Down sendromlu bir kızın gelinlik ve düğün hayali.

böyle yapanlar var.
neden olmasın?
tutun bi cafe gibi bir yer
doğumgünü nasıl kutlanıyorsa bu da olur yani

bu yapılmıştı haberlerde görmüştüm bayağı oluyor kızın babası yapmıştı düğünü.
gayet olur neden olmasın.

Elalem dikkate değer bi problem degil, dedikodularında bogulsunlar da bazı yorumlarda yazıldığı gibi mutlu edelim derken farklı beklentilere sokup üzmüş olur musunuz acaba? İşin uzmanlarına sormak lazım.

Yani bunu tek seferlik yapılan bi eglence olarak anlamlandırabilecekse, atıyorum o evlenince başka eve gitti ben niye gitmiyorum diye hırçınlaşmayacaksa, üzülmeyecekse hiçbi problem yok, yapın gitsin.

Bu tarz bi problem olacaksa da başka bi adla muadil bi kutlama yapabilirsiniz belki, hani çocuklara doğum gününde gelinlik giydirilmesi gibi. Yani hem beyaz süslü bi elbiseyle hevesini tatmin eder, sizler de gelin gibi oldun ne güzel dersiniz, ilgi alaka onun üzerinde olur mutlu olur. Ama bi yandan da adı doğum günü olur ve bu vurgulanır, kadın erkek birileri onunla dans eder ama ortada bi damat olmaz gibi gibi. Alternatifler çoğaltılabilir.

Aslında bu da doğru.
Belki sonrasında kocasını sorabilir, o kadar farkında ise.
Benim bir tanıdığımın down sendromlu genç kızı var, ablasının eşini çok beğeniyordu.Kendi kocası olsun istiyordu.
Hormonları çalıştığı için istiyor olabilirler böyle şeyleri de.
Uzmanların, öğretmenlerinin fikri daha önemli bu durumda.

Hatta kına gecesi bile yapın çok güzel bir fikir.

Olur tabii neden olmasın gayet de güzel olur iyi düşünmüşsünüz. Farzedilsin ki doğum günü partisi yapılıyor mutlu olsun. Elalem her şeye konuşur boş boş.

Daha önce haberlere bile çıkmıştı bir baba down sendromlu kızı için salon tutup gelinlik hayalini ailesi arasında gerçekleştirmişti resimler çekilmişlerdi ve çok güzel bir olay diye düşünmüştüm.Bence elalem ne der demek yerine kızım mutlu olsun diye düşünmeleri lazım. Kötü niyetliler 2 gün konuşur 3.gün susar kız için ömür boyu mutluluk..

O zaman düğün demeyin sana doğum günü yapıcaz gelinlik giyeceksin deyin bu durumda sormaz damat vs

Süper olur, birçok aile down sendromlu evlatları için böyle düğün tarzı törenler yapıyorlar

Bilmiyorum bir yandan güzel ama bir yandan ailesi icin de zor bir durum ben aile olsam cok üzülür duygulanırdım. Direkt düğün olarak degil de doğum gününde büyük bir parti abartılı nişan kıyafetleri oluyor mesela pudra rengi gelinlik gibi de durur hem partisi olur hem gercek, hem cocukta kandırılmamıs olur

Arkadaşlar yazmış doğum günü bana da mantıklı geldi.
Eşim nerede falan derse düğünde, kaş yapalım derken göz çıkmasın.
Psikolojik açıdan işin ehline danışmak en doğrusu.
İnşallah hangisi yapılırsa yapılsın çok mutlu olur.

Hanımlar dogum gününde gelinliğe benzer bir elbise çok güzel bir fikir oldu, açıkçası aklıma gelmemişti.
Beyaz bir elbise ile eğlence tertip edebiliriz.
Halam da buna daha sıcak bakar.
Pasta keseriz
Hediyeler felan da veririz.
Öncekileri evde kutluyorduk şimdi bu şekilde eglenceli olabilir.
Çok fazla gelin olma hevesi var kuzumun ya
Her düğünde beyaz abiyesini giyip kendini sahneye atıyor, oynamaya başlıyor canımın içi.
Takı töreninde felan o da yanlarında durmak istiyor.
Bana da taksınlar diyor mesela.
O ara biz de kenara çekip bileklik incik boncuk felan takıyoruz koluna.
Abartısız her akraba komşu düğününde bunu yapmak istiyor

Herkesin duymasına gerek olduğunu düşünmüyorum hem duysa neolacak umrumda olmaz sadece ben down sendromlu olan kızı düşünürüm sadece samimi bilduğunuz bir kaç kişiyle evde ufak bir organizasyon hazırlayıp hep beraber eğlenebilirsiniz hemde genç kızımızın gönlü olmuş olur diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…