Allah rahmet eylesin. Dün akşam haberlerde dinledim. Çok üzüldüm..
Gencecik daha..
Bu intiharın ardında neler olduğunu bilemeyiz..
Ama sadece soruşturmadan dolayı intihar etmesi bana pek olası gelmiyor.
Ayrıca haberin başındaki yazı size mi ait tam anlayamadım.
Eğer siz yazdıysanız; işini layıkıyla yapmayan doktorlarla, bu intiharı nasıl bağdaştırdınız çözemedim.
Yasadiklarina uzuldum. Yazini da cok dogru buluyorum.Vallahi ne soylerseniz soyleyin. Doktorlardan yana bu kadar sikayeti kimse uydurmuyor heralde. Canim babamin 6 ay ömrü kaldigini soylerken birak doktoru insan misin sen diye sordum karsimdaki egitimli cahile. Zavalli adami öksürük sikayetiyle götürdük ve raporlara soyle bir bakip en fazla 6 ay yasarsin yapilacak bisey yok git evde yat bekle diyenleri savunmayin. Insan müsveddesi öyle mi söylenir, yolu yordami yok mu? Babamin o anki surat ifadesini unutmam imkansiz. Ya benim görümcem de uzmanligini yapiyor. Bazen sanki uzayli görmüs gibi anlatiyor gelen hastalari. Babam icin de buraya getirin biz ilgileniriz demisti de almisti agzinin payini. Dayim da babamdan 20 gün sonra vefat etti ayni gunumuzun illet hastaligindan. Ya bir güleryüz gösterin, bir deri bir kemik kalmis insanlari azarlama hakkini kim veriyor size! Tekerlekli sandalyesiz oradan oraya yolluyorlar beti benzi solmus zavalli hastalari. 20-25 sene once de boyleydi. Erkek kardesimin eklem romatizmasi vardi yürüyemiyordu, annecim sirtinda goturup getiriyordu o bölüme git bu bölüme gel. En sonunda birinin üstüne yürümüstü kadin basina, kimi azarliyorsun sen kimsin diye.
Koskoca yasli basli yatalak hale gelmis adamin altini bagliyordu annem. Bir gun tesadufen denk geldim babami azarliyor bu ne koku diye. Hastabakiciyi cagirmis odayi temizle cabuk les gibi kokutmus diyor. O dr bozuntusuna dedim ki sanslisin iki erkek kardesim burada degil. Yine sanslisin ki karnim burnumda hamileyim. Yoksa seni kimse alamazdi elimden.
Benim simdiye kadar karsima hep boyle doktorlar cikti. o yüzden bu meslek grubuna mesafeliyimBir keresinde de tahlil sonucu göstericem hemsireye siz dedim diye bir ton azarladi beni. Hemsire hanim diyecekmisim. Allah boyle kompleksli insanlara yardim etsin.
terminal evre kanser hastalarında yapılacak bişey olmuyor, hastanede yatırmak hasta için eziyetten başka bişey değil.Vallahi ne soylerseniz soyleyin. Doktorlardan yana bu kadar sikayeti kimse uydurmuyor heralde. Canim babamin 6 ay ömrü kaldigini soylerken birak doktoru insan misin sen diye sordum karsimdaki egitimli cahile. Zavalli adami öksürük sikayetiyle götürdük ve raporlara soyle bir bakip en fazla 6 ay yasarsin yapilacak bisey yok git evde yat bekle diyenleri savunmayin. Insan müsveddesi öyle mi söylenir, yolu yordami yok mu? Babamin o anki surat ifadesini unutmam imkansiz. Ya benim görümcem de uzmanligini yapiyor. Bazen sanki uzayli görmüs gibi anlatiyor gelen hastalari. Babam icin de buraya getirin biz ilgileniriz demisti de almisti agzinin payini. Dayim da babamdan 20 gün sonra vefat etti ayni gunumuzun illet hastaligindan. Ya bir güleryüz gösterin, bir deri bir kemik kalmis insanlari azarlama hakkini kim veriyor size! Tekerlekli sandalyesiz oradan oraya yolluyorlar beti benzi solmus zavalli hastalari. 20-25 sene once de boyleydi. Erkek kardesimin eklem romatizmasi vardi yürüyemiyordu, annecim sirtinda goturup getiriyordu o bölüme git bu bölüme gel. En sonunda birinin üstüne yürümüstü kadin basina, kimi azarliyorsun sen kimsin diye.
Koskoca yasli basli yatalak hale gelmis adamin altini bagliyordu annem. Bir gun tesadufen denk geldim babami azarliyor bu ne koku diye. Hastabakiciyi cagirmis odayi temizle cabuk les gibi kokutmus diyor. O dr bozuntusuna dedim ki sanslisin iki erkek kardesim burada degil. Yine sanslisin ki karnim burnumda hamileyim. Yoksa seni kimse alamazdi elimden.
Benim simdiye kadar karsima hep boyle doktorlar cikti. o yüzden bu meslek grubuna mesafeliyimBir keresinde de tahlil sonucu göstericem hemsireye siz dedim diye bir ton azarladi beni. Hemsire hanim diyecekmisim. Allah boyle kompleksli insanlara yardim etsin.
Vallahi ne soylerseniz soyleyin. Doktorlardan yana bu kadar sikayeti kimse uydurmuyor heralde. Canim babamin 6 ay ömrü kaldigini soylerken birak doktoru insan misin sen diye sordum karsimdaki egitimli cahile. Zavalli adami öksürük sikayetiyle götürdük ve raporlara soyle bir bakip en fazla 6 ay yasarsin yapilacak bisey yok git evde yat bekle diyenleri savunmayin. Insan müsveddesi öyle mi söylenir, yolu yordami yok mu? Babamin o anki surat ifadesini unutmam imkansiz. Ya benim görümcem de uzmanligini yapiyor. Bazen sanki uzayli görmüs gibi anlatiyor gelen hastalari. Babam icin de buraya getirin biz ilgileniriz demisti de almisti agzinin payini. Dayim da babamdan 20 gün sonra vefat etti ayni gunumuzun illet hastaligindan. Ya bir güleryüz gösterin, bir deri bir kemik kalmis insanlari azarlama hakkini kim veriyor size! Tekerlekli sandalyesiz oradan oraya yolluyorlar beti benzi solmus zavalli hastalari. 20-25 sene once de boyleydi. Erkek kardesimin eklem romatizmasi vardi yürüyemiyordu, annecim sirtinda goturup getiriyordu o bölüme git bu bölüme gel. En sonunda birinin üstüne yürümüstü kadin basina, kimi azarliyorsun sen kimsin diye.
iyi insanların ve kötü insanların olduğu gibi,işini iyi yapan doktorlar olduğu gibi yapmayanların da olabileceği neden kabullenilmiyor bir türlü anlamıyorum.
tabii her meslek içinde geçerli bu durum
yanlış teşhis ve yanlış tedavi sonucu tazminat davası yaptırımı varken .....hastaya sadece 10 dakika ayrılıyorken...bütün bunlara ek olarak hasta yakınlarının kaprislerini sineksavar gibi savman gerekiyor...........söyler misin egem hanım ne kadar işini yapmayabilir bu doktor.......ne kadar çalışmayabilir......akıl var diyorum
şöyle söyleyim ...mükemmel doktor ve mükemmel hastane yoktur......sanırım insanların anlamadığı ve anlayamadığı şey bu nokta........avrupada ve amerikada kasko sistemi işler.....yani bir doktor ne kadar çok hata yaparsa o kadar kredilerini tüketir ve sigorta primleri yükselir.......yani tıpkı ailesini seven bir adamın çocuklarıyla tatile arabayla çıkması gibi....ama ne oldu kaza yaptı.......minicik çocuklarını mı sevmiyordu.....yoksa tatile çıkmayı ve arabasını mı sevmiyordu.........bir anlık dikkatsizlikti ve ailesine mal oldu diyelim..........sonra sen burda gelip işini iyi yapmayan doktorlar var deyip olayı basitleştiriyorsun........hayır efendim bir doktorun işini iyi yapamama lüksü yok bunu anlamıyorsun.......bir doktor kendi hayatına kastetmiyorsa bütün eforuyla çalışırAsıl mesele de bu zaten... Hasta yoğunluğu çok fazla. Çalışma saatleri çok ağır. Gerekli araç- gereçler yeterli sayıda değil. Hastahaneler pis, odalar pis. Şartlarınızın ağır olduğu o kadar belli ki. Bunu görmemek mümkün değil zaten..
Ben şahsen hastahanenin önünden geçsem kendimi psikolojik olarak kötü hissediyorum. Hastalandığımda hiç gitmek istemiyorum hastahaneye. Hastahane havasını solumamak için.
Ama nasıl işini iyi yapan, sağduyulu, hoşgörülü, empati gücü yüksek ve mesleğine gerçekten aşık doktorlar varsa, bu mesleği sırf ego tatmini için seçenlerde var. Doktorluk mesleğini yapabilecek meziyetlere sahip olmayıp, sırf yüksek puan aldığı için, doktorum diyebilmek için doktor olanlarda var.
Sağlık ülkemizde en az yatırımın yapıldığı 2. sektör. En az ödenek ise eğitim için ayrılıyor. Bunların hepsinin farkındayız biz. Ama bazı doktorlar gerçekten bu iş için uygun meziyetlere sahip değil ve biz hastaları çileden çıkaran, haksız yere genellemeler yapmamıza neden olanlar da işte bu doktorlar.
Ve emin olun şartlar düzelse de yine bazı doktorlar aynı tavırlarını sürdürecekler. Çünkü bu iş için yaratılmamışlar. Ve yine bazı hastalar ve hasta yakınları genelleme yapmaya devam edecek ve şiddete başvuracaklar. Onlarda empati gücünden ve anlayıştan yoksunlar çünkü.
Önemli olan herkesin hatalarını görmesi. Hasta veya hasta yakınları olan bizler sevdiklerimizin doktorların ihmalleri ya da ilgisizlikleri, bilgisizlikleri yüzünden ölmesini istemiyoruz. Ama aynı şekilde doktorların haksızlığa uğramasını, sanki ölümü durdurmak ellerindeymiş gibi kötü muameleye maruz kalmalarını da istemiyoruz.
şöyle söyleyim ...mükemmel doktor ve mükemmel hastane yoktur......sanırım insanların anlamadığı ve anlayamadığı şey bu nokta........avrupada ve amerikada kasko sistemi işler.....yani bir doktor ne kadar çok hata yaparsa o kadar kredilerini tüketir ve sigorta primleri yükselir.......yani tıpkı ailesini seven bir adamın çocuklarıyla tatile arabayla çıkması gibi....ama ne oldu kaza yaptı.......minicik çocuklarını mı sevmiyordu.....yoksa tatile çıkmayı ve arabasını mı sevmiyordu.........bir anlık dikkatsizlikti ve ailesine mal oldu diyelim..........sonra sen burda gelip işini iyi yapmayan doktorlar var deyip olayı basitleştiriyorsun........hayır efendim bir doktorun işini iyi yapamama lüksü yok bunu anlamıyorsun.......bir doktor kendi hayatına kastetmiyorsa bütün eforuyla çalışır
sen bir hasta olarak akıllı olacaksın ve sağlığının peşinden koşacaksın...tatmin olmadıysan başka doktora gideceksin çünkü atlamış olabilir diğer doktor........bu doktorun işini iyi yapmadığı anlamına gelmiyor...............işte düşünmeye mecali olmayan insanlar bunları algılayamıyor
36 saat git durmadan çalış sen güleryüz göster.
ayrıca herhangi bir devlet dairesinde güleryüz beklemiyorsan burda da bekleme.
güleryüz işini iyi yapmak değildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?