Doymuyorum

çikolata da evde yapılabilir

ben de emziriyorum, canım ne zamandır sucuk istiyor, taa hamileliğimden beri...
çocuğa kıyıp da yiyemedim...
hele bir de cips, kola........

Siz bu kadar hormonlu beslendiğiniz için bebeğiniz kilolu bir bebek. Kilo=sağlık değil. Bu algı yıkıldı artık.

Benim oğlum 2 yaşında 11.5 kiloydu. 3 yaşını geçti 14 kiloyu yeni geçti. Zayıf diyene hayır gayet iyi diyorum artık. Böyle düşünmeme doktorları da etkili oldu. Hangi doktora çok zayıf desem "hayır gayet iyi kilolu olmaması daha iyi, boyu ortalama" dediler.

Böyle giderseniz çocuğunuz ileride problemle karşılaşabilir. Ben hamilelik ve 2 yıl emzirme süresince kola içtiğim zaman bir elin parmağını geçmez. Nescafe içerdim ama o da azdı.

Bunların sizi ve çocuğunuzu hasta edeceğini, ikinizin de bağışıklığını düşüreceğini, üstelik hastaligin da grip falan değil, günümüzun kötü hastalığının baş dostu olduğunu düşünün.
Allah esirgesin size birşey olsa çocuğunuza kim bakar diye düşünün.
Kilo alma kısmı vs bunların yanında estetik sadece.

Ben böyle düşünerek çok yemediğim halde ağzıma koymayı, evime sokmayı bıraktım.
Sonra hatta sabah çaylarının yerine bitki çayı koydum.
Evde çikolatadan, cipsden, dondurmaya kendim yapar oldum gibi gibi..

Hatta ekmek ve şekeri de bıraktım.
Unsuz sekersiz kurabiye yaptım daha demin.

Kendimden örnek verdim, yanlış anlaşılmasın, ay ne becerikliyim diye değil.
İsterseniz siz de yaparsınız, hayatın belli bir zaman diliminde değil, bunu yaşam tarzi, beslenme alışkanlığı haline getirirseniz, bebeğinizi büyütürken ve tabi sizin için de en iyisi olur

Tarif verseniz ne güzel olur.Böyle şekersiz unsuz şeyler.Ya da ev yapımı çikolata.

duygusal açlık gibi bir şey olabilir mi ki acaba?
ben ne zaman boşlukta veya depresif hissetsem, ya da üstesinden gelemeyeceğimi düşündüğüm sorunlar üst üste gelse aynı şekilde yemeğe saldırıyorum, ve hep de sağlıksız şeyler yiyorum. bende emzirme durumu hiç olmadı gerçi ama :) altta yatan başka bir sebep, stres yaratan durumlar mı var ki sizde de? öyle ise diyetisyen-psikolog ikilisine başvurmak en mantıklı çözüm olur. ben kendi başıma çözemiyorum şahsen :/

aslinda sadece seker degil mesela cipsler de oyle bagimlilik yapiyor.icindeki maddelerden dolayi sanirim degil mi.

Canim amacim kırmak değil ama bebeğin cok kilolu. 12 kilo ne demek? Yapma yavruna. 24 saat emzirilmez.
7 aylik bebek 8-9 kilo arasi olmali.
Kendinden ziyade çocuğa yazık

Hayatımın hiçbir evresinde kilo = sağlık diye düşünmedim. 4 yaşına girmek üzere olan bir kızım daha var ve hiçbir zaman kilolu olmadı. Zayıf bu kız diyenlere hayır gayet sağlıklı dedim her zaman. Bebeğim düzenli Dr takibinde zaten. İçinizi rahatlatacaksa Dr diliyle anlatayım. 7 aylık Bebeğimin boy ve gelişim ölçümleri 1 yaş ile eşdeğer. Benim ve eşimin boyuna kıyasla Dr bunu çok normal buluyor. Kilosunun şuan hiçbir sorun yaratmadığını 1 yaş sonrasındaki kilo alımının gözlemlenerek buna karar verilebileceğini bana açıklıyorlar. İyi niyetinizden şüphem yok lakin benim yediklerim le kilolu sağlıklıdır düşüncesini eşleştirmeniz yanlış geldi sadece.
Yediklerime gelirsek; artık yemiyorum. Tüm kan ins. Direnci dahil tetkiklerimi yaptırdım ve Diyetisyen eşliğinde şuan yoluma devam ediyorum. Kilolu uyum değilim. Ama kendimi frenleme lazım farkındayım. Desteğiniz nacizane yorumunuz için teşekkürler.

zaten buraya bir olumsuz sey yazinca hemen buyutur linc etmeye bayiliriz eminim o kadar vahim bir durum yoktur ortada :) ben de emzirme donemindeyim.markete gitmemekte buldum cozumu.haftafa 1 esimle gidip ihtiyaclarimizi alip geliyoruz.sonucta evde olmayinca en fazla bi hamurisi yapabilirim.o da haftada 1 ancak olur.14 aylik oglum var.ne guzel sevindim size.aslinda ben de tahlil yaptirmak isterim.bunun icin once diyetisyene mi gitmeliyim yoksa dahiliyeye mi sistem nasil oluyor?

Bende 1 sene oldu doğum yapalı bende doymak bilmiyordum ama uzun süredir kontrol altı na aldim haa bazen çikolata kek vs. bunları ölük gibi yiyorum ama ertesi gün günah çıkartma yapıyorum uzun süre yemiyorum takii artik dayanamadigimda yani ama bu süre cidden uzun süre bazen 20 bazen 1 ayy. bazen 1 günneler yapıyorum evde spor malum iki çocuk plates cardio birde hergün düzenli olmasa sa eşimle akşamları 25 dk hızlı bir şekilde soluksuz durmadan yürüyoruz .doğum yapıp çıktığımda 60 kiloydum boy 1.60 şimdi 53 kiloyum tabii açken tok karna 54.buçuk 55 civarı sizde sporu hayatınıza alın bencesevgiler

Ben kolesterol kontrolü için dahiliyeye gittim ama öncesinde diyetisyen neler istediğini de yazdı bana. Benim sorunum zaten tatlı açlığı idi. Diyetisyen tercihim de sorumluluk bilincine girip mecbur kalayım. Tatlı istediği de yedikçe bağınlılılık yaratan bir duyguymuş resmen

Evde spor için kendimi zorlasam yaparım aslında ama zor geliyor sanırım. Ne iş yaparsam yapayım bölünmeyi sevmiyorum ben. O an yapıcam biticek. Bölümüne hevesim kırılıyor benim evde spordan uzak duruşunda biraz bundan sanırım. Kayınvaldem işe başladı. Konuştuk işten çıkarsa eğer ben spora yazılıcam o da çocuğa bakıcak bu süreçte normal de kilo aralığın 55-57 dir benim de boyum 167.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…