgeme kurumu bin kat iyi bunu bilin.
Sadece anne sevgisini veremiyorlar.
Siz elim uzanmiyor diyip kenarda oturamazsiniz.
Eliniz buraya uzanmis mi uzanmis
Git telefon mu ediyorsun gerekeni söyle
Ah vah edilecek husus degil
En az onlar kadar suçlusun sessiz kalırsan!
Ben zaten defalarca belirttim kesinlikle müdahale etmeme gibi bir durum yok. Sadece buradan da fikir danışmak istedim 'bu yolu izlerken şunu da yapın' tarzı tavsiye verebilecek biri çıkar diye. Sanki ben sizin küçük çocuğunuzum gibi azarlar şekilde yazmışsınız hiç gerek yok bu tarz üsluba.

Lütfen o kiza sahip cikin, bu insanlik borcudur vebaldir, suanda yasadiklari ömür boyu karsisina cikacak ve tramva olup bütün hayatini ele gecirecek.
Herzaman ettigim duadir,suanda dünyanin neresinde olursa olsun dayak yiyen eziyet gören cocuklari koru Allah’im.
Bende psikolojisi bozuk bir anneden gece gündüz dayak yerken baba dahil aman bize bulasmasin diyerek bütün aile Sagir ve dilsiz olmustu.
Ama Allah büyüktür bakalim bu vebalin altindan nasil kalkacaklar?

çocuğun annesi nerede?
Annesiyle birebir iletişime geçemedik henüz. Annem kendisine ulaşıp konuştuktan sonra karar vereceğiz. Duyduğumuz kadarıyla kadın da aynı şekilde şiddet uyguluyormuş ama belli olmaz belki yalandır, kadın da zor durumdadır ona göre farklı bir yol izlenebilir.

Annesiyle birebir iletişime geçemedik henüz. Annem kendisine ulaşıp konuştuktan sonra karar vereceğiz. Duyduğumuz kadarıyla kadın da aynı şekilde şiddet uyguluyormuş ama belli olmaz belki yalandır, kadın da zor durumdadır ona göre farklı bir yol izlenebilir.
anne normalse belki ikisi icin iyi bir duzen kurabilir akrabalariniz el birligiyle 🥺
kuzucum yazık ya küçücük daha elleri kırılsın hayvanin

Ben zaten defalarca belirttim kesinlikle müdahale etmeme gibi bir durum yok. Sadece buradan da fikir danışmak istedim 'bu yolu izlerken şunu da yapın' tarzı tavsiye verebilecek biri çıkar diye. Sanki ben sizin küçük çocuğunuzum gibi azarlar şekilde yazmışsınız hiç gerek yok bu tarz üsluba.
Konunun gerginliğinden belki... Boş durmayalım tarzında yazdım. Belli ki sende ne yapacağının şaşkınlığı içindesin ama en iyisi bu inan bana... Veremedikleri tek şey anne sevgisi... Ve inanın bana en garip olansa vaktiyle annesi tarafindan istismar edilmis çocukların , kurum dönüşü yine annelerini seçecek olmaları. Işim geregi yakin arkadaslarim var bu kurumda. Yine tum samimiyetimle söylüyorum eskisi gibi degil artik cocuk esirgeme kurumları...

Allah o bebeklerin yardımcısı olsun, aileni seçemiyorsun maalesef. Bu tip insanların psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum ciddi hastalıkları

Babam zaten bu adam sonradan size zarar vermeye çalışır diye korkuyor ama yine de asla vazgeçmeyeceğiz. Biz bir şekilde kendimizi koruyabiliriz ama onunla aynı evde olan küçük çocuklar nasıl savunacak kendini? Sosyal hizmetler için nasıl bir yol izlemeliyiz bilen var mıdır acaba burada? Şimdi adamın adresi yok kimse vermek istemedi bize. Sosyal hizmetleri aradık diyelim sadece isim ve şehir belirtirsek olur mu, kanıt olmadan çocukları alıyorlar mı bunlar da önemli. Babam sosyal hizmetler çocukları almazsa kuzenim bu sefer öldürmeye kadar işi götürür diye de endişe ediyor. Bizim zaten başımız çok ağrıyacak orası belli ama çocuklara zarar gelmesin diye iyice hesap etmek istiyoruz her şeyi.
Aile bakanlığına whatsapp tan yazabilirsiniz, hemen ilgileniyorlar.Numara ekte.

Eklentiler

• Screenshot_20201118-213252.webp
    Screenshot_20201118-213252.webp
    15 KB · Görüntüleme: 36
Çok üzücü, siz anlatınca aklıma geçen sene ders çalışmıyor diye babası tarafından dövülüp hayatını kaybeden çocukcağız ve müge anlı da çıkan şiar geldi. Devletin kurumu her zaman için daha iyi o çocuklar için. Artık çoğu yerde yurt ortamı bile değil daire düzenindeler. Akrabam sosyal hizmetler de hemşire, inanın o kadar hassaslar ki en ufak şeyde hastaneye gidiyorlar. İlaçlarını elleriyle içiriyorlar.

çocuk hastalar acil servise başvurduklarında,fiziksel herhangi bir muayene bulgusu olması durumunda ( şişlik,morluk,zehirlenme vb. her türlü olayda) bu olay adli sayılır ve tutanak tutulur.

aile merdivenden ,yüksekten düştü, şöyle böyle oldu dese bile adli vaka kapsamına girer ve emniyete haber verilir. çocuk istismarına karşı alınmış bir önlemdir bu.

hiç mi araştırılmamış,gidilen hastanelerin hiç birinde mi tutanak tutulmamış? nasıl bu kadar gizlenebilmiş bu durum?

Çok üzüldüm 😔 Allah kahretsin öyle babayı,elleri kırılsın ,küçücük çocuğu dövecek kadar vicdansız bir insan ...lütfen o çocuğa sahip çıkın !! diğer akrabalarınız gibi yapmayın,yavrum ne kadar korkuyordur ,ne kadar çaresizdir.. arayın gerekli yerleri haber verin, çocuğu alsınlar o vicdansız ailenin elinden.

O adami dovmek lazim sagir edene kadar...

Allah askina millet ne cok biliyo ya.Ne demek devlet kurumlari daha kotu.Babam senelerini verdi oraya.Dayak yok siddet yok.belli bi yasa gelince ellerinde isleri hazir.O anne babadan bin kat daha iyiler.Lutfen ihbar edin.

Back
X