Dr. Melike Erdem..

Juno, 3 senedir Türkiyede yaşamıyorum.
Türkiyedeki doktorlarada hak veriyorum gerçekten yoğun psikolojik bir baskı görüyorlar, 5 dk gecikse olay çıkıyor.
Benim anlamadığım doktorluk zor bir meslek ama her mesleğin zorluğu var ama sürekli yorumlarında nöbetten bahsediyorsunuz. Bu acındırma nedendir? Bu sizin mesleğiniz, tercihinizi yaparken bunları göze alıyorsunuz. Ayrıca her meslekte işini iyi yapan olduğu kadar kötü yapanda var.
Benim abim haftada iki gün 24 saat diğer günler 12 ila 15 saat çalışıyor 1 gün izni var. Gece ve gündüz değişiyor bazen akşam 6 da gider sabah 10-11 de gelir.
Kendisi foxtvde çalışıyor yayın denetmeni. Gözünü kırpmadan uyumadan durmak zorunda çünkü bir saniyelik bile ekran kararması takılması vs. en az 1 aylık maaşından başlıyor.
Aldığı maaş 3000tl.
Moskovadaki devlet hastanelerinde görev yapan doktorlar asgari maaş ile çalışıyor. Burada doktorlar (sadece devlette özellerini bilemiyorum) en az maaşı alan gruptadır.
Özetle demek istediğim Doktorluk ne kadar önemli bir meslek olsada sonuçta oda bir meslek grubu.
Zorlukları göze alarak seçimini yaptığınız mesleği işini iyi yapmayanları şikayet ediyorlar diye acındırmada kullanmayınız.
Heleki böyle bir haberin altında gerçekten çok çirkin!
Aynı şekilde konu sahibesi içinde geçerli sözlerim

Son düzenleme:
Her meslegın zor sartları yokmu sızce

Doktor dort sene once yuzume bı baktı bıde tahlıllere sen ölüceksin dedi sonada basından savdıııı hekım olmak bumu
Sımdı bana bole dawranan bır doktoramı uzulcemmmm bıdaaa

Daha dun adamın bırı mıde agrısı sıkayetı ıle doktora gıdıyo rotgen cekılıyor ve 6 sene once dugunde cıkan kavgada bıcak darbesı alıyo kısı ıcınde bıcak unutuluyor 4 cm celık allah askına benn bole bı doktora mı uzulcem

Cevremde o kadar. Cok sey annatabılırım kı

Ama suda bır gercek kımse bunları yasamayı doktor olarak degıl insan olarak olmeyı haketmıyor
Bu ulkede sıstem gercekten cok kotu doktorlarada hak verıyo dıger yanım saglıkcısınada ogretmenınıde hukukcusunada ev hanımınada.

Anneler ogullarınızı ıyı egıtın kı yarın bı gun basımıza ususmesınler.

Üzülmemek elde değil.

Ancak," Bakın gördünüz mü,şikayet ediyorsunuz,intihar ediyorlar " demek doğru gelmedi bana.

Bu genç doktorun,başka sorunları veya psikolojik bir rahatsızlığı,zayıflığı olabilir.

Allah saklasın,kırık not aldı diye,sınıfta kaldı diye intihar eden gençler okuyoruz.Kırık not verilmesin demek mümkün mü ?

Tek sebep,görünen sebep olmuyor her zaman.

dr .melike' ye çok üzüldüm. hiç bir şey bir insanın hayatından önemli değil. ama su da var biz akademik egitim alırken bazen kendimizi hayata ve hayatın acımasızlıklarına karşı eğitemiyoruz. yani hayata karşı daha sağlam durmak gibi. bilemiyorum belki melike çok hassas biriydi bunu kaldıramadı. iş hayatı pembe desenli, şeker aromalı, güllük gülüstanlık bir yapıya sahip değil ! çogu insan iş yerinde mobbinge maruz kalıyor. onuda gectim normal hayatımızda bile hakarete aşşagılanmaya vs. ugruyoruz yada ugrama olasılıgımız ne yazıkki yüksek

ama bunun çözümü intahar olmamalı. bu kadar güçsüz olmamalıyız..hayata karşı daha cesur ve daha savaşçı olmalıyız ki kalkanlarımızı kuşanalım ve en az yarayla kurtulalım

gelelim konu sahibine 'VİCDANINIZ VARSA! ' bu kızgınlık kime pardon..onun ölümünden burdaki kimseyi suclayamayız. buraya bunları yazarakta asıl sucluyu bulamazsın. belki ortada bir suclu da yoktur..belki kızın psikolojik sorunları vardır ve bu olayda üstüne gelmiştir.

dr. melike yi tenzi ediyorum..o haklıdır ya da hasta haklıdır bilemem..AMA ORTADA BİR YANLIŞLIK VARSA, (YANLIŞ TEŞHİS. HASTAYA KÖTÜ MUAMELE VS.) İNSANLARIN ŞİKAYETLERİNİ İLGİLİ BİRİMLERE TAŞIMASI VİCDANSIZLIK DEĞİLDİR !

yapmayın allah aşkına

iyi doktorlar kadar işini layıkıyla yapmayan doktorlar da var dediğimiz için mi okulu bırakacaksınız.:44:

offf bunları senin için ve bu topiktekiler için yazmamıştım....insanların genel algılarından bahsttim ....yine de tutumuınuz saldırgan

Bence de bırakın. Ya da bir yıl izin verin kendinize imkanınız varsa okulu dondurun. Samimi söylüyorum.
Varsa imkanınız, şöyle doğayla iç içe yaşayın bir kaç ay, sonra insanların arasına karışın..Doktor olmayan, "sıradan" insanların arasına..
Gülün biraz, eğlenin...
Sinirleriniz fena halde yıpranmış. Buradaki "işini iyi yapan doktorlar olduğu gibi kötü yapanlar da var" gibi basit cümleyi bile anlamıyorsunuz.
O kalın tıp kitaplarını nasıl anlayacaksınız?

Bu arada tıp fakültesinin puanını hiç merak etmedim. Düşerse düşsün banane.
Hatta önüne geleni alsınlar.
O absürt sınav sistemine tabi olup, puan tutturcam diye 5 şık arasında hayatını kısıtlayan, mekanikleşmiş insanları almalarından iyidir.
Sınav sistemi de kalksın. Herkes istediği mesleği yapsın.

........

Eleştiri yapılıyor burada. İyiler olacak ki, doktora saldıran insanlar utanacak bak işini layıkıyla yapan da varmış diyecekler.
Siz hala iyilerin arasında kötüler de var dememizi yanlış algılayıp okuduğunuz bölümü bırakmayı düşünüyorsanız, varın bırakın zaten.

Keşke film şeridi olsa da şu kötü diye nitelendirdiklerimizi izletebilsek siz doktorlara. Bakalım öncelikle insan olarak vicdanınız ne diyecek...

Burda kimse saldırmıyor gerçekten niye öyle anlayıp kalpler kırılıyor iki konudur anlamayamıyorum

Beddua bile edeniniz oldu. Tamam iyisiniz hoşsunuz da kimse size bireysel olarak yazmıyor arkadaşlar. Ona bakarsak öğretmenlik kutsal meslek diye geçer. Bi'öğretmenin eli ayağı öpülecekken öbürü çocuk ödevini yapmadığı için dövdüğünden mahkemelik olur.

Her meslekte iyi de vardır kötüde.

Bence doktorluk gibi yüksek bir eğitimi alan bireyler olarak öncelikle bunun her meslekte olduğunu bir kabul edebilin. Dava açıp haklı çıkan hastalar, hasta yakınları var ise şu günümüz toplumunda, demek ki kötü doktor diye tabir edilen meslekdaşlarınız da var-mış.

Önce okumayi ögrenin, okudugunuzu anlayin sonra yapilan yoruma cemkirin. Ben tahlil sonucunu hemsireye göstermedim doktor unvanli adama gösterdim. Siz degil hemsire hanim diyeceksiniz diye trip yapmayi mi ögreniyorsunuz tip fakültelerinde. Ayrica hemsirenin üzerinde kazak ve kot pantolon vardi. Ben kendisini baska hasta veya yakini sanmistim. Benim de egitim seviyem bayagi yüksek. Kime nasil hitap edecegimi de cok iy bilirim. Onu yapmak zorunda degiliz, bunu yapmak zorunda degiliz, bunun kokusunu cekmek zorunda degiliz, bu pis kokuyor ay yemek yememistim midemi bulandirdi... Mecbur degilseniz niye calisiyorsunuz? Veya bu bu tipte hastalar varsa ben bugün yokum by diyebiliyor musunuz sefinize, hastane yönetimin? İnsanlarin en kötü, en cok mikrop-bakteri yaydigi ve kirli oldugu yerler hastaneler bilmiyor musunuz? Devlet dairelerine is halletmeye gidiliyor, sifa bulmaya degil. Nöbet calisma saatlerinizi de cok iyi biliyorum. Bu kadar zor ve uykusuz kosullarda calismanizin nedeni hastalar mi devlet mi? Bana cemkirdiginiz yazdiginiz gibi saglik bakanina da yazsaniza. Hastaneyi teftise gelse yoluna dizilirsiniz bakanim bakanim diye. Saglik bakanina, hadi onu gectim kendi servis sefinize de yapsaniza öyle dil koparma muhabbeti falan. Hasta ve hasta yakinlari sizin altiniz emirerleriniz falan oluyor sizin hiyerarsinize göre.

Birak kanseri öksürük icin tedavi olmaya giden insana git evinde yat en fazla 6 ay ömrün var demeyi savunuyorsunuz öyle mi? O zaman sizin veya yakinlarininzin basina gelince doktor arkadasinizdan direk böyle söylemesini istersiniz. Veya yatalak olursaniz siz yada ailenizden biri yine ayni laflari duymayi isteyin doktorunuzdan. Benim görümcem kendisine gelen hastanin etnik kökeniyle konusmasiyla alay ediyor gözümün önünde. Allah'in bilmemnesi daha konusmayi bilmiyor ayagina takmis naylon ayakkabiyi ha ha diye. Bir kere asistan odasina girmistim de kendisine bir sey vermeye. Makyaj malzemeleri temsilcisiyle makyaj yapiyorlardi mesai saati icinde neredeyse bütün servis.

Alti baglanan hastalar keyfinden mi takiyor o bezleri yoksa size maskaralik olsun diye mi! Adamin gözünden yas gelmisti ya. Siz azarlayin kendinizi cok yüksek mevkide sanin biz de susup kafamizi egip dinleyelim öyle mi? Egmezsek de sizin gibiler tarafinizdan dayagi yer otururuz asagiya. Sevdigimiz insanlari azarlayin yerin dibine sokun biz de seyredelim. Dediginiz gibi de söylenebilirdi degil mi? Bu asamada yapilabilecek birsey yok ancak ilaclarla sizi biraz rahat ettirebiliriz diye. Hic bosuna yorulmayin siz yazarsiniz ben yazarim uzar gider.

Annem konusuna gelince 12 yasinda erkek cocugunu hastanenin bir ucundan öbür ucuna,en alt kattan en üst kata sirtinda kucaginda tasiyarak getirip götürüyor. Anlamadiysaniz tekrar yazayim eklem romatizmasi nedeniyle dizkapaklarinin sisligi nedeniyle yürüyemiyor. Oraya git buraya git, o servis degil bu servis degil derken doktor bey tarafindan azarlaniyor aksama kadar seni mi bekliycez, hicbirinizin da kafasi basmiyor zaten, bütün gün laf anlat bön bön baksinlar adamin suratina diye. Ya biriniz de yardim edin, tekerlekli sandalye getirin ne bilim sedeyeyle tasiyin.

Siz benim kankam misiniz sen diye hitap ediyorsunuz bana? Kendinizde sen deme hakki buluyorsunuz degil mi? Ben nasil size siz diye hitap ediyorsam siz de bana ayni sekilde hitap etmelisiniz. Tanimadiginiz insanlarla diyalog kurarken lazim olur bir yere not edin bunu. Hastalara da iste aynen böyle yapiyorsunuz. Gec suraya, tut sunu, cikar, giy, kalk.

Kim olursa olsun genc yasta ölene kim üzülmez? Gecen günde bir üsttegmen genc kadin intihar etti arkasinda 4 yasinda bir cocuk birakti. Tanisak tanimasak mutlaka üzülürüz. Allah rahmet eylesin ölene. Taziyenizi paylassaydiniz hic bu noktalara gelinmezdi. Siz hastalar hepiniz söylesiniz böylesiniz diye baslarsaniz, biz de siz doktorlar da söylesiniz böylesiniz diye devam ederiz. Istediginiz forumda konu acin, bakin bakalim bir doktor tarafindan bir kere bile olsa kötü davranisa maruz kalmamis biri cikacak mi? Yazdiklariniza tepki gösterince dil koparmalar falan basladi. Biraz daha uzarsa iste ayni o bahsettigimiz doktor tipi cikti cikacak ortaya.

Gözünüzü seveyim artık elmayla armudu bırbırıne karıstırmaktan vazgecın !..
Neyın savunuculugunu yapıyorsunuz ki gelip burda kımı kınıyorsunuz kıme karşı ?

Rahmetli annemi acile götürdüğümüzde '' nasılsa ölür bu '' diyenin adıda Doktor du !..
Babam için yogun bakım kapısında ağlarken '' ağlama bak baban iyi gel gör onu '' diyende Doktor du !..

Yani arkadaşlar mesele Doktor olmak , hasta olmak , öğretmen olmak , ev hanımı olmak vs .. değil..
Mesele İnsan olmak ..
Okudum ben şurdan mezun oldum şöyle unvanım var dıyerek rütbene güvenmek değil..
10 yıldır hastanelerde sürünen biri olarak : çok kotu doktorlar gördüm egosundan yürüyüşü değişmiş..
Birgün babam lazer için odaya girdi
Çıktıgında gözleri kıpkırmızıydı ama yuzude kırmızıydı
Ne oldu ? dedim
Çok azarladı doktor benı ne yapayım gözüm acıyordu dedi ağlamaklı bir halde
Beynıme kan sıçradı
Gırdım odaya : Doktor bey Karşınızda kalp ve şeker hastası yaslı bır hasta var o size değil siz ona uymak zorundasınız
Eğer bunun aksi bir durum olursa ben gereken yere gereken şikayeti yapmak zorunda kalırım bunu bilin dedim..
Çıtı çıkmadı .. !
Evet doktorlar cok kıymetli
Çok zor işleri var , Allah'lık bir meslek ama kımse kımseyı azarlayamaz , hakaret edemez !
Hasta adı üstünde , kımse hastanelerde surunmeye meraklı değil..
Hele devlet hastanelerinde hiç değil..

Aklı başında kendini bilen insanlarda öyle herşeyde sorun çıkarmıyor, doktorları da şikayet etmiyor ..
Çünkü biliyoruz ki Doktorlar olmazsa hastalıklar iyileşemez..

Bu rahmetli Dr.Melike Erdem'in hasta şikayetinden değil ama farklı şeylerden dolayı ölüme gittiğine inanıyorum..
Çok sevdiğim, cok saydıgım bir doktorumuz '' sırf hasta ayağının kesılmesıne '' ızın vermedıgı için hastaneden sürüldü !..
Bu ülkede öyle şeyler donuyor ki ..
Bir hasta şikayeti kadar basit değil doktorların kendi aralarında yaşadıkları..

Hayatına son veren meslektaşınıza üzüldüm , keşke dedim bir çok erken yaşta hayatla mücadeleden vazgeçip ölümü seçen insanları duyduğum zamanda olduğu gibi ;
keşke dedim ölmeseydi , bir anlık o gaflete düşmeseydi.

Bu konuyu okuduktan sonra yukarıda yazdıklarımdan daha fazla ne yapmam gerekir , siz doktorlar olarak artık gözümüze inen hangi perdeyi kaldırmak için bu acı olayı paylaştınız çok anlam veremedim.

Vicdansız değilim.

Böyle olduğu halde bunun doktor olmayan insanlar üzerinde bir vicdan muhasebesi hesabına dönüştürülmesi hoş olmamış.

Sizler çalıştığınız kurumda hiçbir meslektaşınızın görev suistimaline , hasta haklarını gözetmemesine , laubaliliğine vs... rastlamadınız mı?

Yemek saatlerinde onun eleştirisini hiç mi yapmadınız aranızda?

Sanmam.

Ben çok hasta gördüm.Eleştirdiğim , doktorlarının tahammülünü alkışladığım , iki lafı bir araya getiremeden sadece şikayet etmesini bilen.

Şimdi ben burada hasta cenahında biri olarak tüm hastalar kusursuzdur ve en ufak bir eleştiriyi haketmiyor desem ne kadar havada kalırsa bu savım ; tüm meslektaşlarınızı aynı kefede tutmak ilk olarak işini layıkıyla yapan doktorlar olarak şahsınıza adaletsizliktir.

Doktorluk mesleği ülkemizde farklı bir yere konulmuştur , insanların dualarını alırsınız ; hiçbir veznedeki memura böyle bir şükran içine girmezsin.
Pek tabii doktorluk karşılıklı yaşanan duygular anlamında gönül işidir ; mesleğinizin kıymetini bilin bence...Öyle forumlarda yazılan iki üç kelamla vazgeçilecek bir mesleğe adım atmıyorsunuz.

Burayı gördüm,yazılanları okudum ya cidden şoka girdim ben.. Halkımız hakkını aramak, haksızlıga ugramamak la doktor düşmanlıgını cidden karıstırıyor demekden baska birsey bulamıyorum.. ve bizleri anlamaya calısan,yazılarıyla destek vermeye calısan herkesden allah razı olsun diyorum.. Yazacak çok seyim var ama susuyorum, sadece bizleri anlamaya calısanlara emeklerimiz helali hoş olsun diyorum(elbet hermeslek gurubu eleştirilecek ancak misal bir arkadas karsıdaki hekim arkadasın midesi bulanmıs diye bile elestiride bulunmus,cok güldüm)..Şimdi muhalefet bazı arkadaşlar diceksiniz ki para alıyosunuz.. lütfen ömrünü bir meslege adayıp, gunasırı 36 saat durmadan nöbet tutan, herkesin uyudugu, tatil yaptıgı vakitlerde bir hastanın ekg sindeki tek ritim,bir bebegin minicik bir nefesi için,hergün genc yaslı bir kanser hastasının yuzune bakıp ölecegini bile bile onun acı cekmesi karsısında,o caresizlik ve yıkımla cabalarken,ömrümü verdiğim bu meslegin parayla karsılık bulabilecegi bir ticaret hane gösterin bana.. daha fazla bişe yazmıcam cunku anlayanlar zaten anlıyor, anlamayanlara ne desen boş..

"midesi bulanmak" kısmına gülmüşsünüz de keşke bir kez daha okusaydınız zira orda arkadaş nasıl midesi bulanır ya!! diye eleştirmemiş:44:

bu gencecik kızın intihar etmesine üzüldüm ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim
burada savunma yapanlar hangi doktoru,hangi hastayı savunuyorlar?
o savunma yapanlar bilmiyorlar mı ki her mesleğin iyisi ve kötüsü var
yapmayın arkadaşlar genelleme yapmamak lazım

Okulu birakma raddesine mi geldiniz, birakacak misiniz yoksa birakmayacaginiz halde birakma raddesine geldim mi diyorsunuz? Siz neyin ispatindasiniz, burada cani yanan insanlar derdini paylasiyor. Doktor hatasindan ölen kücücük yavrular var. Herkes size aferin bravo mu demeliydi, ne bekliyordunuz? Bu tavirlarinizla birakin da zaten. Bir fazla olmasin. Kendi mesleginizden bir insanin ölümü sizi ne kadar üzdü. Bizim ölen hastalarimiza niye üzülmek zorunda degilsiniz, onlar da can degil miydi? Her kanserden ölen hastaya üzülmemiz mi gerekiyor diyorsunuz. Bu insanlar bizim kadar sizin de gözünüzün önünde eriyor bitiyorlar. Tabiki de üzülmeniz gerekiyor yani insan olan üzülür. Ben gazetede ölüm haberi okudugumda hele de genc yastaysa ölen gözlerim doluyor. Siz kendinizi niye ayricalikli tutuyorsunuz ki? Caresiz hastaliga yakalanip sessizce yavas yavas istemeye istemeye ölen bir insanin ölümüyle, intihar ederek kendi secimiyle kendi hayatina son veren bir insanin ölümünü de ben bir tutmuyorum bu durumda kusura bakmayin. Keske sorununu baska yolla cözseydi, psikolojik sorunu bile olmus olsaydi kendi meslektaslarindan yardim alsaydi. Ayrica bir sikayet söz konusu degilmis. Olsa gazetecilerden kacmaz didik didik bulur cikarirlardi. Sizin elinizde varsa bu sikayetle ilgili kanit, bizi zaten saymazsiniz da gerekli mercilerle paylasin bir zahmet.

Siz daha ögrenciliginizde baslamissiniz bu tavirlara. Hastalari da yakinlarini da ezer gecerim doktorum ben ya var mi ötesi mantigindayaniz birakmaniz isabetli bir karar olur. Tekrar söylüyorum bize atip tutacaginiza siz yazin Saglik Bakanligina bir dilekce. Calisma kosullarini, nöbetleri, ücretleri falan istediklerinizi yazin. Yazamazsiniz hatta bunu düsünemezsiniz bile degil mi? Olur da yazarsaniz da biz les gibi kokan altina yapan hastalara bakmak zorunda degiliz valla midemiz bulaniyor diye de not olarak belirtin.

Bakın burada kimse kötü doktor yok demiyor.
Doktorların hepsi mükemmeldir demiyor.
Hatta aksine hiç bir insana nasip olmayan mükemmellik , doktorların hiçbirine de uğramamıştır haliyle..
Ama anlatmaya çalıştığımı ya siz anlamıyorsunuz ya ben anlatamıyorum, ki bugüne kadar kalemimin az buçuk kuvvetli olduğunu düşünürdüm.
Doktorları o kadar abuk subuk sebeplerle şikayet edenler var ki.. Burada da görüyoruz zaten örneklerini.
Hiç bir doktorun bilerek zarar vereceğine inanmıyorum ben.Ya da nasıl suratsız olunur diye ders aldıklarını.
Bahsettiğiniz çoğu sorunun sebebi sistem ! burada sabahtan beri anlatmaya çalıştığım şey buydu.
Demogoji falan yapılmıyor burada.Tıp öğrencisi olmasam da canımı emanet ettiğim insanın uykusuz olarak beni muayne etmesini istemezdim.Şikayet etmeniz gereken asıl şey bu.
Geçen gün haberlerde seyrettin, yaşlı bir teyzenin sağ yerine sol ( ya da tam tersi bilmiyorum ) gözü ameliyat edilmiş.Bu hata sistem hatası değildir evet.
Ama sabime yapılan şikayetlerin çoğu gerçekten çok komik ve doktorlar bu yüzden soruşturma geçiriyorlar..
Acı olan tablo bu..
Mesaneniz dolmadan röntgen çekemem diyen doktor da, öğle yemeğine çıkan doktor da, 11 e randevu verip ameliyatı uzadığı için randevusuna geç kalan doktor da ( erkek adam verdiği sözde durur, ameliyat 11 de biter dediyse 11 de bitirecek ! tarzı bir savunmayla), annesine ilaç yazdırmaya gittiğinde annesi olmadığından ilaç yazmayan doktor da şikayet ediliyor..Bunlar sadece bazıları..
Bunu buraya neden yazdığımı sormuş bazı arkadaşlar; hemen açıklayayım.Buraya sık sık doktor bana şöyle dedi böyle yaptı diyerek konu açılıyor.Ki yukarıda verdiğime benzer şikyetlerle, burada arkadaşlar doktorun haklı olduğunu açıklasalar da; konu sahibi ben biliyorum internetten baktım, görümcemin kaynı öyle söyledi bana şu ilaç iyi gelirmiş ama doktor bana yazmadı benden iyi mi bilecek moduna geçiyorlar.Bazen empati yapamamanızın, karşınızdakinin söylediklerini anlamak istemeyişinizin bedeli bu kadar ağır olabiliyor işte diyebilmekti.
Ve burada elbette ben kötü doktorlar da var dediğiniz için okulu bırakmayı düşünmüyorum.Ancak benim bu mesleği seçmemdeki tek amaç insanlara yararlı olmak ve manevi tatmindi.Emin olun çoook daha az çalışıp çook daha fazla kazanabileceğim meslekleri seçebilirdim.Ama bu beni mutlu etmezdi.Ama şu durumda ; insanların bu kadar nefret ettiği bir meslekte manevi olarak bırakın tatmin olmayı, manevi olarak çok yıpranırım..Ben nefret edilen bir grubun içinde yer almak istemem.Bu yüzden bunu düşündürttünüz bana.
ha bir de ; arkadaşlarımın çoğu tıp okumuyor zaten.Yani etrafımdaki herkes tıp okuyor yada doktor diye bir durum da yok.Hatta arkadaşlarımın %10 u falan anca tıp fakültesidekilerdir..
Sabahtan beri anlatıyorum; bunun çözümü doktorlara yüklenmek değil hep beraber sistemi düzeltmeye çalışmaktır.İşte o zaman çürük elmalar asıl ayyuka çıkar ve o doktoru seçmezsiniz.Devlet size bu hakkı tanıyor.

Sen sistemden şikayetçiysen,
kendin git Sağlık Bakanlığına şikayet et..
Banane senin sistemdeki memnuniyetsizliğinden..laf işte..
Banane 36 saat çalışmandan..
Zor geliyorsa çalışma..
100 lerce 8 saat mesaisi olan iş var, onlardan birini yap..
Ayrıca tüm dünyada doktorlar nöbet tutar..
Bunuda öğrenin bi zahmet..
SEN SAĞLIK BAKANLIĞINA ŞİKAYET EDEMİYORSUN DİYE HASTALARAMI ŞİKAYET ET DİYORSUN..KOMİK

SAĞLIK BAKANLIĞINA GÜCÜN YETMİYOR,
ACISINI SUÇSUZ GÜNAHSIZ İNSANLARDAN
YANİ HASTALARDAN MI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORSUN..

GÜCÜ YETEN YETENE..
KİM KİME DİŞ GEÇİREBİLİRSE..

Mennun olmadığın sistemin muhatabı Sağlık Bakanlığıdır..
yok sen yanlış zümreyi muhatap alırsan,
o da senin gibi yanlış yapar ve şiddete başvurur..
kim başlattı; bürokrasiden bihaber doktor başlattı..
o zaman kim başlattıysa O SUÇLUDUR..

ölen doktora ALLAH'TAN rahmet diliyorum..

hep suratsız doktorlardan bahsedilmiş bende Allah razı olsun diyerek odasından çıktığım doktorumdan bahsedeyim
hanımefendi büyük bi hastanede diş hekimi diş ağrım vardı ama sağlık güvencem yok
içeri girdiğimde dişlerimle uğraşmaya başlayınca ben dedim ki sağlık sigortam yok çok pahalıysa yapmayın
kadın daha sonra kendi özel olarak hiç bi ücret talep etmeden tedavi etti üstüne kullanacağım ilaç kendisinde varmış onu da verdi
Allah razı olsun diyerek gittim yanından
ve Allah böyle doktorları da başımızdan eksik etmesin.üniversite sınavından yüksek puan alınmakla doktor olunmuyor bence bu bir yetenek işi.ben ne kadar çabalasam da olamazdım dedim ya yetenek ve vicdan lazım.

ben kendi adıma konuşayım iyi doktor da kötü doktor da olduğuna ben de katılıyorum, hadi ona kötü demeyelim de yeterince işin ehli olmayan doktor diyelim
çünkü hiç bir doktor kötülük olsun diye bir iş yapacağına inanmıyorum
ama bu işinin ehli olmayan doktor anlayışınızla benim işinin ehli olmayan doktor anlayışım bir değil.
bir hocamız vardı sabah akşam bize azar kayardı, hastalarla konuşmazdı hiç bir şey açıklamazdı ama mükemmel bir doktordu ölecek denilen hastayı iyileştirirdi.
başka bir hocamız var ki herkese o kadar samimi o kadar içten görseniz gülücükler saçıyor herşeyleri anlatıyor hastalar o kadar mutlu ayrılıyorlar ki yanından sürekli bir "allah razı olsunlar" havada uçuşuyor ama aslında o kadar da işinin ehli değil tabi bunu her göz göremez.

şimdi burda yazan şikayetlere göre 2. doktor süper doktor muhteşem doktor allah razı olsun doktoru
ama bana birşey olursa kusura bakmayın ağzıma da etse ilk doktora giderim.
yani bana göre beni iyileştiren doktor iyi doktordur, gülücükler saçan değil.
yazılanların çoğunu da okumadım kaç gündür doktor dedimi başından geçen her kötü olayı anlatıp hıncını doktordan çıkaramayan buraya üşüşmüş,
eğer psikoloji bu kadar umrunuzdaysa özel hastanelere gelin stajerliğimde az görmedim medikal parka oraya buraya gitmiş bt sinden mr ına her tetkiği ikişer kere yapılmış, çok güler yüz gösterilmiş ama derdine çare bulunamamış ama yine de üniversite hastanesine gelen.

bu arada eğer izlemediyseniz dr. house dizisini öneririm bütün hastalar ondan nefret eder ama mükemmel bir doktordur.
benim katlanamadığım tek doktor tipi sırf anlaşmalı olduğu için gereksiz ilaç, gereksiz tetkik isteyen doktordur ama bunların da ağzı öyle iyi laf yapar ki, sizin o çooook sevdiğiniz her tetkiğinizi tonlarca radyasyon alarak yaptırtan doktorlardır.

kendi adıma burada insanlarla kavga etmek yerine iki kelime daha okuyup en rahat asistanlık bölümüne girmeye çabalayacağım için daha da bişey yazmayı düşünmüyorum ne bu ne başka konularda. umarım başka bir derdim olmaz da siz de beni görmezsiniz. inşallah da doktorluk mesleğinin olması gerektiği gibi yapılabilen bir ülkeye giderim de gerekirse hata yaparsam cezamı da çekerim zaten vicdan azabım da olur böyle saatlerce uyumayıp kolumu kaldırmaya mecalim yokken poliklinikte sürüyle hastaya bakayım diye uğraşırken yeterince açıklama yapmadım diye homurdanan artistlenen, elimde çayla polikliniğe girdim diye gözleri pörtleyerek bakıp o bir yudumu da bana zehir eden, gençliğimin bilgimle korele olmayacağını idrak edemeyip tvde nette okuduklarının doğru olduğunu kabul ettirmeye çalışıp istediklerini yaptırtmaya çalışan, lavaboya gittim diye beni şikayet etmeyi kendinde hak gören insanlara doktorluk yapmam. siz de bir doktordan daha kurtulmuş olur böylece daha fazla hastayla birlikte başka bir doktorun başına kalırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…