Dr. Herman İşçi ile ilgili soru

fefo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2013
4
0
36
İstanbul
İyi günler,

Uzun uğraşlardan ve bir düşükten sonra Ağustos ayında tekrar hamile kaldım ve şu an yaklaşık 14 haftalık hamileyim. Yakınlarımın tavsiyesi ile, bundan sonraki kontrollerime ve doğumuma Dr. Herman İşçi ile devam etmek istiyorum.
Kendisi şu anda Bilim Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktaymış. Burası da Florance Nightingale'e bağlı gözüküyor. Bilgi almak için aradığımda Herman Bey'in yeni başladığını, SGK geçmediğini ve özel sigortalarla da anlaşması olmadığını söylediler.
Açıkçası sadece hamilelik ve doğum için özel sigorta yaptırmış olduğum için bu durum çok canımı sıktı. Üstelik, sırf doğumdan sonra, bebek hemen teminat kapsamına alındığı için özellikle Yapı Kredi Sigorta'yı tercih etmiştik. Ancak sadece anlaşmalı bir yerde doğum olursa geçerli oluyor.

Sorum şu: Son 6 ay içinde Herman Bey'le hamilelik takibi ve/veya doğum yapmış olanlar bu durumu nasıl çözdüler ya da çözebildiler mi?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

Öncelikle gebeliğiniz hayırlı olsun, sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah

Herman Bey'le ilgili olarak şunları söyleyebilirim;

Herman Hoca, 2 ay öncesine kadar Florence Nightangele Hastanesi'nin Avrupa Florence şubesinde idi ve muayene ücreti SGK olanlara 55 lira idi.
Sonra şube binası deprem riski ile yıkılma kararı sonrası kapatıldı.
Şu an Herman Hoca İstanbul Florence Nigthangele Hastanesi'nde. (Çağlayan Adliyesi'nin orada)
Evet SGK geçerli değil fakat Herman Hoca, hastane ile özel anlaşma yaptı, hastalarını 110 liraya muayene ediyor. (Diğer Doç.ler 300 lira iken)
Özel sigortaların birçoğu ile anlaşma var ayrıca.
Sanırım size yanlış bilgi verdiler.
Orayı aradığınızda (0 212 375 65 65) direk Kadın Doğum Polikliniği Herman Hoca'nın sekreteri Çiğdem Hanım ile görüşmenizi tavsiye ederim...

Herman Hoca benim ovulasyon takibimi yapıyor, 1 ayda 4-5 kez kontrole çağırıyor ve sadece 1 kez 110 lira alıyor.
Hatta geçen ay aşılama yaptı ve inanmayacaksınız belki ama bunun için bile hiçbir ücret almadı, sadece sperm yıkama için laboratuara 150 lira ödeme yaptık...
Bu ay tekrar gitmiştim reglimin 3. günü ve bu ay için ara verdi takibe ve o muayenemden ücret alınmasın diye de sekreterine talimat verdi...
Önümüzdeki regl dönemimde tekrar gideceğim ovulasyon takibi ve aşılama için...
Diyeceğim o ki yanlış bilgilendirilmişsiniz ya da eski hastalarına özel bir anlaşma artık bilemeyeceğim.
Siz bence yüz yüze görüşün, o tarife için referans isterlerse de bana özelden bilgilerinizi verin, ben ulaşıp Çiğdem Hanım'a sizin de aynı şekilde muayene olup doğum yapmanızı rica edeyim...
Bu arada doğum için hastanenin 2000 lira, Herman Hoca'nın da 2000 lira ücret aldığını biliyorum, ama yine bu da Herman Hoca'ya özel bir tarife...

Herman Hoca'nın bilgisini, deneyimini, hastalarına olan yaklaşımını kaçırmanızı istemem...

Muayene ücretini yanlış yazmışım arkadaşım 120 lira olacaktı...
Ayrıca özel sigorta anlaşması için önce kendiniz ödüyormuşsunuz ücreti sonra sigortanızdan alıyormuşsunuz, bunu da ilave etmek istedim...

Merhaba phia,

Konuyu açmamın üzerinden o kadar çok zaman geçmişti ki, ben de kimse bilmiyor herhalde diyerek bir noktadan sonra kontrol etmekten vazgeçmiştim. Cevabım o yüzden bu kadar gecikti.

Bilgi alamadığım için başka bir doktora devam ediyorum şu an. Ama Herman Bey'le ilgili de çok olumlu şeyler duyuyorum. Sanırım dediğiniz gibi ona da muayene olup, doğum için kararımı öyle vermek en iyisi olacak. Gittiğimde mali konuları da ayrıntılı olarak sorabilirim.

İlginiz için çok teşekkürler.
Umarım en kısa zamanda hamile kalırsınız, hatta daha güzeli, umarım çoktan kalmışsınızdır...

Maalesef 2,5 senede 2 doğal yolla gebelik sonrası düşük,
sonrasında 2 negatif aşılama ile aynı hastanede tüp bebeğe geçeceğiz nasipse Ocak ayında

Herman bey'in güncel 2014 yılı için doktor doğum ücretini bilen acaba? Bana asistan doktor ücretiyle 3300TL dedi ki, bana daha önceki yıllar için yazılanlardan çok fazla geldi de. Kendisinden memnun olmama rağmen biraz moralimi bozar kişiye göre fiyat veriyorsa doğrusu. Cevaplayalar şimdiden teşekkür ederim.

Biraz geç olacak ama ocak 2015'te bana da 3000 TL doktor + 300 tl asistan ücreti ile birlikte 3300 TL dedi. Hastane de normal doğum 2916, sezeryan 3888 TL alıyor.

Biraz geç olacak ama ocak 2015'te bana da 3000 TL doktor + 300 tl asistan ücreti ile birlikte 3300 TL dedi. Hastane de normal doğum 2916, sezeryan 3888 TL alıyor.
Merhaba. Ben Kasım ayında doğum yaptım. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bana geç kalsa da, eminim şu anda hamile olan ve ya olmayı düşünenlerin çok işine yarar:) Sevgiler

Merhaba. Ben Kasım ayında doğum yaptım. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bana geç kalsa da, eminim şu anda hamile olan ve ya olmayı düşünenlerin çok işine yarar:) Sevgiler

Hay allah cok gec olmus gercekten
Nerdr, kiminle, ne kadara dogum yaptiginizi da paylasirsaniz bir fikir olur bize de..
bebeginiz de hayirli olsun, anali babali buyusun insallah

Hay allah cok gec olmus gercekten
Nerdr, kiminle, ne kadara dogum yaptiginizi da paylasirsaniz bir fikir olur bize de..
bebeginiz de hayirli olsun, anali babali buyusun insallah
Benim doğum doktorum Herman Bey'di. Kasım sonu ücretleri daha önce belirttiğim ve sizin de söylediğiniz tutardı. Siz de umarım sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza.

Benim doğum doktorum Herman Bey'di. Kasım sonu ücretleri daha önce belirttiğim ve sizin de söylediğiniz tutardı. Siz de umarım sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza.

Ozelden de bi mesaj attim size

Ben de herman bey e gidiyorum.arkadasimda yakinda dogum yapacsk.dogum ucretini hastane disinda 3300 demis.hastane de bi o kadar aliyormus.yani 7bini geciyor saniyorum.

Ben de herman bey e gidiyorum.arkadasimda yakinda dogum yapacsk.dogum ucretini hastane disinda 3300 demis.hastane de bi o kadar aliyormus.yani 7bini geciyor saniyorum.

evet 2916 normal, 3888 sezeryan ücreti alıyor hastane.
Günlerimiz de yakınmış, ben sezeryan istiyorum Herman Bey normal doğum taraftarı bakalım bulucaz bir orta yolunu..
bir dahaki randevumuz 11 subatta :)

evet 2916 normal, 3888 sezeryan ücreti alıyor hastane.
Günlerimiz de yakınmış, ben sezeryan istiyorum Herman Bey normal doğum taraftarı bakalım bulucaz bir orta yolunu..
bir dahaki randevumuz 11 subatta :)
Ben de sezeryan istiyorum .daha erken bakalim konusmadik hic.ben de cuma gidiyorum:)
ikili test yapilacak.

Ben de sezeryan istiyorum .daha erken bakalim konusmadik hic.ben de cuma gidiyorum:)
ikili test yapilacak.

benim tüp oldugu için ilk muayenede sormuştum, bazı doktorlar direkt sezeryan diyor cunku tüp bebeğe.
ben ikili test yaptırmayacagım, pazartesi günü harmony testi yaptırdım, 2 hafta sonra cıkacak sonuçlar.
hayırlısı olsun sizinki de, güzel sonuçlar alırsınız inşallah..
cinsiyeti de 16. hafta söylüyorum demişti, ben ilk muayenede tüm soruları sormuştum :)

Harmony test ne oluyor acaba?ikiliden farkli ki?bi de ne kadar odediniz?

Harmony test ne oluyor acaba?ikiliden farkli ki?bi de ne kadar odediniz?

harmony erken haftalarda yapılan en güvenilir test
10 hafta dolduktan sonra yapılabiliyor, doğruluk payı %99'un üzerinde, ikili üçlü teste gerek kalmıyor, down sendromu falan gibi genetik anomaliyi anne kanından ölçüyor
fiyatı 1590 TL, laboratuvarda kendiniz yaptırırsanız, hastaneler üzerine komisyon koyup bu laboratuvarlara gönderiyor
herman beye harmony yaptırıcam dediğimde, tıbbi tahliye düşünüyorsanız (bebek engelli ise kürtaj yaptıracaksanız) harmonyi yaptırın, düşünmüyorsanız bu testlerin hiçbirine gerek yok dedi.

Anladim.bana testlerle ilgili birsey soylemedi.ben de bilmiyorum ztn.bu haftalarda ikili yapiliyor diye yapar diyorum ben de.bakalim.hangisini onerirse.insallah bir sorun cikmaz.ikimiz icinde.saglikli olsunlar insallah

Anladim.bana testlerle ilgili birsey soylemedi.ben de bilmiyorum ztn.bu haftalarda ikili yapiliyor diye yapar diyorum ben de.bakalim.hangisini onerirse.insallah bir sorun cikmaz.ikimiz icinde.saglikli olsunlar insallah

bana da dememişti, normalde 11 subatta ikili testi yaparız demişti, harmony istiyorum diyince, tamam snuclarına bakarız dedi bir de ense ölçümü yapacak.
imkanınız varsa harmonyi yaptırın derim..

bana da dememişti, normalde 11 subatta ikili testi yaparız demişti, harmony istiyorum diyince, tamam snuclarına bakarız dedi bir de ense ölçümü yapacak.
imkanınız varsa harmonyi yaptırın derim..
Siz hastane de mi yaptirsiniz disarida mi?
Aslinda sonuc kotu ciksa bile naparim bilmiyorum.insallah hersey iyi cikar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…