- 30 Aralık 2009
- 23.879
- 96.086
- 1.123
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
TV de görmüştüm öncesinde bunu yapan bir baba vardı. Kızı down sendromluydu ve kuzeniniz gibi düğün istiyordu . Babası kavelyesi olmuştuMerhaba hanımlar.
Hemen konuya girecek olursam halamın kızı 26 yaşında ve down sendromlu.
3 hafta önce oğlunu evlendirdi ve gelinlik giymek istiyorum ben de düğünüm olsun istiyorum diye salonda ağlamaya başlayınca dikkatini sürekli dağıtmaya ve ne düğünde çok güzel olduğunu söyleyip sakinleştirdik ailece.
Halamla konuşmadan evvel sizlere de mantıklı mı diye sormak istiyorum.
Aileler arasında ufak bir eğlence düzenleyip acaba gelinlik giydirsek uygun olur mu ?
Tek hayali gelinlik giyinmek ve düğün
Halama daha önce çıtlatmıştım ama elelame ne der diye çekindiğini söylemişti.
Gittiği özel bir okulu var zaten, orada ki sorumlulara da danışmadan evvel sizlere de danışmak istedim, fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Konunuzdan sonra önerilen konu olarak çıktı karşıma fikir verebilir belki diye paylaşayım dedim. Düşünceniz çok güzel umarım o meleğide böyle çok mutlu edebilecek organizasyonu yapmak nasip olur size yapınca paylaşırsanız bizimle sevinirimDown sendromlu kızı için damatsız düğün yaptı
Paylaş Paylaş
"Kızımın bir geline bakışı beni çok üzdü, dedim ki neden olmasın?"
- A +
TARİH25 Mayıs 2016 19:38
Manisa’nın Soma İlçesi’nde yaşayan down sendromlu 28 yaşındaki Yasemin Erarslan’ın düğün hayali gerçek oldu. Ailesi, Erarslan için damatsız temsili bir düğün yaptı.
Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) haberine göre, Soma’da ailesiyle birlikte yaşayan down sendromlu Yasemin Erarslan, küçük yaşlarından bu yana gelinlik giyerek evlenmenin hayalini kurdu. Yasemin Erarslan’ın hayalini, annesi Aynur Erarslan ve babası Kudret Erarslan temsili de olsa gerçekleştirdi. Aile, kendi imkanlarıyla Yasemin’e damatsız temsili bir düğün yaptı. Soma Belediye Düğün Salonu’nda yapılan düğünde uzun zamandan bu yana hayal ettiği gelinliği giyen Yasemin Erarslan, dans müziği eşliğinde babası Kudret Erarslan’la ilk dansını yaptı. Yapılan dans ardından bir süre çalan müzik eşliğinde oynayan Erarslan, daha sonra kendisi için hazırlanan beş katlı düğün pastasını kılıçla keserek, tadına baktı. Ardından Yasemin’e kına yakıldı, halaylar çekildi. Orkestra eşliğinde düğüne katılanlar doyasıya eğlendi.
Mutluluğu yüzünden okunan Yasemin Erarslan, eline aldığı mikrofonla düğüne katılanlarla mutluluğunu paylaştı. Herkese bol bol teşekkür etti. Soma Spastik Çocuklar Derneği’nde eğitim gören Yasemin Erarslan, Kafkas Ekibi Hocası Murat Dolu ile gösteri sergiledi. Gösteri sonrasında salondaki davetliler Yasemin’i ayakta alkışladı.
Yasemin Erarslan’ın annesi Aynur Erarslan, "Kızımın bir geline bakışı beni çok üzüyordu. Dedim ki neden olmasın? Kızımızın hayalini gerçekleştirmek istedim. Onun tek hayali buydu. Böyle mutlu ve eğlenceli bir güne şahitlik eden herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.
Down sendromlu kızı için damatsız düğün yaptı
Ben özel eğitimciyim bir öğrencime daha böyle bişey yapılmıştı serebral palsi hastasi bi kizdı. Büyük düğün salonu falan tuttular. Sonrasında yine çok ağlamıştı hatta yine olsun diye de diretmiş. Ben sağlıklı bulmuyorum bir çeşit aldatmaca sonuçta iyilik yapılmak istense de gercekten uzak yine cocuklar üzülüyor. Onun yerine dogum gunu,parti vs seklinde olabilirMerhaba hanımlar.
3 hafta önce oğlunu evlendirdi ve gelinlik giymek istiyorum ben de düğünüm olsun istiyorum diye salonda ağlamaya başlayınca dikkatini sürekli dağıtmaya ve ne düğünde çok güzel olduğunu söyleyip sakinleştirdik ailece.
Aileler arasında ufak bir eğlence düzenleyip acaba gelinlik giydirsek uygun olur mu ?
Gittiği özel bir okulu var, orada ki sorumlulara da danışmadan evvel sizlere de danışmak istedim, fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
O kadar istiyor ki düğün ve gelinlik giymeyi.Ben özel eğitimciyim bir öğrencime daha böyle bişey yapılmıştı serebral palsi hastasi bi kizdı. Büyük düğün salonu falan tuttular. Sonrasında yine çok ağlamıştı hatta yine olsun diye de diretmiş. Ben sağlıklı bulmuyorum bir çeşit aldatmaca sonuçta iyilik yapılmak istense de gercekten uzak yine cocuklar üzülüyor. Onun yerine dogum gunu,parti vs seklinde olabilir
Aynen damat beklentisi oluyor,sonrasında gercek bir düğün olmadığını ister istemez anlıyor hırçınlasabiliyorlar.O kadar istiyor ki düğün ve gelinlik giymeyi.
Açıkçası kötü etkiler mi diye düşünmeden de edemiyorum.
Sonuçta acaba benim kocam nerede düğünüm oldu ama kocam yok diye düşünür mü, takar mı işte bilemiyorum.
Fikir almak için açtım konuyu, teşekkür ederim.
Korkularımdan birisi de bu aslında.
Olur tabi hem de mükemmel olurMerhaba hanımlar.
Gittiği özel bir okulu var, orada ki sorumlulara da danışmadan evvel sizlere de danışmak istedim, fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Yok portuga evlenemez maalesef.Çok güzel olur bence siz yine de bir psikologa danışın. Umarım bir gün gerçekten de evlenir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?