Doymuyorum

PambukPrensess

Guru
Pro Üye
21 Ocak 2013
3.779
2.937
373
Hanımlar merhaba,
Dert değil belki diyeceksiniz ama işin ucu çok sağlıksız. 7 aylık bebeğim var. Emziriyorum. Kilolu değilim. Lakin ben doymak nedir bilmiyorum. Sağlıklı şeylere de değil bu açlık. Nerede saçma sapan şeyler var onlara saldırıyorum. Bugün kaç tane çikolata yedim bilmiyorum. Emzirme döneminde olmasam ağır yaşamlara konu olurdum herhalde. Üstelik son kontrolümde kolesterolüm ilaç sınırında çıktı. Aç gözlülük den, dirayetsizlik, pis nefis deyin ne derseniz hepsine kabulüm. Ama öyle birşey deyin ki kurtulayım bu illetten.
Güncelleme : Arkadaşlar ben 167 boyunda ve 60 kg.yum. Destekleyen, yol gösteren, tavsiye veren ve olmamasını istesemde tü kaka diyen arkadaşlara teşekkürler. Diyetisyen eşliğinde devam ediyorum ve artık yemiyorum. Gerçekten yemiyorum, canımda istemiyor. Temennim daim olması..

Son düzenleme:
Oğlum çok emen bir bebek. 7/24 emişiyoruz yani. 7 aylık yavru 12 kg Kızımda da emzirme dönemim bitince iştahım kesilmişti ama o dönem çalışıyordum ve erken sütüm bitmişti. Haklısın çok haklısın bu şekilde düşünmem lazım ama pis boğazım galiba ben

ben böyle emzirme döneminde saçmalamaya basladim emzirme bitti halaa sacmaliyorum en son sütlac cerez ve meyveyi ayni anda yiyince esim ertesi gün randevu almis diyetisyene gittik ve psikologla birlikte zayifalamliymisim
senin de alt yapida psikolojiyle alakali olabilir mi

Çok haklısın. Diyetisyeni düşünüyordum son günlerde ama psk hiç aklıma gelmemişti doğrusu. Diyetisyene görüşeyim bir bakalım. İçinde bulunduğum açlık belki psk de olabilir tabi

Emzirmenin ilk zamanlarında borcama pudingli pasta yapardım yemek kaşığıyla kaşıklayarak bir iki günde bitirirdim sonradan o şeker isteğimi hurmayla filan bastırmaya başladım. Mesela hurma arası badem yapabilirsin ya da incir arası ceviz harika atıştırmalık. Cips yerine tuzlu yer fıstığı antep fıstığı, kola yerine maden suyuna biraz limon bal ekleyebilirsin ya da vişne suyu karıştırabilirsin çok fazla asitli içecek içmek istiyorsan.

Kola, cips, çikolata çok severim. Hamile kaldigimdan beri sadece bir tane kola içtim bir tane de cips yedim. Çikolata da çok nadir. Bebek söz konusu olunca tutabildim kendimi. Sen de öyle düşün. Bebeğe bunu yapma hakkım yok de kendine.

Ey maşallah.
Benim 2 yaşındaki oğlum 12 kilo yav
Şöyle söyleyeyim, o aburcuburlar karnınızı tok tutmuyor, aksine daha çok acıktırıyor.
Bir şey yeme isteğiniz geldiğinde 1 yumurta haşlayın, yanına bir bardak süt veya 1 tost yapın yanında domates salatalık ile.
İnanın 3 saat o pis şeyler gelmeyecek aklınıza.
Canınız tatlı mı çekti, hurma yiyin çok faydalı.
Yanına da bir sütlü kahve için ohh.
Mesele midenizi dolu tutmak, boş olduğundan bence saçmasapan şeylere merak salıyorsunuz.

Emziriyorsunuz ve bu kadar gazlı ve baharatlı yiyecekleri nasıl tuketiyorsunuz?

Doktora gidip şekerinize baktırın tiroid değerlerinize de baktırın derim.

Simdi konu sahibesi hic yemezseniz saldirirsiniz. Bence yavas yavas birakin. Misal 1 hafta boyunca her gun 2 cesit ivir zivir yiyin. cips ve kola, cips ve jelibon, cips ve kahve gibi. Ertesi hafta miktari azaltin, sadece ogle yemeginden sonra 1 jelibon gibi.

2. bir oneri ise yediginiz duzgun seyleri ayarlamak boylece mideniz aclik hissetmez. Ornegin oglende karbonhidrat olarak kucuk bir kase makarna yiyin, ustune daha fazla seker htiyaci cekmezsiniz diyorum.

seker ille de isterseniz daha saglikli takilabilirsiniz mesela kuru uzum. Bir muzu dilimleyip ustune tarcin dokmek isi gorur. isterseniz az bir sey cikolata sosu da dokebilirsiniz.

bence onun yerine sunu ye bunu ye gibi tavsiyeler gereksiz.cunku bunlari artik bilmeyen kalmadi.sevdiginiz ama zararli olan seyleri yiyerek stres atmaya mutlu olmaya calisiyorsunuz.saglikli alternatifleri bilseniz de hurma meyve vb yemek sizi mutlu etmeyeceginden onlari yemiyorsunuz.belki bebegin surekli size yapisik gibi olma hali kendinize vakit ayiramadiginiz icin en kolay mutlu etme sekli olan abur cubur yemeye itiyor sizi.

emzirirken ictiginiz kolalar yediginiz cipsler süte ne olarak geciyor acaba

Benim de 7 aylil bir bebegim var ve ben de sur3kli bir şeyler yeme isteği var. Sağlıksız hazir gıdaları bormalde de tüketmiyorum ama emzirme donemlerinse ben de canavara dönüşüyorum. Sebze meyve protein agirlikli beslenin. Hic degilse anormal kilo almazsiniz ayrica bu kadar seker tuketmeniz zamanla insülin direncine de sebep olur. O daha da fena.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…