ecrennnn merhaba,
Doğumunuz nedeniyle öncelikle gözünüz aydın. Bu söyleyeceğimi lütfen yanlış anlamayın. Benim de Down sendromlu bir oğlum var 2.5 yaşında. Siz Downlu anneler arasında şanslı olan gruptasınız. Evet evladınızın sağlık problemleri var. Allah'ın izniyle onlar atlatılır. Ama ikizi olması onun en büyük şansı. Takip ettiğim ikiz Downlu bebekler de var, bulup size isimlerini vereyim. İkizi ve kardeşi olan çocukların gelişimi çok daha güzel gidiyor. Birbirlerinden görerek fıstık gibi büyürler emin olun.
Bir arkadaşımın Down sendromlu oğlu Başkent Üniversitesi'nde açık kalp ameliyatı oldu. İlkay Hoca var orada. Çok iyi olduğunu söylüyorlar. Şu an 3.5 yaşında gayet sağlıklı, kreşe gidiyor. Yemeğini kendi yer, ellerini yüzü yıkar. İsterseniz o arkadaşla irtibat kurmanızı da sağlarım.
Eğitimi hiç düşünmeyin şimdi. Önce sağlığına kavuşsun. İyileştikten sonra daha yoğun eğitim alır olur biter. Onların hepsinin çaresi var. Her şeyden önce sağlık. 2 gün yerine 3 gün 4 gün eğitim alır siz de desteklediniz mi sıkıntı kalmaz.
Şimdi bebeğiniz küvezde yanında olamıyorsunuz ama bir bebeğiniz daha var. Şimdilik ona sarılın. O kardeşinin en iyi arkadaşı ve yardımcısı olacak. Üzüldüğünüze eminim ama evlatlarınız için ne kadar sağlam durursanız o kadar iyi olacaktır. Dediğim gibi bence siz, tek çocuğu olan bizlerden daha şanslısınız.
Ben Ankara'da yaşıyorum. Eğer hastanedeyseniz yarın Başkent tarafına geleceğim. Sizi görmek ve destek olmak isterim eğer sakıncası yok ise. Benle de direk irtibata geçebilirsiniz. Her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Tekrar gözünüz aydın. Yavrunuzun sağlığına kavuşması için çok çok dua edicem.