Doymuyorum 😣

Merhaba K.K hanımları.
Ya ben son 1 aydır doymuyorum sabah yarım ekmek tost yedim, 1 saat sonra çorba içtim, yarım saat önce ana yemek yedim kahve içtim doymuyorum :110: :bicak:ne yapmak lazım.
1.57 boyum 55 kiloyum ama böyle giderse 70 80 a yol görünüyor 🥣 herşey seviyorum ya kapuskayı bile şirkette sadece ben yiyorum nasıl engel olacağım bu duruma 1 aydır böyleyim :KK43::KK17:

Sabah yarim ekmek tostla baslayip seker dengenizi alt üst ediyorsunuz.

Yumurta, peynir zeytin, salata ile kahvalti etseniz de mi bu kadar acikiyorsunuz?

Bol miktarda su için, sabah kalktığınızda aç karnına için ve gün içinde sürekli su için. Şekerli gıdalardan kesinlikle uzak durun, zaten bir süre sonra canınız eskisi kadar çekmeyecek. Şeker tüketmek kısır döngüdür kan şekeriniz çok ani yükselir ve düşer ve o zaman açlık hissi olur doymama hissi olur. Yoğurt peynir ve süt ürünleri ve sebzeye abanın. Her sabah mutlaka kahvaltı edin, haslanmış yumurta ve en az iki dilim tam buğday veya çavdar ekmek yiyin, gün boyu daha tok hissedersiniz.

Öncelikle yok boydan 10 birim düşük olmalı kilo diye bir şey yok...
Boy kütle indeksinizi hesaplayın ayrıca sizin yağsız ağırlıgınızda burada önemli...

burada kimsenin yazdığı kilo sizin ideal kilonuz değil
Vücudunuzda ne kadar yağ var bilmiyoruz...
Ben olsam hemen tahlillerimi yaptırırdım
Ayrıca baklagiller çok doyurucudur özellikle nohut yediğimde aşırı doyuyorum doymuyorsanız su için onla bastırın...

çiğ fındık da doyurucu bir besindir

Burda arkadaşın konusunu sabote edip kimseyi inandirma cabalarina girmeyecegim. Sadece sunu soyleyeyim Dahiliye Uzmani doktor arkadaşıminin soyledigi sey bu.Engin bilgili arkadaslar kendi bildikleri gibi yasasinlar,zira doktordan daha doktorlar.

bende oyleydim size bi gun icerisinde ne yedigimi yazsam donar kalirdiniz.sonra baktim olmuyor saglikli beslenmeye basladim 5 kilo verdim ama ben kilolu degildim zaten.simdi zayifim hala aklimda cikolatada falan ama eskisi gibi degil gunde bi tane yiyorum.onun disinda hep diyetli gibiyim seviyorum boyle olmayi.sizde guzel bi diyetle baslayin sonrada saglikli beslenmeye donusturu

Ben de çok zayıf olmama rağmen doymazdım. Su için bol bol. Bunun haricinde eve atıştırmalıklar aperatifler almayın.

Burda arkadaşın konusunu sabote edip kimseyi inandirma cabalarina girmeyecegim. Sadece sunu soyleyeyim Dahiliye Uzmani doktor arkadaşıminin soyledigi sey bu.Engin bilgili arkadaslar kendi bildikleri gibi yasasinlar,zira doktordan daha doktorlar.
Insanlık edip yazıyorum. Bende doktorum .
Ben sizin yerinizde olsam ( ki inanmıyorum adla böyle bir şey denecegine) kilon boyundan 10 birim az olmalıdır diyen dahiliyeciye hic bir konuda inanmazdım . Çünkü tıpta böyle bir bilgi yok. Bakın tekrar yazıyorum yok.
Yok .
Tıpta bki geçerlidir , yaş ve beden sağlığına göre oda biraz esnetilir .

Ben sizin yerinizde olsam ( ki inanmıyorum adla böyle bir şey denecegine) kilon boyundan 10 birim az olmalıdır diyen dahiliyeciye hic bir konuda inanmazdım . Çünkü tıpta böyle bir bilgi yok. Bakın tekrar yazıyorum yok.
Yok .
Pekâlâ...

Bazi seyler yedikce yedirtir ekmek, makarna, hamurisi, tatli gibi. 3-4 saat gecmeden hicbir sey yememeye calisin kan sekeri habire dalgalanmasin

Yok .
Diyetisyen 165 boyu olan arkadasima ideal kilosunun 60 oldugunu söylemiş bence de öyle bisey yok 168 boyum 60 kilo olunca gayet zayif oluyorum 😂

Şaka degil,bir taraflarimizdan uydurmadik herhalde.Kilo,boy hanesindeki son iki rakamdan 10 barem asagida olmali.Bunu hic duymamis olmaniz enteresan.
O herkese göre degişir yağ kas oranları önemli ona bakarsanız 20 kilo da aşağı olmali diyenler var ne yapacak bu kadın 35 kilo mu olacak

169 boyum kilom 72 civarı ama zayıf duruyorum düzenli spor yapıyorum çünkü bu matıga göre 59 mu olmam lazım :27: e ben yok olurum o zaman yani standartlara göre olmiyor o işler

Back
X