Dr epidural sezeryanı önerdi bende epidural normal istiyorum fikir verirmisiniz?

burcu4530

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2010
58
0
36
İstanbul
merhaba kızlar 36. haftam doldu vajinamda damar şişkinliği var tam kesim yerinde bundan dolayı çok dikiş atarız dedi ve doğumdan sonra çok ağrın olur dedi doktor hem dikişlerden hemde doğum esnasında damarların daha fazla şişmesinden bunun için sana epidural sezeryanı öneririm dedi ....
benim ilk doğumum normaldi ve gerçekten doktorun anlattığı gibi aynı şeyleri çekmiştim doğumdan sonra 20 gün kendime gelememiştim vajinamdaki ağrılardan dolayı...ama normal doğurmak varken neden sezeryan olayım düşüncesi var bende bide zaten normal doğurdum bundan önce ne gerek var göbeğimin görüntüsü bozulmasına diye düşünüyorum...büyüklerde normal doğur diyor siz olsanız napardınız?
çok kararsızım ya

Madem daha önce normal doğum yapmışsın, bence sezeryana gerek yok. Zaten ağrısı, sızısı aynı daha önce yaşadığın normal doğum gibi olacak muhtemelen. Göbeğinin görüntüsü açısından da çok haklısın. Bu arada ikinci doğumlar daha kolay olurmuş. Eminim daha az acı çekersin. Ama tabii ki bu benim görüşüm. Sorduğun için söylüyorum. Yoksa bunun kararı doktorla senin aranda canım benim..

Benim ilk doğumumda epizyotomi (kesi) yapıldı.ikinci doğumumda doktorum epizyotomi yapmadı.Hiç bir yırtılma ve dikiş olmadan doğurdum.Üçüncü doğumumda ise yine normal doğumu tercih ederim tabi ki..Yalnız epizyotomi yapılmadığı takdirde vaginada genişlemenin daha fazla olacağını rastlantı eseri bir yerde okumuştum.Ne kadar doğru bilmiyorum.
Epidüralin normal doğum sürecini daha çok uzattığını biliyorum.O yüzden ilk doğumdan beri istememe rağmen bebeklerimin aşağı tam inmemesinden kısmet olmadı.İkinci doğum bir aksilik olmazsa çok daha kısa sürüyor ilkine göre.Yine de karar sizin tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…