Down sendromu riski ve amniyosentez

Helal olsun vallah..

Evet çok maliyetli ama sıvı aldırmaktan korkuyorum bende mecbur kalırsam kandan da baktırabilirim devletin hiçbir destek sağlamaması ne kadar üzücü zaten tüp bebek tedavisinde dünyaları ödedik
Haklisin canim. Rabbim yar ve yardimciniz olsun. Korkma bir sey yoktur insallah. Oyle denilip olmayan cok insan var

Sonucunuz çıkana kadar haftalar geçiçek ve bebeğiniz büyüyecek. O sizin ne olursa olsun sağlıklı doğsa ve bi kaza geçirse o zaman da öldürebilecek misiniz
Allah korusun ikisi çok farklı şeyler bana göre öncelikle ben bir karar vermiş değilim hasta olması durumunda sadece onu dünyaya getirmek bir sorumluluk ömür boyu özel bir çocuk olacak toplum tarafından dışlanacak özel eğitim alması gerekecek belki üzecekler bebeğimi ve bütün bunların sorumlusu ben olacağım. Tereddüt etmem endişelenmem çok normal.
Tedavisi olmayan çok özel bir canı ben bu dünyada en iyi şartlarda yaşatabilir miyimin cevabı insanı karar vermeye itebilir. Yoksa ben şu an karnımda beni tekmeleyen meleğin yokluğunu kolayca kabullenme gücüne sahip değilim zaten. İnşallah bunu düşünmeme gerek bile kalmaz tek dileğim bu

Gebeyken cok duygusaldim bebegim kalbi durdu patalojide downlu dediler kendi kendime sormustum dogurur muydum diye ya bana bir sey olursa biri onu taciz ederse ya hep yaninda olamazsam diye zor bir durum Allah yardim etsin

Nifty testi yaptirabilirsiniz. Kesine yakın sonuç veriyor. Sıvı alımının riskleri var. Aklınızda gün be gün soru birikecegine bi test yaptırsanız en azından ona göre bir plan yaparsınız gebeliğinizle ilgili.

Gebeyken cok duygusaldim bebegim kalbi durdu patalojide downlu dediler kendi kendime sormustum dogurur muydum diye ya bana bir sey olursa biri onu taciz ederse ya hep yaninda olamazsam diye zor bir durum Allah yardim etsin
İşte tam olarak da bahsettiğim şey bu ben sadece bir anne değil onun her daim yanında koruyucusu olmak zorundayım onun ömrü boyunca benim ömrüm bile yetmeyebilir buna, yoksa o benim canımdan bir parça ondan kopmak birtek bana zarar verecek.

Evet bu fikre şu an çok yakınım bir doktor görüşü daha alıp o da şüpheli bir durum sezerse yaptırmayı düşünüyorum

Benimde yaşım 32 ama yaş da risk çıkmadı trisomi 18 / down sendrom 1/277 çıktı
Benimde bağırsak parlaklığına yeni bir bulgu eklendi bebeğin kordonu 3 damarlı olması gerekirken 2 kordonlu ve anomali riskim daha da arttı. Düşün düşün kendime gelemiyorum kan testi yaptırsam diyorum gelecek olan her sonuca hazır mıyım? Yaptırmasam böyle aylar geçer mi

Bu bahsettiğiniz bulgu bağırsak parlakligindan daha önemli diye biliyorum kan testi yaptırmanız gerekecek gibi doktorunuz ne diyor peki

Bu bahsettiğiniz bulgu bağırsak parlakligindan daha önemli diye biliyorum kan testi yaptırmanız gerekecek gibi doktorunuz ne diyor peki
Onlar riski söyleyip seçenek sunuyor gerisi size kalmış bişey doğal olarak hiçbiri sorumluluk almamak için yorum yapmıyor, istersen sıvı aldır istersen kan ama karar sizin diyorlar

Benim çok yakın arkadaşımda kordon damarı iki tane yani olması gerektiği gibi değil denilmişti ama bebekte çok ciddi anomali vardi seçenek sunmadan gebeliği sonlandırdi doktoru.Oyuzden sordum canım en iyisini sen bilirsin bence kan tahlilini yaptır belki çok sağlıklı bebeğin kendine zehir ediyorsun bu güzel gunlerini belkide gerçekten çok riskli bir rahatsızlığı var kan testi biraz pahalı ama doğruluk payı çok yüksek diye biliyorum.

İnternette biraz araştırdım böyle olup sağlıklı bebek doğuran çok insan var fakat 2 bulgu olması beni çok endişelendiriyor. Çok kararsızım evet yüksek oranda doğru çıkıyor ama galiba korkuyorum da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…