Down Sendromlu Bebek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
anne ve baba da bu dinamiklerden yok ki buraya böyle bir konu açmış ve herkesten yorum bekliyor yoruma açık bir konu olduğu için anneyi babayı dinamiklere sağlam değilse sağlamlaştırmak için elimizden geleni yapmak zorundayız çünkü karnında bir can taşıyor yani 3 5 haftalık bir şey olsa tabii ki de bir şey diyemeyiz ama sonuçta artık vücudu eli kolu belli olan hareket eden bir canından bahsediyoruz burada
Belki anne baba müslüman değil inanmıyor belki fedakarlık yapacak güçleri yok

belkide istiyorlar ama korkuyorlar
Ondan dolayı ben doğurun ya da doğurmayın diyemiyorum
Dediğim her şey için ileride pişman olabilirim...

bazı insanlar sırf hayatlarını yaşamak için çocuk yapmıyor bazıları da yaşamak için yapıyor..

bence konu sahibi yardım almalı...
Çünkü burada uçlarda olan çok insan var...

sizi de anlıyorum çocugunuz hastaymış ve bu yüzden çok hassassınız umarım iyileşir...
Ama doğru ya da yanlış bu değil herkes sizin gibi yapamayabilir sizin gibi de yapanlar vardır...

oğlunuzla size başarılar hayatta umarım mutlu olursunuz daha sağlıklı ve mutlu bir gelecegınız olur...

Evet biliyorum doğrunun ne olduğunu açık bir Kur'an okuyorsun onu yapamıyorsanız bir YouTube'dan bir girin bakalım ani bunları da ben öğretemem sizlere İslam mız öğrenin Allah'ın bize özel çocuklarla olan sınavımızın sebeplerini bir araştırıp öğrenin yani öğrenmeye açık bir insan olursanız eğer her şeyin doğru ve yanlış yoluna algılayabilecek diyetiyle sahip olursunuz bunu kimsenin size açıklamasına gerekiyor siz bunu araştırarak kendiniz öğrenebilirsiniz ailenin tek doğru yolu bu çocuğu doğurup bu çocuğu anne ve baba olarak sahiplenmektir aldırmak en basit yoludur ve en günahkar yoldur sonra anne babanın bir daha çocuğun olup olmayacağını ya da daha beter bir rahatsızlık da bir çocuğa sahip olacağını hiç bir garantisi yok ya bu anne babaya gelip de siz kurtaramayacak sınız bu durumda onlar mücadele edecek lütfen uzaktan yazması çok kolay

Bakın konu hakkında da haddinizi aşıyorsunuz,
Bana öğüt vermeye çalışarak da haddinizi aşıyorsunuz.
Lütfen istirham ediyorum.

Nereden bu kanıya vardınız ki? Hiçbir genetik bozukluk veya anomali göstermeyen bir çocuk olsa bile ikinci bir çocuk istemezdim. Çünkü ben bir çocuğa yetebilirim, bir çocuğun ruhunu doyurabilirim, gelişimine odaklanabilirim. Herkes aynı sayıda çocuğa ebeveynlik yapamaz ki. Zaten herkes kendini tanımalı, kaç çocuğa yetebileceğini, kaliteli eğitim verebileceğini bilmeli. Domates değil ki yani insan yetiştirmek söz konusu. Ayrıca down sendromlu bir çocuğa sahip olacağımız belli olduğunda bize bile bir seçme hakkı sunuluyor anne baba olmamıza rağmen. Şimdi ikinci çocuğa böyle bir seçim hakkı sunmadan böylesi bir sorumluluğu yüklemek haksızlık olur. Sonuçta o da bir birey, onun da bir yaşantısı var.
sizi anlayan tek insan ben olabilirim diyebilirim çocuğum hasta olduğunu öğrendim eşinle ben asla çocuk istemiyoruz ikinci çocuğu dedik sonra çocuğun 2 yaşına geldikten sonra doktorumuz bize ilik nakli ile ilgili bilgilendirme yapınca ve bu rahatsızlıkta sadece tedbirlerin ilik nakli olabileceğinden bahsedince bir umut ışığı oldu bize ama sadece tüp bebekle genetik taramalı pcd işlemi ile yapılabilecek doku uyumlu kardeşinin oğluma sağlık verebileceğinden bahsedince ikinci bir çocuk işlemine sıcak bakmaya başladı yani demem o ki hiçbir şeyi kestirip atmayın ileride karşılaşacağınız durum sizin fikirleriniz değiştirebilirim ve şu an ikinci bir çocuğa sahip olmak için de bir sürü paralar döktük ve hiçbir zaman da pişman değilim bu dökülen paralarda tekrar olsa tekrar yaptırırım 2 ay sonra tekrar transferim var ya annelik bunu gerektiriyor anlatmak istediğim bu sadece

Yaklaşık üç buçuk sene rehabilitasyonda downlu öğrencilerle çalıştım. En keyifli engel grubu onlardı. Okuma yazma, özbakım becerileri, temel matematik hesapları vs öğreniyorlar, doğru yönlendirilirlerse çok asgari bir destekle kendi hayatlarını yaşıyorlar. Çok dürüst oluyorlar, samimiler; sevmedikleri biriyle nezaketen bile olsa iletişim kurmazlar kolay kolay :) istisnasız hepsi müziğe bayılıyor. başka çocuklardan daha farklı bağlanıyorsunuz onlara, çünkü duyguları çok gerçek. Ben yollarını gözlüyordum her hafta. Zekaları genelde orta ya da hafif gerilikte oluyor. Eğer karar verdiyseniz, erken başlanmış doğru eğitimle hepsinin üstesinden gelirsiniz Allah in izniyle
Down sendromluların gerekli becerileri kazanmasına yardımcı olunduğunda kendi ayakları üzerinde durabildiklerini biliyordum. Ama bunu sizin gibi işinin ehli bir eğitimciden duymak çok daha güzel. Teşekkür ederim ❤

Şu da var dün biz biraz konuştuk da bununla ilgili, farkında olmadan baya sevmişiz biz minik adamı. Pek vazgeçmeye niyetimiz yok gibi. Öte yandan evet yaşadığımız ülkenin siyasi ve toplumsal yapısı biraz düşündürüyor. Bir de hepimiz toplumun genetik bozuklukları ve çeşitli anomalileri olan bireylere yönelik olumsuz tavırlarından şikayetçiyiz, bu böyle olmamalı diyoruz. Buna çözüm olarak, eğer şartlarımız uygunsa çocuğun ihtiyaçlarını karşılayabilecek durmdaysak tabi, çocuğu dünyaya getirmemek mantıksız geliyor. Yani ülkede kadın dışarı çıkmasın, çalışmasın, öyle gülerse böyle giyinirse tabi tecavüz ederler konuşmaya hakkı yok diyen yobazlar var. Bu durumda aman ya bunlar anlamaz ki özgürlükten eşitlikten diye kendimizi eve kapatmak, gülmemek, çalışmamak gibi bir şey olmaz mı bu? Bir de mesela normal gelişim gösteren bir çocuk olsaydı biz evde yokken bakıcı bakacaktı. Şimdi bu durumu öğrenince eşimin annesi "Karar sizin ama bebiş doğarsa siz çalışırken ona ben bakarım." dedi. Eşimin annesi emekli öğretmen ve çok kültürlü bir kadındır. O açıdan gözümüz arkada kalmaz biz yokken çocuğun yeterli ilgi ve sevgi göreceğinden emin olabiliriz. Yine de en yakın zamanda Down Türkiye derneğiyle de bir görüşeceğiz. Bakalım.
Zaten su mesajınız şimdiden mental olarak hazırlanmaya başladığınızı gosteriyor. Allah yardımcınız olsun. Bence su saatten sonra konunuzu da kapattirin

Ooooo Yine Allah'tan korkcularla, Allah sevdiği kulunu böyle sınarmışçılarla dolmuş burası. :deli:
Ben de konuyu okudum, ama doktor hanımın anket yaptığını görmedim ? :KK53:
Hanımlar, kadına vicdan yaptırmayın fikrinizi soran olmamış. :sinirli:
Neyse;
Hocam umarım sizin ve onun için en iyi kararı verirsiniz.
Allah yar ve yardımcınız olsun..... :KK200:
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Tabi ki ben de oğlumdan kopmak istemem. Ama bunu sonuçta o da bir can, Allah vergisi veya o bir mucize, melek gibi duygusal sebeplerle doğurmak istemem. Önce maddi ve manevi anlamda yeterli desteği sağlayabileceğimizden emin olmak gerek. Öteki türlü en çok ona yazık olur zaten. Eğitimi vs hakkında biraz daha bilgi edinince biz de durumu netleştirmeyi düşünüyoruz ve tabi öncelikli amaç bebeğin gelişimi için uygun şartları sağlamak.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Tabi ki ben de oğlumdan kopmak istemem. Ama bunu sonuçta o da bir can, Allah vergisi veya o bir mucize, melek gibi duygusal sebeplerle doğurmak istemem. Önce maddi ve manevi anlamda yeterli desteği sağlayabileceğimizden emin olmak gerek. Öteki türlü en çok ona yazık olur zaten. Eğitimi vs hakkında biraz daha bilgi edinince biz de durumu netleştirmeyi düşünüyoruz ve tabi öncelikli amaç bebeğin gelişimi için uygun şartları sağlamak.
Bebek bereketi ile geliyor buna inanan insanlar dana kirada oturuyordum hiç ev alma gibi bir umudum yoktu ama evimiz olsun çok istiyordum Allah'ım birden öyle ver çıkarttık in0 ve olmadık yerden o kadar güzel paralar geldi ki bir anda evimiz oldu sonra ilik nakli için tüp bebek yaptırmamız gerektiğini öğrendik yine yardım etti ve hiç yoktan ev borcumuz ödememize rağmen 80 bin lira değerinde 3 defa tüp bebek denedi ve Ankara'ya gidiş geliş yaptım bunun için yani bir asgari ücretle geçinen bir aile bu tür mücadelelerden bu tür şeylerden geçtikten sonra maddi açıdan gerçekten Allah yardımcısı oluyor Allah deldiği boğazı asla aç bırakmıyoreğitime sağlığı eşyası kıyafeti geliri gideri her şeyi Allah rayına otutturuyor Allah iyi ki var

Merhaba,
Çokcaa zor bi karar evet gerçekten dünya tatlısılar etrafımda dowmlu ve otizmli çok kişi var ve onlara her yardım edişim ellerinden tutuşumun beni inanılmaz mutlu ediyor. Ama gelgelim benim çocuğum da öyle risk olsaydı diye düşünmeye..
burda ne ben ne başka arkadaşlar size şöyle yapın böyle yapın diyemez.. biz aldır deriz bi kaç gün sonra unuturz ama sen ömür boyu vicdan azabı çekersin. Biz aldırma deriz sen doğum yaparsın isteksiz anne olursun mutsuz olursun ama biz gene unuturuz. Yani bu karar senin bu hayat senin bu kararı sen ve eşin doğru şekilde vermelisiniz.
Rabbim yardımcın olsun baya zor bir karar.

O kadar haklısınız ki...
Keşke haklı olmasaydım.
Doğru olmasaydı.
Ama maalesef burası cahil bireylere sahip bir ülke.
Otizmli çocukları bile ayrıştırmaya çalışan bir ülke.
Idarecisi yani öğretmen kökenli okul idarecisinin bile otizmli çocukları savunmadığı bir ülke.
Yani otizmli çocuklara bile bu muamele var ise down sendromlu birine de olacak. Hatta daha beteri bile olabilir.

Ama şöyle bir şans da var. Konu sahibi ve eşi doktor. Dünyanın her yerinde geçerli meslekleri var. Yani ingiltere gibi gelişmiş ülkelere gidebilirler. Orada bir denklik sınavı var.Kari koca ona girip geçseler orada doktor olarak devam ederler. Ve çocukları da orada uygar ortamda yetişir. Öyle bir şansları da var.

Son düzenleme:
Şimdi biliyorum tepki alacağim ama... Herkes olumsuz yorumlar yapıyor. Konu sahibi belki çocuğunu doğurmaya karar verecek ve ya başka down sendromlu çocuğu olan anneler de burayı okuyor olabilir. Ayrıca bu ülkede yaşayamaz ne demek. 2 yorumdan biri bu. Haberlere bakarsak bu ülkede çocuk da yaşayamaz, kadın da yaşayamaz. Kadınların başına bir sürü şey geliyor kız çocuğuna hamile olanlara bunları mi diyoruz.

Konuyu büyük bı üzüntüyle yorumsuz dua ederek okudum sadece ama sizin yorumunuz duygularıma tercuman oldu gerçekten çok haklısınız dedginiz gibi ülkemizin suanki çivisi çıkmış haline çocuk bile doğurmamak lazım o zaman. Zaten kapasitemiz bı yere kadar herşey bizim elimizde değil herşeye yetemeyiz tabiki bu annenin kararı ama bence konu sahibi mantıken aldırmaktan yana ama duygusal olarak istemiyo gibi hissettim ben. Fikir verin ama acımasız yorumlar yapmayin lütfen zorluklarından bahsederken yok şu gelir başına bizim ulkemizde bu gelir. Bunların zaten başımıza gelmeyeceği ne malum her şekilde kendimizi cocugumuzu zaten gücümüz yettiği yere kadar koruyoruz. İnşallah herşey gönlünce olur özel çocuk annelerinin Rabbim kat kat yardımcısı olsun çok zor gercekten elimden dua etmekten başkası gelmiyo dualarim her daim sizinle.

Ne kadar saçma yorumlar gelmiş. Yok tecavüze uğrar yok dışlanır bilmem ne. Bu ülke de kadın ve çocuk olmak zaten zor. Öteki türlü sağlıklı insanlar da dışlanıyor. Konu sahibi zaten kabullenmiş. Sadece korkuları var. Ne yaparsa yapsın kararlarında herkes saygı duymak zorunda. Ama sizde yok tecavüze uğrar yok dışlanır bilmem ne diyerek daha da aklını karıştırmayın. Eğitimli kültürlü insanlar eminim en iyi şekilde yetiştirmeye çalışırlar. Instagramda bir sürü down sendromlu çocuk annelerinin hesabı var gidin onları inceleyin. Böyle saçma sapan konuşuyorsunuz ya sağlıklı doğup sonradan hastalanmayacaginin garantisini verebiliyor musunuz? Mesela otizm 3 yaşından sonra kesin tani konuluyor. Anasınıfı öğretmenliği yaparken 3 yaşındaki çocuğun zeka geriligini aile farketmemişti anaokulunda biz farkettik . Daha fazla olumsuz yorum yapmayın bence.

Keşke haklı olmasaydım.
Doğru olmasaydı.
Ama maalesef burası cahil bireylere sahip bir ülke.
Otizmli çocukları bile ayrıştırmaya çalışan bir ülke.
Idarecisi yani öğretmen kökenli okul idarecisinin bile otizmli çocukları savunmadığı bir ülke.
Yani otizmli çocuklara bile bu muamele var ise down sendromlu birine de olacak. Hatta daha beteri bile olabilir.

Ama şöyle bir şans da var. Konu sahibi ve eşi doktor. Dünyanın her yerinde geçerli meslekleri var. Yani ingiltere gibi gelişmiş ülkelere gidebilirler. Orada bir denklik sınavı var.Kari koca ona girip geçseler orada doktor olarak devam ederler. Ve çocukları da orada uygar ortamda yetişir. Öyle bir şansları da var.
Çok haklısınız ama çok ekstrem bir durum olmadıkça başka bir ülkeye taşınmayı düşünmeyiz. Öyle ya da böyle artık birilerinin her bireyin bu ülkede özgürce yaşamaya hakkı olduğunu, bu çocukların kimseyi ısırmayacağını kabul etmeleri gerekiyor. Elimizden geldiği kadar kendi ayakları üzerinde durmasına ve çeşitli beceriler kazanmasına yardımcı olacağız. Ama toplumdan soyutlamadan, ülkesinde yaşama hakkını kullanacak. Zor mu zor ama zaten şimdiye kadar inandığım bir şey için asla pes etmedim. Mesela oğlumun özel eğitim anaokuluna gitmesini de istemem. Tabi ki özel eğitimlerini alır ama diğer çocuklarla beraber gelişmesinin özerklik kazanması açısından daha iyi olacağı inancındayım. Kendinden bir yaş küçük yaş grubuyla aynı sınıfta olur. Yoksa birkaç down sendromluyu bir araya toplayıp sınıf oluşturup haydi siz ayrıca burada takılın mantığı sağlıklı gelmiyor

Ya bilmiyorum ama ben yapamazdım. Çocuk sorumluluk ama down sendromlu bir Çocuk çok çok çok büyük bir sorumluluk. Bilemiyorum çok zor ama ben aldırırdım. Bu sadece bencillik değil. Çocuğun tüm hayatı da çok Zor :(

• Beğen
Reactions: 000
dindar insanlar yardıma muhtaç birine el uzatarak ne kadar sevap kazanacaklarını da biliyorlardır bence. dinimiz bu ve bunun gibi yardımlaşmalar için esasen insanları teşvik eden güzel bir dindir.
Siz dindar degil sinsi birisisiniz. 20 yasindaki zayif gencecik, okulda olmasi gereken kizcagiz neden baskalarinin cocugunun altini temizlesin? Dogurmayi bilen bakmasini da bilecek. Orda burda gezmeyecek. Sevap mi kazaniyor simdi?

Insan kullanmayi seviyorsunuz. Anneler haklidir. Annesini üzmeye hakki yok.

Bizi analarimiz elin oğluna köle diye mi doğurdu ?

Baskasinin dışkısini temizleyince madalya vermiyorlar. Enayilik bu. Anasi babasi kardesi degil.

Vay vay vay yorumlara bak ya, ne kadar duyarlı kadınlarımız varmış ne düşüncelisiniz(!)
Down sendromlu isen doğmaya bile hakkın yok demek...
Bence şu hiçbir tecrübesi olmayanlar çenesini kapatsa çok iyi olur, konu sahibi kararını vermise benziyor zaten... "Oğlum" diyor farkındaysaniz konu sahibi, "oğlum"!

Bu konuda size verebilecek bir fikrim yok . Olsada veremem. Çünkü yaşayan bilir.Ve söz konusu bir can bir evlat.

Ama ne karar verirseniz verin umarım sizin için hayırlısı olur.

Allah yar ve yardımcınız olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X