istediğinizi söyleyin, kusun nefretinizi neden duruyorsunuz ki??
işinize geldiği zaman memuruz, işinize gelmediği zaman da neden bir tutuyoruz di mi??
neden nöbet ertesi çalışmak zorundasınız, neden bi günde 100 hasta muayene etmek zorundasınız filan diye soracağınıza neden güleryüz neden bilmem ne
ooofff, baydınız artık!
asıl gerçek konuyu anlamayanlara yazık!!!!
Bu konuya yazdığım son cevap.Beni okulu bırakma raddesine getirdiniz ya helal olsun sıze.Siz kininizi nefretinizi kusmaya devam edin.insanları doktorluktan soğutun iyice. Başarılı öğrenciler çok daha az çalışıp çok daha fazla kazanacakları bölümleri tercih edecekler.Zaten şu son yılda acayip düştü tıp puanları.Bundan bi 10 yıl sonra şu insan müsvettelelerini mumla aramazsınız umarım.
Son cümlene kadar büyük bir dikkatle okudum yazdıklarını. Ama son cümlen gerçekten haddini aştığını gösteriyor. Ben bütün iyi niyetimle düşüncelerimi yazmışım. Sen beni ve benim gibi düşünen insanları düşünmeye mecali olmayan, algı gücü zayıf kişiler olarak değerlendiriyorsun. Kusura bakma ama bu tespitin doğru değil ve çok saygısızca.
Herkes biliyor mükemmel doktor ya da mükemmel hastahane olmadığını. Ama sağlık herkes için birincil derecede önemlidir. Ve mükemmele ulaşmak mümkün değilse de mükemmel olması için çaba sarfetmek gerekir. Evet bir hastahane fiziki şartları bakımından mükemmele yakın olmalıdır pepe hanım. Bulunduğu ilçenin kapasitesine uygun büyüklükte olmalı, yeterli donanıma sahip olmalıdır.
Demişsin ya işini iyi yapmayan doktorlarda var diyerek olayı basitleştiriyorsun diye. Ben gerçekleri söylüyorum. Evet işini iyi yapmayan, yapamayan doktorlar var. Bunun sebebi de bu işe uygun vasıflara sahip olmaması. Yüksek puan alıp, iyi bir fakülte de okumak beni sadece kağıt üzerinde doktor yapar. Ama pratikte ben tecrübesizliğimden, isteksizliğimden ya da kendimi işime veremediğimden hatalar yapabilirim.
En basit örnek benim yazın yaşadığım olay. Acilde bir kıza iğne vuruyor hemşire, doktorun onayıyla. Bir müddet beklemesi gerektiğini söylüyorlar. Sonra doktor yine muayene edecek kızı. Ve iğnenin yan etkisi olarak doktor kıza bayılabileceğini söylüyor. Kız da yalnız gelmiş hastahaneye. Doktor kızın yalnız olduğunu duyduğu halde kızı gözetim odasına alıp bir müddet bekleteceğine, dışarıda bekle diyor. Ve kız 5 dakika sonra yere yığılıp kalıyor. Acilin kapısını açmaları için epey vurdum ben kapıya. Zar zor bir sedye geldi, doktor çıktı dışarı. Neden bu kızı bu şekilde dışarıya gönderdiniz diyenlere ne cevap verdi biliyor musun? Ben 6 sene tıp okudum, size hesap mı vereceğim, ben doktorum!
Evet bu kadın kağıt üzerinde doktor. Eminim kızın ölmesini, ya da zarar görmesini de istemez. Ama ihmalkar! Düşüncesiz! İlgisiz! Ve ben doktorum, beni eleştiremezsiniz diyecek kadar da mükemmel olduğunu zannediyor. Ben sık hastahaneye giden biri değilim, sevmem hastahaneleri. Ama her gittiğimde muhakkak yaşarım böyle kötü olaylar. Ama bunun yanında gerçekten mükemmele yakın doktorlarla da karşılaştım. Haklarını yiyemem. Can kulağıyla hasta şikayetlerini dinleyen, muayene eden, ilgili ve işini seven doktorlarda var.
Tekrar tekrar yineliyorum. İşini iyi yapanlara, çaba sarfedenlere, mükemmel olmaya çalışanlara diyecek sözüm yok. Ölen doktora da çok ama çok üzüldüm. Verdiği emeklere, ailesine içim acıdı. Keşke ölmeseymiş, keşke başka bir hayatı olsaymış, insanlara faydalı olabilseymiş. Ama bu her doktoru savunacağımız anlamına gelmiyor. Hangi meslekten olursak olalım biraz iğneyi kendimize batırmamız lazım. Bu doktorlar içinde geçerli, hastalar veya hasta yakınları içinde.
Bu konuya yazdığım son cevap.Beni okulu bırakma raddesine getirdiniz ya helal olsun sıze.Siz kininizi nefretinizi kusmaya devam edin.insanları doktorluktan soğutun iyice. Başarılı öğrenciler çok daha az çalışıp çok daha fazla kazanacakları bölümleri tercih edecekler.Zaten şu son yılda acayip düştü tıp puanları.Bundan bi 10 yıl sonra şu insan müsvettelelerini mumla aramazsınız umarım.
terminal evre kanser hastalarında yapılacak bişey olmuyor, hastanede yatırmak hasta için eziyetten başka bişey değil.
ağır ilaçlar, sürekli kan almalar daha çok yıpranıyor insan, evde olsa en azından rahat rahat geçirir.
her kanser hastasının ardından üzülüp yas tutacak değiliz di mi?
günde en az 100 kanserliye bakıldığı düşünülürse insanın psikolojisi bozulur.
hala güleryüz diyo yaa bi milyon kere anlattık.
36 saat git durmadan çalış sen güleryüz göster.
ayrıca herhangi bir devlet dairesinde güleryüz beklemiyorsan burda da bekleme.
güleryüz işini iyi yapmak değildir.
görümcen hata etmiş ilgileniriz demekle, senin gibilere iyilik yaramaz demek ki.
arkasından konuşuyor baksana bi de aldı ağzının payını diye tövbe tövbe yaa
kusura bakma da kimse kimsenin dışkı kokusunu içine çekmek zorunda deil.
ve bazı servislerde hep böyledir durum.
aç aç yemek yemeye fırsat bulamadan sen dursan oralarda kusarsın di mi?
annen orda refakatçi olarak duruyorsa bi zahmet ilgilenecek.
herkese böyle laf diyorsan asıl sen bir gün dayağı yer oturursun aşağı.
ayrıca hemşire o adı üstünde ne diye tahlil gösteriyorsun??
hemşire hanım de o senin kankan mı??
ben herkese x hanım y bey derken senin de dilin kopmaz heralde.
ayrıca burası nefret kusma başlığı değil gencecik bir insanın kıytırık ölüm sebebine isyan başlığı!!!
Burayı gördüm,yazılanları okudum ya cidden şoka girdim ben.. Halkımız hakkını aramak, haksızlıga ugramamak la doktor düşmanlıgını cidden karıstırıyor demekden baska birsey bulamıyorum.. ve bizleri anlamaya calısan,yazılarıyla destek vermeye calısan herkesden allah razı olsun diyorum.. Yazacak çok seyim var ama susuyorum, sadece bizleri anlamaya calısanlara emeklerimiz helali hoş olsun diyorum(elbet hermeslek gurubu eleştirilecek ancak misal bir arkadas karsıdaki hekim arkadasın midesi bulanmıs diye bile elestiride bulunmus,cok güldüm)..Şimdi muhalefet bazı arkadaşlar diceksiniz ki para alıyosunuz.. lütfen ömrünü bir meslege adayıp, gunasırı 36 saat durmadan nöbet tutan, herkesin uyudugu, tatil yaptıgı vakitlerde bir hastanın ekg sindeki tek ritim,bir bebegin minicik bir nefesi için,hergün genc yaslı bir kanser hastasının yuzune bakıp ölecegini bile bile onun acı cekmesi karsısında,o caresizlik ve yıkımla cabalarken,ömrümü verdiğim bu meslegin parayla karsılık bulabilecegi bir ticaret hane gösterin bana.. daha fazla bişe yazmıcam cunku anlayanlar zaten anlıyor, anlamayanlara ne desen boş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?