teşekkür ederim,ben 34.haftamda doğum yaptım..1.5 ay oldu doğum yapalı, açıkcası ben daha birşey söylemeden doğumda ziyaretime gelen arkadaşlarım bile ''ne biçim bi hastane burası, ne kadar dağınık çalışan bir personeli var'' dediler... onlar bile çevresindekilere sakın o hastaneye gitmeyin diyorlarmış...
bende sinan kurşunun methini duyup gittim ama hiç memnun kalmadım.c ok kötüydü. ilaçlı fiilm iki dakika sürüyo diye beni aldı ilaçlı filme ama 20 dakika bağırttı , bağırncada kızdı azarladı resmen . sonra yarıda bırakıp çıktı. bence çok kötü ve ilgisiz bir doktor her gittiğimde tekrar başa dönüp olayları anlatıyorum. ben zaten karşısında derdimi anlatana kadar 30 cümle kuruyor ve söylenecek hiçbirşey bırakmıyor . bence gitmeyin. iyi bir doktor değil paranıza yazık.
Arkadaşlar ben yeni doğum yaptım tüm kontrollerime en başından beri Sinan kurşuna gittim, muayeneler sırasında bazen çok ilgili bazen de umursamaz ve çok gamsız davrandı,doğum ve hamilelik gibi özel bir durumda doktoruna güvenmek çok önemli ama bunu çokda önemseyen bir adam değil...Tam doktorumu değiştireyim dediğim anlarda bu kez bir anda (sanırım benim tavrımdan çekinerek)çok ilgili davranmaya başladı... içimde hep bi huzursuzluk vardı ama sanki basiretim bağlanmış gibi gitmeye devam ettim ve derken erken doğum yapmak zorunda kaldım... işte asıl sorunu doğum esnasında yaşadım, doğumum pazar gününe denk geldi. hem doktorum hem vitale hastenesi çalışanları ve doğum ekibi pazar günü tatillerini bozduk diye neredeyse küfür eden gözlerle baktılar, doğum esnasında çok fazla narkoz vermişler ben iki gün boyunca kendime gelemedim, ne bebeğimle ne benimle doğru dürüst ilgilenmediler,doğum haneden beni odaya çıkartan hastanenin makinalarının bakımını yapan bir görevliymiş!... sedyeden yatağa eşim taşımış!.. Güya özel hastane sadece para alırken özel bir hastane olduklarını hatırlıyorlar,sigorta hastanesine gitsem bu muameleyle karşılaşmazdım heralde, Sezaryanla doğum yaptım Sinan bey(hala bey diyorum) resmen beni doğramış, hala dikişlerim iyiyleşmedi...vs vs vs o kadar çok olumsuzluk yaşadım ki ilk doğumumda bana travma yaşattılar ve hala atlatamadımBu sebeble ne sinan kurşunu ne de vitale hastanesini kesinlikle TAVSİYE ETMİYORUM VE ŞİDDETLE KINIYORUM.
benim arkadaşım 1 yıl önce doğum yaptı ve sürekli kontrol için sinan beye gitti. Sürekli memnuniyetini bana söylemişti. Ben de şimdi 15 haftalık hamileyim ve doktor değiştirmem gerektiği için ve arkadaşımdan çok iyi ,bilgili ve güler yüzlü bir doktor olduğunu duyduğumdan ben de onu tercih edicem. Umarım iyi bir doktordur.
merhaba arkadaşlar bende sinan bey'e gidiyorum ama okuduğum yorumlardan sonra aklım karıştıaslında bende ilgisinden memnunum ama herşey ilgi demek değil tabi, yaklaşık 1 yıldır gidiyorum hiçbir sorununuz yok sizin neden olmuyor bende anlamıyorum dedi, ne testlerde nede kanal filmimde hçbişi çıkmadı herşey normal eşimin sperm sayısıda normal ama ilk sayımda sınırda çıktı ikincisinde normal çıktı üçüncüsünde de normal çıktı, ya yapılan testlerde bi yanlışlıkmı var acaba diye içime bi kurt düştü bilemiyorum ne yapsamki??
Arkadaşlar ben yeni doğum yaptım tüm kontrollerime en başından beri Sinan kurşuna gittim, muayeneler sırasında bazen çok ilgili bazen de umursamaz ve çok gamsız davrandı,doğum ve hamilelik gibi özel bir durumda doktoruna güvenmek çok önemli ama bunu çokda önemseyen bir adam değil...Tam doktorumu değiştireyim dediğim anlarda bu kez bir anda (sanırım benim tavrımdan çekinerek)çok ilgili davranmaya başladı... içimde hep bi huzursuzluk vardı ama sanki basiretim bağlanmış gibi gitmeye devam ettim ve derken erken doğum yapmak zorunda kaldım... işte asıl sorunu doğum esnasında yaşadım, doğumum pazar gününe denk geldi. hem doktorum hem vitale hastenesi çalışanları ve doğum ekibi pazar günü tatillerini bozduk diye neredeyse küfür eden gözlerle baktılar, doğum esnasında çok fazla narkoz vermişler ben iki gün boyunca kendime gelemedim, ne bebeğimle ne benimle doğru dürüst ilgilenmediler,doğum haneden beni odaya çıkartan hastanenin makinalarının bakımını yapan bir görevliymiş!... sedyeden yatağa eşim taşımış!.. Güya özel hastane sadece para alırken özel bir hastane olduklarını hatırlıyorlar,sigorta hastanesine gitsem bu muameleyle karşılaşmazdım heralde, Sezaryanla doğum yaptım Sinan bey(hala bey diyorum) resmen beni doğramış, hala dikişlerim iyiyleşmedi...vs vs vs o kadar çok olumsuzluk yaşadım ki ilk doğumumda bana travma yaşattılar ve hala atlatamadımBu sebeble ne sinan kurşunu ne de vitale hastanesini kesinlikle TAVSİYE ETMİYORUM VE ŞİDDETLE KINIYORUM.
Ben de tavssadece adının nam saldığı ve hiçbir özelliğinin olmadığı bir hastenede yalnızca insanları kandırdıklarını düşünüyorum. ben de onn hstasıydım... artık değilim.. saygısız nerdeyse dayak atcak... terbiye kursuna göndermek lazım önce onları. bu kadar da saygısız olunmaz. ayrıca bunu okumanızı tavsiye ederim.
Uğurlu'nun, 2001 yılında bebeklerinin “ihmal” sonucu sakat doğduğu ve bu sakatlığa bağlı olarak öldüğü yönünde iddiaları üzerine, aralarında profesörlerin de bulunduğu Akdeniz Üniversitesinde görevli 11 sağlık çalışanı hakkında açılan davada, 4 sanık birer yıl hapis ve 141'er YTL para cezasına çarptırıldı.
Antalya 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 5 yılı aşkın süredir devam eden “İhmal ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek” suçlamasıyla açılan davanın karar duruşmasına, bebeği ölen Kezban Uğurlu, ayrıldığı eşi Davut Uğurlu ve Avukatı Rumi Mercan katıldı.
Davada yargılanan, olay tarihinde Akdeniz Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı'nın başkanı olan Prof. Dr. B.T, AÜ Anestezi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. E.İ, Anestezi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. M.E, anestezi uzmanı Dr. A.A, kadın-doğum uzmanları Dr. Z.S, Dr. H.Ö, anestezi asistanları M.S, N.C, M.A, O.Ş. ile kadın doğum uzmanı Dr. S.K'nin katılmadığı duruşmada, sanıkları avukatları temsil etti.
Bir önceki duruşma tutaklarının okunduğu duruşmada, Cumhuriyet Savcısı İlhami Ercan mütalaasını yineledi. Karar öncesi davacı Kezban Uğurlu sanıkların cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatları ise müvekkillerinin beraat taleplerini yinelediler.
Duruşma sonunda Mahkeme Başkanı Faris Özsoy sanıklardan N.C.F, M.E, H.Ö, Z.S, O.Ş, E.İ. ve B.T'nin delil yetersizliği sebebiyle beraatlarına karar verdi.
Sanıklardan kadın doğum uzmanı Sinan Kurşun ve anastezi uzmanları Asuman Arslan, Murat Akpınar ve Mehtap Selçuk'un “görevi ihmal” suçundan birer yıl hapis ve 141'şer YTL para cezalarına çarptırılmalarına karar verildi. Hakim Faris Özsoy, sanıklara verilen hapis cezalarını, TCK'nın ilgili maddesi gereği 2 bin 331'er YTL para cezasına çevirdi.
Mahkeme ayrıca, Yüksek Sağlık Şurası Raporu'nda da yer alan ve davayla ilgili bazı belgelerin kaybolmasıyla sorumlu tutulan sanıklar hakkında da suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
Duruşmanın ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kezban Uğurlu, “Çocuğumun yaşama hakkı bedele dönüştürülmemeliydi. Yargımız, yaşam hakkını maalesef korumadı” dedi. 5 yıldır verdiği hukuk mücadelesinde tek amacının doktorların keyfi uygulamalarına isyan etmek olduğunu kaydeden Uğurlu, “Elimizdeki maddi delillere rağmen, Yüksek Sağlık Şurası raporuna rağmen, böyle bir sonucun çıkmasına çok üzüldüm” diye konuştu.
Uğurlu'nun Avukatı Rumi Mercan, kararı temyiz edeceklerini belirterek, “Amacımız doktorların ceza alması değil, onlara görev ve sorumluluklarını hatırlatmaktı. Özellikle bir üniversite hastanesinde görev yapanların daha da hassas ve itinalı olmalarını isterdik. Ancak dava sürecinde bile bu doktorlar hakkında iddialar bize gelmeye devam etti” dedi.
2001 yılı mayıs ayında, o dönemde hemşire olan Kezban Uğurlu, doğum için geldiği AÜ Hastanesinde, zamanında doğumhaneye alınmadığı gerekçesiyle oksijensiz kalan bebeğinin beyninde ve bazı organlarında hasar meydana geldiğini iddia etmiş, midesinden sondayla bir yıl beslenen çocuğunun daha sonra öldüğünü belirterek, kurum yöneticileri ve personeli hakkında dava açmıştı.
hamilemisiniz cok sevindim bi konunuzu okudum bugun ve cok uzuldum ama suan cok sevindim canim dualarimiz seninleAsla ama asla.tavsiye etmem. Cook ilgisiz, toplamda 3 dk da muayene etti beni. agzini açıp konuşmaya üşenen biri. bir daha ne ona ne de vitale giderim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?