- Konu Sahibi suna12365478
-
Cevabın için sağol canım. Bugün doktor çağırdı gidip görüşücez. Sanırım 4 boyutlu ultrason için başka bi doktora yönlendirecek. İnşallah bizim içinde herşey güzel olur. Ama ben inanıyorum Allah büyük. Bize sağlıklı bi bebek vericek inşallah :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Cevabın için sağol canım. Bugün doktor çağırdı gidip görüşücez. Sanırım 4 boyutlu ultrason için başka bi doktora yönlendirecek. İnşallah bizim içinde herşey güzel olur. Ama ben inanıyorum Allah büyük. Bize sağlıklı bi bebek vericek inşallah :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
MERHABALAR
arkadaşlar yazıları bende tek tek okudum ben 9 haftalık hamileyim 11 haftaki testi yaptırmak için doktor çağırdı ama ilk başta doktorum beni uyardı yaşım 35 olduğu ileri yaşlarda risk farktoru yüksek çıkar dedi istersen amniyo sentez testi yaparız demişti ama ben yaptırmayı düşünmüyorum ,
bu konuyu çok araştırdım riskli denip bebekte hiç bir şey olmayan doğumlar olmuş sonuçta o testlerin hepsi bi olasılık 9 ay boyunca acabalarla yaşamaktansa rahat rahat bi hamilelik yaşamayı tercik ederim sonucum yüksek çıksada zaten aldırmaya kesinlikle düşünmem veren de allah alanda...
bence bu testlere pek fazla önem vermeyin sonuçta bi can taşıyorsunuz strese giripte onu orda rahatsız etmeyin unutmayın hamilelik sadece onu taşımaktan ibaret değil beslenmesini büyümesini gelişimini her şeyini anneden aldığı için beslenmemize sağlığımıza moralimize dikkat etmemiz gerek,her şeyin hakkımızda hayırlı olması dileği ile hayırlı hamillikler geçirmek dileği ile ....:18:
23 aylık down sendromlu bir kızım var, risk olarak yazdiklarinizi hiç okumadım bile,çünkü hepsi hikaye eğer gerçekten aldırmayı dusunuyor san amniyosentez yaptir diğerleri çok gereksiz.buyuk bir garanti (haşa) verdikleri için insana kabullenmesi çok zor oluyor, şöyle soyliyim aynı dönemde hamile olduğum bir arkadaşım vardı birsürü test yaptılar ciddi risk çıktı aldir dediler amniyosentez bile yapmadan benimse bütün testlerim tertemizdi sonuç onun çocuğu sağlıklı doğdu benimki down sendromlu. Zor bir karar iyikide hamileyken ogrenmemisim.
Down sendromlu olduğunu doğduktan ne zaman sonra anlaşılıyor.veya nasıl anlaşılıyor.bu arada yaşınız kaç
Doğacak bebeğinizin özürlü olduğunu doktordan öğrendiniz.Doktor kürtajla sizi bu sorundan kurtarabileceğini teklif etti.Ne yapardınız.Herne şartlarda doğarsa doğsun benim bebeğim dünyaya gelmeli ve hayatını özürlüde olsa yaşamalı mı ?
Yoksa kendi çektiğimiz sıkıntıları onun çekmemesi için daha doğmadan bu sıkıntıları çekmemesini mi sağlardınız? Cevaplarınızı bekliyorum hanımlar....
Kızlar bu testi niye yaptiriyorsunuz ki, kendinizi sıkıntıya sokuyorsunuz? Yani teşhis konsugunda bir tedavi yoluna gidilse tamam anlatacağım da yok ki tedavisi. Kürtaj diyorlar. E burda da okuduk yaşayanları da duyduk risk yüksek dendiği halde sağlıklı bebekler de dünyaya geliyor. Ya bebek söylendiği gibi değil de saglikliyda nolacak?
Bence bu tür testler gereksiz eger sonucu ne olursa olsun bebegime kiyamam diyorsaniz asla yaptırmayın. Boşu boşuna sıkıntıya girmeyin bence.. ben test yaptirmayi düşünmeyenlerdenim. Dua ediyorum en güzel ilaç o zaten
Nasil temkinli olacak mesela?Merak ettim. O test sadece down sendromunu mu gosteriyor? Baska bir suru kromozom rahatsizligi var. Downdan kotusu de olabilir. Dogar dogmaz olebilir. Test sonucuna gore daha temkinli davranilabilir hamileligin gidisatiyla ilgili..
Nasil temkinli olacak mesela?
Merhaba arkadaşlarım bende 12+0 haftalık hamileyim normalde bugun ikili tarama testi yapılıcaktı ama yaptırmıyorum çünki allahın en güzel mucizesini sakatta olsa özürlüde olsa down sendromluda olsa dogurmak istiyorum sonuçta onu ben istedim allahtan ne olursa olsun onu koruyup buyutucem kendi canımı veririm onun için o benim canım kanım asla vazgecmem ondan allahım almadıgı sürece tabiki. veren allah alan allah yani dicegim şu ki ne olursa olsun ondan vazgecmeyin allaha sığının o bize kaldıramıcagımız hiç bir yuku vermez benim gibi herkes böyle düşünücek diye bir sey yok ama lütfen allah rızası için ona kıymayın
En akillisini yaparsiniz kizlar. Yaptirdigima yaptiracaima pisman oldum. Keske yaptirmasaydm. Haa kararim degismedi allahin izniyle dogurucam ama bu suphe bosuna bebegimide benide strese sokarsa diye tedirgjnimKızlar bu testi niye yaptiriyorsunuz ki, kendinizi sıkıntıya sokuyorsunuz? Yani teşhis konsugunda bir tedavi yoluna gidilse tamam anlatacağım da yok ki tedavisi. Kürtaj diyorlar. E burda da okuduk yaşayanları da duyduk risk yüksek dendiği halde sağlıklı bebekler de dünyaya geliyor. Ya bebek söylendiği gibi değil de saglikliyda nolacak?
Bence bu tür testler gereksiz eger sonucu ne olursa olsun bebegime kiyamam diyorsaniz asla yaptırmayın. Boşu boşuna sıkıntıya girmeyin bence.. ben test yaptirmayi düşünmeyenlerdenim. Dua ediyorum en güzel ilaç o zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?