- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
- Konu Sahibi minelgaraib
-
Siz dindar degil sinsi birisisiniz. 20 yasindaki zayif gencecik, okulda olmasi gereken kizcagiz neden baskalarinin cocugunun altini temizlesin? Dogurmayi bilen bakmasini da bilecek. Orda burda gezmeyecek. Sevap mi kazaniyor simdi?
Insan kullanmayi seviyorsunuz. Anneler haklidir. Annesini üzmeye hakki yok.
Bizi analarimiz elin oğluna köle diye mi doğurdu ?
Baskasinin dışkısini temizleyince madalya vermiyorlar. Enayilik bu. Anasi babasi kardesi degil.
Vay vay vay yorumlara bak ya, ne kadar duyarlı kadınlarımız varmış ne düşüncelisiniz(!)
Down sendromlu isen doğmaya bile hakkın yok demek...
Bence şu hiçbir tecrübesi olmayanlar çenesini kapatsa çok iyi olur, konu sahibi kararını vermise benziyor zaten... "Oğlum" diyor farkındaysaniz konu sahibi, "oğlum"!
Gerçekten muhtesemsiniz
Çekik gözlü minik adamları severizÇekik gözlü ama onu unutmuşsunuz :)
Hayırlısı olsun inşallah.
Evet, plansetadan doku örneği alınarak kromozomlar inceleniyorKoryon vilus biyopsisi kesin sonuç veren bir rapor mu? Genetik test gibi mi?
Derdi veren Allah dayanma gücünü de verir. Elden ne gelir. Her şeyde bir hayır aramak gerekiyor. Allah sizin de o bebeğin de yardımcısı olsun.
Resmen din forumuna çevirdin konuyu. Allah kaldıramayacağın güç vermezmişte, bebek bereketle gelirmişte falan filan. Her yorumun dinle ve her yorumun kendinle ilgili. Kadının konusunu doldurdun kendi hayatınla. Aç kendine konu okumak isteyen orada okusun. Ne kadar seviyorsun kendinden bahsetmeyi. 5 mesajtan biri senin. Yeter gari.Bebek bereketi ile geliyor buna inanan insanlar dana kirada oturuyordum hiç ev alma gibi bir umudum yoktu ama evimiz olsun çok istiyordum Allah'ım birden öyle ver çıkarttık in0 ve olmadık yerden o kadar güzel paralar geldi ki bir anda evimiz oldu sonra ilik nakli için tüp bebek yaptırmamız gerektiğini öğrendik yine yardım etti ve hiç yoktan ev borcumuz ödememize rağmen 80 bin lira değerinde 3 defa tüp bebek denedi ve Ankara'ya gidiş geliş yaptım bunun için yani bir asgari ücretle geçinen bir aile bu tür mücadelelerden bu tür şeylerden geçtikten sonra maddi açıdan gerçekten Allah yardımcısı oluyor Allah deldiği boğazı asla aç bırakmıyoreğitime sağlığı eşyası kıyafeti geliri gideri her şeyi Allah rayına otutturuyor Allah iyi ki var
Çekik gözlü minik adamları severiz
Şey beni biraz üzdü aslında engelli çocuk, zihinsel engelli, bakmak zor olur tarzı yorumlar. Bakmak zor olur kısmı değil ondan öncekiler. Oğlum zihinsel engelli, bedensel engelli değil. Sadece biraz farklı gelişim gösterecek. Bardak tutmak, kalem tutmak gibi bazı temel motor becerileri ona bizim öğretmemiz gerekecek. Ama aciz bir varlık değil, acınacak bir varlık değil.
Biz de çok severizÇekik gözlü minik adamları severiz
[/QUOTE]maddı ve manevı olarak bu çocuga yetecek olanaklarda oldugunuzu düşünüyorum,
yerinizde olsam kesinlikle onun annesi olmayı seçerdim :)
şu hayatta tek hayalım kaldı, 1 cocuga koruyucu anne olabılmek ( 2 evladım var zaten şükür )
1 cocugun daha kalbine dokunabilmek, tek hayalim, umarım gerçekleşir, ve umarım çekik gözlü minik adam sağlıkla gelir annesinin sinesine
QUOTE="minelgaraib, post: 61807600, member: 723504"]
Çekik gözlü minik adamları severiz
Ben bakmam demiyorum ama.eltim kuzeni olmasına rağmen bakmam diyor benden daha ağır gorumcem ben 47 kıloyum o 56 kilo kaldırıp indiremem altının değişmesi lazım bir çok hastalığı var kriz geçiriyor yaşım daha 20 çocuk bakmadım ki büyük birinin altını temizleyip o yükü üzerime alayım diyemiyorum da benden bekliyorlar ailem duysa razı olmazlar bilmiyorum ne yapacagimişöyle düşünün sizin kardeşiniz için eşiniz bunları söylese, düşünse; ağırınıza gitmez mi ? bu nasıl evlilik demez misiniz ?
evlenince insanlar bir tek kadın ve adamla değil, aileleriyle de evleniyor. en avrupai dediğimiz toplumlarda bile var ailelerin evlilikle beraber iç içe olmaya başlaması.
diyelim ki görümceniz doğuştan bakıma muhtaç, sizin başınıza kaldı bakmanız için şu anda da. siz yarın bir kaza geçirseniz ve yatalak kalsanız ve görümceniz sağlıklı olmuş olsa..? bunların hepsi ihtimal ama aynı şekilde onun bir süre size bakmayacağını, bunu istemediğini düşünün ?
anladığım kadarıyla kv ve kp hacca gidiyor ve o sürede ilgileneceksiniz siz. çocuklarının böyle bir problemi var diye neden gidemesinler ? iç dünyalarında ne yangınlar var ve belki de Allah'a yakınlaşıp diledikleri bir ibadeti yerine getirip biraz olsun mutlu hissetmek istiyorlar.
Bence bunu eşinizle çözmeniz lazım zaten. Size yardımcı bir kadın tutsalar o süre için. Siz başında durursunuz güvenilir biri olarak, bence zaten en çok güvenilcek birine emanet edebilmek önemli. Yapabileceklerinizi de siz yaparsınız.Ben bakmam demiyorum ama.eltim kuzeni olmasına rağmen bakmam diyor benden daha ağır gorumcem ben 47 kıloyum o 56 kilo kaldırıp indiremem altının değişmesi lazım bir çok hastalığı var kriz geçiriyor yaşım daha 20 çocuk bakmadım ki büyük birinin altını temizleyip o yükü üzerime alayım diyemiyorum da benden bekliyorlar ailem duysa razı olmazlar bilmiyorum ne yapacagimi
İnsan yaşayınca nelerle baş edebiliyormuş ya. İki buçuk hafta önce bebeği yeni öğrenmiştim, çok depresif ve güçsüz hissediyordum, ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yoktu. O zaman bebek fikrini kabullenmekte hatrı sayılır biçimde zorluk çekmiştim. Şimdi bebeğin down sendromlu olduğunu baya kolay kabul ettim ve onu her zamankinden çok sevdiğimi hissediyorum. Sanki dünyayı sırtlayabilecek güce sahibim. Resmen eski enerjim ve neşem yerime geldi. Göründüğümüzden ne kadar eksik ve sandığımızdan ne kadar fazlayız aslında. Çekik gözlü minik kuşumla tanışmayı heyecanla bekliyorum. Umarım her şey güzel olur.
Hakkinizda hayirlisi bu hayatta hic birseyin garantisi yok asagi komsumun kizi 9 ay down sendromlu diye agladi cocuk normal dogdu 2 yasinda otizm teshisi koyuldu.kayinvaldem bir gunde felc oldu hepimiz engelli adayiyiz.bu arada siz guclu bir kadinsiniz insallah meleginizle herseyin ustesinden gelirsiniz.İnsan yaşayınca nelerle baş edebiliyormuş ya. İki buçuk hafta önce bebeği yeni öğrenmiştim, çok depresif ve güçsüz hissediyordum, ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yoktu. O zaman bebek fikrini kabullenmekte hatrı sayılır biçimde zorluk çekmiştim. Şimdi bebeğin down sendromlu olduğunu baya kolay kabul ettim ve onu her zamankinden çok sevdiğimi hissediyorum. Sanki dünyayı sırtlayabilecek güce sahibim. Resmen eski enerjim ve neşem yerime geldi. Göründüğümüzden ne kadar eksik ve sandığımızdan ne kadar fazlayız aslında. Çekik gözlü minik kuşumla tanışmayı heyecanla bekliyorum. Umarım her şey güzel olur.
Hakkinizda hayirlisi bu hayatta hic birseyin garantisi yok asagi komsumun kizi 9 ay down sendromlu diye agladi cocuk normal dogdu 2 yasinda otizm teshisi koyuldu.kayinvaldem bir gunde felc oldu hepimiz engelli adayiyiz.bu arada siz guclu bir kadinsiniz insallah meleginizle herseyin ustesinden gelirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?