downsendromu

saycan

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2009
22
0
286
İzmir
21 haftalık gebeliğimi sonlandırmak zorunda kaldım bebeğimde kromozon fazlalığı vardı. 19 haftada aminosentez yapıldı. sonuçlar pozitif geldi. şimdi aradan 3 ay geçti tekrar hamile kalsam aynı olayları yaşarım diye çok korkuyorum

canım allahım kolaylık versin sabır versin ama hepsi aynı olacak diye b,rşey yok canım allahım hayırlısını sağlıklısını versin nasip etsin hepimize

canım bende özel eğitimde çalıştm 3 yıl.çok sevdiğim bi down send.öğrencm vardı annesi 2.ye hamile kaldı.doktorlar tehlikeli oldğnu ve tekrar zihinsel olcğnı söylemş.ama velimiz dinlemedi ve doğm yaptı çok tatlı ve sağlıklı bi oğlumuz olduu.sende kafana takma derim bence sende düşünn.rabbim sana da hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsinn

21 haftalık gebeliğimi sonlandırmak zorunda kaldım bebeğimde kromozon fazlalığı vardı. 19 haftada aminosentez yapıldı. sonuçlar pozitif geldi. şimdi aradan 3 ay geçti tekrar hamile kalsam aynı olayları yaşarım diye çok korkuyorum

canım 3 bebeğimi kaybettim.8 haftalıkken kalpleri duruodu.3. bebeği patoloji ye gönderdik ondada kromozom fazlalığı çıktı.bizde genetik problem yok.ama anne babada olmasa bile sperm ve yumurtalık birleşmesi sırasında olabiliomuş.ama yine denicez bu ay çünkü başka yolu yok.biz sağlıklıyız allaha şükür.sizde genetik test filan yaptırdınız mı canım.
yaptırmadıysanız yaptırmanı tavsiye edrim.bebekte varsa aileden istenio.

korkma canım,aynı şey olcak die bişi yok gerçekten.şimdi 4 . için denicez.aama moralim iyi.bu sefer tamam diorum.sende moralini yüksek tut.çok iyi anlıorum seni

sadece amnıosentez sonrasımı sonlandırdınız bebegınızın hayatını cok uzuldum gercekten kordosentez yaptırdınmı peki bır tanıdıgımda amnıosentez sonrası sorun cıktı ve sonra bebegı alalım demısler ama kordosentez yaptırdı ve suan saglıklı bır cocugu var

canım cok geçmiş olsun benimde başımdan gecti bu ama benimki trizomi 18 di 19 haftalık gebeliğim sonlandırıldı beimde aradan 5 ay gecti tekrar hamileyim dr bana her gebelik aynı olmaz dedi ki zira benim 6 taşında saglıklı bir kızım var üstelik onda ne test yaptırmıştım ne birşey döllenmeden kaynaklı dediler bana kimse anlam veremedi şimdi 1 subatta ikili testim var Allahıma dua ediyorum aynı acıları bana yaşatmasın diye hamile kalmadan 1 ay önce iimden namaza başlamak gelmişti bir sabah kalktım ve namaz kılmaya başladım ve inanırmısın o ay hamile kalmışım korkmuyormuyum evet cok korkuyorum ama her gebelik aynı olmaz ben hamle kalmadan testlerimi yaptırdım hormon smear ne varsa dr anlattım durumu tahlillerim yapıldı su an normal birşey yok bebekte iyiymiş ama ne zaman ikili normal cıkar o zaman inanıcam ben sende aklına kötü birşey getirme Allah saglıklı evletler versin sana bana ve tüm annelere.....

slm kızlar21 yasındayım ve 14 haftalık hamıleyım ıkılı tarama testi yaptirdim yasıma gore oran cok yuksek cıkmıs normalde 1000 kısıde 1 gorulurken bende 257 kısıde 1 e dusmus oran...cok uzuldum egıtım ve arastrma hastanesıne gıtmem gerektıgı soylendı yrna randevu aldık bakalım ne olucak ılk gebelıgım ona o kadar alısmıtımkı ıns kotu bsy cıkmaz...dualarınızı beklıyorum

çok geçmiş olsun benimde 2 .evladım 22 haftalıkken sonlandırıldı dandy walker malformasyonuydu 10 binde bir görülene bir hastalık bizi buldu şimdi tekrar hamileyim 2li testim çok güzel çıktı ense kalınlığı da yok canım inşallah bu defa iyi gidecek allaha şükür sağlıklı bir kızım var onda hiç bir sorun olmadı umarım bu sana bir umut ışığı olur

Slm allah herkese sağlıklı bebek nasip etsin..Bu benim ilk gebeliğim su an 22 haftalık..benimde ikili testimin sonucları normal ama üçlü tarama testim riskli cıktı ve amniosentes yaptırdım. 1 aydır oluyor neredeyse dengem bozuldu üzüntüden. Bu cuma sonucumun cıkıp cıkmadıgı belli olacak. çok korkuyorum umarım herşey yolundadır..

Son düzenleme:
belkı cok zordur ama yasama sansını elınden almasaydınız cok yazık olmus belkıde tıbbi bır hata vardı o testler tarama testı yanı saglıklı bebek bıle dense engellı olabılır bunu allahtan baska kımse bılemez suan 8 aylık hamıleyım onu ıncıtmeye kıyamam daha anne rahmıne yerlestıgınden berı onu okadar baglandımkı :emir_bebek: o bebek belkıde saglamdı öbür tarafta sızden hesap sordugunda ne cevap vereceksınız onu dusunun bence:20:

Slm allah herkese sağlıklı bebek nasip etsin..Bu benim ilk gebeliğim su an 22 haftalık..benimde ikili testimin sonucları normal ama üçlü tarama testim riskli cıktı ve amniosentes yaptırdım. 1 aydır oluyor neredeyse dengem bozuldu üzüntüden. Bu cuma sonucumun cıkıp cıkmadıgı belli olacak. çok korkuyorum umarım herşey yolundadır..

bu testler adı üstünde tarama testi lütfen bukadar üzmeyın kendınızı bende 8 aylık hamıleyım testlerım güzel cıktı ama bu bebegımın % 100 saglıklı oldugunun anlamına gelmıyor allahtan baska kımse bılemez anca dogduktan sonra hayata meraba dedıgınde anlıcaz bence bol bol allaha dua ett dua herseyın ılacıdır cevremde nice özürlü bu cocuk denıp saglam bebekler oldu allah hepımızı sınıyor denıyor bence sakın kötu bıle olsaaa aldırmaa o senın kanını tasıyor senın yavrun inşaalah allah yüzünu güldürsün arkadasım bide saglam bebek dogar sonradan engellı olsa napacan onu terkmı edıcen

bu testler adı üstünde tarama testi lütfen bukadar üzmeyın kendınızı bende 8 aylık hamıleyım testlerım güzel cıktı ama bu bebegımın % 100 saglıklı oldugunun anlamına gelmıyor allahtan baska kımse bılemez anca dogduktan sonra hayata meraba dedıgınde anlıcaz bence bol bol allaha dua ett dua herseyın ılacıdır cevremde nice özürlü bu cocuk denıp saglam bebekler oldu allah hepımızı sınıyor denıyor bence sakın kötu bıle olsaaa aldırmaa o senın kanını tasıyor senın yavrun inşaalah allah yüzünu güldürsün arkadasım bide saglam bebek dogar sonradan engellı olsa napacan onu terkmı edıcen

Çok haklısın arkadaşım , ama insanoğlu hangi testi yaptırırsa yaptırsın bir korku oluyor içinde hele birde ben gibi panik ataksa.. İlk bebeğimiz bu.. Su haberlerde bu testen ölen bayanı ve çocugu duyunca daha da korku girdi içime.. Ama inanıyorum ki hiçbir sorun cıkmayacak.:nazar:

belkı cok zordur ama yasama sansını elınden almasaydınız cok yazık olmus belkıde tıbbi bır hata vardı o testler tarama testı yanı saglıklı bebek bıle dense engellı olabılır bunu allahtan baska kımse bılemez suan 8 aylık hamıleyım onu ıncıtmeye kıyamam daha anne rahmıne yerlestıgınden berı onu okadar baglandımkı :emir_bebek: o bebek belkıde saglamdı öbür tarafta sızden hesap sordugunda ne cevap vereceksınız onu dusunun bence:20:

sen tarama testlerinden bahsediyorsun..ikili test üçlü test dörtlü test gibi..

aminosetnez tarama testi degildir kesin teşhiş için yapılan bir uygulamdır ve %100 sonuç verir..

bende ocak 12 sinde aminostnez yaptırdım salı gunu sonucum geldi sonuçlarım temizdi..hiçbir sorun cıkmadı allah binşükür...

ayrıca down send.süreklik arz edern bişe degildir yani birtanesinde oldu diye digerinde olma şansı yok..dollenme sırasın oluşuan kromozan fazlalıgından kaynaklanan bir sendromdur..

allah herkeze saglık hamilelik ve salıklı bebekler nasip etsin..kimseyi üzmesin...

kesinlikle katılıyorum. bende bu testi geçirdim hamileliğimde allaha şükürler olsun kızın şu an 3 yaşında ve sağlıklı. Amniyosentezde tarama testi değil teşhis koyduran bir testtir. allah herkesin bebeklerini korusun. Amniyosentez, ikili test riski ve down sendromu riski çok zor bir durum bunu yaşamayan bilemez... sevgiler...

aminosentez testinden bahsetmedım tarama testlerını bahsedıyorum tarama testlerınden sonra cevremde kac kısı bebeğini aldırdı yazık günah degılmı ??aminosentes testı de cok zararlımıymıs testten sonra düşük olma riski cok yüksek haberlerde bas bas bagırıyorlar saglam cocugunda test yüzünden düsmesi cok acı olmazmı

AMNİOSENTEZ SONUCUMU ALDIM VE ÇOK MUTLUYUM.. DARISI TÜM BEKLEYEN ANNE ADAYLARINA , SAĞLIKLI KUCAGIMIZA ALMA NASİP ETSİN..:nazar::emir_bebek::46:

aminosentez testinden bahsetmedım tarama testlerını bahsedıyorum tarama testlerınden sonra cevremde kac kısı bebeğini aldırdı yazık günah degılmı ??aminosentes testı de cok zararlımıymıs testten sonra düşük olma riski cok yüksek haberlerde bas bas bagırıyorlar saglam cocugunda test yüzünden düsmesi cok acı olmazmı

tarama testinden sonra bebeğini aldıranlardan ayrı bir enteresan onlar sadece olasılık bildiren testler ama amniosentez sonuçları yüzde 99 kesindir

Ben size pek katılmıyorum.Yaşama hakkına sahipler elbette ama ne koşullarda?Ben çevremde görüyorum.O özel çocuklara olan yaklaşımları.En okumuş kişiler bile ne kadar incitici olabiliyor ki kendi yaşıtlarını saymıyorum bile.Ben böyle özel çocuklarda en çok annenin bu hayattan göç etme olasılığını düşünüyorum.Gerçek şu ki annesinden başka kimse bakmaz/bakamaz.Sürekli,ölene kadar 2. şahıslara muhtaçlar en ufak/temel ihtiyaçlarında bile.Bu yüzden Downsendromlu çocuğu olma riski olanlara vicdan yaptırmak pek hoş değil.
Benim bir iş arkadaşım vardı.Bebeği için çok çok yüksek oranda Down Sendromu demişler.Ama amniyosentezden sonra mı bilmiyorum.Çok dindardı ve aldırmamıştı.Bebek doğmuş ve hiçbir şeyi yokmuş.
Allah kimseyi evladıyla sınamasın.

Back
X