Erkek İnfertilitesi Dr randevumuza 2 gün var spermiogram için yardım:(

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

lithium84

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
758
0
0
Balıkesir
Arkadaşlar öncelikle dilerim bebeiş isteyen kucaklarınız tez zamanda dolsun.Birkaç aydır Dr yollarındayız benle ilgili gerekli tüm tahlil ve tetkikler yapıldı.Sorunum yokmuş Allaha şükür.Dr eşimden spermiogram istedi az önce aldık sonucu fakat Dr a Cumt gösterebilicez.Bazı değerler düşük ben de sizin kadar bilgili değilim bu konuda rica etsem fikirlerinizi belirtebilir misiniz?Tşkrler şimdiden.

Test sonucu: Referans değer

Hacim 4.5 ( 2 ve üzeri)
PH 8.2 (7.2 VE ÜZERİ)
Sperm konstrsyn 21.4 (20 ve üzeri
İleri hızlı hareketlili yüzde 19.6 ( yüzde 25 ve üzeri
İleri yavaş hareketli yüzde 16.4
Yerinde hareetli yüzde 11.7
hareketsizlik yüzde 52.3
Morfoloji (kruger) yüzde 6.9 ( yüzde 14 ve üzeri
Sperm motilite indexi 53 ( 80

Görüldüğü gibi ileri hızlı hareketli,morfoloji ve sperm motilite düşük çıkmış.Sizce nasıl yorumlanabilir arkadaşlar? (parantez içindekiler referans değer diğerleri eşimin değerleri

Son düzenleme:

Arkadasim gayet iyi gozukuyor degerler normal yolla rahatlikla hamile kalabilirsin.

Sağol canım ilgin için.Düşük olması kafamı karıştırdı özellikle hareketlilik az geldi ama umarım dediğin gibidir.Teşekkür ederiz.

merhaba arkadaşım,gördüğüm kadarıyla spermlerin hareketinde problem var.aynı sorunla biz de uğraşıyoruz,+4 ve +3 değerlerinin (yani ileri hızlı ve ileri yavaş) toplamda %50 ve üzeri veya sadece +4(ileri hızlı) değerinin %25 ve üzeri olması gerekiyor.yani harekette sorun var.zaten toplam sperm sayısı 80 milyon bile olsa harekette sorun oldu mu olmuyor bu iş direkt aşılama diyorlar.bize de öyle dediler.morfoloji de düşük,üzülüerek sölüyorum ki sperm sayısından çok hareket ve morfoloji önemli.doğal yolla da gebelik elde edebilirsiniz ama süreç yavaşlar..yani bikaç yılda belki,o da garanti değil.içini kararttım biliyorum ama aynı sorun benimle ben de ne yapacağımı bilmiyorum.tüm araştırmalarımın sonucunu yazıyorum sana arkadaşım.allah hepimizin yardımcısı olsun.

Milkabeyaz cvp için tşkrler arkadaşım.Yarın doktora gidicez bakalım o ne diyecek ama benim de içim içimi yiyor.Anlamadığım şey aşılama zaten yumurtayı çatlatmak için eğer erkekte sorun varsa aşılamanın ne faydası olacak ki benim çatlama sorunum yok çünkü.allah yardımcın olsun canım senin değerler nasıl?ne zamandır deniyorsunuz?_

Arkadasim icin icini yemesin ben suan 6 haftalik hamileyim ve esimin ileri hizlisi koca bir sifir morfolojiside 1 . Esinin sperm degerlerini bizimkiyle kiyaslayamayiz bile .
Spermlerde sorun yok sen esine keciboynuzu kuru icir 3 ay ozaman sayida cok artar . hizin morfolojin gayet iyi sayida normal degerlerde . Sebepsiz infertilite soz konusu sizde .
Yumurta takibi yaptirin olmazsa en son care asilama denersiniz

ayy canım ya ne kadar mutlu oldum senin adına!allah kucağına almayı nasip etsin sağ salim.darısı da bizlerin başına.bakalım şu kürleri güzelce araştırıcam haftasonu faydalananan arkadaş çokmuş.geçen ay takip yaptırdık olmadı.bu ay ovülasyon testi alayım dedim.doktor da yarın çağırdı takip için.balıkesirde ovülasyon testi bulamadım ama bakalım....

canım benim de çatlama sorunum yok ama olay o kadar basit değil işte.sana şöyle anlatayım neden aşılama dendiğini.normalde bir spermin yumurtayı döllemesi için alması gereken yol 12-13 cm civarı.eğer harekette sorun varsa bizimki gibi,sperm oraya ulaşamıyor işte,ulaşana kadar ölüyor.aşılama da spermi yumurtaya en yakın yere bırakmak anlamına geliyor ki bu da spermin yolu 12-13 cmden 6 cm'e indiriyor,yani yolu kısaltıyor.bu yüzden önce aşılama deniyor.biz 1 yıldır deniyoruz,bende endometriozis kisti vardı 2cm boyutunda,gebelik elde edemeyince ameliyat oldum.sonrasında sperm testi yapıldı ve asıl sorun ortaya çıktı...hareket sorunu..bizim ileri hızlı değerimiz 13,ileri yavaş değerimiz de 26..yani toplamda 39...yetersiz..%50nin üstü olmalı toplamdan.biz de sanırım ocak gibi aşılama deneyeceğiz

güzelim,sözlerin bizim için de umut oldu,inşallah allah bizim yüzümüze de güler.ama anladığım kadarıyla sizin sperm değerleriniz ameliyat sonrası düzelmişti değil mi?yyani ameliyat sonrasında sperm toplam sayınızın ve sperm hareket sayınızın düzeldiğini hatırlıyorum ben.gebelik elde etmeden önce,aldığınız en iyi değerler neydi?özellikle hareket?

Mrb Milkabeyaz okuldaydım geç yazıyorum.Bizimkilerde toplamda 35-36 yapıyor senin dediğine göre.Yarın bakalım benim doktorun dediklerini paylaşırım ben de seninle çünkü değerlerimiz yakın.Morfoloji nasıl sizin?Peki bu aşılamanın maliyeti ve yapılışı hakkında bilgin varsa bilgilendirebilir misin canım?Gerçi ben de araştırırım internetten de..senin denediğin herhangi bir kür var mı?Havuç kürü,keçiboynuzu gibi kürlere denk gelmiştim.

Canim internetten al gittigidiyordan cok ucuz

canım bizde yaptırmıştık eşime bizimkıne normal demişlerdi o yüzden eşimin tahlil sonucuyla karşılaştırdım ileri hareketli sperm sayısı biraz düşük ve hareketsiz sperm sayısı biraz fazla geldi bana ama cocuk olması için yeterli gibi

Canim hamile kaldigim ay yani bu ay yaptigimiz testte esimin ileri hizlisi sifirdi morfolojide 1 di . bizde sadece yavas ileri hareketli vardi o da 33 .
o yuzden diyorum arkadasin esinin degerleri cok guzel

ama biz preseed jel kullandik her iliskide.. hizi zayif olanlarda cok ise yariyor mutlaka deneyin ve asil onemli olan stres yapmayin oluruna birakin biz bu ay tup bebege baslayacagiz diye umursamadik ve hamile kaldim

tşkrler Tosti...sen de var mı gebelik canım?ne zamandır deniyorsunuz?

Bu preseed jeli duymuştum daha önce ve bana çok mantıklı gelmişti.hatta dün eşime de bahsetmiştim.eğer bu ay sonuç alamazsam hem ovülasyon testini hem de bu jeli deneyebilirim bir sonraki ay.Bir de şu var.Ben de tam idrar kesesinin üst taraflarında (aslında rahim ve yumurtalıklardan tamamen bağımsız bir bölgede) kist var.MR çektirmiştik natürel büyüme yapmıyor.Zararı yok.sadece sürekli küçük tuvalete çıkmak zorunda kalıyorum baskıdan dolayı.Dr dedi ki sen de birşey yok hormon testleri normal,e2 normal eğer eşinde de sorun çıkmazsa rahim filmi çektiricem demişti.Ben de açıkçası korktum bu filmden.Bazı arkadaşların yorumları korkuttu.Sizden var mı çektiren bu filmi?

çok teşekkürler canım,yalnız bizim senden farklı yönümüz sende hiçbi sorun olmaması biliyorsundur belki,bende endometrizosi kisti vardı,laparoskopiyle temizlendi.3 aylık menapozdayım.bu ay bitiyor menapoz süresi.yani ikimizde de sorun olduğu için karamsarım.bir de doktorlar çok umutsuz konuştu,direkt aşılama dediler.allah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin.çok sevindim senin için.allah şimdiden analı babalı büyütsün canım

doktorunun söyleyeceklerini merakla bekliyoruz canım,sen yine de moralini bozma ve bana aldırma.benim endometriozis sorunum da var senden farklı olarak.yani laparoskopi sonrası 6 ayda hamile kalmam şart,sonrasında kistin nüksetme olasılığı çok yüksek...aşılama bildiğim kadarıyla 400tlden başlıyor,sana kullanacakları ilacın dozuna göre 1200e kadar bile çıkabiliyor.kafana takılan bişey olursa herzaman görüşelim

of çok pahalıymış ya zaten aylardır ilçeden ile doktora taşın benzin parası bir de muayenesiydi tahliliydi derken zorladı bizi ama napalım allah bize de nasip etsin de para bir şekilde hallolur.yarın doktordan döner dönmez bilgilendiririm sizi.hepinize çok tşkr ederim ilginiz için.senin için de dua edicem dualarımda canım umarım bu 6 ay sürecinde bebişin çok bekletmez seni.çünkü beklemek çok ama çok zor.hele şu an okulumda 2 hamile öğretmen arkadaş var çok özeniyorum onlara.nazar değmesin.

tşkrler Tosti...sen de var mı gebelik canım?ne zamandır deniyorsunuz?

bende 2 yıllık evliyim canım 8 ay korunduk ilk sıralar gecen subat ayında hamıle kaldım 11 haftalıkken kalbi durdu bebegimin alındı ara verdik biraz su an yıne düşünüyoruz bakalım ne zaman gelecek melegımız beklıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…