down sendromu

Cevabın için sağol canım. Bugün doktor çağırdı gidip görüşücez. Sanırım 4 boyutlu ultrason için başka bi doktora yönlendirecek. İnşallah bizim içinde herşey güzel olur. Ama ben inanıyorum Allah büyük. Bize sağlıklı bi bebek vericek inşallah :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Cevabın için sağol canım. Bugün doktor çağırdı gidip görüşücez. Sanırım 4 boyutlu ultrason için başka bi doktora yönlendirecek. İnşallah bizim içinde herşey güzel olur. Ama ben inanıyorum Allah büyük. Bize sağlıklı bi bebek vericek inşallah :)

Malesef bu testler guvenilir degil cunku tanidigim 4 kiside hata verdi yazik ettiler kendilerine hamileligi yaptirmayin ne gerek var ki down sendromlu diye öldurecek misin bebegi evlat katili mi olacaksin.anne karninda ogrensen ne olacak dogdugunda zaten belli olur oyle bir sey varsa egitimine baslarsin hem down sendromlular dunyanjn en guzel cocuklaridir.Asla ama.asla korkma Allaha sigin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

önce hakkınızda hangisi hayırlıysa o nasip olsun. bebeğin down olması yada olmaması hamile kalmadan önce hiç üzerine düşündüğüm birşey değildi. tedirginlik bende de var ki bence bir çok anne adayında vardır.. çünkü çok büyük bir sorumluluk.. ancak bebeğin riskli olması yada down olması durumunda aldırmak bana gerçekten inanılmaz saçma geliyor... ahkam kesmek için söylemiyorum ki büyük konuşmaktan Allaha sığınırım.. ama kimin garantisi var bu dünyada kimin ? o yüzden lütfen sonradan acısını ağrısını çekeceğiniz vicdani kararlar verirken düşünün lütfen Allahın ne şekilde verirse versin lütufları hakkında bu tarz kararlar vermeyin... tekrardan söylüyorum hakkımızda hangisi hayırlıysa o sonuçlar çıksın ve Allah taşıyamayacağımız yük yüklemesin...

MERHABALAR
arkadaşlar yazıları bende tek tek okudum ben 9 haftalık hamileyim 11 haftaki testi yaptırmak için doktor çağırdı ama ilk başta doktorum beni uyardı yaşım 35 olduğu ileri yaşlarda risk farktoru yüksek çıkar dedi istersen amniyo sentez testi yaparız demişti ama ben yaptırmayı düşünmüyorum ,
bu konuyu çok araştırdım riskli denip bebekte hiç bir şey olmayan doğumlar olmuş sonuçta o testlerin hepsi bi olasılık 9 ay boyunca acabalarla yaşamaktansa rahat rahat bi hamilelik yaşamayı tercik ederim sonucum yüksek çıksada zaten aldırmaya kesinlikle düşünmem veren de allah alanda...
bence bu testlere pek fazla önem vermeyin sonuçta bi can taşıyorsunuz strese giripte onu orda rahatsız etmeyin unutmayın hamilelik sadece onu taşımaktan ibaret değil beslenmesini büyümesini gelişimini her şeyini anneden aldığı için beslenmemize sağlığımıza moralimize dikkat etmemiz gerek,her şeyin hakkımızda hayırlı olması dileği ile hayırlı hamillikler geçirmek dileği ile ....:18:

MERHABALAR
arkadaşlar yazıları bende tek tek okudum ben 9 haftalık hamileyim 11 haftaki testi yaptırmak için doktor çağırdı ama ilk başta doktorum beni uyardı yaşım 35 olduğu ileri yaşlarda risk farktoru yüksek çıkar dedi istersen amniyo sentez testi yaparız demişti ama ben yaptırmayı düşünmüyorum ,
bu konuyu çok araştırdım riskli denip bebekte hiç bir şey olmayan doğumlar olmuş sonuçta o testlerin hepsi bi olasılık 9 ay boyunca acabalarla yaşamaktansa rahat rahat bi hamilelik yaşamayı tercik ederim sonucum yüksek çıksada zaten aldırmaya kesinlikle düşünmem veren de allah alanda...
bence bu testlere pek fazla önem vermeyin sonuçta bi can taşıyorsunuz strese giripte onu orda rahatsız etmeyin unutmayın hamilelik sadece onu taşımaktan ibaret değil beslenmesini büyümesini gelişimini her şeyini anneden aldığı için beslenmemize sağlığımıza moralimize dikkat etmemiz gerek,her şeyin hakkımızda hayırlı olması dileği ile hayırlı hamillikler geçirmek dileği ile ....:18:

Kaç yaşındasınız.bana da doktorum amniyosentez önerdi ama ben aldırmayı düşünmediğim için yaptırmadım.allah hepimize saglık ve sıhatli elimize almayı nasip etsin

Bnm dr da yasin genc cocugun gelisimide saglikli 2 li testi onermiorum yaptirma dedi aklini bulandirrma dedi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

23 aylık down sendromlu bir kızım var, risk olarak yazdiklarinizi hiç okumadım bile,çünkü hepsi hikaye eğer gerçekten aldırmayı dusunuyor san amniyosentez yaptir diğerleri çok gereksiz.buyuk bir garanti (haşa) verdikleri için insana kabullenmesi çok zor oluyor, şöyle soyliyim aynı dönemde hamile olduğum bir arkadaşım vardı birsürü test yaptılar ciddi risk çıktı aldir dediler amniyosentez bile yapmadan benimse bütün testlerim tertemizdi sonuç onun çocuğu sağlıklı doğdu benimki down sendromlu. Zor bir karar iyikide hamileyken ogrenmemisim.

23 aylık down sendromlu bir kızım var, risk olarak yazdiklarinizi hiç okumadım bile,çünkü hepsi hikaye eğer gerçekten aldırmayı dusunuyor san amniyosentez yaptir diğerleri çok gereksiz.buyuk bir garanti (haşa) verdikleri için insana kabullenmesi çok zor oluyor, şöyle soyliyim aynı dönemde hamile olduğum bir arkadaşım vardı birsürü test yaptılar ciddi risk çıktı aldir dediler amniyosentez bile yapmadan benimse bütün testlerim tertemizdi sonuç onun çocuğu sağlıklı doğdu benimki down sendromlu. Zor bir karar iyikide hamileyken ogrenmemisim.

Down sendromlu olduğunu doğduktan ne zaman sonra anlaşılıyor.veya nasıl anlaşılıyor.bu arada yaşınız kaç

Down sendromlu olduğunu doğduktan ne zaman sonra anlaşılıyor.veya nasıl anlaşılıyor.bu arada yaşınız kaç

27 yaşında doğum yaptım. 1 hafta sonra gittiğim başka bir doktor sarılık için gitmistim o suphelendi yüz tipi filan çok basit sebepler asla bunların bir anormallik olduğunu kabullenmemistim çünkü çok güzel bir bebekti,doktorların şüpheyle yaklaştığı şeyler ona güzellik katıyordu, küçük burun, badem goz,yuvarlak yüz vs.

Gerçekten zor bir karar bende o olayla karşıkarşıyayım ne yapacağımı bilmiyorum banada fikir verirseniz sevinirim benim olayım şöyle:benim bebeğimin ensesi kalın çıktı olması gerekenden fazla çıktı 4.7 falan çıktı...daha sonra doktor bize amiyosentezi önerdi yaşımda 38 bizde yaptırdıık.Ama onu yaparken ense kalınlığı görmedi sadece beyaz bir şey gördü hemde bebeğin ensesinde ödem, çıktı acaba şey dedik ordaki ödem toparlanmış olabilir mi?Daha sonra sonuçları bekledik ve sonuçlar geldi bizim ki tabi hızlandırılmış şekildeydi 1 haftada çıktı sonuçlar.Galiba down sendromlu ama biz daha görmedik yüzde kaç oranında olup olmadığına dair sizce ne yapmalıyım? Bu olayla karşılanlar yazabilir mi lütfen acil cevap arıyorum :/ :KK43:

Doğacak bebeğinizin özürlü olduğunu doktordan öğrendiniz.Doktor kürtajla sizi bu sorundan kurtarabileceğini teklif etti.Ne yapardınız.Herne şartlarda doğarsa doğsun benim bebeğim dünyaya gelmeli ve hayatını özürlüde olsa yaşamalı mı ?
Yoksa kendi çektiğimiz sıkıntıları onun çekmemesi için daha doğmadan bu sıkıntıları çekmemesini mi sağlardınız? Cevaplarınızı bekliyorum hanımlar....

Doğacak bebeğinizin özürlü olduğunu doktordan öğrendiniz.Doktor kürtajla sizi bu sorundan kurtarabileceğini teklif etti.Ne yapardınız.Herne şartlarda doğarsa doğsun benim bebeğim dünyaya gelmeli ve hayatını özürlüde olsa yaşamalı mı ?
Yoksa kendi çektiğimiz sıkıntıları onun çekmemesi için daha doğmadan bu sıkıntıları çekmemesini mi sağlardınız? Cevaplarınızı bekliyorum hanımlar....

ne karar verdiniz merak ettim

Merhaba arkadaşlarım bende 12+0 haftalık hamileyim normalde bugun ikili tarama testi yapılıcaktı ama yaptırmıyorum çünki allahın en güzel mucizesini sakatta olsa özürlüde olsa down sendromluda olsa dogurmak istiyorum sonuçta onu ben istedim allahtan ne olursa olsun onu koruyup buyutucem kendi canımı veririm onun için o benim canım kanım asla vazgecmem ondan allahım almadıgı sürece tabiki. veren allah alan allah yani dicegim şu ki ne olursa olsun ondan vazgecmeyin allaha sığının o bize kaldıramıcagımız hiç bir yuku vermez benim gibi herkes böyle düşünücek diye bir sey yok ama lütfen allah rızası için ona kıymayın :(

Kızlar bu testi niye yaptiriyorsunuz ki, kendinizi sıkıntıya sokuyorsunuz? Yani teşhis konsugunda bir tedavi yoluna gidilse tamam anlatacağım da yok ki tedavisi. Kürtaj diyorlar. E burda da okuduk yaşayanları da duyduk risk yüksek dendiği halde sağlıklı bebekler de dünyaya geliyor. Ya bebek söylendiği gibi değil de saglikliyda nolacak?

Bence bu tür testler gereksiz eger sonucu ne olursa olsun bebegime kiyamam diyorsaniz asla yaptırmayın. Boşu boşuna sıkıntıya girmeyin bence.. ben test yaptirmayi düşünmeyenlerdenim. Dua ediyorum en güzel ilaç o zaten

Kızlar bu testi niye yaptiriyorsunuz ki, kendinizi sıkıntıya sokuyorsunuz? Yani teşhis konsugunda bir tedavi yoluna gidilse tamam anlatacağım da yok ki tedavisi. Kürtaj diyorlar. E burda da okuduk yaşayanları da duyduk risk yüksek dendiği halde sağlıklı bebekler de dünyaya geliyor. Ya bebek söylendiği gibi değil de saglikliyda nolacak?

Bence bu tür testler gereksiz eger sonucu ne olursa olsun bebegime kiyamam diyorsaniz asla yaptırmayın. Boşu boşuna sıkıntıya girmeyin bence.. ben test yaptirmayi düşünmeyenlerdenim. Dua ediyorum en güzel ilaç o zaten

Merak ettim. O test sadece down sendromunu mu gosteriyor? Baska bir suru kromozom rahatsizligi var. Downdan kotusu de olabilir. Dogar dogmaz olebilir. Test sonucuna gore daha temkinli davranilabilir hamileligin gidisatiyla ilgili..

Merhaba arkadaşlarım bende 12+0 haftalık hamileyim normalde bugun ikili tarama testi yapılıcaktı ama yaptırmıyorum çünki allahın en güzel mucizesini sakatta olsa özürlüde olsa down sendromluda olsa dogurmak istiyorum sonuçta onu ben istedim allahtan ne olursa olsun onu koruyup buyutucem kendi canımı veririm onun için o benim canım kanım asla vazgecmem ondan allahım almadıgı sürece tabiki. veren allah alan allah yani dicegim şu ki ne olursa olsun ondan vazgecmeyin allaha sığının o bize kaldıramıcagımız hiç bir yuku vermez benim gibi herkes böyle düşünücek diye bir sey yok ama lütfen allah rızası için ona kıymayın :KK43:

En akillisini yaparsiniz kizlar. Yaptirdigima yaptiracaima pisman oldum. Keske yaptirmasaydm. Haa kararim degismedi allahin izniyle dogurucam ama bu suphe bosuna bebegimide benide strese sokarsa diye tedirgjnim

kızlar bugun doktora gittim ve yine test konusu acıldı yaptırmadım dedim neden dedi çünkü sonucu ne olursa olsun dogurucam allahın izniyle dedim bana diyoki biz bu testi yaptırınca hemen alcaz demiyoruz size bırakıyoruz dedi bnde tabiki biliyorum dedm oda bu test eger ole bi olasılık varsa bizim hastanemiz yetmeyebilir onun için falan dedi bende allahın gücü herseye yeter siz merak etmeyin dedim bişey diyemedi :)

Merhaba kızlar, 15 haftalık hamileyim ve ikili testi yaptırmadım. İki gün önce kontrole gittik, 31 yaşındayım ve doktor risk olabileceğini söyledi. Allah korusun ama down sendromu riski çıksa da aldırmayı düşünmediğimi söyledim. O yüzden üçlü testi de yaptırmayacağım. Kimse çocuğu belli hastalık ya da rahatsızlıklarla dünyaya gelsin istemez. Ama olsa bile aldırmak istemiyoruz. Ben bu dönemi mutlu bir şekilde geçirmek istiyorum. Yengeme de yapılmıştı bu test ve sayısal olarak hatırlamıyorum ama ciddi ciddi risk vardı. Yani onlara göre down sendromlu doğacaktı. Doktor aldırmaktan yanaydı. Üzüldü, ağladı ama aldırmadı. Şimdi zehir gibi bi yeğenim var. Sonuçları kesin olmayan bir testle kafanızı bulandırmayın bence. Elinizden geldiğince güzel yaşayın bu dönemi. Allah hepimize sağlıklı, mutlu evlatlar versin.

Back
X