- Konu Sahibi Siyah peri
-
Canım bebeğinin ulutrason bulguları normalse korkma, ense kalınlığı burun kemiği gelişi gibi... İnşallah güzel sonuçlar alırsın canım...Kalbimiz sizinle.. inşallah sağ salim kucağınıza alacaksınız.
Benimki 16 haftalık.. ikili testte down riskinden bahsettiler, ama doktor bana güven veremdi,şehir hast.. yaşım 37 sanki daha çok yaşımın yüksekliğinden bu kanıya vardı.. bugün başka bir doktora muayene olacağız bakalım... yorumları okudum, bir dolu ölçüt kriter varmış..bunların hepsini doktora soracağım...
Evet yaş ileriyse direk riskli gözüyle bakıyolar ama bana göre yaş bi kriter değil ben 31 yaşındayım bana yaş riskin var dedi çok mantıksız geldi. Ankarada mısınız sizde?Kalbimiz sizinle.. inşallah sağ salim kucağınıza alacaksınız.
Benimki 16 haftalık.. ikili testte down riskinden bahsettiler, ama doktor bana güven veremdi,şehir hast.. yaşım 37 sanki daha çok yaşımın yüksekliğinden bu kanıya vardı.. bugün başka bir doktora muayene olacağız bakalım... yorumları okudum, bir dolu ölçüt kriter varmış..bunların hepsini doktora soracağım...
Dediğiniz gibi.. gittiğimiz doktor ultrasonla baktı ve dediğinizi dedi... farklı doktorlara da gideceğiz ama..gerçi düzenli takip için hala bir yere karar veremedik..Canım bebeğinin ulutrason bulguları normalse korkma, ense kalınlığı burun kemiği gelişi gibi... İnşallah güzel sonuçlar alırsın canım...
Evet, Ankara... 1 ay kadar oldu taşınalı.Düzenli takip ve doğum için hala bir yer belirleyemedik...Evet yaş ileriyse direk riskli gözüyle bakıyolar ama bana göre yaş bi kriter değil ben 31 yaşındayım bana yaş riskin var dedi çok mantıksız geldi. Ankarada mısınız sizde?
benim de yaş riskim ve böbrek sıkıntım var. doktor bulabildiniz mi?Evet, Ankara... 1 ay kadar oldu taşınalı.Düzenli takip ve doğum için hala bir yer belirleyemedik...
Siz daha iyisinizdir inşallah.
Henüz karar veremedik... ufuk hastanesinin doktorları iyi diyorlar ama araştırdığım kadarıyla biraz eski bir hastane..ortadoğu hastanesini araştırdım biraz donanım olarak iyi gibi geldi banaönerilen birkaç tane de doktoru var...3.kademe yenidoğan yoğunbakımları da var, bunu oldukça önemsiyorum..benim de yaş riskim ve böbrek sıkıntım var. doktor bulabildiniz mi?
Valla bende 37.yaşımdayım. Cuma günü kan sonucum çıkacak muhtemelen risk grubunda çıkıcam am ahiç umursamıyorum. İkili testten başka da test yaptırmıcam. Birde detaylı usg girerim yeterli. Çünkü ense kalınlığımız yok, burun kemiğimiz gelişmiş diğer tüm ultrason bulguları normalken kanda çıkan riski çokta önemsemem. Sonuçta kan değerleri doğru değil sadece bir kıyaslama. Benim yaşımda benim kilomda benim haftamda benim değerlerime sahip olan kaç kadından kaçı down sendronmlu doğum yapmış kıyaslama testi. Ve bu testleri yaptırmayan milyonlarca kadın var. Onlar bu kıyaslamaya bile dahil değil.Yani 10 kişiden 8ine böyle demeleri beni benden alıyor gercekten. Kime sorsam bende de risk cıktı onda da cıktı dıyor. Bize bunları yaşatmaya ne hakları varBenimde 4lü testte riskli cıkmıstı. Dünyamızı başımıza yıktılar. Amniyosentez yaptırmadım. Yurtdısına kan testi gönderdim. Sonuclar temız geldı Allaha şükür. Ben çok takmıştım yani kalan aylarım bu sekılde gecmezdi. Acaba mı dıye düşünmek istemıyorsanız içim rahat olucak derseniz yaptırabılırsınjz. 2650tl ödedim ben taksıt falan yaptım bankadan. İzmir tepecik hastanesinde ücretsiz yapılıyormuş onu da arastırabılırsınız.
Gebeliğe son vermek degıl de özel Bi melek dünyaya gelecekse ona göre bilinçlenmeli.
Bu arada bende 29 yasındayım. İlk gebelıgım. 2. Cocuk düşünürsem ozaman da yaştan riskli dicekler.
ayrıntılıda filan anlasılmadı hiç cok ilginç allah bağışlasın onlar cennetten armağan2li test bisey demek degil bende risk yok cikti. Down swndromlu dogdu
Anlasilabilirdi ultrasonda. Sonuc itibariyle kalbi delik dogdu. Salak aptal doktor anlamadi diye cok kizmistim. Iyikide anlamamis. Inan cok asiri seviyorum.. bambaska sevgi.. rabbim acisini gostermesin. cok sagolayrıntılıda filan anlasılmadı hiç cok ilginç allah bağışlasın onlar cennetten armağan
aminn aminn annelik kutsal bi görev sizinki bambaşka kutsallık oluyo sanırım allah sağlık versin acılarını göstermesin inşAnlasilabilirdi ultrasonda. Sonuc itibariyle kalbi delik dogdu. Salak aptal doktor anlamadi diye cok kizmistim. Iyikide anlamamis. Inan cok asiri seviyorum.. bambaska sevgi.. rabbim acisini gostermesin. cok sagol
Amin sagolunaminn aminn annelik kutsal bi görev sizinki bambaşka kutsallık oluyo sanırım allah sağlık versin acılarını göstermesin inş
Canım ense kalınlığı falan hiçmi birşey söylemediler, tamamen senin şanssızlığın olmuş, doktorunun bilgisizliği. Amin Rabbim acısını göstermesin. Şimdi tekrar hamilesin galiba sağlıkla kucağına almanı dilerim. Benimde ikili testimde risk çıkmadı. Başka da birşey yaptırmayı düşünmüyorum. Ense kalınlığı vs.. tetkikleri gayet normaldi çünkü.Anlasilabilirdi ultrasonda. Sonuc itibariyle kalbi delik dogdu. Salak aptal doktor anlamadi diye cok kizmistim. Iyikide anlamamis. Inan cok asiri seviyorum.. bambaska sevgi.. rabbim acisini gostermesin. cok sagol
Canim ense kalinligi down sendromlularin ensesi kalin olunca cikiyor. Benim kizin ensesi normal cocuklar gibi o yuzden ultrasonda cikmadi.. evet rabbim acisini gostermesin.. cok sagolasin amin insaallah. Rabbim herkese saglikli sihatli evlat versinCanım ense kalınlığı falan hiçmi birşey söylemediler, tamamen senin şanssızlığın olmuş, doktorunun bilgisizliği. Amin Rabbim acısını göstermesin. Şimdi tekrar hamilesin galiba sağlıkla kucağına almanı dilerim. Benimde ikili testimde risk çıkmadı. Başka da birşey yaptırmayı düşünmüyorum. Ense kalınlığı vs.. tetkikleri gayet normaldi çünkü.
Amin canım bizde neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz Allah'ın takdiri işte...Canim ense kalinligi down sendromlularin ensesi kalin olunca cikiyor. Benim kizin ensesi normal cocuklar gibi o yuzden ultrasonda cikmadi.. evet rabbim acisini gostermesin.. cok sagolasin amin insaallah. Rabbim herkese saglikli sihatli evlat versin
Daha iyiyim olumsuz herşeyi kafamdan sildim ve doğumu bekliyorum inşallah herşey çok güzel olacakEvet, Ankara... 1 ay kadar oldu taşınalı.Düzenli takip ve doğum için hala bir yer belirleyemedik...
Bende etlik Zübeyde Hanım dan şehir hastanesine geçtim doğumda rahat ederim diye ama çok da sevemedim doktorları açıkçası fakat haftam ilerledi artık yer değiştiremiyorumEvet, Ankara... 1 ay kadar oldu taşınalı.Düzenli takip ve doğum için hala bir yer belirleyemedik...
Bu kan testini artık devletin hastanelere getirip 2 liymiş 3 lüymüş uğraştırmaması gerekiyor amniyosentezden herkes korkuyor doğal olarak ve herkesin 2 bin 3 bin verecek gücü yok. Bu psikolojiyle de gebelik ne kadar sağlıklı biz kılı kırk yarıyoruz aman strese girmeyelim diye.Yani 10 kişiden 8ine böyle demeleri beni benden alıyor gercekten. Kime sorsam bende de risk cıktı onda da cıktı dıyor. Bize bunları yaşatmaya ne hakları varBenimde 4lü testte riskli cıkmıstı. Dünyamızı başımıza yıktılar. Amniyosentez yaptırmadım. Yurtdısına kan testi gönderdim. Sonuclar temız geldı Allaha şükür. Ben çok takmıştım yani kalan aylarım bu sekılde gecmezdi. Acaba mı dıye düşünmek istemıyorsanız içim rahat olucak derseniz yaptırabılırsınjz. 2650tl ödedim ben taksıt falan yaptım bankadan. İzmir tepecik hastanesinde ücretsiz yapılıyormuş onu da arastırabılırsınız.
Gebeliğe son vermek degıl de özel Bi melek dünyaya gelecekse ona göre bilinçlenmeli.
Bu arada bende 29 yasındayım. İlk gebelıgım. 2. Cocuk düşünürsem ozaman da yaştan riskli dicekler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?