down sendromu riski

tugba bayram

Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2014
86
31
18
35
Merhaba arkadaşlar benim üçlü tarama testim 119 da 1 çıktı doktor amino sentez önerdi bu sorunla karşılaşan gebeler lütfen yardım edin ayrıca 40 haftalik Bebeğimi karnımda kaybettim bide düsuğüm var suan 5 aylık gebeyim Gebeliği min tadına bi varamadim düşünmekten! !

canım 119da 1 çok düşük bir ihtimal bence yaptırma ya da bi doktora daha danış..

Mrb canim benimde 2li testim riskli idi.297/1 di ben dortlu yaptirdim temiz cikti 21.haftamda da ayrintiliya girfim coksukur oda iyiydi.suan 34 haftalik olduk.rabbim bilir ben istemedim aminosrntez.insallah rabbim sag salim dunyaya getrmeyi nasip eder.sende dua et bol bol..kendini ve bebegini uzme cok zor gunler gecirdik esimle.ne olacagii yine bilemiyoruz ama rabbime sigindik..Allah'im herkese sag salim saglikli evlat verir insallah..

Cevaplariniz icin cok tessekkur ederim Aslında bu üçlü tarama testinden sonra bi özel hastaneye gidip orda tekrarlattim orda sonuç temiz çıktı bu raporu eski doktoruma gösterdiğimiz de bu içimizi rahatlatmaz amniosentez yapalım dedi kabul etmedik bizde ayrıntılı ultrasonda temiz çıktı ama benim arada lekelenmem oluo ozaman düşünüyorum bi sorunumu var bebeğimin diye ilk bebeğimde 40 haftalik ken kalbi durmustu anlicaniz stresli bi dönemdeyim

Anliyorum.benimde test sonucunu ogrendigim donemde kanamam vardi hastahanede yatmistim.ama doktorum onunla alakalu olmayacagini soylemisti.hem temuz cikmis iciniz rahat olsun.lekelenme rahim yapisiyla falan alakalidir.bol bol yatin..

Çok sağol canım gerçekten zor durumlar Rabbim kimseye yasatmasin ilgin için çok teşekkür ederim inşallah evlat isteyen herkes alır kucağına sağlıklı bi şekilde evlatları

sevgili arkadaşım öncelikle bebeğini sağlıkla kucağına almanı dilerim..

diyelim ki bebeğinde down sendromu var bunu öğrendin ne yapacaksın !? onun canına mı kıyacaksın öyle tahmin ediyorum ki cevabın hayırdır.. e o zaman neden detaylı araştırmaya girecekmişsin !? sen ve bebeğin daha çok strese giresiniz birileri de bu durumdan para kazansın diye mi !!??

giderilebilecek ya da önlenebilecek her durumun önceden muayenesine de tedavisine de gidin.. ama bahsedilen olasılık şayet gerçek olsa bile giderilebilecek ya da önlenebilecek bir durum değil, dolayısı ile sen içini rahat tut.. önce Allah 'a sonra bebeğine ve kendine güven !!

çok düşük bir olasılıktasın, çok daha yüksek olasılıklarda dahi sağlıkla dünyaya gelmiş bebekler çoktur.. sağlıklı olması her annenin temennisidir.. ama sağlıklı olmayan her bebek de annesin bebeğidir.. gerçek annelik payımıza düşene sevgiyle şükürle razı olmaktır..

sevgiler

Asyasah öncelikle yazdıkların gerçekten çok anlamlı dediklerinde 100 de 100 haklısın içimi çok rahatlattın aslında beni düşündüren tek şey ilk bebeğim gibi bunuda kaybetmek evlat çok güzel bişe zaman geçsin Rabbim sağ salim versin kucağıma yavrumu inşallah doktorlarda bi tuhaf benim bi ölü doğumun bi düsuğüm oldu bu 3 cu gebeliğim ama bana göre yinede öyle çok ilgilenmiyor gebelerle

Tabiki olsada aldirmayiz oyle olsa aminosentez yaptirirdik zaten.o benim ne olursa olsun evladim.oma her insan ister ki yavrum Allahin izniyle saglikli olsun..bunu dusunmekte bizim hakkimiz diye dusunuyorum.bunun icin kimseyi yadirgayamayiz..soyledigim gibi tek yapmamiz gereken rabbime siginip bol bol dua etmek...

Evet canım bol sükunet ve dua umarım hersey gönlümuzce olur zaten ilk duyduğumda bu down sendromunu Gebeliği sonlandırmak aklımın ucundan geçmedi o benim evladım ilk bebeğimde turp gibi bebek dediler doğuma bigün kala öldü Rabbim herseyin hayırlısıni versin

Benim de aklimdan bir saniye gecmedi bebegimin kucuk kalbini hissedip minik tekmelerini duyup nasil dusunebilirim..sende ve bu sonucu almis her arkadas icini rahat tutsun..insallah hersey hayirlisiyla guzel olur..

Benim de aklimdan bir saniye gecmedi bebegimin kucuk kalbini hissedip minik tekmelerini duyup nasil dusunebilirim..sende ve bu sonucu almis her arkadas icini rahat tutsun..insallah hersey hayirlisiyla guzel olur..
Canımm çok teşekkür ederim iyiki geldim bu kulübe çok mutluyum çevremde konuşabilecegim insan pek yok çok memnun oldum ikinizede çok teşekkür ederim evlat hersey gerçekten daha karnında ken baglaniosun ona ☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…