yanlış teşhis ve yanlış tedavi sonucu tazminat davası yaptırımı varken .....hastaya sadece 10 dakika ayrılıyorken...bütün bunlara ek olarak hasta yakınlarının kaprislerini sineksavar gibi savman gerekiyor...........söyler misin egem hanım ne kadar işini yapmayabilir bu doktor.......ne kadar çalışmayabilir......akıl var diyorum
36 saat git durmadan çalış sen güleryüz göster.
ayrıca herhangi bir devlet dairesinde güleryüz beklemiyorsan burda da bekleme.
güleryüz işini iyi yapmak değildir.
Bu acı haberin paylaşıldığı konunun altında tartışmak bana çok doğru gelmiyor. Bu sebeple susuyordum.
Ama şu yukarıdaki cümle beni dehşete düşürdü...
Sözün bittiği yer.
Bir doktor, ya da doktor adayı, kendisini devlet dairesinde çalışan memurlarla bir tutuyorsa...
İnanın söylenecek tek kelime bile yok...
Yazık...
Doktorlar hata yapabilir evet; ama bu hataların abartmıyorum %80 i sistem kaynaklıdır en az..
Burada size anlatmaya çalıştığımız şey bu..
Doktor beni dinlemedi 5 dk da ilaç verdi gönderdi diye şikayet edeceğinize; sağlık bakanlığını arayıp neden bu kadar doktora bu kadar hasta veriyorsunuz bir doktor günde 200 hastaya neden bakıyor diye şikayet edebilirsiniz mesela;
Ya da doktor dikkatsiz diye şikayet edeceğinize; doktorun bizim sağlık sorunlarımızla ilgilenebilmesi için dinç bir kafada olması gerekir, uykusuz doktora nasıl canımı emanet edeyim 36 saat nöbet tutmanın mantığı ne diye sitem edin..
Geçtiğimiz hafta sınav haftamdı günde en fazla 2 saat uyuyabildim bazen onu bile yapamadım; sorulara doğru cevap verebilsem de inanın uygulama sınavında hocanın söylediği şeyleri bile algılayamadım, hangi masaya gidecektik burdan hangi masaya gidicem diye şapşal şapşal bakındım(anatomi sınavlarında masadan masaya koşmamız gerekiyor, sınav 10 dkda bitiyor).Uykusuz bir insandan ne beklenebilir ki zaten ?
Anlatmaya çalıştığımız şeyleri hala göremiyorsunuz..
Buraya açılan doktora kin kusma başlıklarında bile sitem sebepleri çok nadir olarak haklı.. Yok ben bu ilacı istiyordum şu ilacı yazdı; anneme ilaç yazdırmaya gittim annemi görmeden ilaç yazmadı, hasta ölüyor kadın nasıl gelsin ben internetten okudum o ilaç iyi gelirmiş; doktor ertesi gün gelmemişti işim gücüm var benim; acile karın ağrısıyla gittim beni beklettiler vs. vs.
Doktorların ne sebeplerden şikayet edildiklerini okuyun; ben çok güldüm kendi adıma..
Benim minik kuzenim,doktorların ihmalsizliği ve yanlış teşhisi yüzünden öldü..
Kuzumu lösemi deyip kemoterapiye başlatmışlardı.. Ben o ara yurtdışında olduğum için ne olup ne bitiyor bilmiyordum. Kuzenimin ailesi de köyden yeni merkeze geldikleri için hiçbir şeyden bilgileri yoktu
Sonunda öğrendik ki lösemi falan değil! Boşu boşuna yıprandı benim meleğim.. Kuzuma ilik nakli yapılacak diye ameliyata aldıklarında orada hayatını kaybetti..
En son haberim oldu, şehire döndüğümde
Doktorlara artık asla güvenim kalmadı. Tabiki de iyi doktorlar halen var.
işlerini çok iyi yapan doktor arkadaşlarım da var. Yalnız durduk yere kim ne diye doktoru şikayet etsin ki? Yanlış ve durduk yere kimse böyle bir şikayette bulunup dava açmakla uğraşmaz diye düşünüyorum. Ve yine savunduğum bir şey iyi ve uzman çok başarılı doktorların yanında acımasız,ilgilenmeyen doktorlar da var. Sonuçta hepimizin mesleğin de zorlukları var bunları bilerek baş koymuyor muyuz bu yola? Avukatım ve günlerce uyulmadığmı insanlarla uğraştığımı bilirim ama hiçbir zaman insanı duygularımı yitirmedim.. Hiçbir insanı azarlamadım.Türlü türlü hastaların olacağını bilerek okuyor insanları tıpı, haklı haksız eleştirileri herkes alıyor illa ki iş hayatında..
Bu doktor arkadaş için de çok üzüldüm ayrıca,yazık olmuş gencecik yaşında..
Benim kuzum o doktorun ihmalsizliği yüzünden öldü daha 6 yaşındaAvukatlığımın ilk senesindeydim, ve o doktora dava açarak hayatımdaki en doğru eylemi gerçekleştirdim. Doktor 6 yıl hapisle cezalandırıldı..
Benim meleğim geri gelmedi,gelemezdi..
O yüzden o hastanedeki doktorlara lanet olsun diyorum hâlen..
Bursa'da özel bir hastanede bilindik bir doktor var. Tırnak batması için gittiğimde derdimi anlatmaya calıştım ama dinlemedi "sen sus kızım burada hekim benim!" diyerek tırnağımı bildiğiniz makasla oydu. Acıdan kıvrandım.. Hala kızım ne mızmızsın sen ya sus dedi. Şikayet etmedim ama keşke etseydim.
Sonuçta bizim sayemizde para kazanıyorlar,layıkıyla yapmalılar. Bende davalarda onca insanla uğraşıyorum, 4 saat uykuyla duruyorum ama emeğimin karşılığını büyük bir mevlayla da geri alıyorum.
Demek istediğim tüm doktorlar aynı değil,iyisi de var kötüsü de..
istediğinizi söyleyin, kusun nefretinizi neden duruyorsunuz ki??
işinize geldiği zaman memuruz, işinize gelmediği zaman da neden bir tutuyoruz di mi??
neden nöbet ertesi çalışmak zorundasınız, neden bi günde 100 hasta muayene etmek zorundasınız filan diye soracağınıza neden güleryüz neden bilmem ne
ooofff, baydınız artık!
asıl gerçek konuyu anlamayanlara yazık!!!!
Konunun acilma nedeni, konu icerisinde kullanilan kelimeler ( hala biraz vicdaniniz varsa gibi), konuya cevap veren arkadaslara karsi sergilenen tutum hic ama hic hos degil..
Her ne olursa olsun, bir insan hayatinin baharinda, aci bir sekilde göcmüs gitmis.
Cok cok üzücü bir olay.
Ama siz kalkip burada, bu kisi üzerinden demogoji yapmaya kalkarsaniz, insanlarin tepkisini cekersiniz kusura bakmayin.
Saglik bakanliginin, hayatina son veren genc doktor hakkinda herhangi bir sikayet olmadigini aciklamasina ragmen, siz kalkmis hala sikayet edildigi icin intahar etti diyorsunuz.
Bari ölüme sayginiz olsun.
Kimse burada kalkip bütün doktorlar canidir, vicdansizdir, söyledir böyledir demiyor.
Meslegini hakkiyla yapan bütün insanlardan Allah razi olsun. ( tüm meslekler icin gecerli bu)
Ama nasil ki meslegini düzgün yapan insanlar varsa, yapmayan insanlarda var.
Neyin ispatindasiniz, neyi kanitlamaya calisiyorsunuz.
Calisma sartlari eminim agirdir, eminim emeklerinin karsiligini alamiyorlardir/ alamadiklarini düsünüyorlardir.
Bunu burada dile getirin, tüm insanlarda sagligin cok önemli oldugu ve saglik sektörü calisanlarinin calisma sartlarinin iyilestirilmesi konusunda size destek olsun.
Ama burada kalkipta, hicbir doktor kötü degildir, suclu degildir, calisma sartlari agir, doktorlar hastasina güleryüz göstermek zorunda degildir gibi seyler söylerseniz tepki cekmeniz kacinilmazdir.
Calisma sartlarinin agir olmasinin acisini hasta ve tedaviye muhtac insanlardan cikarmak kimsenin haddi degildir.
Tekrar söylüyorum isini layiki ile yapanlardan Allah razi olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?