Down sendromlu cocuk anneleri var mı?

Canim benimde 7,5 aylik oglum var. Hamileyken doktorum testlerden bahsetmisti ama ben yaptirmadim. O benim cocugum 3-4 aylikken yapilacakti test tam hatirlamiyorum elini kolunu gördüm tekmelerini hissettim o saatten sonra nasil kiyabilirdim ben yavruma. Yaptirmak istemiyorum dedigimde doktorum sasirmisti ve ona benim iki cocugum daha var onlara suanda birsey olsada bakima muhtac olsalar öldürebilirmiyim diye sordum. Ne kadar anladi beni bilmiyorum ama yaptirmamis olmanin rahatligini cok yasadim.

Downlu degil oglum ama olsaydi da o benim oglum olcakti. Bizim birakin bir insani, bir tirnagi veya yoktan birseyi var etmeye yaratmaya gücümüz varmi?

Allahim gönlüne göre versin canim.

canim esim de istio ilk baslardan istemedi yinede sen bilirsin ben iste olcam yük sende olcak dedi.. ama sonradan düsüncesini degisti biz neciyiz bakariz dedi icime su serpti duymak istedigim seyleri duydum rahatladim.. aldirmayi bi an bile düsünmedim, rabbimden gelene raziyim. Bakalim yasicaz görcez. sinavimizi gecermiyiz o rabbimle aramizda.

canim o farklidir downsendromlu cocuklar da öle bisi olmuo tek sorunlari akillarindan oluo bazilarinda olabilio vucutlarinda ama bazilarinda sadece. atesten belki olmus olabilir havale gecirip öle olan cocuklar cok rabbim yardimcilari olsun hic yürüyemicek konusamicak olmasi cok kötü bisi rabbim düsmanima vermesin yasatmasin..

bakımı çok zor bence dünyaya getirirken düşün derim ömür boyu sana muhtaç bir durumda yaşayacak zekaları geri oluyor dawn sendromlu bebekleri altından kalkarım diyorsan sen bilirsin

aslında şunu unutmamak gerek hepimiz özürlü adayıyız.allah korusun bir felç olsak o zaman kimse bakmayacak diye ölelim..kimin ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor.çok sakat denilip sağlıklı doğan bebekler var sınav dünyası buda sınav işte..rabbim herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin..

Canim bende yaptirdim pisman oldum yaptirdigima ne bilim inanirmisin ben downsendromu duydugumda doktora saf saf baktim bilmiodum ne oldugunu ne görmüslügüm var ne duymuslugum var yasim 23 bilemedim aslinda bilseydim yaptirmazdim nasil olsa aldirmak gibi bi düsüncem hic bi zaman olmazdi kiyamazdim ama iste cahilligimden doktor yolladi bende imzaladim testleri yaptirdim cok strese girdim cok agladim sonucu alana kadar herseyi arastirdim internetten baktim sendromlu cocuklara falan ondan sonra dedim rabbim ne verirse böle olsa bile ragziyim dedim kararimi sonucu ögrenmeden önce verdim ve sonucu duydugumdada kararim degismedi. Simdi bekliorum oglum nasil gelirse gelsin her sekilde kabulüm zaten rabbim hayirlisini versin cümlemize

AMIINNN canim haklisin

canım öncelikle geçmiş olsun çok zor bir durum ama helal olsun bende yerinde olsam aynını yapardım burak 4 aylığı 4 haftalıkta olsa birşey değişmez Allah ın dediği olur belki cahilce gelebilir ama cahil değilim,benim eşimin bir akrabasına böyle demişlerdi çocuk testlerde down sendromlu çıktı ama sıvısına bakınca %40downlu %60normal çıktı ve çocuk çok şükür normal doğdu downla uzaktan yakından alakası yok umarım senin bebişinde sağlıkla doğar tüm içtenliğimle diliyorum Allah güzel kalbine göre versin,

birde zone realitide izlemiştim doğum hikayeleri diye bir belgesel amerikada doğuma hazırlanan müslüman bir çift kızlarına down sendromu teşhisi konuluyor %70 oranla,onlarda son ana kadar Allah a sığınıyorlar,onlarında kızları sağlıklı doğuyor ve sağlıklı olduğu anlaşılıyor.testlerde olsa şüphesiz Allah ın dediği olur

Cok tesekkür ederim canim ictenliginden dolayi. benimde sudan kesin belli oldu ama yapcak bisey yok yinede sabirsizlikla bekliyorum oglumun kokusunu icime cekecegim günü rabbim beterinden korusun cümlemizinkini

tabiki canim rabbim neyi uygun görürse onu verecektir. Beklicez görecez. Herne olursa olsun caninindan bi can söküp atilmio atanlar var ama ben atamam. saglikli bi cocugu nasil heyecanla 9 ay bekliyosak bende suan ogluma sabizsizlaniyorum heyecanla bekliyorum

cnm gerçekten hayran kaldım sana ne güzel düşünüyorsun
bende 3,5 aylık hamileyim iikili tarama testi sonucum 1/50 çıktı yüksek bi risk
1 ay sonra da amniyosentez yapılacak bana ama senin düşüncelerin çok hoşuma gitti

insallah kötü bisey cikmaz canim hayirlisi olsun hakkinda... eger aldirmak gibi bi niyetin olmazsa düsüncende yoksa bence yaptirma bile amniyosentezi. Benim aklim erseydi yaptirmazdim ben bilmiodum bile downsendromun ne oldugunu ne dendiyse ben onu yaptim.

iinş cnm kötü bişey çıkmaz ama ben amniyosentez yaptırma konusunda kararsızım açıkcası

Kızlar meraba..Aselim sen gerçekten süper bi insansın diycek kelime bulamıyorum ..........nasıl anlaşıldı seninki kusura bakma.....yani sadece amniyo sıvıdanmı ...daha önce 2li 3 lü test ve detaylı ultrason olayı var senin sonuçların kaç çıktı...........

canim benim iste dedigim gibi oldu normal doktor terminime gittim kadindoktoruma bakiodu bebege incelerken gelisimini falan ense kalinligi var dedi ölctü 4,5mm cikti bu fazla dedi downsendromu olabilir dedi hastaneye yolladi bende anlamadim ne olup bittigini gittim hemen hastaneye ertesi güne termin verdiler amniyosentez yapildi ikili üclü yapilmadi hic direk sivi aldilar ve sividan kesin olarak downsendromu cikti kromosomlara baktilar bi fazla cikti sayisi hepsi ikili ikili en sonundu üclü sekildeydi hepsini gösterdiler. yanilma payi yüzde 1 veya 2 dediler. hamileligini sonlandirabilirsin dediler bende hayir dedim ve o günden beri kabullendim. Simdi gidiom yine hem hastaneye hem doktoruma sürekli kontrollerim var eline koluna bakilio vucudunda bi sakatlik varmi fln diye ama hersey normal normal bi sekildede ilerliyo bebegim suan ve cok kipir kipir hic yerinde durmuo kerata :)

iinş cnm kötü bişey çıkmaz ama ben amniyosentez yaptırma konusunda kararsızım açıkcası

canim kesin bilmek istiosan yaptir. ya bisi cikmaz rahatlarsin yada allah korusun cikarsa onuda gözünün önünde bulundur sana kalmis bisi. Benim simdiki aklim olsaydi yaptirmazdim nasilsa her sekilde cocuk benim ve ne olursa olsun kabulum. ögrenince ister istemez moral bozuklugu oluyo herkes soruo nasil gidiyo hamilelik diye ve birer birer herkese aciklama yapmak yoruyo insani gerci ben artik her sorana iyi gidio diom aciklama yapmiom gerek duymuom.

Canım Allahtan umut kesilmez işallah sapasağlam doğyryrsun...........................

Benim ense kalınlığı normal dedi doktor ...ikili testimde normal ancak üçlü 155/1 riskli çıktı çok strese girdim amniyo yaptırmadım ...detaylımdada herşe normal çıktı bilmiom artık

senin 4.5 mm detaylı ultrasondamı çıktı şu yarım saat bakılandamı yoksa şu 13 yada 14 .haftamıydı o zamanki normal ultrasondamı çıktı kusura bakma ya

senin 4.5 mm detaylı ultrasondamı çıktı şu yarım saat bakılandamı yoksa şu 13 yada 14 .haftamıydı o zamanki normal ultrasondamı çıktı kusura bakma ya

canim 11 haftalikli normal ultrasonda cikmisti. Ama merak etme downlu bebeklerde ya ense kalinligindan yada burun kemiginden süpheleniolar yani onlarda sorun görünürse downlu olma ihtimali cok oluyo. ama her ensesi kalin olanda downlu olmuyo. bosver icini ferah tut. sen sor ben kusura bakmam canim. merak ettigini sor cvp veririm sorun degil

sağol canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…