Down sendromlu cocuk anneleri var mı?

Canım sana ne kadar yardımcı olabilirim bilemem ama duymayı istersin diye yazıyorum.... Samimi bi arkadaşım down sendromlu çocuklara eğitim veren bi okulda bilgisayar öğretmeni....Gerçekten tedavi süreçi kaliteli geçerse rahatsızlık en aza indirgeniyor. Zamanla diğer çocuklardan farkı yok denecek kadar azalıyor hatta bitiyor. Sakın strese girme sen sadece onu ilk bebeğinden biraz daha yavaş büyüyen bi bebek olduğunu düşün. Allah kimseye kaldırabileceğinden ağır yük vermez. Bu hayatta yaşamayı hakeden sadece sağlıklı insanlar değildir.
Hatta sayfanı okuduğumda artık düşünüyorum ki kimimiz bedenen sağlığımızı yitiriyoruz, kimimizin de kalbi katılaşıyor beyni bulanıyor ve bencilleşiyoruz . Bazen öyle bazen de böyle özürlü olabiliyor insan..
Ama hepimiz yaşıyoruz işte çok şükür... Kendine iyi bak bebişini benim yerime de okşa ve büyük evladına da size de allah gani gani mutluluk ihsan eylesin...saygılarımla......

evet canim bunlari doktorumda bana aynen söledi downsendromlu cocuklar sakat degiller engelli degiller dedi fakat bi cok aileler saglikli bi bebek istediklerinden hemen aldiriolar böle bisi söz konusu olunca ama ben okadar cok arastirdimki onlar cok saf cok temiz seyler keske bizlerde onlar gibi olabilsek melek gibiler ayni sevgi dolular. doktorum istersen seni downsendromlu ailelerle tanistirabilirim dedi onlarla istedigin seyleri konusabilir bilgi edinebilirsin dedi ama yeterince bilgi aldim sanirsam sabirsizlikla dünyayaa gelecegi günü bekliorum her gün rüyalarimi süslüyo cok tatli bi erkek cocugu olacagindan eminim. oda benim cocugum atsan atilmas satsan satilmaz seklinde.. saglikli olunca istioz olmayinca öldürüoz sapasaglam bebekleri bile öldürenler aldiranlar var aklim almio cogunu... yorumun icin cok cok tsk ediyorum arkadasim saol iyiki varsiniz rabbim herseyi gönlünüze göre versin insallah...opuyorumnanaktan

canım bu rahatsızlıklar tolera edilebiliyor eğitim ve tedavi uygulanıyor çocuk yetiştirmek çok zor tabi böyle olunca dahada zor işin ama o bebeğin gözlerindeki yaşama istediği ve sevinci sana sabır verecektir tebrik ediyorum kutluyorum ne güzel düşünmüşsün kıyamamışsın bebeğine benim arkadaşımın başına geldi benden bir kaç ay önce hamile kalmıştı yaşı çok fazlayı belkide artık normaldir 43 yaşındaydı bebeği down sendreomlu çıkmıştı onlar aldırdılar ama acı çekmekten perişan oldular aslında onlarıda anlıyorum yaşları biraz ileride o yüzden cesaret edemediler.

Ben anlamiorum canim niye normal bi cocuklari olsaydi ona bakma gücünü kendinlerinde bulacaklardi bunu ´veren rabbim bakma gücünüde verirdi ama yinede herkesin kendi düsüncesi. Ona bakarsan benim yasim daha 23 yeri gelio kendime bakiorum daha ben kendim cocugum diorum ama ikinci cocugu dogurcam diyorum onlari yetistirebilcekmiyim dogru egitebilcekmiyim cok korkuorum yasim fazla olsaydi belki daha gecirmis görmüs sabirli olurdum.. Simdide dünyaya getircem ama bi kizim daha var cok cok zorlanicami biliorum ama diorum allahim bana güc verir. onlarla birlikte bende büyürüm bi sekil.opuyorumnanaktan

meraba öncelikle üzüldüm durumunuza çok zor :sinifsinif: benden ve eşimden kan alındı test için demişsiniz ne testi yaptılar size bilginiz varmı ne testi yaptılar

ALLAH yardimcin olsun canim,seninde bebegininde,
RABBIM tamamina erdirsin,:Saruboceq:

merhaba ben yeni katıldım bu siteye durumunu okuyunca yaşadıklarım aklıma geldi ben yirmi yşında dogurdum bir erkek benim için çok özel çocuklar onlar 6 yaşında kaybetim 7 sene oldu yıllarca pisikolojıl tedavi gördüm öldükten sonra allahın bi sınavı herkese nasip etmez hala içimde o yüzden nerde bi çocuk görsem oglumu görmüş oluyorum büyük sabır gerk allah senle olsun tek ilaç sevgi sevgi

canım benimm öncelikle sana sunusölemekistiyorum ben engelli egitmeniyim 5 yıldır meslekteyim ama ömrüm boyunca içindeydim sanki çünkü kuzenim dayım ve yegenim engelliydi diecegim şu ki üzülmen cok normal ama birde su yönden düşün bizim en ii özür grubu dedigimiz gurup down senromlular 47 kromozoma sahipler ve bence %90 a kadar düzelebiolar ayrıca sana inanman için sölüyorum ankarada benim memleketimde down cafe var orda down senromlu cocuklarımız çalışıo ve engelli olduklarına inanmazsın asırı zekioluyorlar annelerine ömuhtesem baglı ve yardımcı oluyorlar ve senin verecegin ii bi egitimle normalden hiç bir farkı olmuyo disiplin ve pratik bilgilerle muhtesem bir cocuga sahip olabilirsin dünyanın bir cok yerinde üniverstire mezunu doktoralarını yapmış down sendromlu profesörler var ve hepsinden önemlisi sen secilmiş rabbim tarafından secilmiş bir annesin o sana ahirette en cok ihtiyacımız oldugu yerde şefaatçilik yapacak kendini hiç üzme ben ii bir egitimci oldugumudüşünüyorum 100 lerce cocuk annesiyle birlikte calıştık ve siz biliçli bir anne olarak coksanslısınız benimle konuşmak isterseniz e posta adresimi özel mesaj olarak atıcam size saglıkve mutlulukla kalın

hmm canim basin sagolsun haklisin tek ilac gercekten bi tek sevgi. herkesin yasadigi bi sinav var kimi cok agir kimi cabuk unutulur.ama muhakkaki gecer sinavdan. hakkimizda herseyin hayirlisi olsun canim

ewet canim bak bunlari okurkende cok duygulandim.. e postani yolla bekliyorum.. ya ben sadece merak ediyorum acaba yeterince ilgi gösterebilcekmiyim bi kizim var onunla ilgileniom ama o dahami fazla ilgi isticek normalinden fazla diye düsünüyorum hep yani benim özel yapmam gereken bisi olcakmi yada normalmi davrancam nasil egiticem burda downsendromlulara okullar varmis bide hep terapilere gidicekmis zaten doktorumun demesine göre yüzkaslarinin gelismesi icin kücükken daha terapiler basliomus tam bilmiyorum tam neyle karsi karsiyayim onuda bilmiorum sadece bekliorum oglumun gelecegi günü rabbimin mucizesini bekliorum her ne sekilde olursa olsun hayirlisini diliyorum sadece..

bakımı çok zor bence dünyaya getirirken düşün derim ömür boyu sana muhtaç bir durumda yaşayacak zekaları geri oluyor dawn sendromlu bebekleri altından kalkarım diyorsan sen bilirsin

sakın sakın aldırma canım....

bunu mevlam sana vermiş....belki seninde sınavın budur ..bizde dünyaya sınav çekmeye gelmedikmi...

kimisi eşinden çeker kimi maddi kimi evladından....

sen yine hamd olsun de....

down sendromu eğitebiliyor... yürüyebiliyor... eli ayağı tutuyor...

rabbim beterinden saklasın....tabi eşin çok önemli.....

eşin ne diyor canım....

onu eğitirsin....öyle neşeli oluyorlarki ve rabbim böyle hasta bebeklerimizi bir cennet güzelliği veriyor
....

Öncelikle çok geçmiş olsun Allah yardımcın olsun diyorum.
Benim de abimin oğlu yani yiğenim öyle onlarda yurt dışında
aslında doğuştan öyleydi ben anladım ama onlar sonradan çocukta
ateş çıkması sonucu doktora götürdüklerinde anladılar.
Yavrum şu an 3,5 yaşında yürüyemiyo,konuşamıyo,sürekli ilaç
kullanıyo ve fizik tedavi görüyo çok zor bi durum dayanıklı güçlü olman
lazım.Allah kolaylık versin.

bakımı çok zor bence dünyaya getirirken düşün derim ömür boyu sana muhtaç bir durumda yaşayacak zekaları geri oluyor dawn sendromlu bebekleri altından kalkarım diyorsan sen bilirsin

ya anlamıyorum hiçbirbilginiz olmadan nasıl bir insanın hayatına müdahale edebiliyorsunuz sunubilmeniz gerekio ki down sendromlu cocuklar bizlerden bile zeki olabiliyor onlar 47 kromozomlu yanı bizden bir fazla egitmine yardımcı olur sevebildigin kadar cokseversen 10 normal insanın zekasının toplamına sahip oluyorlar 10larca belki 100lerce öyle cocuk gördüm ve ben onlara allahın mucizesi diyorum muhtesem cocuklar bir ögrencimin annesinin duasını yazayım size (ALLAHIM ONU BENDEN ÖNCE ALIRSAN HEMEN ARKASINA DA BENİMKİNİ AL ÇÇÜNKÜONUN ACISINA DAYANAMAM) DİYE DUA EDİYORDU BİZ KİMİZKİ RABBİMİN BİZE VERDİGİ CANA RIZKINIYARATTIGI CANA HÜKMETMEYE CAIŞIYORUZ

CANIM HERSEKİLDE ELİMDEN GELDİGİ KADAR YANINDAYIM BEN ÖZELMESAJ ATAMIYORUM TEKRAR DENEYECEGİM AMA OLMASSA SEN YOLLA BANA

hayatım bak sanaa çokkolay bir egitim yolu en etkilisi budur normal bir cocuga yanikızına nasıl davranıyorsan ona da öyle davran ne eksik ne fazla ilk önce ona normal bir çocuk oldugu düşüncesini vermelisin ve diger çocugun gibi onuda cok sevmelisin bu kadar basit egeriki bebeginide aynı ölcüde sever aynı ölcüde tutarsan onun yapısı gregi o size uyum saglayacaktır daha bir cok sy anlatmak isterim ama burdan olmuyr ha unutmadan mail adresimi eklyemiyormusum hotmail kısmını tabi ben sana taslak şeklini yolluyorum gerisini tamamlar eklersin parantez içinde yazıyorum onu yazıp @ hotmail kısmını tammalayı ekleyebilirsin (tugcetanyeli) a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…