Down sendromlu bir kızın gelinlik ve düğün hayali.

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
23.879
96.086
1.123
Merhaba hanımlar.
Hemen konuya girecek olursam halamın kızı 26 yaşında ve down sendromlu.
3 hafta önce oğlunu evlendirdi ve gelinlik giymek istiyorum ben de düğünüm olsun istiyorum diye salonda ağlamaya başlayınca dikkatini sürekli dağıtmaya ve ne düğünde çok güzel olduğunu söyleyip sakinleştirdik ailece.
Halamla konuşmadan evvel sizlere de mantıklı mı diye sormak istiyorum.
Aileler arasında ufak bir eğlence düzenleyip acaba gelinlik giydirsek uygun olur mu ?
Tek hayali gelinlik giyinmek ve düğün
Halama daha önce çıtlatmıştım ama elelame ne der diye çekindiğini söylemişti.
Gittiği özel bir okulu var, orada ki sorumlulara da danışmadan evvel sizlere de danışmak istedim, fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Geçenlerde tv de bu tarz bir konuyu haber yapmışlardı.

bütün mahalle el birliğiyle birşeyler yapıp okul bahçesinde düğün yapılmıştı.

çokta güzeldi. Hem genç kız sevindi,hem tüm mahalle eğlenmişti.

elalem ne derse desin kime ne yahu.

Hep elalem için yaşıyoruz.

kapasınlar çenelerini otursunlar gelmesinler düğüne falan

Bir garibi sevindirmek kadar güzel birşey var mı yahu.

Anne ikna olursa neden olmasın.

canım benim ya sarılın benim için genç kızımıza

TV de görmüştüm öncesinde bunu yapan bir baba vardı. Kızı down sendromluydu ve kuzeniniz gibi düğün istiyordu . Babası kavelyesi olmuştu

Konunuzdan sonra önerilen konu olarak çıktı karşıma fikir verebilir belki diye paylaşayım dedim. Düşünceniz çok güzel umarım o meleğide böyle çok mutlu edebilecek organizasyonu yapmak nasip olur size yapınca paylaşırsanız bizimle sevinirim

Kavalye için ya babası ya da abisi olsun diye düşündüm.
Halam elalemin agzına çok bakan insan.
Ben de ona kızıyorum.
Kız senin kızın.
Madem çok istiyor. Kaldı ki yıllardır bunu çok istiyor
Neden gerçekleştirmeyelim.
Zaten 50 kişi toplasan anca gelir.
Sahte altın ve bileziklerden alıp dagıtalım herkes taksın diyorum.
bir de org çalan birisini tuttukmu tamamdır.

Ben özel eğitimciyim bir öğrencime daha böyle bişey yapılmıştı serebral palsi hastasi bi kizdı. Büyük düğün salonu falan tuttular. Sonrasında yine çok ağlamıştı hatta yine olsun diye de diretmiş. Ben sağlıklı bulmuyorum bir çeşit aldatmaca sonuçta iyilik yapılmak istense de gercekten uzak yine cocuklar üzülüyor. Onun yerine dogum gunu,parti vs seklinde olabilir

O kadar istiyor ki düğün ve gelinlik giymeyi.
Açıkçası kötü etkiler mi diye düşünmeden de edemiyorum.
Sonuçta acaba benim kocam nerede düğünüm oldu ama kocam yok diye düşünür mü, takar mı işte bilemiyorum.
Fikir almak için açtım konuyu, teşekkür ederim.
Korkularımdan birisi de bu aslında.

Fikir çok güzel ama, halanıza bir yerde hak veriyorum o elalem (normalde bizi bile çileden çıkarıyor dilleriyle) kızın yanında dalga konusu yapar ileri geri konuşursa daha kötü olmaz mı? Bunu kesinlikle uzmanlar eşliğinde, çıkabilecek tüm olumsuzlukları düşünerek yapmanızı öneririm. Onlar çok saf insanlar iyi bir şey yaparken bile detaylı düşünmek lazım.

Aynen damat beklentisi oluyor,sonrasında gercek bir düğün olmadığını ister istemez anlıyor hırçınlasabiliyorlar.
Bence beyaz bir elbise tüllü boyle(gelinlik degil) alıp pastalı küçük bir kutlama yapabilirsiniz dogum gunu temalı

Olur tabi hem de mükemmel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…