downsendromu

AMNİOSENTEZ SONUCUMU ALDIM VE ÇOK MUTLUYUM.. DARISI TÜM BEKLEYEN ANNE ADAYLARINA , SAĞLIKLI KUCAGIMIZA ALMA NASİP ETSİN..

Gözünüz aydın,inanın sizin adınıza çok sevindim.Allah kimseyi evladıyla sınamasın.Sağlıklı bir evlat Allah'ın en değerli hediyesi.

11+5 de yaptırdım ikili tarama testimi b-hcg değeri 127 ng/ml çıktı normalden yüksekmiş ve buda otomatikman biyokimyasal trisomy 21 riskini artırmış normalde en az 1:250 olması gerekirken benim 1:215 çıktı, ölçümlerde ense plisi 1.17 ama oda 2 boyutlu ultrason ne kadar güvenilir bilmiyorum çok moralim bozuk ankaradayım, bana bi akıl verecek bi doktor önerecek arkadaş yok mu

geçmiş olsun canım ense kalınlığının normal boyutlarda olması çok önemli bence çok sıkma canını 2li testte ense kalınlığı en önemli unsur

çok rica ediyorum mış lı mişli konuşarak kimseye faydamız olmaz arkadaşlar. amniosentezi gerçekten uzman bir kişi yaparsa doğmamış bebek uzmanlarından bahsediyorum, risk yok denecek kadar az. kimse bebeğini kaybetmek istemez. asıl bunun için dua etmek lazım. sonuçlarda %99 kesinlik taşır.
ben yaşı büyük hanımlara kesinlikle öneririm. gelecek bizlerin elinde, gözgöre göre başkasına muhtaç bebekler dünyaya getirmek pek anlamlı değil bana kalırsa...
tüm hamişler gönlüm sizlerle, dualarım sizinle, herkes sağsalim kucağına bebişini alır inşalalh...

Allah kımseyi evladıyla sıamasın ama
bana çok yanlıs geliyor bu sebepten o mınıcık bebegın yasamının sonlandırılması.
Sonuçta birer imtihan bunlar çok yakın bi tanıdıgım 2 ve 3 lü testi riskli çıktı amniyosentez yapılmasını önerdi dr.isttemedi cünkü her durumda dünyaya getirmek istiyodu Şimdide cok sukur sağlıklı bi cocugu var.
yani böyle şeyler dogumadn sonrada basına gelebilir o zamanda mı öldürücez.Annelik gerçekten cok farklı annelik her haliyle kabullenmekti.Eli ayagı düzgün diye sevmek istemek değildir.Vede hiç bi zaman % 100 diye bişey yoktur allahtan baska hiç kımse bilemez.yazıkkk insanlar bi çocuk için yıllarca beklerken yazık

ablamında bebeğinde testler riskli çıkmıştı amniyosentez yaptırdı çok şükür sağlıklıymış şimdi 5 yaşında. bu arada bu sadece döllenmede meydana gelen bi kromozom bozukluğu genetik değil tamamen tesadüf işte ilk bebek öyle oldu diye ikinciside olacak diye bir şey kesinlikle yok. ablamın ikici bebeğide doğdu gayet sağlıklı

2' li ve 3'lü tarama testleri hiç güvenilir değil. ölçümler çok yanlış alınabiliyor. benim başıma da geldi. normalde özel hastanede hamilelik takibimi yaptırıyordum ama eşim devlet hastanesine de git bakalım onlarda baksın birşey varsa önlem alırız dedi. üzmemek için gittim. ultrasyonda ölçüm alan doktor ense pilisini hatalı ölçmüş beni apar topar başka doktora yönlendirdi o doktorda acil diyerek ayrıntılı ultrasyon istedi ve bana çocuğumda olacak bütün hastalıklar hakkında detaylı ve moral bozucu bilgiler verildi. Ertesi gün ayrıntılı ultrasyonda ki uzman ölçümlerin çok yanlış olduğunu söyledi. boş yere 1 gece boyunca üzüldüm. ertesi hafta kendi doktoruma gittim bana çocuğun normal olduğunu zaten bir bozukluk varsa bunun ense pilisini ölçmeden bile ense şeklinden çok rahat anladıklarını söyledi.
bence 2'li ve 3' lü testleri çok dikkate almamak lazım. Allah korusun ama testler sonrası bebeğimde dawn sendromu çıksa da aldırmazdım. Doğduktan sonra Allah korusun başka rahatsızlığı olmayacağına kim garanti verebilir.O zamanda o çocuğu öldürcekmiyiz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…