Down Sendromlu Bebek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu da var dün biz biraz konuştuk da bununla ilgili, farkında olmadan baya sevmişiz biz minik adamı. Pek vazgeçmeye niyetimiz yok gibi. Öte yandan evet yaşadığımız ülkenin siyasi ve toplumsal yapısı biraz düşündürüyor. Bir de hepimiz toplumun genetik bozuklukları ve çeşitli anomalileri olan bireylere yönelik olumsuz tavırlarından şikayetçiyiz, bu böyle olmamalı diyoruz. Buna çözüm olarak, eğer şartlarımız uygunsa çocuğun ihtiyaçlarını karşılayabilecek durmdaysak tabi, çocuğu dünyaya getirmemek mantıksız geliyor. Yani ülkede kadın dışarı çıkmasın, çalışmasın, öyle gülerse böyle giyinirse tabi tecavüz ederler konuşmaya hakkı yok diyen yobazlar var. Bu durumda aman ya bunlar anlamaz ki özgürlükten eşitlikten diye kendimizi eve kapatmak, gülmemek, çalışmamak gibi bir şey olmaz mı bu? Bir de mesela normal gelişim gösteren bir çocuk olsaydı biz evde yokken bakıcı bakacaktı. Şimdi bu durumu öğrenince eşimin annesi "Karar sizin ama bebiş doğarsa siz çalışırken ona ben bakarım." dedi. Eşimin annesi emekli öğretmen ve çok kültürlü bir kadındır. O açıdan gözümüz arkada kalmaz biz yokken çocuğun yeterli ilgi ve sevgi göreceğinden emin olabiliriz. Yine de en yakın zamanda Down Türkiye derneğiyle de bir görüşeceğiz. Bakalım.

Doğurup doğurmamak sizin kararınız elbette buna bir şey demicem...
Ama doğurursanız tekrar bir çocuk yapıp kardeşinin sorumluluğunu ilerisi için ona yüklemeyin...

aynı durumu amcam yaşıyor ve herkes küçük kardeşin büyüdüğünde ona bakması gerektiğini söylüyor...

hayat böyle ilerlemiyor malesef...
Siz doğurmaya karar verdiğiniz taktir de en ilerisini düşünmek zorundasınız..:
biraz insan empati yeteneğini kullanması gerekiyor bence bu sizin düşünceniz karşı karşısında tabii ki de bu çocuk tek başına büyümeyecek tabii ki de yol arkadaş arayacak kendine bir kardeş olsun isteyecek aile de aynı şekilde sağlıklı bir evlat isteyecek zamanla şu an benim yaşadığım durum gibi tabii ileride de küçük kardeşine sorumluluk yüklenecek kardeşi ile ilgilenmesi içinşu an arkadaşımızın yaşadığı durum karnındaki bebek sağlıklı olarak dünyaya gelmiş olsa ve anne ikinci bebeğini istemiş olsa ve 2 bebeğin durumu şu anki annenin yaşadığı gibi down sendromlu olunabileceğini bilse büyük kardeşi o zaman sorumluluk yüklenmiş olmuyor mu yani her iki tarafı da kardeşler her zaman birbirlerine destek çıkan insanlardır bu hayatta ne arkadaş ne dost ne anne baba ileride kimsenin kalmayacağız zamanda kardeşler birbirlerine sırt dayarlar sizin düşünceniz yanlış buluyorum

Doğurup doğurmamak sizin kararınız elbette buna bir şey demicem...
Ama doğurursanız tekrar bir çocuk yapıp kardeşinin sorumluluğunu ilerisi için ona yüklemeyin...

aynı durumu amcam yaşıyor ve herkes küçük kardeşin büyüdüğünde ona bakması gerektiğini söylüyor...

hayat böyle ilerlemiyor malesef...
Siz doğurmaya karar verdiğiniz taktir de en ilerisini düşünmek zorundasınız..:
İkinci bir çocuk düşünmem. Maddi ve manevi anlamda ikinci bir çocuğa yetebileceğimi düşünmüyorum. Ayrıca ikinci çocuğa böyle bir sorumluluk yüklemek haksızlık olur bence.

biraz insan empati yeteneğini kullanması gerekiyor bence bu sizin düşünceniz karşı karşısında tabii ki de bu çocuk tek başına büyümeyecek tabii ki de yol arkadaş arayacak kendine bir kardeş olsun isteyecek aile de aynı şekilde sağlıklı bir evlat isteyecek zamanla şu an benim yaşadığım durum gibi tabii ileride de küçük kardeşine sorumluluk yüklenecek kardeşi ile ilgilenmesi içinşu an arkadaşımızın yaşadığı durum karnındaki bebek sağlıklı olarak dünyaya gelmiş olsa ve anne ikinci bebeğini istemiş olsa ve 2 bebeğin durumu şu anki annenin yaşadığı gibi down sendromlu olunabileceğini bilse büyük kardeşi o zaman sorumluluk yüklenmiş olmuyor mu yani her iki tarafı da kardeşler her zaman birbirlerine destek çıkan insanlardır bu hayatta ne arkadaş ne dost ne anne baba ileride kimsenin kalmayacağız zamanda kardeşler birbirlerine sırt dayarlar sizin düşünceniz yanlış buluyorum
O işler hiç öyle olmuyor...
Anne tarafım çok kalabalık bu gözler neler gördü neler...

ileride küçük kardeş de kendı hayatını kurmak isteyecek belki karısı belki kocası sorun yapacak ikisi arasında debelenecek...

kimseye güven olmuyor...
Bence böyle yaşayan da çok kişi var
Kararınıza saygı duyarım

O işler hiç öyle olmuyor...
Anne tarafım çok kalabalık bu gözler neler gördü neler...

ileride küçük kardeş de kendı hayatını kurmak isteyecek belki karısı belki kocası sorun yapacak ikisi arasında debelenecek...

kimseye güven olmuyor...
Bence böyle yaşayan da çok kişi var
Kararınıza saygı duyarım
sizin aileniz ve herkesin ailesi bir değil ama bunun da farkına varmanız temenni ediyorum

İkinci bir çocuk düşünmem. Maddi ve manevi anlamda ikinci bir çocuğa yetebileceğimi düşünmüyorum. Ayrıca ikinci çocuğa böyle bir sorumluluk yüklemek haksızlık olur bence.
Kesinlikle hem doğuracağınız çocuğun zaten çok ilgiye ihtıyacı var
Size başarılar dilerim
Biyopsinin de yüzde 96 kadar doğurluğu var diye biliyorum ben...

• Beğen
Reactions: 000
Ooooo Yine Allah'tan korkcularla, Allah sevdiği kulunu böyle sınarmışçılarla dolmuş burası. :deli:
Ben de konuyu okudum, ama doktor hanımın anket yaptığını görmedim ? :KK53:
Hanımlar, kadına vicdan yaptırmayın fikrinizi soran olmamış. :sinirli:
Neyse;
Hocam umarım sizin ve onun için en iyi kararı verirsiniz.
Allah yar ve yardımcınız olsun..... :KK200:

bence siz bu sorumluluğu alabilecek güçlü bir anne değilmişsiniz bu yazınizdan sonra bunu anladım

Ooooo Yine Allah'tan korkcularla, Allah sevdiği kulunu böyle sınarmışçılarla dolmuş burası. :deli:
Ben de konuyu okudum, ama doktor hanımın anket yaptığını görmedim ? :KK53:
Hanımlar, kadına vicdan yaptırmayın fikrinizi soran olmamış. :sinirli:
Neyse;
Hocam umarım sizin ve onun için en iyi kararı verirsiniz.
Allah yar ve yardımcınız olsun..... :KK200:
Allah sizi inşallah böyle bir sınava karşılaştırmasın o zaman sınav cılar Allah çalar diye bu yorumunuza dönüp hıçkıra hıçkıra ağlarsınız

Allah sizi inşallah böyle bir sınava karşılaştırmasın o zaman sınav cılar Allah çalar diye bu yorumunuza dönüp hıçkıra hıçkıra ağlarsınız

Merak etmeyin hanımefendi bende boyumu aşan sınavlar yaşadım.
Ama kimseye dışardan şöyle yaparsan, şöyle olur demedim. Dememde.
Çok şükür haddimizi biliyoruz.

Sizi çok iyi anlıyorum şuan 22 yaşında olan down sendromlu bir erkek kardeşim var ve bu nedenle yorum yapmak istedim. Hamileliğimde benim de durumum riskli çıkmıştı 125/1 di ve o gün dünyam yıkılmıştı evet kardeşimi çok seviyorum canimdan çok ama herşeyin çok zor olduğunu bizzat yaşayıp görmüştüm ama bebeğimi aldırmayı asla düşünmedim. Kizim doğdu ve down sendromlu değildi kardeşim Özel eğitim aldı ve kendi ihtiyaçlarını kendi görebiliyor. İnşallah sizin bebeğinizde hiç bir sıkıntı olmadan doğar ama eğer dön sendromluysa sakin üzülmeyin çünkü siz çok özel ailelerden biri olacaksınız. İnşallah herşey istediğiniz gibi olur

Allah sizi inşallah böyle bir sınava karşılaştırmasın o zaman sınav cılar Allah çalar diye bu yorumunuza dön
Merak etmeyin hanımefendi bende boyumu aşan sınavlar yaşadım.
Ama kimseye dışardan şöyle yaparsan, şöyle olur demedim. Dememde.
Çok şükür haddimizi biliyoruz.
İnşallah İnşallah biliyorsunuzdur bende öyle umuyorum kimseye şöyle yaparsan şöyle olur demişsiniz çünkü negatif cümleler kuruyorsunuz gördüğüm kadarıyla karşı tarafla bir empati kurabilirsiniz onun hassas bir dönemden geçtiğini anlayıp onu doğru yola sevk etmeyi bilirdiniz

İnşallah İnşallah biliyorsunuzdur bende öyle umuyorum kimseye şöyle yaparsan şöyle olur demişsiniz çünkü negatif cümleler kuruyorsunuz gördüğüm kadarıyla karşı tarafla bir empati kurabilirsiniz onun hassas bir dönemden geçtiğini anlayıp onu doğru yola sevk etmeyi bilirdiniz
Burada doğru yok yokki sadece a ya b ye göre doğru yol var...
Anne ve babanın kişisel dinamiklerine bağlı doğru olan yol

Olumlu yada olumsuz hiç bir yorum yapmadım. Lütfen düzgün okuyun.

DOĞRUNUN NE OLDUĞUNU BİLİYORMUSUNUZ ?
Ben bilmiyorum çünkü.

Burada doğru yok yokki sadece a ya b ye göre doğru yol var...
Anne ve babanın kişisel dinamiklerine bağlı doğru olan yol
anne ve baba da bu dinamiklerden yok ki buraya böyle bir konu açmış ve herkesten yorum bekliyor yoruma açık bir konu olduğu için anneyi babayı dinamiklere sağlam değilse sağlamlaştırmak için elimizden geleni yapmak zorundayız çünkü karnında bir can taşıyor yani 3 5 haftalık bir şey olsa tabii ki de bir şey diyemeyiz ama sonuçta artık vücudu eli kolu belli olan hareket eden bir canından bahsediyoruz burada

Olumlu yada olumsuz hiç bir yorum yapmadım. Lütfen düzgün okuyun.

DOĞRUNUN NE OLDUĞUNU BİLİYORMUSUNUZ ?
Ben bilmiyorum çünkü.
Evet biliyorum doğrunun ne olduğunu açık bir Kur'an okuyorsun onu yapamıyorsanız bir YouTube'dan bir girin bakalım ani bunları da ben öğretemem sizlere İslam mız öğrenin Allah'ın bize özel çocuklarla olan sınavımızın sebeplerini bir araştırıp öğrenin yani öğrenmeye açık bir insan olursanız eğer her şeyin doğru ve yanlış yoluna algılayabilecek diyetiyle sahip olursunuz bunu kimsenin size açıklamasına gerekiyor siz bunu araştırarak kendiniz öğrenebilirsiniz ailenin tek doğru yolu bu çocuğu doğurup bu çocuğu anne ve baba olarak sahiplenmektir aldırmak en basit yoludur ve en günahkar yoldur sonra anne babanın bir daha çocuğun olup olmayacağını ya da daha beter bir rahatsızlık da bir çocuğa sahip olacağını hiç bir garantisi yok ya bu anne babaya gelip de siz kurtaramayacak sınız bu durumda onlar mücadele edecek lütfen uzaktan yazması çok kolay

Yaklaşık üç buçuk sene rehabilitasyonda downlu öğrencilerle çalıştım. En keyifli engel grubu onlardı. Okuma yazma, özbakım becerileri, temel matematik hesapları vs öğreniyorlar, doğru yönlendirilirlerse çok asgari bir destekle kendi hayatlarını yaşıyorlar. Çok dürüst oluyorlar, samimiler; sevmedikleri biriyle nezaketen bile olsa iletişim kurmazlar kolay kolay :) istisnasız hepsi müziğe bayılıyor. başka çocuklardan daha farklı bağlanıyorsunuz onlara, çünkü duyguları çok gerçek. Ben yollarını gözlüyordum her hafta. Zekaları genelde orta ya da hafif gerilikte oluyor. Eğer karar verdiyseniz, erken başlanmış doğru eğitimle hepsinin üstesinden gelirsiniz Allah in izniyle

bence siz bu sorumluluğu alabilecek güçlü bir anne değilmişsiniz bu yazınizdan sonra bunu anladım
Nereden bu kanıya vardınız ki? Hiçbir genetik bozukluk veya anomali göstermeyen bir çocuk olsa bile ikinci bir çocuk istemezdim. Çünkü ben bir çocuğa yetebilirim, bir çocuğun ruhunu doyurabilirim, gelişimine odaklanabilirim. Herkes aynı sayıda çocuğa ebeveynlik yapamaz ki. Zaten herkes kendini tanımalı, kaç çocuğa yetebileceğini, kaliteli eğitim verebileceğini bilmeli. Domates değil ki yani insan yetiştirmek söz konusu. Ayrıca down sendromlu bir çocuğa sahip olacağımız belli olduğunda bize bile bir seçme hakkı sunuluyor anne baba olmamıza rağmen. Şimdi ikinci çocuğa böyle bir seçim hakkı sunmadan böylesi bir sorumluluğu yüklemek haksızlık olur. Sonuçta o da bir birey, onun da bir yaşantısı var.

Dimi yaa Yorum yaparken millete soracaz sanki beğenmeyin yorumumu çokta tıııınnnnn:emir_bebek::halay::bicak:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X