• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Down sendromu dünyanın sonu değil :)

Maşallah tebarekallah Allah sana bağışlasın inşallah acısını görme hiçbir zaman 🌸okurken o kadar etkilendim ki..bende 2 gebelik geçirdim kürtajla sonuçlandı kalp atışları olmuyordu diye bu yüzden 3.gebelige cesaretim yoktu korkuyordum takı hamile kalıncaya kadar sonra korkuyla kalp atışlarıni duymak için gittim çok şükür duydum nasıl ağladığımi etrafin nasıl bana baktığını hatırlıyorum. Çok şükür doğdu hamdolsun şuan 2 ay 12 günlük çok şükür dilerim Allah'tan hiç ayrilmayin oglunuzla inşallah🥲🌸🤍size bişey danışmak istiyorum kızım çok hiperaktif lakin sürekli dilini dışarı çıkarıyor dudağını emmeye çalışıyor haliyle bende korktuğum için sürekli internette bakmaya başladım sizin oglunuzun öyle harekleri var mıydı diliyle falan 🫠
Teşekkür ederim sizin de Allah bağışlasın ❤️ hayır telaş yapmayın annesi bebekler dünyayı ilk ağızlarıyla tanıyorlar her şeyi ilk ağızlarıyla keşfediyorlar çok normal bi durum bu Bikaç ay daha devam eder muhtemelen, bir de bebekler emme refleksiyle sakinleşiyor regüle oluyor kimi zaman dünyayı tanımak için kimi zaman regüle olmak için emiyordur dudağını. 4 belki 5 aya kadar devam eder bu durum ama zaten sonra da oral dönem başlıyor 1 buçuk yaşına kadar da ellerine geçen her şeyi ağızlarına sokup yalayacaklar o zaman da keşif devam ediyor yani korkmayın lütfen hem bunlar hiçbir şeyin belirteci değil ❤️

Nasıl güzel bir enerji ve nasıl güzel bir annesiniz ki okurken içim huzur doldu sizi tebrik ediyorum 👏🏻💐yakın zamanda bir arkadaşımın da testlerinde bebeğin down sendromlu olma ihtimali olduğunun bilgisini verdiler onu teselli ettim şayet kesinlik kazanırsa sizi okutacağım ona
İnsan ilk öğrendiğinde şok sürecinde oluyo kabullenmiyor asla ama gerçekten hafife alınmayacak kadar psikolojik bi şok süreci sonra kabullenme geliyor kendim de öyle olmuştum daha sonra bi dönem psikoloğa gitmiştim o da sürecin öyle geçtiğini söylemişti. Dilerim netleşene kadar sakin ve huzurlu olur kaygılanmaz. Tabi dilerim nörotipik bi bebeği olur ama dediğiniz gibi kesinlik kazanırsa ben burdayım her aklımdaki sorulara kendimce cevap da veririm destek olmak isterim 🫂❤️

Allah bağışlasın kızınızı ya gerçekten çok başka oluyorlar ama tabi insan doğurmadan asla anlamıyor benim de karşıma çıkıyor bazen üzülüyorum herkesin hakkında hayırlısı evlat bambaşka ama ❤️
Amin 🤲🏻 bebeğiniz de kalpte vs bi sıkıntı oldu mu

Hamileyken burdan çıkmazdım bana umut olacak bi mesaj görmek için sürekli tüm konuları okurdum. O yüzden başımdan geçen tüm süreci yazmaya karar verdim. 27 yaşında ilk gebeliğimdi ve bebeğimizin down sendromlu olduğunu öğrendik. Belirteçlerden sonra fetal dna testi yaptırarak öğrendik ardından amniyosentez yaptırmadık. İnanın gezmediğim doktor doçent prof kalmadı diyebilirim. Çok yanlış yani taraflı yönlendirildiğim oldu. Doğurana kadar ki 4.aydan sonra kendisine gitmeyi bıraktığım doktor tarafından sürekli aldırmamla ilgili baskı gördüm diyebilirim hatta bebeğim doğdu 5 aylıktı tekrar arayıp neden doğurduğumu soracak hadsizliğe sahip olacak kadar. Çok zorlu bi hayatın beklediğinden tutun da bebeğimin yaşayamayacağına tüm hayatımın biteceğine gençliğimin biteceğine kadar. Artık duygularım hormonlarım aklım ne düşüneceğimi şaşırmıştım her şeyin Allahtan geldiğine inanan ben gitmiş yerine sürekli gebeliği sonlandırmak isteyen biri gelmişti. Daha sonra Allah bin kez razı olsun doğum doktorum perinatoloji uzmanı ona denk geldim ve bana tüm gerçekliğiyle süreci ve sonrasını anlattı. Down sendromunun hayatla bağdaşan emek ve sabır isteyen ama güzel karşılıklarını da alabileceğimiz süreci, insanlar bakarız büyütürüz dese de günün sonunda o bebeği kendi başıma büyütmem gerektiği gerçekliği ya her şey yani size anlatamam. Şu an bebeğim 18 aylık olacak iyi ki ama iyi ki doğurmuşum ben böyle güzel böyle tatlı bi oğlum olacağını hiç hayal etmemiştim. Eski dönemlere göre o kadar ileride bi dönemdeyiz ki eğitimleri de onların gelişimlerine destek olmak da artık eskiye nazaran çok kolay. Biz 40 günlükten itibaren fizik tedaviye başladık 10 aylıktan itibaren de özel eğitime başladık. Şu an bebeğimin akranlarından inanın çok farkı yok. Her bebek kendi hızında ilerliyor benim bebeğim de öyle. İlerde ben olmazsam ne yapacak diye asla düşünmüyorum çünkü onu geleceğe o kadar güzel hazırladığımı düşünüyorum ki o ilerde bağımsız bi yaşam sürsün diye o kadar emek veriyorum ilmek ilmek işliyorum ki onu, o gün geldiğinde bensiz de bi yaşam sürebileceğini biliyorum. İnsanlar ne der diye çok düşünürdüm ama çevremde o kadar bebek olmasına rağmen herkes oğlumu o kadar çok seviyor o kadar ilgileniyor ki size anlatamam ki bunu asla acıma duygusuyla yapmadıklarını hissediyorsunuz çünkü down bebekler kendini inanılmaz sevdiriyor. Hep derlerdi bize sevmeye doyamayacaksınız diye. İnanın doyulmuyor. Gelişiminde en ufak bi basamağı bile geçtiğinde o yaşadığınız gurur mutluluk anlatılamaz. Ben böyle başından geçenleri insanlar anlattığında inanmazdım ya da onlar şanslı ben öyle şanslı olmam ben zorlanırım ufacık bebekle eğitime mi gideceğim derdim ağır gelirdi. Asla değilmiş tabiki bi koşturma halindeyim ama bu zaten nörotipik bi bebeğim olsaydı da öyle olacaktı ki ben çok sosyal biriyim. Bir de en son şunu söyleyeyim down bebekler çok sakin oluyor o anlamda nörotipik bebeği olan annelere göre daha rahat oluyoruz bebeklik sürecinde. Yani diyeceğim o ki ne hayatım bitti ne gençliğim ne çocuğum acılar çekiyo ne de etrafta dışlanıyoruz. Allah sağlık versin ben her zaman onun adımlarının destekçisi olacağım inşallah
Duygularınızı ne kadar güzel anlatmışsınız. Allah evladının güzel günlerini göstersin

Teşekkür ederim sizin de Allah bağışlasın ❤️ hayır telaş yapmayın annesi bebekler dünyayı ilk ağızlarıyla tanıyorlar her şeyi ilk ağızlarıyla keşfediyorlar çok normal bi durum bu Bikaç ay daha devam eder muhtemelen, bir de bebekler emme refleksiyle sakinleşiyor regüle oluyor kimi zaman dünyayı tanımak için kimi zaman regüle olmak için emiyordur dudağını. 4 belki 5 aya kadar devam eder bu durum ama zaten sonra da oral dönem başlıyor 1 buçuk yaşına kadar da ellerine geçen her şeyi ağızlarına sokup yalayacaklar o zaman da keşif devam ediyor yani korkmayın lütfen hem bunlar hiçbir şeyin belirteci değil ❤️
Teşekkür ederim canım benim 🤍 Allah razı olsun inşallah 🤲 🌸

Siz yaradandan korkmuşsunuz aldırmamışsınız. Yaradan da sizi yarı yolda bırakmaz. Yazınız kalbe dokunuyor. Allah tüm annelerin yardımcısı olsun, aklında tereddüt olanlara da bir ışık olmuşsunuz. Sizin de yavrunuzun da bahtı açık olsun

İyi günler diliyorum yazdıklarınızı okudum ve çok duygulandım.benimde şuan 5.ayım hamilelikte ve Fetal DNA + amniyosentez de çocuğum down sendromlu çıktı şuan kurula girdim çok üzgünüm ilk bebeğim ve ben ne yapacağımı bilmiyorum her iki secenektede onun için en iyisini istiyorum bir anne adayı olarak rabbim kimseye yaşatmasın.siz doğumdan sonra peki zorlandınız mı birçok hastalık sayıyor doktorlar olabilir diye ayrıca genetik danışmanlar çok korktum açıkçası acı çeker diye yardımcı olursanız çok sevinirim

İyi günler diliyorum yazdıklarınızı okudum ve çok duygulandım.benimde şuan 5.ayım hamilelikte ve Fetal DNA + amniyosentez de çocuğum down sendromlu çıktı şuan kurula girdim çok üzgünüm ilk bebeğim ve ben ne yapacağımı bilmiyorum her iki secenektede onun için en iyisini istiyorum bir anne adayı olarak rabbim kimseye yaşatmasın.siz doğumdan sonra peki zorlandınız mı birçok hastalık sayıyor doktorlar olabilir diye ayrıca genetik danışmanlar çok korktum açıkçası acı çeker diye yardımcı olursanız çok sevinirim
Merhabalar benimde 7 yaşında kızım var down sendromlu ikili testte yüksek risk çıkınca ben asla sonlandırmayı düşünmedim ve amniyosentez vs yaptırmadım Rabbim kimseyi bu ikilimde bırakmasın. Gerçekten arkadaşın dediği gibi down sendromu dünyanın sonu değil onlar bizim cennetimz kızım benim nefesim oldu sevgisi o kadar başka ki bunu ancak yaşayan bilir evet hamilelikte kafamızda neler neler dönüyor kaygı olarak ama şunu unutmayın ki normal denilen çocuklar bile doğduktan sonra otizm veya farklı farklı hastalıklarla mücadele ediyor. Her down sendromlu çocuk hasta olacak değil inanın rehabilitasyon merkezinde görüyorum gayet sağlıkları yerinde maşallah, birde şöyle bişey var yazılı kanun gibi downlar şöyle downlar böyle nasıl ki nesiller yüzyıllar boyunca değişiyorsa down sendromlu çocuklarda o şekilde değişime uğramış bunu çoğu dr böyle söylüyor eskiden eğitim ve sağlık sistemi bu kadar gelişmemişti şuan çok daha farklı sormak istediğiniz bişey olursa özelden de yazabilirsiniz 🩷

Geçen yıl bu zamanlar sizinle aynı durumdaydım. Açıkçası aldırın aldırmayın demek haddim değil. Bu yalnızca sizin vereceğiniz bir karar ki ben bunun ne kadar zor olduğunu biliyorum. Allah kolaylık versin. Her annenin psikolojisi şartları farklı o yüzden her türlü karara saygım sonsuz. Tercihinizi etkilemek için söylemiyorum. Ben aldırmadım. Günlerce ağladım. Eve kapandım. Dinen uygun olmadığı düşüncesi ile aldırmadım ayrıca sağlıklı insanların da her an bir sağlık sorunu yaşamayacağının garantisi yok. Bununla imtihan edileceksem kaçarım yok zaten diye düşündüm. Bunun yanlışlığı doğruluğu tartışılır ama bana mantıken her insana her an herşey olabileceği gerçeği ile yola devam ettim. Şimdi doğdu 6 aylık sevimli bişe:) böyle olacağını bilsem o kadar üzülmezdim. Yani dünyanın sonu değil. Bahsedilen hastalıkları yaşamak için illa down olmak gerekmiyor. Hastaneler down olmadığı halde çeşit çeşit hasta yavrularla dolu. Allah a teslim olmak. En doğrusu için dua etmek en güzeli. Kararınız ne olursa olsun ama kalbiniz ferah olsun. Bu o kadar korkulacak birşey değil deyim sadece

Ya çok özür diliyorum anca gördüm yazdığınızı. Kalbinde delikleri var çok şükür ameliyat gerektiren bi durumda değil 1 buçuk yaşından sonra tiroidi yükseldi ama ilaç kullanıyoruz çok minik bi durum o da. Yani çocuğun acı çektiği bi durum yok çok şükür down sendromu özellikle hayatla bağdaşan genetik farklılıklardan biri. Tabiki karar sizin neler yaşadığını hissettiğini çok iyi anlıyorum hamilelikte bilmek bi yandan iyi ama işte doğana kadar bu üzüntüsü mahvediyor bizi. Ben o zamanlar üzüldüğüme çok pişmanım hatta geçen gün eşimle konuştuk ne cahilmişiz ne çok üzülmüştük nerden bilirdik böyle dünya tatlısı bi çocuğumuz olacağını diye. Ben iyi ki doğurmuşum diyorum hergün. Bilmiyorum şu an hangi aşamadasınız ama konuşmak dertleşmek istersen ben buradayım arkadaşım mesaj da atabilirsin 🌸

Geçen yıl bu zamanlar sizinle aynı durumdaydım. Açıkçası aldırın aldırmayın demek haddim değil. Bu yalnızca sizin vereceğiniz bir karar ki ben bunun ne kadar zor olduğunu biliyorum. Allah kolaylık versin. Her annenin psikolojisi şartları farklı o yüzden her türlü karara saygım sonsuz. Tercihinizi etkilemek için söylemiyorum. Ben aldırmadım. Günlerce ağladım. Eve kapandım. Dinen uygun olmadığı düşüncesi ile aldırmadım ayrıca sağlıklı insanların da her an bir sağlık sorunu yaşamayacağının garantisi yok. Bununla imtihan edileceksem kaçarım yok zaten diye düşündüm. Bunun yanlışlığı doğruluğu tartışılır ama bana mantıken her insana her an herşey olabileceği gerçeği ile yola devam ettim. Şimdi doğdu 6 aylık sevimli bişe:) böyle olacağını bilsem o kadar üzülmezdim. Yani dünyanın sonu değil. Bahsedilen hastalıkları yaşamak için illa down olmak gerekmiyor. Hastaneler down olmadığı halde çeşit çeşit hasta yavrularla dolu. Allah a teslim olmak. En doğrusu için dua etmek en güzeli. Kararınız ne olursa olsun ama kalbiniz ferah olsun. Bu o kadar korkulacak birşey değil deyim sadece
Ne güzel yazmışsınız gerçekten hepimiz aynı şeyleri aynı duyguları yaşıyoruz demek ki bende aynı düşüncelerdeydim ki aldırmanın eşiğine gelmiş bi psikolojiye girmiştim bi dönem. Çok şükür doğurmuşuz iyi ki onlar bizi seçmişler 🎈 Allah bağışlasın evladınızı mutlu sağlıklı günleriniz yıllarınız olsun ❤️

Back
X