Down sendromlu cocuk anneleri var mı?

Aselim

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2007
858
316
648
- Yurtdışı
Arkadaslar bi kizim var iki yasinda ve simdi ikinciye hamileyim.. Hersey güzel ilerlerken 12 haftalikken doktora kontrole gittigimde ense kalinliginin 4,5mm oldugunu söledi doktorum ve beni hastaneye yolladi bi test yapilacak dedi kan alindi benden ve esimden ve sonradan bebegin sivisindan az bisi aldilar igne batiraraktan iki üc gün sonra arayip sonucu bildirdiler ve dogmamis ufacik oglumda donwnsendromu oldugunu sölediler ve kesin dediler. ilerleyen zamanlarda bi kac testler fln da yapilcakmis tam neler bilmiorum. Merak ettigim aramizda donwsendromlu cocugu olan varmi??? Varsa nasil gidio egitmesi büyütmesi nasil oluyor. cevremde kimsede yok basima gelmese donwnsendromun ne oldugunu bile bilmiodum... Yardimlariniza paylasimlariniza ihtiyacim var beni neler beklio bilmek istiorum yani normal bi bebegi yetistirmekten farklidir sanirsam paylasirsaniz cok memnun olurum..

Normal bir bebek veye çocuktan çok çok farklı olduğu kesin,ben bu konuda çok kesin fikirlere sahip olduğum için fazla yorum yapmak istemiyorum.Merak ettiğim size gebeliğinizi sonlandırma teklifinde bulunulmadı mı,Türkiye'de bu durum söz konusu down sendromlu çocuk ailelerinde.ıyi bir araştırın lütfen..

geçmiş olsun canım bu durumda olan çocuklar özel tedaviler sonucu az biraz ilerliyebiliyolar bildiğim benim çevremde hiç yok allah vermesin ama ..benimde bildiğim yol yakınken sonlandırılmasının gerektiği tabi bu sadece fikir senin düşüncen önemli olan allah yardımcın olsun

Canim senin icin sanirim ayrintili bir alintidir,,ben okudum hepsini...Bizde ilk aylar yapilmasi gereken testte eger down sendromlu olursa hic takmicaz demistik,elimizden ne geliyorsa onlar icin yapmaliyiz,,,saglikli bir insan bile sizofren oluyorken biranda,down sendromlu dogmak no problem!
http://www.dostyasam.org/yasam.html
Allahim tamamina erdirsin!kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

Haaa bu arada benim tanidigim 3 kisi var,,,3 ude cok sevimli cocuklar,,,acayip neseli oluyolar kaydirigubbakcemile3
Hele bitanesi annesinin gozunun icine bakar ,yas gorurse hemen aglar senağlama
Eger aklina aldirma fikri sokarlarsa,,sakinnnnn derim...a.s.

arkadaslar yorumlariniz icin tesekkür ederim aldirmayi doktorum önerdi tabiki ama asla zaten düsünmeden cevabimi verdim aldirmam dedim zaten suan 4aylik aldirmak istesem bile alinmio suni sanciyla ölü dogum yapilio ne bunu nede diger yöntemlerle onu aldirmak gibi bi yetkim yok benim rabbim onu o sekil vermis normal cocuklar verioda bas üstü tutuluoda bunu niye hayattan men edelimki böle bi yetkiye sahip degiliz allah vermis allaha almak düser.. Doktorumla konustum doktorum dedi bebek 2aylikken tedavileri baslio dedi terapilere gidilecek dedi falan ve ilerde ayirt edemiceksin normal bi cocuktan dedi ama zaman alicak tabiki dedi. merak ettigim iste buydu bu yüzden sordum downsendromlu cocuklari olan varmi aramizda diye.. Böle seyler normal cocuklarinda basina gelebilir allah korusun tabiki ama normal bi cocugumuz yürüyemez olsa konusamaz olsa onu öldürecekmisiniz onu merak ediorum.. neyse saolun hepiniz yorumlariniz icin

cnm benim öncelikle 2 yaşındaki kızna allahım sağlıkla huzrlu ömürler versin ve karnındaki o masum yavruyada inşallah allahın izniyle sağlıklı doğcak inşallah...bizi neler bekliyo nerden bilebiliriz..allahım güsl yazılar yazssın.zatii dr sölemiş 2 aylıkken başlanıyomuş tedaviye ne güsel eğer öle doğarsada inşallah hiçbişyi kalmıcak .

temennin icin tskler canim. belki inanmak istemedigimdendir bilmiorum ama icimde hic kötü bi his yok yani inanmiorum hernekadar doktorlar kesin teshis koymus olsalar bile ben inanmiyorum hayat mucizelerle dolu diorum o ki o et parcasi büyüyo canlanio bi bebek oluo 9ay sonra dünyaya gelio bunu bi insan oglu yapabilirmi rabbimin gücü nelere hayat verio nelere yetio hayat bi mucize bizim nefes alip vermemiz bi mucize belki bundada bi mucize vardir belki rabbim o mucize icin beni sinio. bilemiorum.. insalah hayirlisiyla kucagima alirim oglumu.

benim arkadaşıma downsendromlu dediler ama normal doğdu. komşumun kızınada normal dediler ama downlu doğdu.herşey biz insanlar için bir sınav kesinlikle aldırıp günaha girme ki zaten aldırmıyormuşsun. dünyadaki en temiz ve akıllı özürlüler onlar gecenlerde haberlerde göstermişti down sendromlu bir çocuk ünv. bitirmişti. ben inanamadım ama gerçek. eğitilirse gayet zeki çocuklar oluyorlar. allah yardımcınız olsun beterinden saklasın. sağlıklı doğupta sakat kalan bir çok insan var dünyada ve dünya onlar sayesinde ayakta. hakkında hayırlısı neyse o olsun.

sagol arkadasim keske dünyada herkes onlar gibi temiz onlar gibi gülec olabilse. Ben kesin gözüyle bakmiyorum eger varsada allah dedigin gibi beterinden korusun bebegin suyundan alindiginda kesin olarak dogru cikio diolar ama yinede allah daha beterinden korusun doktorda dio egitim cok önemli dio kücükken daha basliomus zaten terapileri ihmal edilmeden gidilirse bi problem yok dio. bi cok cocuk insan var sagsaglim dünyaya gelio birden bi yüksek ates gecirip yatalak bile kalabilio dedigin gibi beterin beteri var cok haklisin. hepimiz icin rabbim herseyin hayirlisini versin.

bu normal deyipte downlu doğuran arkadaş 4 kez gitti ankaraya ama hepsindede normal dediler doktor ensesinden şüphelenmişti onunda birde dowlu çocukların ultrasonda burun kemiği çıkıntısı görünmezmiş düz olurmuş. benim doktorum bana öle demişti burun kemiği çıkıntılı düz olsada görünmeseydi ankaraya göndercektim sizi demişti. çevremde bu durumları yaşayan çok insan var.hangisini sölesem bilmemki...komşumun birinin çocuğu 6 aylıkken menenjit geçirmiş şuan bir dowludan bile kötü durumda bağırıyo sabah akşam. yine bir aile dostumuzun oğlu 13 yaşında menenjitten yatalak oldu 20 yaşında vefat etti...kimse başına neler gelecek bilemiyor.allahım herşeyin hayırlısını versin. inşallah testler yanlıştır kimse istemez öle olmasını ama yinede en temiz ve zeki özürlüler onlar... allah seni yavrularına bağışlasın güzel günlerini görmeyi nasip etsin tüm anneler için bu temennim...:Saruboceq:

Son düzenleme:
cok tesekkür ederim canim allah hakkimizda herseyin hayirlisini versin verende rabbim alanda rabbim sikayet etmeye kalksan kime edebilirsinki. hayirlisini diliorum hergün.. cocuklarimiz saglikliykende bu duruma düsebilio allah beterinden korusun cümlemizi. bakalim bakicaz beklicez görücez inaniyorumki dünya tatlisi bi oglum olacak miss gibi cennet kokulu olacak rabbim o günü görmeyi bana nasip edecek insallah.. kizim bile anlio gelio karnimi öpüyor bebi bebi dio.

Canım çok hassas bir konu ama mesajlarından anladığım kadarıyla sen aşmışsın ve en doğru kararı vermişsin.Down sendromlu tanıdığım çocuklar var zor. bakımları ve eğitimleri sabır işi ama annelik bu sabır en baştan tek ihtiyacımız olan şey zaten.Normal olsa kolay mı çocuk yetiştirmek.İnsanız hiç çocuk sahibi olamayıp kendini kediye köpeğe veren kadınlar var,Allah sana bir melek yolluyor emanetine gözün gibi bak...yerimseniben

ona gözüm gibi bakicam buna eminim.. allah bana hem sabir hem o gücü vericektir buna inaniyorum. doktor dio 700-800 kisiden birinin bebegi downsendromlu oluo buda bana denk geldi demekki rabbim bende o sabri gördü beni secti diorum hep... allah yardimcim olsun..oglum sag saglim dogsun 5ay kaldi günler hizla geciyo. :1hug: yorumun icin tesekkür ederim canim benim sagol

canım eger aminosentez yani karından sıvı alma olarak bakılmışsa bebege dogrudur.bende o aşamalardaan geçtim çok korktum,epey acı bir olay aldırmak ta tabi çok zor bir karar,allah yardımcınız olsun.nasıl bilgi almamışsınız.netten iyice araştırın,baya özürlü ve bakımı çok zor.geçmiş olsun

baya özürlü demiyo doktor.. doktor sadece akil yönünü sölüyo vucudunda bisey yok diyo akilda ilerde tedavilerle düzeliyo diyo. yani ileri derecede bi özürlülük degil bu diiyo yürüyo kosuyo konusuyo hepsini yapabilir diyo bu yüzden downsendrom deniyoo yoksaa sakat deriz diyo.. hayirlisi bakalim yaa...

kaç gündür bu konuyu arıyorum unuttum nerede olduğu ama buldum şükür :) valla bende downlu çocuklara sakat veya özürlü kelimesini yakıştırmıyorum. teyzemin kaynıda downlu abisinin yanında çalışıyor başında kimse olmasada satış yapabiliyor. ve eğitilmediği halde böyle çünkü eskiden eğitimi yoktu 40 yaşlarında.dediğim gibi çok kişi var etrafımda oyuzdende çok örmek veriyorum. normal çocuğa bakmak bile büyük sabır istiyor kolay değil tabiki. allah hiç bir kulunu kaldıramayacağı sınavdan geçirmez... zaten arkadaşım sen kendini herşeye hazırlamışsın sağlıklıda olsa downluda olsa yavruna kolların açık bekliyosun. ben bu davranışınla gurur duydum gerçekten .çünkü bir çok kişi aldırıp hem bu dunyasını hemde öbür dünyasını mahvediyor. dualarımdasın sevgileropuyorumnanaktan

Son düzenleme:

canım benim allah yardımcın olsun.işallah doktorlar yanılmıştır ama seni takdir ettim bebğine kıymamandan dolayı.rabbim mükafatını verir sağlıklı bir bebek dünyaya getirirsin işallah..

aynen öle canim dedigin gibi her iki sekilde kabulum. ben buraya yazdim tek sebebi hani downlu cocugu bebegi olan varsa bi yazsin ilk dogdugu zamanlar nasil oluo farkli oluomu normal cocuktan bakmasi falan ne bilim o seyleri ögrenmek istedim ondan sordum varmi diye.. ama sizlerin yazdiklarida hos seyler. Canim downlu cocuklari gec milllet sapa saglam bebeklerini aldiriolar neymis annelige hazir degillermis bunun günahini nasil ödeyecekler nasil hesap vericekler rabbime onu düsünen yok, ben cok karsiyim cocuk aldirmaya.

canım benim allah yardımcın olsun.işallah doktorlar yanılmıştır ama seni takdir ettim bebğine kıymamandan dolayı.rabbim mükafatını verir sağlıklı bir bebek dünyaya getirirsin işallah..

insallah canim arkadasim tek umudum o.. Rabbim sag saglim kucagima almayi nasip etsin insallah. yorumun icin tskler canim
a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…