Dowm sendromu riski

Rabbim bu guzel gunlerin hurmetine sifasini verir insallah..
Insallah sabrinizin sonu selamet olur,birlikte nice guzel yillar yasarsiniz beraber..
Insallah canım sızlerınde guzel yıllarınız olsun.. ınternetten sakrokoksigeal teratom yazıp gorsellerden bakabılırsın. sureklı belırtıyorum tek ıstegım umutsuz annelere umut olmak :)

eski konunu da okudum. cesaretinden tevekkulunden dolayi takdir ediyorum seni. dilerim bebegin sagligin kavusur. ama eminim ki hersey guzel olacak. guclu annelerin guclu kizlari olur.
Allah yeter kı dılesın :)) dogum oykulerımde paylasmıstım ıstıyorum kı anneler yavrularından vazgecmesın sureklı ustune basa basa belırtıyorum

benim merak ettigim ikili testte ilk olarak ense kalinligi olculur ve 16. hftadan sonra ense klinligi net olculmez ense kivrimi olculur. bence ilk olarak fetal eko cektirin. universite hastanelerinde bu fetal eko cektirilir. iyi bir radyologtan da ayrintili ultrason yaptirin. kol boyu bacak boyu hatta parmak boylarina kadar baktirin. dilerim hersey guzel olur sizin icin.

Ankaradaysniz Ali Ipek ayrintili ultrasonda cok iyidir. gazi ve baskent unv. hastanesi fetal eko icin iyidir. gazide randevu zor olur ama baskentte daha iyi olur.

Insallah canım sızlerınde guzel yıllarınız olsun.. ınternetten sakrokoksigeal teratom yazıp gorsellerden bakabılırsın. sureklı belırtıyorum tek ıstegım umutsuz annelere umut olmak :)
Cok tesekkur ederim.
Siz guclu bir annesiniz,bebeginiz gercekten cok sansli..sizin gibi bir annesi oldugu icin..

Sagol canim anne degilim ama o muhtesem duyguyu Rabbim isteyen herkese tattirsin insallah..

Merhaba arkadaşlar.21 haftalık hamileyim,2 li ve 3 lü tarama testlerim normal çıkmıştı, bugün organ taraması yaptırdım.herşeyi normal ama ense kalınlığı 6.3 ve 6.8 çıktı.amniyo sentez önerdi.başka bir doktora sonucu msj attım.bana göre normal benim yakınım olsa amniyo sentez yaptırmam dedi.dünya başımıza yıkıldı sanki.ense kalınlığı fazla çıkıp sağlıkli bebek dünyaya getiren var mı.lütfen yardım edin iyi şeyler duymaya ihtiyacım var.risk çıksa bile kıyamam kuzuma:cry:
Amniyo sentezden once anneden kan alip bebegin dnasindan % 99 sonuc aliniyo onu yaptir istersen. Tek basina ense kalınlığı down sendromunu belirlemeye yetmez. Icini ferah tut saglikli bi sekilde bebegini kucagina alirsin insallah

Uzulmeyin inşallah bir sıkıntısı yoktur.
Kardesimde çıkmıştı annem ileri yas dogum yapti. 42 yasinda idi. Doktorlar alalim falan dediler annem hic tevekkülü elden birakmadi.
Saglikli bir kardesim var 4 yasinda..
ola ki allah esirgesin down sendromubile karşılaşacak olursaniboninnbir melek size en büyük dunya ve ahiret hediyesiboldugunu unutmayin. Vicdaniniz gönlünüz zihniniz rahat olsun..

Merhaba arkadaşlar.21 haftalık ham,2 li ve 3 lü tarama testlerim normal çıkmıştı, bugün organ taraması yaptırdım.herşeyi normal ama ense kalınlığı 6.3 ve 6.8 çıktı.amniyo sentez önerdi.başka bir doktora sonucu msj attım.bana göre normal benim yakınım olsa amniyo sentez yaptırmam dedi.dünya başımıza yıkıldı sanki.ense kalınlığı fazla çıkıp sağlıkli bebek dünyaya getiren var mı.lütfen yardım edin iyi şeyler duymaya ihtiyacım var.risk çıksa bile kıyamam kuzuma:cry:
Kiyma zaten benim ilk bebeğim de 7 8 cesit sorun vardi heyet raporu cikti ama ben sınavim dedim sabrettim ne olacağını ancak Allah bilir belki hicbirsey olmayacak

Bebegi aldirmayacaksan niye amniyosentez yaptirasin ki? Herseyi rabbim biliyor kizimda cok gereksiz stresler yasadim tip bi yere kadar sorulari cevaplayabiliyor. 2li 3luler normal cikmis. 20. Haftalarda neyin ense kalinligina bakiyorlar anlamiyorum o 12. Haftada olmuyor mu? Amniyosentezinde riskleri var ben olsam yaptirmam ama aldirmayi dusunuyorsan yaptir. Oyle yada boyle evlat sonucunda

Merhaba arkadaşlar.21 haftalık hamileyim,2 li ve 3 lü tarama testlerim normal çıkmıştı, bugün organ taraması yaptırdım.herşeyi normal ama ense kalınlığı 6.3 ve 6.8 çıktı.amniyo sentez önerdi.başka bir doktora sonucu msj attım.bana göre normal benim yakınım olsa amniyo sentez yaptırmam dedi.dünya başımıza yıkıldı sanki.ense kalınlığı fazla çıkıp sağlıkli bebek dünyaya getiren var mı.lütfen yardım edin iyi şeyler duymaya ihtiyacım var.risk çıksa bile kıyamam kuzuma:cry:

Var var merak etme, mercedes ense diyorlardi esimin yeğenine :)

Endise etme. Fakat cok iyi bir doktora git. Özellikle üniversite hastanesini oneririm.

Hayirlisiyla saglikla al bebegini kucagina inşallah :)

Bakın benim annemde 41 yaşında küçük kardeşime hamile olduğunu öğrendiğinde down sendromlu olur sağlıklı olmaz şu testi yaptırın onu öyle yapın diye diye kadının başının etini yediler doktorlar.Annem de yaptırmam testleri de hiçbir şeyi de bu saatten sonra ne aldırması dedi sonuç gayet sağlıklı bir kardeşim oldu.
Bu süreçlerde en çok güven duyduğunuz doktorunuza danışın ama umutsuzluğa da kapılıp doktorun her söylediği olacak hissiyle hareket etmeyin.İnşallah sapasağlam alırsınız kucağınıza bebeğinizi

Bende oğluma hamileyken 2.tarama testim normal cikmisken 3. taramada downsendromu ola bilme ihtimali yükesek cikmisti amonisentez yapmamizi istedi doktorum ben kabul etmedim cünkü düşük riskide var denildi.. Hamileliģim hep stresli gecti bu sebepten sonra be gelirse rabbimden gelir dedim ve suan oğlum 3 yasinda ve masallah sağlikli ve cok zeki bir cocuk.

Merhaba.tek tek hepinize çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve dualarınız iÇin. Herşey o kadar üst üste geldi ki düşünmeye vakit bile bulamadık.adanada yaşıyorum eşim askeri personel doğuya tayinimiz çıktı.benim geçen hafta atamam yapılDı. Esimle bir süre ayrı şehirlerde yaşamamız gerek.evi topladık yarın ayrılmamiz gerek.başka bir doktora gidecek vakit bile yok.araya bayram tatili giriyor.eşim illa yaptıralım bu şüphe ile kalan 4 ay geçmez diyor.ola ki down sendromu çıktı.dört ay yine geçmez üzüntü ile.kaldı ki amniyo sentez hiç masum bir işlem değil dedi Dr. sonuç sağlıklı diyelim ya amniyo sentez yaptırıp bebeği kaybedersem, nereden tutsam elimde kalıyor.lütfen dua edin.bu arada gebelik için geç bir yaş mı bilmiyorum ama 34 yaşındayım.9 yaşında bir kızım var.

Canim o testlerin guvenirliligi %100 degil sadece down sendromu riski var yok onu belirliyor. olmayabilirde.
Yani olmamasi mucize degil down riski var denip herseye hazirlikli olup normal doguran cok aile var Allah yardimcin olsun

Ben 2 li 3 lü testleri yaptırmamıştım sadece ayrıntılı utrasona gırdım ve bebegımın dunyada ender gorulen sakrokoksigeal teratom adında bır hastalıgının oldugunu ogrendım. amnıyosentez yapılacagını soyledı doktorum kabul etmedım sebebı ıse dusuk rıskı olmasıydı ve ben hıcbır sekılde aldırmayı dusunmedıgım ıcın reddettım. gebelıgım boyunca bebegım ıle beraber tumor tasıdım ve bebegım tumor ıle dogdu yasaması ımkansızdı keza benım de oyle ama umudumu yıtırmedım dualarımı eksık etmedım sen de oyle yap bol dua et emın ol kı karsılıgını bulursun
Canım kızımda da solid matür teratom vardı,doğduktan sonra ameliyat oldu.Onkoloji kontrolündeyiz. Durumunuz iyidir inş,şuan nasılsınız?Kuzucum kaç yaşında?

Back
X