down sendromu

suna12365478

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
60
1
86
45
Ankara
Merhaba arkadaşlar, ben 13 haftalık gebeğim ve ikili teste down sendromu riski çıkt. Doktor dedik sınırdaymış. Üçlü testen sonra belli oluyormuş. Üçlü teste 4 hafta sonra imiş. Arkadaşlar böyle bir durumu yaşayan varmı... Varsa sonucu ne oldu... çok merak ediyorum ve üzülüyorumda.... lütfen paylaşın benimle... teşekkürler...:çok üzgünüm:

oncelikle insallah bu sıkıntılı gunleri biran once hayirilisi ile atlatirsiniz.
bana doktorum ikili test oncesi soyle demişti
eger sonuc sanirim 1/300 den riskli cıkarsa 3lu test onda da problem cıkarsa anlamak icin amniyo sentez yapıcaz demişti.hicbir test kesin birsey soylemiyor.yani eger 2 litest ganati osnuc verseydi diegrlerini yapmazdi.
ultrasondaki olcumu yapan kişininbu konuda uzman olmasi cok onemli.o kadar cok sebep olabilirki.belki tam haftasında gitmemişssinzidir.
biran once iyi haberinizi bekliyoruz

bende aynı seyi yasamıstım banada risk 1/133 cıkmıstı amniyosentez denildi düşük tehlikesi ve erken doğum riski olduğu için yaptırmadım ikili testi yeniden yaptırdım normal cıktı 3lü testimde normal cıktı ama hamileliğim boyunca hep acaba dedim?? ve o korkuyla yasadım 20 gün önce doğum yaptım allahıma cok sükür sağlıklı bi bebeğim oldu :) sende o yüzden korkma canım yanılma payı cok yüksek sende benim gibi hamişliğini zehire cevirme en iyisini düşün en iyisi olsun

bende aynı seyi yasamıstım banada risk 1/133 cıkmıstı amniyosentez denildi düşük tehlikesi ve erken doğum riski olduğu için yaptırmadım ikili testi yeniden yaptırdım normal cıktı 3lü testimde normal cıktı ama hamileliğim boyunca hep acaba dedim?? ve o korkuyla yasadım 20 gün önce doğum yaptım allahıma cok sükür sağlıklı bi bebeğim oldu :) sende o yüzden korkma canım yanılma payı cok yüksek sende benim gibi hamişliğini zehire cevirme en iyisini düşün en iyisi olsun
Merhaba gürcan; inanki moralim çok bozuldu ve üzüldüm ve ağladım... ama yinede allahtan umut kesilmez ve ben iyi olacağı inancımı koruyorum... daha iyi ve daha mutlu olacağım şeyleri düşünmeye çalışıyorum ama bu arada da herşeyi sorguluyorum. acaba yanlış beslememi yanlış ne yaptım diyorum... çünkü bazen cips falan yiyiyorum... inşallah iyi sonuçlar alırım... teşekkürler

evet bende de risk çıktı ama doktorum korkulacak bişi olmadığını söyledi bende sadece hamile hormonumda risk vardı.. 3 boyutlu ultrason görüntülerinde bişi olmadığı anlaşıldı ve şu an oğlun cin gibi hiç bir sorunu yok şükür

oncelikle insallah bu sıkıntılı gunleri biran once hayirilisi ile atlatirsiniz.
bana doktorum ikili test oncesi soyle demişti
eger sonuc sanirim 1/300 den riskli cıkarsa 3lu test onda da problem cıkarsa anlamak icin amniyo sentez yapıcaz demişti.hicbir test kesin birsey soylemiyor.yani eger 2 litest ganati osnuc verseydi diegrlerini yapmazdi.
ultrasondaki olcumu yapan kişininbu konuda uzman olmasi cok onemli.o kadar cok sebep olabilirki.belki tam haftasında gitmemişssinzidir.
biran once iyi haberinizi bekliyoruz

Öğretmenim, ben normal bir devlet hastanesine gidiyorum ki aslında memnunum ve asistandı benim ultrasana giren yalnız anladığım kadarıyla kanda çıkan değere göre risk belli oluyor yada benim kan sonucuma bakarak risk var dedidiler... şimdi riski hatırlamıyorum ama 1:275 ti sanırım... riskin sınırda demişti... bunun anlamını bilmiyorum ama yinede risk var dedi doktor... bilgilendirdiğin için teşekkürler

bende ilk oğlumda 17. haftamda yapılan 3 lü testte risk sınırına yakın olmasından dolayı amniyoentez yaptırmıştım sonuç 3 hafta sonra gelmişti normaldi ve en azından kalan 20 haftamı kafam rahat geçirmiştim. eğer yaptırmaya niyetin varsa mümkün olduğunca hijyen bir ortamda usta dr. larca yapılmasınaikkat et canım..

bende ilk oğlumda 17. haftamda yapılan 3 lü testte risk sınırına yakın olmasından dolayı amniyoentez yaptırmıştım sonuç 3 hafta sonra gelmişti normaldi ve en azından kalan 20 haftamı kafam rahat geçirmiştim. eğer yaptırmaya niyetin varsa mümkün olduğunca hijyen bir ortamda usta dr. larca yapılmasınaikkat et canım..

Tabi canım, doktor arıyorum ama daha 4 haftam var zaten...teşekkürler

Merhaba arkadaşlar, ben 13 haftalık gebeğim ve ikili teste down sendromu riski çıkt. Doktor dedik sınırdaymış. Üçlü testen sonra belli oluyormuş. Üçlü teste 4 hafta sonra imiş. Arkadaşlar böyle bir durumu yaşayan varmı... Varsa sonucu ne oldu... çok merak ediyorum ve üzülüyorumda.... lütfen paylaşın benimle... teşekkürler...:çok üzgünüm:

Merhaba gürcan; inanki moralim çok bozuldu ve üzüldüm ve ağladım... ama yinede allahtan umut kesilmez ve ben iyi olacağı inancımı koruyorum... daha iyi ve daha mutlu olacağım şeyleri düşünmeye çalışıyorum ama bu arada da herşeyi sorguluyorum. acaba yanlış beslememi yanlış ne yaptım diyorum... çünkü bazen cips falan yiyiyorum... inşallah iyi sonuçlar alırım... teşekkürler

Tabi canım, doktor arıyorum ama daha 4 haftam var zaten...teşekkürler

Canım endişeni o kadar iyi anlıyorum ki. benim ikili ve üçlü testim çok iyi olmasına ragmen bebegin kalbinde parlama (ekojenik odak) vardı ve bunun down sendromu riskini %4 arttırdıgı söylendi. detaylı ultrasonda diğer belirtilere bakıldı ve amniyosenteze gerek kalmadan bebegin saglıklı oldugunu ögrendik. ama detaylı ultrasona girene kadar yasadıgım şeyleri bir ben bilirim.. o sıralar amniyosentezi de cok arastırdım ve bir cok konu okudum amniyosentez yapılıp down denmesine ragmen saglıklı dogan bebekler oldugunu okudum. amniyo da da %1 gibi bir sapma olabiliyor. bu arada detaylı ultrason ve amniyosentez için 1 numaralı isim prof. dr. recep has. istanbul daysan kesinlikle tavsiye ederim.inşallah bebegini saglıkla kucagına alırsın.

ayrıca cipsle falan da hiç alakası yok,kendini suclama lütfen!

Son düzenleme:
Canım endişeni o kadar iyi anlıyorum ki. benim ikili ve üçlü testim çok iyi olmasına ragmen bebegin kalbinde parlama (ekojenik odak) vardı ve bunun down sendromu riskini %4 arttırdıgı söylendi. detaylı ultrasonda diğer belirtilere bakıldı ve amniyosenteze gerek kalmadan bebegin saglıklı oldugunu ögrendik. ama detaylı ultrasona girene kadar yasadıgım şeyleri bir ben bilirim.. o sıralar amniyosentezi de cok arastırdım ve bir cok konu okudum amniyosentez yapılıp down denmesine ragmen saglıklı dogan bebekler oldugunu okudum. amniyo da da %1 gibi bir sapma olabiliyor. bu arada detaylı ultrason ve amniyosentez için 1 numaralı isim prof. dr. recep has. istanbul daysan kesinlikle tavsiye ederim.inşallah bebegini saglıkla kucagına alırsın.

Canım eminim sen beni çok iyi anlıyorsundur. Biliyorsun ikili testen sonra üç dört hafta sonra üçlü test yapılıyor. Onun için bende beklemekteyim. Allahtan umut kesilmez ve inşallah sağlıklı ve hayırlı bir bebek kucaklarım. Teşekkürler

eltimde aynı durumla karşılaşmıştı
sonra dediğiniz 3 lü testte herşey normal çıkmıştı
şimdi cimcime 5 yaşına girdi zeka küpü maşşallah =))
içinizi ferah tutun kötü şeyler getirmeyin aklınıza

içinizi olumlu yönde düşünceler ile doldurun.iyi düşünün hep.ümitsizliğe kapılmayın.rabbim çok büyük.hiçbirşey sebepsiz değil.sağlıkla kucaklayı bebeğinizi.

Canım benim ben ankaradayım. Tabiki yaşayan başka anlar... her ne kadar da kafaya takmamasamda ne kadar stresli olduğumu çevremdekiler söylüyor... zaten vucut tepki gösteriyor yani sürekli baş ağrısı oluyor bende... ya çocuk sağlıklı olsunda gerçekten de başka birşey istemiyorum...allah benden alsın ona versin....

canım ense kalınlığı kaç çıktı?benim ikili testimde ense kalınlığı 1.8 çıktı test sonucumda 1/320...dr banada sınırdasın fakat 3 lü testte belli olur demişti.çok moralim bozuldu,içim rahat etmedi ve başka bir dr a gittim (yaşadığım şehrin en iyilerinden ) o dr bakar bakmaz ense kalınlığının yanlış ölçüldüğünü söyledi,1 saat uğraşıp tekrar tekrar ölçtü bu kez ense 1 mm çıktı..ultrasonlada iyice inceledi bebekte herhangi bir kusur yok gayet normal dedi..tekrar kan falan verdim yeni test sonucum 1/2500 çıktı..bence başka bir dr a da baktır belki ense yanlış ölçülmüştür..3 lü testimi de birkaç gün önce yaptırdım 1/10000 çıktı.şimdi ayrıntılıyı bekliyorum..sana tavsiyem başka dr git tekrar baktır,ensedeki milimlik yanlış ölçüm sonucu değiştiriyor..moralini bozma ,sağlıkla doğacak bebişin...

Geçmişolsun yazını 2008te yazmışsın.Umarım bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almışsındır.Malesef benim test sonucum olumsuz çıktı ve 3 aylıkken bebeğimi aldırmak zorunda kaldım.Kısaca anlatayım ikili testlerde ense kalınlığı 4.2mm çıkmıştı.kan ölçümlerinde 6/1 risk çıktı.Doktorum beni perinatoloji bölümüne sevk etti.Cerrahpaşada prof yapan Rıza Madazlı hocaya gittik.Allah razı olsun hemen o gün plesentadan parça aldı.3gün içinde sonuçlar belli oldu.Kurul raporu dawn sendromu teşhisi koydu.Eşimle bizlerde bir dizi genetik testlerden geçtik ancak bizde bir sorun yoktu.Ertesi gün bebeği aldırdık.Allah kimsenin başına vermesin çok acı bir olay 30 yaşındaki bir bayanda bu olayla karşılaşma riske 1/900müş ve oda bize denk geldi.Halen vicdan azabı çekiyorum üzülüyorum.Allahın verdiği bir cana kıymış gibi hissediyorum kendimi Umarım öyle değildir..

Yazılarınızı okudum arkadaşlar. Epey eski tarihli. Ben de 13 haftalık gebeyim. Ikili tarama testimde down sendromu 1/160 çıktı. Doktor gelin yüzyüze konuşalım. Önereceğim şeyler var dedi. Bugün gidicez. Muhtemelen amniosentez yaptırın diyecek. Ama ben istemiyorum zaten ilk 3 ayım kanamalı geçti. Bi de amniosentezle düşük riskini yükseltmek istemiyorum. Ense kalınlığı 1 mm altında demişti doktor. Ense kalınlığının 1 mm altında olup riskin 1/160 çıkması saçma değil mi ?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yazılarınızı okudum arkadaşlar. Epey eski tarihli. Ben de 13 haftalık gebeyim. Ikili tarama testimde down sendromu 1/160 çıktı. Doktor gelin yüzyüze konuşalım. Önereceğim şeyler var dedi. Bugün gidicez. Muhtemelen amniosentez yaptırın diyecek. Ama ben istemiyorum zaten ilk 3 ayım kanamalı geçti. Bi de amniosentezle düşük riskini yükseltmek istemiyorum. Ense kalınlığı 1 mm altında demişti doktor. Ense kalınlığının 1 mm altında olup riskin 1/160 çıkması saçma değil mi ?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Moralini hiç bozma bence.Benim de 1/120 çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam bana da aynı şekilde amniyosentez falan önerildi fakat bekleyelim 3.tarama sonucunda durum değişecektir bu veriler bizi yanıltabiliyor diyen 'insan evladı' bi doktor ile de tanıştım aynı dönem.Down sendromu olsaydı bile aldırmayacaktık nasılsa eşim ve benim bakış açımız buydu ve biz bekledik çok şükür 3lü tarama sonucu 2li tarama sonucuna zıt olarak çok olumlu geldi :)

Back
X