10 Haziran 2015 tarihinde Hüseyin Altun'a ameliyat oldum. Kendisi Üsküdar Yunus Emre Özel Hastahanesi'nde KBB uzmanı olarak görev yapmaktadır. Benim şikayetim septum deviasyonuydu. Aynı zamanda rinoplasti de oldum. Dikkat edilmesi gereken nokta, siz kırık olduğunu anlayamasanız da burnunuzda deviasyona yol açan darbeden oluşan kırık da olabiliyor. Ki ben de kırıklarımın olduğunu bilmiyordum; ama varmış. Onun da tedavisi yapıldı. Bir gece hastahanede kaldım. Ameliyatım 2 saat sürdü. Bütün gece Hüseyin Bey'in özel buz maskeleri vardı yüzümde. Size ameliyat sonrası morfinin 70 katı dozunda ilaçlar verdiklerinden hiçbir şey hissetmiyorsunuz. Hemen uyandırmışlar; ama bir saat sonra bilincim yerine geldi. Acı hissetmeseniz de sizi huysuzşandıran bir his oluyor ve gece boyunca da uyuyamıyorsunuz. Delikli slikonlar kullanıldığından ameliyattan sonra burnunuzdan nefes alabiliyorsunuz; ama fazla sürmüyor. Ertesi gün tıkanıyor. Ayrıca buz maskelerinden dolayı da yüzünüzde herhangi bir şişlik ya da morlukla uyanmıyorsunuz. Sanki normal yüzünüze alçı ve slikonlar koymuş gibi duruyorsunuz. Yalnız doktor çok yoğun olduğundan uyandığınızda ya da ameliyattan önce çok fazla ilgilenemiyor; ama hastahanedeki hasta bakıcılar, hemşireler, asistanlar ve diğer doktorlar çok ilgililer. Taburcu olduktan sonra durumunuza göre size tamponların çıkması için gün ve saat veriyorlar. Çoğunlukla 17.00'dan sonra hastahanede oluyor ve randevularınız genellikle o saatler arasına veriliyor. Bugün tamponlarımın çıkması için gittim, alçım için birkaç gün daha beklemem gerekiyormuş. Tamponlar hakkında şöyle söyleyebilirim ki, ben diğer birçok insana göre daha fazla tampon ile kaldım. Kolay bir şey değil kesinlikle. Çoğu kez çok rahatsız olacaksınız. Geceleri uyuyamayacaksınız, geceleri uyumak için yastığa yattığınız gibi zonklamaya ve sizi tıkamaya başlayacak. Ki ara ara sulu bir kan akacak, o da cabası. Tamponların burnunuzda kaldığı süreç ile ilgili ne yazık ki size iç rahatlatacak bir şey söyleyemeyeceğim. Bu yüzden kesinlikle çok iyi düşünülerek yaptırılmalı bu gibi ameliyatlar. Keyfiyen yaptırılmaya değer mi pek bilemiyorum; ama tamponların çıkması hiç de abartıldığı gibi zor değil. Yaklaşık üç dakikada işlem bitiyor. Önce bir sprey sıkılıp burun uyuşturuluyor. Daha sonra dikişlerin yanlarındaki ipler kesiliyor, içerideki delikli slikonlar tek bir hamle ile çıkarılıyor -bu noktada gözlerinizi kapatmanızı öneririm, zira ben açtığımdan o an'a şahit oldum ve biraz korkuttu-. Minik süngerleri de burnunuzdan çıkardıktan sonra sizi rahatsız eden hiçbir unsur kalmıyor. Öyle huzur doluyorsunuz ki, "oh" diyorsunuz. Tabii ki o kocaman slikon ve süngerlerin buruna nasıl yerleştirildiği ile ilgili hiçbir soruyu cevaplayamasanız da nefes alabiliyorsunuz ve o günlerce sizi tıkayan his kayboluyor. Burun etleriniz şişiyor ve sanki nezle olmuşcasına bir akıntı oluyor; ama dert değil. Şişlikler de ikinci ve üçüncü gün gerçekten çok artıyor; ama 5. günden sonra hızla azalıyor. 2 güne alçım da çıkacak. Kontrol sırasında bir sorun çıkmadı, burnum gayet iyi. Kesinlikle eli çok hafif ve çok doğal burunlarınız oluyor. Daha alçı çıkmadan ne kadar güzel göründüğünü ve hissettirdiğini anlatamam. Gerçekten hem KBB hem estetisyen eli değmişçesine memnunum. Mutlaka görüşün derim. İlk randevuda ya da kontrollerde kısa kısa ve hızlı cevaplar vermesi sizi umursamadığından değil, kesinlikle kendine güveninden ve sonuçların iyi olacağını %95'e kadar garanti ediyor. Ben inanılmaz mutlu girdim ki bu herkesi şok etti hastahanede ve çıktım, içimde hiç "acaba mı?" olmadı. Fiyatı da 5000-5500 TL gibi bir fiyattan babamın sigortasından dolayı -özel ya da devlet fark etmez, ikisi de geçerli- 4500 TL'ye oldum; ama tabii rinoplasti olduğundan. Sadece septum deviasyonu ameliyatı 1500 TL civarında bla bla bla. Ve son olarak çok temiz ve titizler. Hem doktorlar olarak hem de hastahane... Tabii ki güler yüzlüler de...