Maşallah gayet büyümüş annesi , aç olsa bence ağlamalar olur artık. Aile hekimliği yakın ise ebeye götürüp tarttorabilirsin. Hem 4. Ay aşılarını yapmadan da ebe boy kilo baş kontrolü yapıp değerlendirmesini söyleyecektir.Merhaba Bebeğim 4 ayına giriyor hem Emziriyorum hem mama veriyordum ancak 1 aydir Bebeğim mamayı reddediyor Daha doğrusu biberonu istemiyor 4 gündur sadece Emziriyorum ancak çişli bez sayısında azalma oldu 4 bazen 5 adet bez çıkarıyor Bazen sadece ıslanmış oluyor bazen daha dolu oluyor sayılması için ne kadar dolu olması gerekiyor bugün yetmediğini düşünerek mama vermek istedim kabul etmedi mamayı kaşıkla verince 1 olcek falan içiyor bilgisi olan yardımcı olabilir mi doymuyormudur emzik kullanmadigi icin uykuya dalarkende emiyor o yuzden acmi degilmi belli olmuyor
Önü işaretli bezlerden kullaniyorsaniz rengi tam maviye dönüyorsa dolmuştur, 5bez yeter aslında ama boş değiştiriyorsaniz onu saymayın, cisi koyuysa da az besleniyor olabilir bezi çıkardıktan sonra kontrol etmeyi unutmayın, sütunuz yeterliyse daha sık emzirin mamayi baska yollarla yiyorsa kaşık falan öyle verin biberona zorlamayin, eğer yumruklarını sıkıp ağzına götürmeye çalışıyorsa ya da kucakta sürekli araniyorsa aç olabilir, ek gıdaya az kalmış birazcik daha sabır umarım hemen atlatırsınız bu süreciMerhaba Bebeğim 4 ayına giriyor hem Emziriyorum hem mama veriyordum ancak 1 aydir Bebeğim mamayı reddediyor Daha doğrusu biberonu istemiyor 4 gündur sadece Emziriyorum ancak çişli bez sayısında azalma oldu 4 bazen 5 adet bez çıkarıyor Bazen sadece ıslanmış oluyor bazen daha dolu oluyor sayılması için ne kadar dolu olması gerekiyor bugün yetmediğini düşünerek mama vermek istedim kabul etmedi mamayı kaşıkla verince 1 olcek falan içiyor bilgisi olan yardımcı olabilir mi doymuyormudur emzik kullanmadigi icin uykuya dalarkende emiyor o yuzden acmi degilmi belli olmuyor
Bu zamana kadae mamayla beraber geldik gelişimi gayet iyi ama 1 aya yakindir biberon emzik istemiyor mamadan sandim degistirdim ama degilmis kasikla verince aldi bende emzirmek istiyorum ama acmi kaliyor diyede korkuyorum iste sutum var ama yetip yetmedigini anlayamiyorum cunku cok uzun sure memede kalabiliyor emzik kullanmadigi icin emerek uyumak istiyor birde gaz sorunumuz oda uzun emmesine neden oluyor bazenBence bez sayısı yeterli ve sutunuz varsa emzirin anne sütü gibisi yok aile hekimliğinde baş çevresi boy kiloya bakılıyor zaten bi terslik gelişim geriliği oldumu söylüyorlar
Kakasini haftada1 yaptigi icin bezini disardan elime dolu geldikce degistiriyorum 24 saatte 4-5 bez yumurta ağırlığında oluyor genelde bazen oyle olursa yeterli diye okudum bir yerde nekadar dogru bilmiyorum cisi acik sari cok koyu degil ama uzun sure yapmadigi oluyor ozellikle gece 4-5 te emip sabah 8de bos bezle uyandigi oluyor ellerini emiyor ama emzik kullanmadigi icinmi acliktanmi anlayamiyorum emdikten sonrada ellerini agzina goturuyor eline gecen herseyi emmeye calisiyor kendi birakana kadar emzirmeye calisiyorum uzun uzunÖnü işaretli bezlerden kullaniyorsaniz rengi tam maviye dönüyorsa dolmuştur, 5bez yeter aslında ama boş değiştiriyorsaniz onu saymayın, cisi koyuysa da az besleniyor olabilir bezi çıkardıktan sonra kontrol etmeyi unutmayın, sütunuz yeterliyse daha sık emzirin mamayi baska yollarla yiyorsa kaşık falan öyle verin biberona zorlamayin, eğer yumruklarını sıkıp ağzına götürmeye çalışıyorsa ya da kucakta sürekli araniyorsa aç olabilir, ek gıdaya az kalmış birazcik daha sabır umarım hemen atlatırsınız bu süreci
10 gun once kontrollerde gayet iyi dediler 6.800 gelmisti bugun evde tarttik 7.040 kg geldi kiyafetleri saymazsak 6.900 kadar 10 gunde az geldi kilosu 5 gun sonrada doktor kontrolumuz var hep zor mama alirdi ama son 20 gundur tamamen biberonu birakti biberonu verince gülümsüyor agzinda geveliyor ama emmiyor kasiklada 1 olcek anca verebiliyorumMaşallah gayet büyümüş annesi , aç olsa bence ağlamalar olur artık. Aile hekimliği yakın ise ebeye götürüp tarttorabilirsin. Hem 4. Ay aşılarını yapmadan da ebe boy kilo baş kontrolü yapıp değerlendirmesini söyleyecektir.
Mama zorlamiyorum ama bugun kilosunu tartinca 100 gr kadar almis 10 gunde az degilmi o beni supheye dusurduartık kocaman olmuş açsa durmaz zaten. Kilo alımında yetersizlik görürlerse mama ver derler emiyorsa illa vermeye çalışmayın süt yetiyor olabilir. Bez sayısı 4 5 normal.
Bende aynen oyle yapiyorum hatta ger bos animda aliyorum emzirmeye kendi birakana kadar tutuyorum ac olaa gece uyanir diye ďusunuyorum gece 11de yarip sabaha karsi 4-5 e kadar uyuyor ama nerdeyse her meme verisimde emiyor birde bezi oyle dolu dolu islanmayinca acmi diye dusunuyorumIsis19 4 ay artık aç olsa durmaz basar yaygrayi. Sağlık ocağında tartabilirsiniz bir hafta deneyin. Şu an her an eli ağzında salyali olduğu dönem. Verin eline oyuncak tutmaya çalışır ağzına. Uyku gerilemesi eşlik eder . Emzirin sık sık madem mama istemiyor . Gece bazen bebekler kuru birakabilir benimde çok oldu kuru bez. 6 aylık olup ek gidaya kadar gak dese meme verdim sizde verin sütünüz artar.
1 yaşında bebeğim şuan yemegini yiyor ,memeyi gösteriyorum sırıtarak yanıma koşuyor emmeye. Bebekler emmeyi çok sever. Gece benimki hala 3 saatte bir uyanıp emer . Vermeyince başlıyor ağlamaya. Emmeden tekrar uyumuyor. Bak benimde sorunum bu mesela. 13 aydır deliksiz uykum yokBende aynen oyle yapiyorum hatta ger bos animda aliyorum emzirmeye kendi birakana kadar tutuyorum ac olaa gece uyanir diye ďusunuyorum gece 11de yarip sabaha karsi 4-5 e kadar uyuyor ama nerdeyse her meme verisimde emiyor birde bezi oyle dolu dolu islanmayinca acmi diye dusunuyorum
1 yaşında bebeğim şuan yemegini yiyor ,memeyi gösteriyorum sırıtarak yanıma koşuyor emmeye. Bebekler emmeyi çok sever. Gece benimki hala 3 saatte bir uyanıp emer . Vermeyince başlıyor ağlamaya. Emmeden tekrar uyumuyor. Bak benimde sorunum bu mesela. 13 aydır deliksiz uykum yok
O da çok zor herkesin baska bir sorunu ben buyuk konustum özellikle ilk aylar sürekli uyuduğu için Acıktım diye aglasin istiyorum diyordum artık ileride ne olur bilmiyorum emiyoe bazen emerke kusacakmis gibi yapiyor hatta bazen kusuyor bile ama doydugu anlamina gelirmi yoksa sadece reflumu bilmiyorum1 yaşında bebeğim şuan yemegini yiyor ,memeyi gösteriyorum sırıtarak yanıma koşuyor emmeye. Bebekler emmeyi çok sever. Gece benimki hala 3 saatte bir uyanıp emer . Vermeyince başlıyor ağlamaya. Emmeden tekrar uyumuyor. Bak benimde sorunum bu mesela. 13 aydır deliksiz uykum yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?