iskelet displazisi

morcicekkkkk

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
16
Arkadaşlar üstünden baya bi zaman geçti bu tür yaşadıklarımız hep olacakmış korkusu oluyor 2022 gebeliğimde detaylı ultrosona kadar herşey normaldi detaylıda bebekte kol ve bacak kısalığı 3 hafta geriden yarık damak ellerde ve ayaklarda 8 parmak dar toraks yani ağır iskelet displazisi tanısı aldı terminasyon önerildi ben o haberi alınca dünya başıma yıkıldı 1 hafta dolmadan sancım ve açıklığım başladı kalbi durdu ve suni sancı ile doğum başlattı doğduğunda zaten detaylı utrosonda gördükleri herşey vardı sonra genetik testi verdim ben o zaman genetik doktoru normal dedi ve genetik testlerini o zaman araştırmak şimdiki kadar kolay olmuyordu internette yabancı terimler hep vardı ama şimdi yapay zekaya attığımda flnb geni taşıdığımı heterozigot oldugumu gordum (bu gen de tek gen hastalıkları ve iskelet hastalıklarıyla ilişkiliymiş) tekrar bi danışmanlık alacağım randavuya kadar şuan genetikli tüp bebek yaptırdım ve 7. Haftayım ama genetikli tüp bebek tek gen hastalıklarını bakmıyor yani kromozom ne kadar düzgün olsada bu kafamı karıştırıyo buna benzer durumlar yaşayan var mı birbirimize destek olalım sağlıklı eline alan çocuğunu yada tekrar aynı şey başına gelen anneler var yardımcı olur musunuz lütfen

Eklentiler

• IMG_2148.webp
    IMG_2148.webp
    9 KB · Görüntüleme: 41
Back