Doymuyorum 😣

Merhaba K.K hanımları.
Ya ben son 1 aydır doymuyorum sabah yarım ekmek tost yedim, 1 saat sonra çorba içtim, yarım saat önce ana yemek yedim kahve içtim doymuyorum :110: :bicak:ne yapmak lazım.
1.57 boyum 55 kiloyum ama böyle giderse 70 80 a yol görünüyor 🥣 herşey seviyorum ya kapuskayı bile şirkette sadece ben yiyorum nasıl engel olacağım bu duruma 1 aydır böyleyim :KK43::KK17:
eti formlar var ya
ekmek yerine onlardan yiyin
bi süre sonra doyuyorsunuz fazla fazla tam tersi

Bence bu durum mevsimsel, benimde iştahım çok açık bu aralar ama oruç tutuyorum ve yeşil elma detoksu yapıp kendime engel oluyorum yoksa kilolar alır başını gider..🙄

NEDEN SOĞUK HAVALARDA İŞTAH AÇILIYOR?

Soğuk havalarda iştah açılmasının hem fizyolojik hem de psikolojik sebepleri olduğunu söyleyen Gizem Şeber, "Kısalan günler ve güneş ışığı ile temasımızın azalması sonucunda vücudumuzda D vitamini sentezi azalıyor. Bu da mutlu hissetmemizi sağlayan seratonin hormonunda azalmaya sebep oluyor. Seratonin salgılamanın bir diğer yolu, karbonhidrat tüketmek olduğu için karbonhidrata duyduğumuz çekim giderek artıyor.

Psikolojik sebeplere gelince; can sıkıntısı gibi sebeplerle yemeğe yöneldiğimiz gibi, aslında dünyada oldukça sık rastlanan 'mevsimsel yeme sendromu' ile de karşı karşıya olmamız mümkün. Mevsimsel yeme sendromu yaşayan kişiler, mevsime bağlı yaşadıkları depresyonu farkında olmadan karbonhidratla tedavi etmeye çalışıyor. Yapılan araştırmalar bu sorunu yaşayan kişilerin günde yaklaşık 800 kalori daha fazla almaya meyilli olduklarını da saptamış durumda." diye konuştu.

Şunu da eklemeden geçemicem, hamile değilim fakat 2 3 gündür resmen ciğer kavurma aşerdim sürekli aklımdaydı gece gündüz dün sonunda yiyebildim 🤦🏻‍♀️ yalnız degilsiniz 😂

Aynı ben her türlü yemek yerim hiç ayırt etmem yemeyi çok seviyorum boyum 1.70 kilom 62 kilo almaktan çoknkorktugum için hep az yemek zorundayım ve bu durumu hiç sevmiyorum istiyorum ki sabahlara kadar bişeyler yiyeyim 😂😂

Oruç tutmak nefsini köreltiyor insanın organlar dinleniyor ama açlık tahammülüm çok zor 😦

O zaman insilun direncinizi bir kontrol ettirin.
Aclik sifadir aslinda.
Ozellikle 16 saat ve ustu aclik vucudu yeniler.
Otofaji’yi bir arastirin.
Cok yemek insani hasta eder, organlariniz can hiras yemegi ogutmek icin calisir, hucre yenileme ikinci plana kalir

Merhaba K.K hanımları.
Ya ben son 1 aydır doymuyorum sabah yarım ekmek tost yedim, 1 saat sonra çorba içtim, yarım saat önce ana yemek yedim kahve içtim doymuyorum :110: :bicak:ne yapmak lazım.
1.57 boyum 55 kiloyum ama böyle giderse 70 80 a yol görünüyor 🥣 herşey seviyorum ya kapuskayı bile şirkette sadece ben yiyorum nasıl engel olacağım bu duruma 1 aydır böyleyim :KK43::KK17:
Canım sprali ne zaman koydurdun? Cunki cok adamdan duydum spral koyanlarin nazilarnda kilo alma bazilarnda isr kilo verme oluyormus...yani ben duydumu söyluyom..olada bilir olmayada...

Back
X