down sendromu riski

canımmm inşallah tüm korkular yersiz çıkar bebeğin sağ salim dünyaya gelir.. her ne olursa olsun sen hep olumlu düşünmeye çalış.. her gebelik farklıdır bunu unutma..
ayrıca şunu da eklemek isterim zaten senin bir ölü doğumun bir de düşüğün olduğu için yapılan testler için riskli gebelik grubundasın dolayısı ile test sonucu senin bu riskli gebe grubunda olmandan kaynaklı olarak da olumsuz çıkmış olabilir.. ki bu test sonuçları sadece ihtimalleri gösteriyor, sen içini rahat tut her şey olacağına varacak, Allah ne isterse o olacak.. dua sadece dua.. Rabbim sana bir evlat acısı daha yaşatmasın, güzeller güzeli bir evlatla şimdiye kadar ki yaşadığın tüm acıları hafifletsin..

bebeğine de sana da maşallah nazar değmez inşallah

Canim cok sağolasın yazdıkların okadar mantıklı ki içim rahatladı Rabbim razi olsun senden kesinlikle bugünden sonra arama bakmıyorum hersey güzel olcak inşallah tekrar çok teşekkür ederim senin varmı evladin

Gercekten oyleler.bu testler kesin sonuc degil risk fakat kesin sonucmus gibi moralimizi bozup hemen almayi teklif edebiliyorlar.bukadar kolay mi minicik canlara kiymak..
Okadar haklısınki direk buz gibi bi süratle erken karar verin gebelik büyümeden sonlandırılsin diyolar Hayır ben istemiyorum hiçbişey öyleysede bebek benim dediğinde ise bi tuhaf bakıyorlar suratına

Benim de bu klupte icim cok rahatladi.herkesten Allah razi olsun.Asyasah senden de insanoglu kafasina takmadan duramasada dedigin gibi tek ilacimiz dua....

kızlar ben 2 sağlıklı çocuk annesiyim, rabbim ikinize de sağlıklı bebekler nasip etsin..

ben ilk hamileliğimde ikili testi yaptırdım üçlü tarama testini yaptırmak istemedim, ikinci hamileliğimde ikisini de yaptırmadım.. sebebi ilk yorumumda yazdığım sebeplerdi, yani önlenebilecek yada giderilebilecek bir durum yoksa bu testleri yaptırmak bana bir şey kazandırmaz üstelik sonuç olarak milyarda bir gibi düşük bir ihtimal bile verseler hamile bir kadını huzursuz etmeye yetiyor, mesela sizler hiç yaptırmış olmasaydınız şuan bu iç sıkıntısı içinde olmayacaktınız ama sistem insanları öyle bir hale getiriyor ki, insan bu testleri yaptırmak zorundaymış gibi hissediyor.. halbuki bu testlerin doktorlara ve hastanelere para kazandırmaktan başka hiçbir özelliği yok, ha tabi bir de "risk varsa ben bu çocuğu doğurmam, aldırırım" diyenlere faydası (!) var o kadar..

ben sadece ayrıntılı ultrasona(4D) girdim ki buna herkes mutlaka girmeli, bunun dışında ayda iki kere doktoruma gittim, tansiyon, kilo, ultrason takibine, kan-idrar-şeker tahlillerine, verilen ilaçlara, beslenmeme, ve bebeğin karnımdaki hareketlerine çok önem verdim, her şeyin iyi olacağına inandım ve her anne gibi hep dua ettim bu kadar..

ikinize de bebeklerinize de maşallahlı sevgilerimle

Rabbim evlatlarini sana bağışlasin evet testleri zorunluluk gibi düşünüyoruz aslında yapılmasaydi rahattik ben ayda bi gidiyorum daha tansiyonu mu hiç ölcmediler burdaki doktorlar bayagi ilgisiz tek siginagim rabbim gerisi boş

aldirmayacaksan yaptirma, %2 oraninda bebegini kaybetme riski var. ki senin down sendromu riskin bile bundan daha dusuk.

aldirmayacaksan yaptirma, %2 oraninda bebegini kaybetme riski var. ki senin down sendromu riskin bile bundan daha dusuk.
Yok canım zaten düşünmüyorum artık rabbim hayırlısı ni versin hiç güvenmiyorum bu testlere aynı kan testi bi hastanede farklı başka bi hastanede farklı çıkarmi bu nasıl bi durumdur ya can bukadar basite alinmamali

çok sağol canım, darısı başınıza inşAllah..

doktorun gerçekten ilgisizmiş.. tansiyon çok önemli, ben hiç sorun yaşamadım ama yüksek tansiyondan ölen hamile bir dünya insan var, düşük tansiyonun sebep olduğu bir çok düşük gebelik var.. ben hiç sorun yaşamadım ama ölçülmesi çok önemli.. sen her gittiğinde mutlaka tansiyonunu ölçmesini iste, gerekirse yüksek çıkıyor bazen gibilerinden yalan söyle hep baksın !!

ayda bir gitmen yeterli ama her muayeneyi takip eden 10 gün içinde ikinci kere kontrole gidebilirsin, ücret ödemezsin.. bu hakkını kullan ben öyle yapıyordum. muayeneden 9 gün sonra tekrar gidiyordum, zaten doktorum da "bu senin hakkın mutlaka gel" derdi, özellikle son haftalarda sık gitmek rahatlatıcı oluyor.. tavsiye ederim..

Çok haklısın ben burda devlet hastanesine gidiyorum bi ay sonra gel dio yolluyo bu aydan sonra doktorda degistiremem rabbim büyük umarım hersey yolunda gider ama dediğin gibi tansiyonu mu abartcam seninle aşırı ilgilenmeleri için ölmek üzere olman lazım hiç ilgi yok özelede ilk bebeğimde gittim oda salladı kordon boynunda olan bebek 40 + 3 e kadar bekletilirmiydi bilinmez tabii

asla ! aslında özelde en fazla 40. hafta da alıyor bir gün dahi bekletmiyorlar.. büyük risk diyorlar, çünkü bebeğin yaşam alanı çok daraldığından sıkışıp sıkıntıya giriyor ve bu maalesef ölümle sonuçlanıyor.. tabi yine de her şey bir sebep onun ömrü o kadar verilmiş.. onun görevi sana melek olmakmış..

devlette de olsa 10 gün içinde tekrar gidebilirsin, "niye geldin" gibi bir terbiyesizlik ederse "daha önce iki kere bebek kaybettiğim için bu haftadan sonra kontrollere de gelmek istiyorum" de.. ya da yalan söyle "bebeğim geceden beri hiç hareket etmedi" falan de.. onlar uyanıksa sen de uyanık ol.. hakkını istemekten çekinme..

kolaylıklar diliyorum..

Bnmde ilk gebeliğim ve 11. haftamda dr.uma gittik çünkü 12. haftada burada olmıcaktık eşimin ailesinin yanına gitcektik. Dr. bebeği gelişimini inceledi ve ensesi kalın sanırım bu bebeğin şuan çok doğru bir ölçüm olmasada ve uygun pozisyonda değil ama sen muhakkak gittiğinde 12. haftanda sivasta cumh. üni. hasta. hocaya git ve 2li testini yaptır dedi. Ahaaa içime sıkıntı düştü deli gibi domwn sendr. bebekleri annelerini hikayelerini araştırmaya başladım. Snra bir annenin hikayesini okudum kadında 24/ 1 ihtimal çıktı die amnio yapmışlar bebeği düşmüş işlemden snra ve bebeğin sonucu temiz çıkmış oysaki, Bundan çok etkilenmiştim ve cidden testlerim 20-1 bile çıksa amnio yaptırmamaya karar verdim Çünkü bende bebeğimi aldıramazdım ve onu yüzde 2 ihtimalle bile onu kaybetme riskini göze alamazdım o bna verilen emanet bnm mucizemdi.
Testi üni. hocaya yaptırdık ensesinin kalınlığını cidden iyi ölçebilmk için hoca çok uğraştı doğru pozisyonda olması için ve ölçtük 2.5 mm çıktı zaten 3mm ve üzeri olursa riskli diyorlarmış dr.lar. Hoca dedi bu sınıra yakın bir değer bakalım sonuç ne çıkar. Benim 2li test 1000-1 e yakın değerlerde çıktı sadece bnm bir hormonsal değerim düşük die bnce 3lü testinide ihmal etme dedi 16. haftanda(onuda yaptırdım ondada değerlerimiz 10000-1 e yakın dğerler çıktı)

Ama ben 2 liye gitceğimiz gece dua ettim ve dedim ki Allahım ben hissediyorum ben bebeğim sağlıklı o sağlıkla annesinin karnında. Nolur bnm bebeğim sağlıklıysa onu yarın usgde gördüğümde bnm içimi ferahlığa erdir ve bu stresi at içimden ki bebeğime stresle üzülürek şpheli olarak daha çok zarar vermiyim. Benim bebeğim sağlıklıda olsa hastada olsa ben sana tam teslimim ve senden gelene hamdolsun dedim uyudum sabah gittik. Bnm sıpam ilk usg girdik uyuyordu dr. git tatlı bişiler ye vs dedi snra 30 dk snra girdik hala uyuyordu. 1. 5 saat bekledik öğle arasıda geçti girdik tekrardan usgye bu kezde zıpzıp zıplıyordu ben onun öle zıpladığını hareketlerini ekranda gördüm ya içime ferahlık çöktü ve hamdolsun RAbbim sana dedim. Bebişimiz 2 kez ölçüme izin verdi snra uyumaya başlamıştı tekrar 2.3 -2.4 olarak ölçmüştü enseyi ama 2.5 mm ile testi yaptırdık garanti olsun die testler temiz çıktı. K.bakmayın uzun yazdım ama şuan 34 haftadayım daha bebeğim doğmadı doğarsa cidden sağlıklımı olur bişi olur mu bilmiyorum ama ben hep sağlıklı olduğuna inandım onunla sağlıklsın dimi annecim vs. die konuştum öle inandım öle hissettim inşAllah RAbbim herkse evlat nasip eder sağlıkla : ) Bebek aldırmayı düşünmeyenler için amnio sentez yaptırmak saçma bir operasyon olur bncede.

RAbbim her hamileye sağlıklı bebişler doğurmak nasip etsin inşAllahhh

Canim benim inşallah sağlıklıdır bebeğin bende aklıma getiirmiyorum böyle bişeyi artık bana 2 li test yapılmadı devlette kaldırmışlar ikili testi üçlü test yapıldı direk ondada 119 da 1 çıktı ayrıntılı ultrasonu beklemeden hemen amniosentexe gel dedi tabiki öğün çok ağladım eşim işten koşarak geldi hemen başka bi hastaneye gittik ordaki doktorda ultrason a soktu beni ve ben bu bebekte öyle bişe görmüyorum ama içiniz rahat olsun diye testi bi fazla hormon inceleterek tekrar etti risk binbesyuzde bir çıktı yani süper temiz ama bu sonucu alıp diğer doktora goturduu müzde içimizi rahatlatmaz bu olabilir amniosentez şart dedi ve ben kabul etmedim sence bu testler neden farklı çıkabilio ve inan ögunlerden sonra hayatım mafolmustu sürekli düşünmekten kanamam basladiki şükür bebeğim e bişe olmadı ve 20 haftalik ken ultrasona girdim ayrıntılı olana orda ense kalınlığı 3.5 di bu normalmis bebek büyüdukce artarmis tabi ikili teste nekadar di ense kalınlığı o bilinmiyor benimle bunları paylastigin için teşekkür ederim canım inşallah beb işini sağlıkla alirsin kucagina

Dediklerini yapıcam canım benim onlar uyanıksa bende uyanık olcam ilgin ve alakan için çok teşekkür ederim sizinle konuşmak içimi rahatlattı rica etsem uygun zamanlardada konuşsak yine ben artık buraya üyeyim yenide girdim seninde bi sikintin olursa elimden gelen yardımı yaparım canım çok teşekkür ederim tekrar

İşte bebekleri RAbbim içimizde öle bir yere koymuş ki dış etkilerden çok iyi koruyoruz onları ama bebekleri direkt koruyamadığımız tek şey hissettiklerimiz, mutluluklarımız üzüntülerimiz streslerimiz hepsini issediyor bizle birlikte o yüzden içimize huzur doldurup bebeğe olumlu şeyler iletmeliyiz ben hep sağlıkla geliyor bnm oğlum sağlıklısın die ona poztif enerji gönderdiğime inandım öle hissettim inş her bebek sağlıkla doğar, hepimiz için hayırlısı olsun,

Amin canım ilk bebeğin mi benimkine baştan kız dediler şimdi ise oğlan diolar :)

Amin canım ilk bebeğin mi benimkine baştan kız dediler şimdi ise oğlan diolar :)

evet canım ilk bebeğim benim, bizimkine erkek demişti memleketimde 3 lü yaparken devlet hast. dr.
Snra kendi dr.umda istnbula geldiğimde erkek sanırım dedi kordon bacak arasındaydı net bişi demedi ama ayrıntılı usgede netleşiyor dr. a sormuştum cinsiyeti nedir die kesin erkek demişti bakın pipisi fln die eşime göstermişti ekranda artık 20. haftadan snra ayrıntılıyada girdiğinde erkek dediyseler erkektir değişmesi zor, bizimki her kontrolde gösterdiği için sergiliyor diyoruz bizde pipisini

Oh maşallah bebisine isim düşündünüz mü rabbim sana bağışlasin bebegini evet ayrıntılı ultrasonda söyledi erkek olduğunu ozaman değişmez sonuç aman bunlar hep işin fasafisosu sağlıkla gelsinlerde hepsi nimet evladin :)

tamam ayrıntılıda söylediyseler tamamdır erkektir çünkü bze demişti ki şuan bebeğin testisleri bile oluşmuş ama aşağı inmemiş daha o yüzden rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz demişti dr.

İsim olarak düşündük pek çevreyi memnun edemesekte eşimle son kararımız Muhammed Alperen oldu :)
Artık şeker etiketimizi de bastırdık bu isimle vazgeçiremezler bizi
Amin dediğin gibi ilk bebek kız erkek farketmez hepsi nimettir RAbbim sağlıkla doğurmayı nasip etsin yeter ki

Sizin ilk bebek sanırım demi siz isim düşündünüz mü ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…