Dr. Rabiye Yılmaz ile Tüp bebek hikayem

tuqbacg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2014
41
11
öncelikle herkese merhabalar.
hamile kalamadığım zamanlarda forumda sonu güzel biten tüp bebek tedavilerini okumayı çok severdim. Çünkü bana umut olurdu. Şimdi sıra sanırım bende.

2014 yılında evlendım ve 1 yıl kadar hamile kalamadım. daha sonra bir çoooook doktora muayene oldum ve sorun olmadıgını söylediler. eşime zor zahmet spermogram çektirdim ve sorunun aslında ondan kaynaklı olduğu anlaşıldı. bi tanıdığımın tavsiyesi ile önce Doç. Dr. Nilay Güler Karaca ya gittik. nilay hanıma gıdene kadar özel devlet bırcok doktor gezdım ve aslında hepsinin boş oldugunu daha ılk muayenesınde anladım. normal de dıger doktorların 3dk yaptıgı muayeneyı en az 10 dk boyunca yaptı. öncesınde uzun bı anket tarzında soruları oldu onları cevapladım. daha sonra eşimin testini görüp bizim ürolojıye gıtmemız gerektıgını söyledi. ürologa bı yazı yazdı ve bız gıttık. ürologumuz muayene ve renkli doopler den sonra damar tıkanıklıgı ya da hormonel bı sorun olmadıgını ama sperm sayılarımızın 27 milyon civarında oldugunu söyledi. tekrar nılay hanıma geldık ve zaman kaybetmeden baaşlamak istedik. kendısı bana aşılama sansımın az oldugunu tüp bebek yapmamı dile getirdi ama o zamanlar calıstıgı yerde tüp bebek yapamıyordu ve benım rabia hanıma yönlendirdi. inatım inat ya o aşılama olacak. aşama atlamayalım dedim ve aşılamayı yaptık. herhangi bi acı devamın da bı kanama vesair yasamadım. aşılamada 7 mılyon sperm enjekte edildi. güler yüzlü halden anlayan bı doktor. kesinlikle tavsiye ederim. ama aşılmam olumsuz olmustu.

aşılamamın ardında 4 ay geçmişti bı arkadaşımdan tekrar rabıa hanımın adını duydum kı o arkadasım 3 kez denemiş olumsuzlugun ardında rabıa hanımla sonunda mutlu haberı almıstık. Allahın iznıyle gun sayıyoruz bebek için. hadı hayırlısı diyerek muayenesinden randevu aldık tum tahlıllerı topladık gittik. aşılama sonrası ilk muayenemdı ve ben cok heyecanlıydım ve de gergın.
muayeneye girmeden sekreteri yıne bı cok soru sordu ve bana dosya açıldı. muayene odasına alındım önce boyum sonra kılom ölçuldu. rabıa hanım daha sonra gelip önce göğuslermde kıtle bırısey varmı dıye elle muayene ettı ve daha sonra boynumu (sanırım troid varmı dıye) muayene etti.
ve vajınal muayeneye geçti.
nilay hanım gıbı uzun uzadıya dıkkatlıca muayene ettıkten sonra odasına eşimle birlikte bızı aldı. tüp bebekte kararlıydık ki kendisi de bu yönde yardımcı oldu.
1 ay kadar yumurtalarımı kontrol etti. bu arada yenı bır smear testi istedi. insülin ve d vitamını testımı de istedi. kı d vitaminim yerlerdeydi. d vitamını tavsiyesinden sonra ilaçlara başladık. takıbe alındım. kendısı her işi besmele ile yapan sakın nezih bi kadın öyle kı artık çatlatma iğnesi vurulmam gereken gün şehir dısındaydım istanbula dönmem aksam 6yı bulmasına ragmen benı bekledı kı muayenem 2 deydi. son muayeneme gıttıgımde ılk doktorum nılay hanımda ordaydı beraber muayene ettıler .çatlatma iğnem verildi bıkaç gün sonra da yumurtalarımı topladı. o zamanlar florence nightingale hastanesi ile çalısıyordu şimdi hangi hastane bilemeyeceğim. beni çok guzel bı sekılde karsıladılar. hemşireler çok güler yüzlüydü. hastane den bahsetmicem bile şahaneydi. amelıyat haneye alındıgım zamana kadar doktorumu göremedım. masaya yatırdılar ve kesınlıkle erkek sinek bile yoktu. belki olsa ne olur dıyeceksınız ama benım için kadınlarla olmam daha rahat etmemı sağlıcaktı narkoz almama yakın rabıa hanım hazır bı sekılde yanıma geldi korkma bizim içinde dua et bı sorun cıkmadıgı taktırde hemen odama alıncagımı söyledi. ben gerisini zaten hatırlamıyorum. uyandıgımda odama alınmıstım. uyanmam ıcın tv açılmıstı. normalde bu surecte esiminde yanımda olması lazımdı ama o işlemlerle ilgilendi. ve birseyler yememi istediler doktorum geldiğinde kaç yumurta toplantıgını söyledi. 6 yumurtam toplanmıs ben bunu duyunca çok uzuldum ne sadece 6 mı dedım ve bana bu bızım ıcın cok fazla bı rakam zaten gayet ıyı dedı. 1 saat takıbden sonra eve geldim. ertesi gun doktorum aradı 5 yumurtamın döllendiğini söyledi. 1 tanesi nıye döllenmemiş dediğimde ise 5 yumurtamız sağlam suan 1 tane döllenmemiş yumurtayı düşünemeyız dedi. herseyın hep kötu tarafını görüyordum.cok endişelı oldugumu fark ettıgınden bitkisel bı sakınlestırıcı aldırmıstı bana aksamları onu içiyordum.

transfer gunu yine hastaneye gıttık ve çok sanslıyım kı nılay hanımda o gun tesaduf o hastanedeydı benım transferımın olacagını ögrenınce hemn amelıyathaneye geldı. bu benım ıcın sahane bı durumdu cunku embriyolok bey elıme bı kağıt parçası verdi. o kagıtta benım mınnak yumurtam vardı. ağlasam mı şaşırsam mı bılemedım. rabıa hanım yumurta transfer işlemine benı hazırlarken nılay hanımda benı sureklı konusturdu. hemşireler süreklı destekdeydıler. bız hazır olduktan sonra içerde bı odaya seslenıldı ve emriyolok yumurtayı getırdı ve transfer gerçekleşti. nilay hanım hemşireler rabıa hanım hepsi kahkaya atarak postayı adrese teslım ettık dediler. eğer o kadar güler yüzlü olmasalardı ağlamaktan onlarında moralını düşürürdum.


diğer 4 yumurtamı dondurduk. 1 saat sırt üstü yattıkdan sonra hazır oldugumu hıssettıgım an hastaneden ayrıldım. bu süreçte sürekli telefon halındeydık. kullandıgım ilaçlar baya bı gaz yapıyordu bı süre gaz sorunu yasadım. neyse kı test yapma gunum geldı.
benım hıc umudum yoktu yıne banyoya gırıcem ve yıne olumsuz sonuclanıcak dıye korkuyordum. neyse giittim ve sonuclar yuksektı doktorumu aradım gözümüz aydın bıkaç gun sonra tekrar test dedi. onu da yaptırdık ve kese görmek için sözleştik. keseyı de görduk ama o kadar korkuyorduk kı olumsuz bırsey olacak dıye. eşimle bi turlu sevınemedık. kımseye ne tup bebek yaptırdıgımızı söyledik ne de hamıle kaldıgımı. taa ki kalp atışlarını duyana kaadar. hamdolsun suan karnımda ve buyumeye devam ediyor.
bu surecte hıcbırseyden sakınmadım. gezmelere gıttım kı doktorum duysa benı mahveder. 3 aylık olana kadar 1000 km yol yapmısımdır.
bunları yapın dıye anlatmıyorum ama sakınan göze çöp batar mantıgı var ve ben hep mevlaya benım gucum karnımdakı melegı korumaya yetmez rabbım onu sen koru dedim. bu duayı hıc aklımdan dilimden eksık etmedım sureklı dua ettım Allahım da bana katından kıyıp bı evlat nasip etti inşallah.

sorun sizde de olabılır eşinizde de olabılır bu hiç fark etmez. ıkınızden bırının sorunu sızın sorununz anlamına gelir. bunu asla bırbırınızın yuzune vurmayın. bırbırınıze hep destek olun. sen böyle yaptın ben böyle yaptım işine girersenız zaten o iş olmaz. emin olun eğer eşinizde sorun varsa bu onu sizden daha çok yaralar. siz belki birilerine anlatıp rahatlarsınız ama erkeklerin duyguları çok farklı bu onu bi eksiklik olarak algılar. ve kımseyle paylaşamaz bunun sonucu evınızde huzur kalmaz. tüp bebek yaptırmak dünyanın sonu değil. biz bi arkadaş topluluğunda yenı evli 8 kişiyiz ve 5mız tüp bebek olduk. 1 tanemiz normal oldu. 1 tanemız dış gebelik yaşadı 1 tanemiz de nilay hanımdan tedavı görüyor.
bu bi tek senın benım başıma gelmiyor. grip gibi düşün herkezin başında. çağımızın hastalığı bu. evlenen ya hamile kalamıyor yada normal yolla hamile kalanın çocugu doğduktan sonra sütü gelmiyor yetmıyor. yediklerimiz içtiklerimiz buna sebeb. ne sayarsan say bu uzaar gider.

umarım yardımcı olabılmısımdır. bıraz uzun hatta baya uzun bı yazı oldu sanırım ama ılk kez tup bebek deneyecekler ve kımseye sorup bılgı alamayan kardeşlerime yardımcı olmak istedim
bu da benım hıkayem.

Umut bir yerlerde var...
Kalbini yoklamayı unutma...
 
Harikasiniz :) ben de bezmialemde musereef banu hanimla aşılama ile hamile kaldım. Bir kez o yoktu, nobetci olarak rabiye hanim yapti yumurta takibimi. Muserref banu hanım apayri sahane bir insan. Rabiye hanimle bir kez karşılaştım ama çok nazikti o da.
Cok şükür simdi 8 haftalik hamileyim. Artik o bölümde kontrole devam edemeyecegim, gebelik takibi yapilmiyor o bolumde. Muserref banu hanima doktor onerisi sorduğumda, international klinikte rabiye hanimi onerebilirim dedi, ayrıca ozel muayenehanesi de var dedi.
Sizin gebelik takibinizi kim yapıyor, rabiye hanimin fiyatlariyla ilgili bilginiz var mi?
Yavrunuz tekrar hayirli olsun Allah bagislasin :)
 
rabiye hanım hamile takıbı yapmadıgı için suan onunla bırlıkte değilim aslında net bi doktorum yok bezmıalemın gebe polikliniğine gittim lakın tatmın etmedı doktor arayısı içindeyim.

rabiye hanım hamile dısında tum hastalara bakıyor bıldığım kadarıyla yanı ben tup yaptırırken baska kadınlar farklı rahatsızlıklar ıcın de gelıyordu.o yuzden suan fiyat olarak bırsey söylemem doğru olmaz bende net bilmiyorum
 
rabiye hanım hamile takıbı yapmadıgı için suan onunla bırlıkte değilim aslında net bi doktorum yok bezmıalemın gebe polikliniğine gittim lakın tatmın etmedı doktor arayısı içindeyim.

rabiye hanım hamile dısında tum hastalara bakıyor bıldığım kadarıyla yanı ben tup yaptırırken baska kadınlar farklı rahatsızlıklar ıcın de gelıyordu.o yuzden suan fiyat olarak bırsey söylemem doğru olmaz bende net bilmiyorum

Ama müşerref banu hanım beni rabiye hanıma yonlendirdi gebelik takibi için. 200 tl diye öğrendim ama çok aşar beni bu fiyat.
Müşerref banu hanima gitmeden once, internette bezmialemin doktorlarini araştırırken, ilknur adanir ismindeki doktor hakkinda cok olumlu yorumlar görmüştum. Ama randevuları doluydu, tesadüfen muserref banu hanima aldim randevuyu. Tabii gebelik ve infertilite kliniklerinin ayri oldugunu bilmiyordum. Simdi gebelik takibi için ilknur hanimla bi tanismak ıstiyorum açıkçası. Siz gittiiniz mi hic ona?
 
Ama müşerref banu hanım beni rabiye hanıma yonlendirdi gebelik takibi için. 200 tl diye öğrendim ama çok aşar beni bu fiyat.
Müşerref banu hanima gitmeden once, internette bezmialemin doktorlarini araştırırken, ilknur adanir ismindeki doktor hakkinda cok olumlu yorumlar görmüştum. Ama randevuları doluydu, tesadüfen muserref banu hanima aldim randevuyu. Tabii gebelik ve infertilite kliniklerinin ayri oldugunu bilmiyordum. Simdi gebelik takibi için ilknur hanimla bi tanismak ıstiyorum açıkçası. Siz gittiiniz mi hic ona?


rabia hanımm muayenesınde bakmıyordu bundan 6 ay öncesıne kadar suan bakıyorsa bilemicem ama vakıf gureba da bi doktora gittim adını hatırlamıyorum ama uzun bı adı vardı hıc memnnun kalmadım. cocugumun cinsiyetını bıle söylemedı ukela
 
Aynı hastaneye gidiyorum ve doktorumdan hiç memnun değilim rabia hanım a geçmeyi düşğnğyorum nasıl bir doktor bilgi verir misiniz sanırım randevu almak zor
 
Aynı hastaneye gidiyorum ve doktorumdan hiç memnun değilim rabia hanım a geçmeyi düşğnğyorum nasıl bir doktor bilgi verir misiniz sanırım randevu almak zor

Rabiye Yılmaz'ın özel muayenehanesi için asistanını arayıp randevu alabilirsiniz - Asistan Tel: 0555 963 16 17
Şu an ben de onun hastasıyım. Tedaviye başladık. Rabbim herkese hayırlı olanı afiyetle nasip etsin.
Görelim Mevla neyler...
 
Merhaba kliniği nerede acaba orda tüp bebek işlemi yapılıyor mu birde aşağı yukarı fiyat ortalaması nedir bilgi verirseniz çok sevinirim
Rabiye Yılmaz'ın özel muayenehanesi için asistanını arayıp randevu alabilirsiniz - Asistan Tel: 0555 963 16 17
Şu an ben de onun hastasıyım. Tedaviye başladık. Rabbim herkese hayırlı olanı afiyetle nasip etsin.
Görelim Mevla neyler...
 
Nasıl güzel yazmışsınız.Allah razı olsun ❤️ Umarım evladınızla birlikte çok güzel bir hayatınız vardır.Bende tahmini adet günümde yani 10 Haziran'da Bezmialem Rabiye Hanıma randevu alıcam.Bizimde sanırım ilk aşılama daha sonra tüp bebek denemesi olacak.Postunuzu eşimle ağlayarak okuduk.Rabbim inşaallah bizlere de bu mutluluğu yaşatır 🤲🏻
 
Merhaba,
Çok eski bir post ama merak ettim yine de.Rabiye hocaya muayene oldunuz mu ? Bende kendisinde aşılama yaptırıcam.Bu yüzden aynı doktora giden arkadaşlarımın sonuçlarını merak ediyorum 🌸
 
Merhaba kliniği nerede acaba orda tüp bebek işlemi yapılıyor mu birde aşağı yukarı fiyat ortalaması nedir bilgi verirseniz çok sevinirim
Merhaba,
Çok eski bir post ama merak ettim yine de.Rabiye hocaya muayene oldunuz mu ? Bende kendisinde aşılama yaptırıcam.Bu yüzden aynı doktora giden arkadaşlarımın sonuçlarını merak ediyorum 🌸
 
Merhaba,
Çok eski bir post ama merak ettim yine de.Rabiye hocaya muayene oldunuz mu ? Bende kendisinde aşılama yaptırıcam.Bu yüzden aynı doktora giden arkadaşlarımın sonuçlarını merak ediyorum 🌸
Merhaba hayir o hast başka dr gittikten sonra tercih etmedim.Ins güzel sonuca ulaşırsınız
 
X