Dr. Ümit Hardal

Bugün 4. Günüm şişliklerim dün artıp bugün neredeyse kayboldu. Nefes azda olsa alabiliyorum. Sanırım temizliğini düzgün yaptığım için. Salı gününü heyecanla bekliyorum. Bu süreçte tek sıkıldığım şey alçı. Bakalım çıkınca nasıl görünecek.

Tam 1 ay olmadan yazmak istemedim. Alçıdan ilk çıktığında kocaman bi burnum vardı çok ödem olmuştu. Neredeyse her sabah kalktığımda farklı bi burnum vardı ama sadece ödemliydi asla kötü görünmüyordu. şuan ödemlerimde ciddi azalmalar oldu kendi arkadaşlarım bile ameliyat olduğumu unuttu. Hayatım boyunca hiç nefes almamışım ben yahu. Nefes alabilmek ne kadar güzel bişeymiş. Bi de burnumu görseniz sanki Ümit bey kafamın içine kadar girip istediğim burnu ordan çıkarıp yüzüme koymuş gibi. O kadar içime sindi ki anlatamam. Çok mutluyum :) ilerleyen dönemde bi değişiklik olursa onu da paylaşırım. şimdi gidip biraz daha burnumu seveyim :)))

İnternette Op.Dr.Ümit Hardal ile ilgili herhangi bir yazı mıdır diye bakarken, bu sitede açılmış bir başlık olduğunu gördüm. Anladığım kadarıyla, pek çok kişi bu doktoru tavsiyeler üzerine seçiyor fakat seçimini yaparken, aslında nasıl bir doktorla karşılaşacağını bilmiyor. Ben de tam bu konuyla ilgili olarak kendi hikayemi buradan paylaşmaya karar verdim.
2015 Ekim'inde aniden sağ kulağımda beliren bir rahatsızlıkla ilgili olarak, her zaman gittiğim kendi KBB doktorum yerine, ulaşımı bana daha yakın olduğu için o tarihlerde Kozyatağı'ndaki özel bir hastanede çalışan Op.Dr.Ümit Hardal'a gittim. Niye bunu buraya yazdın diye soranlar olursa, sizlerin burun estetik ameliyatları için tercih ettiği söz konusu doktor zaten KBB doktorudur. Bu arada, bu doktora burun ameliyatı için değil, kulak için gittiğimi tekrar vurgulamak istiyorum. Neyse, ben odasına girdim ve kulağımdaki sorunu söyledim. Doktor da muayene etmeye başladı. Fakat ilk sözü şu oldu." Burun ameliyatı olmayı düşünür müsünüz?" Ben de gayet kesin bir şekilde "Hayır" dedim. Bu arada, ben zaten kulağım nedeniyle, kötü durumdaydım ve kulağımdaki zonklamadan adeta beynim oyuluyordu. Arkadan doktor muayenesine devam ederken, bana ikinci soruyu yöneltti. " Ailenizdeki başka bireylerde de bu burun yapısından var mı?" Bu defa cevap vermedim. Bu sırada, söz konusu doktor verdiğim tepkiye hiç aldırmadan hala bana "Bakın sizin ameliyatınız oldukça zor olur ama sonucundan çok memnun kalırsınız." diye konuşmaya devam ediyordu.
Derken ben zaten kulağımda tekrarlayan bir sorun olduğunu ve bu sorun için çok iyi bilinen, özel bir hastanedeki kendi doktoruma gittiğimi söyleyince, Ümit Hardal'ın tavrı birdenbire değişti ve ciddileşti. Aniden burun ameliyatı ısrarını bitirdi. Sıra ilaç yazma aşamasına geldiği zaman ise, çok alerjik olduğumu ve her ilacı kullanmamın mümkün olmadığını ısrarla söylediğim halde, kulağımdaki ağrı için bana hiç verilmemesi gereken bir ağrı kesiciyi yazmak istedi. Başka bir deyişle, hasta olarak beni hiç dinlemeyen bir doktorla karşı karşıyaydım.
Bu güne kadar gittiğim hiçbir doktorda "kendisine gelen hastaya yolunacak kaz gözüyle bakan" ve "kendisine gelen hastalardan müşteri çıkarmaya çalışan" bir doktorla karşılaşmamıştım. Umarım benim başımdan geçenler bu doktorla ilgili sizlere fikir vermiştir.

Tam 1 ay olmadan yazmak istemedim. Alçıdan ilk çıktığında kocaman bi burnum vardı çok ödem olmuştu. Neredeyse her sabah kalktığımda farklı bi burnum vardı ama sadece ödemliydi asla kötü görünmüyordu. şuan ödemlerimde ciddi azalmalar oldu kendi arkadaşlarım bile ameliyat olduğumu unuttu. Hayatım boyunca hiç nefes almamışım ben yahu. Nefes alabilmek ne kadar güzel bişeymiş. Bi de burnumu görseniz sanki Ümit bey kafamın içine kadar girip istediğim burnu ordan çıkarıp yüzüme koymuş gibi. O kadar içime sindi ki anlatamam. Çok mutluyum :) ilerleyen dönemde bi değişiklik olursa onu da paylaşırım. şimdi gidip biraz daha burnumu seveyim :)))
Merhaba nasil oldu burnunuz, sikayetiniz var mi

Merhaba, Dr. Ümit Hardal hakkında deneyimi olan hiç yok mu ? Revizyon ameliyatı düşünüyorum İstanbul’da uygun fiyatlı, doktorundan memnun kalan önerebileceğiniz biri var mı ?
Merhaba 1,5 yil once umit hocaya ameliyat olup yazmistim. Ilk basta sorun yok gibiydi ancak sislikler tamamen icince;
1- burnumda openroof sendromu oldu burnumun sol tarafinda boylu boyunca iki kemin arasi acilsi ve bosluk acildi. Bu nedenle burnun sol tarafinda duzgun bir kemik inisi yok ezik ezik duruyor. Bu durumu da 2-3 kere dolgu yapti kalici olur dedi. Dolgular kemerli goruntuye neden oldu ayrica hizla eridiler
2-burnum sola dogru hafif yamuktu, hala yamuk. Bence hoca burnu kirmaktan cekiniyor cunku erkek kardesime de ameliyat yapti onun da burnu ileri derecede yamuk, bizim yuzumuzun yamuk oldugunu iddia ediyor ama bircok doktora gorundum basit bi dikisle bile o goruntu degisebilir
3- sislikler inince burun ucumun duz inmedigini farkettim gereksiz bir kalkiklik yapmis bunu da cok dik aciyla yaptigi icin hic estetik durmuyor, burnum istedigimden cok kalkik oldu yandan ben daha duz Istemistim. Su an ayrica hafif kemerli gibi duruyor
4- once inkar ediyor sonra hallederiz diyor su an hamile olmasam basina gidip revizyon parasi isteyecektim zira bu hocaya tekrar burnumu asla elletmem. Sansliysaniz ya da detaylari onemsemiyorsaniz olabilir ortalama biseyler yapiyor.
Benim asil sorunum burnum hafif sola dogruydu oyle ileri derecede degildi yani ne burunlar yapiolar bunu bile duzeltemedi ve benim yuzumun yamuk oldugunu soyledi. Sonunda gel yeniden ameliyat edelim dedi, hem korkuyorum hem de umit hocaya olmak istemiyorum gerekirse dava acacagim. Parami isteyecegim revizyon icin ama ona elletmeyecegim.

Eklentiler

• FCCB03B9-745F-4E41-B3BC-A7A4B56255FF.webp
    FCCB03B9-745F-4E41-B3BC-A7A4B56255FF.webp
    39,4 KB · Görüntüleme: 788
  • 0497ECE3-84D8-40CB-9425-12E3DA150727.webp
    0497ECE3-84D8-40CB-9425-12E3DA150727.webp
    46,9 KB · Görüntüleme: 699
  • 84696B3A-FA4C-4CDF-95BD-D4DA4828D4A2.webp
    84696B3A-FA4C-4CDF-95BD-D4DA4828D4A2.webp
    55,9 KB · Görüntüleme: 826
Aynı sorunu bende yaşadım istemediğim bir burna sahibim ve başta hayır şişlikten eğri duruyor dedi 9 ay oldu aynı tas aynı hamam sonra dolgu yapalım dedi sonra 1.yılda oturur dedi eğrilik düzelir kapıdan çıkarken burun ucunu kırıp sola alırız dedi kafam karmakarışık benim de top gibi kalkık ve eğri bir burnum var artık :(

Ben kendisine ameliyat olmadım ama kendisiyle muayene için görüştüm. Ve dürüst olmak gerekirse kendisinden hiç haz etmedim. Görüşme sırasında bana özel hayatımla ilgili sorular sordu, yani maddi durumumu anlamaya yönelik. Almanya da bir dönem okuduğum için şivem biraz farklı geliyor. Sonrasında babamın ne iş yaptığını ne kadar almanya da olduğumu sordu ha bire. Sonrasında ben ilgimi kaybettim doktora karşı, burnunuz zor falan demeye başladı. Daha öncesinde görüştüğüm kbb doktorum bana burun etlerimin büyük olduğunu ve alınmasını gerektiğini söyledi ümit hardal ise allerjik olduğunu önemli olmadığını söyledi ama halbuki yıllardır rahatsız olduğum bir problemimdi bu etler. Demem o ki, ben kendisinin samimiyetinin para ile dogru orantili olduğunu düşünüyorum.

Sukur bugun oldum su an hastanedeyim, neredeyse hic morarma sislik yok sadece burun ucumun sis oldugunu anliyorum.
Hoca gercekten cok naif, central hospital da bnm hic gelmedigim bi hastaneydi ama bence ekip yeterince ilgili ve nazik..
Ayilmamda da pek sorun olmadi acikcasi ameliyathanede adimi sayikliyorlardi, gozumu actim sicak hava ile bekledim. Burnumda hafif bi sizi ve hafif bi mide bulantim vardi. Sonra odada biraz devam etti serumlar takilinca gayet iyi hissettim. Birtek ymk geldiginde oturunca acliktan tansiyonum dustu, soguk terledim uzaninca o da gecti yogurt ve corba ictim gayet iyi geldi. Simdilik boyle henuz 8. Saatim hic olagandisi bir durum yok..
Sizin sorun neydi neden revizyon istiyorsunuz,

Merhaba sonuçtan memnun musunuz? Son halinin resmi varmı

Ben de bugün ameliyat oldum. Gayet iyiyim, şişliğim ,morluğum yok. Ameliyathane kapısından içeri girerken kolumdan bi ilaç yaptılar sonrasını hayal meyal hatırlıyorum. Uyandığımda odama gelmiştim. Çıktığım zaman bi 15 dk burnumda sızlama hissettim. Alçılı haliyle bile çok minnak duruyor. Umarım istediğim gibi olur. Burdan gün gün süreci paylaşmayı düşünüyorum, neler hissettim vs vs.
Merhaba, ümit beye mi ameliyat oldunuz? Şimdi sonuç nasıl memnunmusunuz

merhaba, doktor araştırıyorum. ümit hardal'a başka ameliyat olan arkadaşlar sonuçlarını paylaşabilirler mi? memnunlar mı?

Revizyonu bu hocaya düşünen arkadaşlar bi daha düşünsün, kesinlikle zamanınıza, paranıza yazık edersiniz. İnstagram paylaşımlarına aldanıp ameliyat oldum; yamuk, çökük, düşük bi burunlayım hala. Zaten bunları düzeltmek için ameliyat oldum, boşa geçen süreç.

Arkadaşlar ankarada Volkan Tayfura gidin asla pişman olamayacaksınız.Ailemizin doktoru oldu kendisi cok seviyoruz

I am considering dr umit for my revision rhinoplasty has he definitely caused open roof deformity? Usually he uses rib graft so how did this happen? Would you mind sending me photo of your nose in PM?

Friends, go to Volkan Tayfura in Ankara, you will never regret it. He became the doctor of our family, we love him very much.
Let the friends who consider the revision of this teacher think again, you will definitely waste your time and money. I was deceived by Instagram posts and operated; I'm still a crooked, sunken, low nose. I already had surgery to fix these, a wasted process.
Let the friends who consider the revision of this teacher think again, you will definitely waste your time and money. I was deceived by Instagram posts and operated; I'm still a crooked, sunken, low nose. I already had surgery to fix these, a wasted
Revizyonu bu hocaya düşünen arkadaşlar bi daha düşünsün, kesinlikle zamanınıza, paranıza yazık edersiniz. İnstagram paylaşımlarına aldanıp ameliyat oldum; yamuk, çökük, düşük bi burunlayım hala. Zaten bunları düzeltmek için ameliyat oldum, boşa geçen süreç.
Ben Londralıyım, revizyon burun estetiği için umit bir görev yapmayı düşünüyordum. Ameliyatını yaptı mı? Kötü müydü?
Bana fotoğraf göndermenin sakıncası var mı, yardıma ihtiyacım var çünkü ben de güzel yorumlar duyuyorum

Uzun zamandır foruma girmediğim için, bazı mesajları ancak görebildim. Öncelikle kulağım için kendisine gittiğimde sergilediği rezil tavrı yazdığım Dr Ümit Hardal'ın, mağdur ettiği hastalara buradan geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. Sizin başınıza gelen ameliyat mağduriyeti sanki benim başıma gelmiş kadar canım sıkıldı.
Bu mesajı da "doktorlarla ilgili aklınızda bulunsun" türünden bir not düşmek için yazmak istedim. Bazen acil veya can sıkıcı bir durum olur. Daha önce hiç gitmediğiniz branştan bir doktora gitmek zorunda kalabilirsiniz. Bazen de doktor tercihinde eşiniz-dostunuza veya bu forumda olduğu gibi aslında hiç tanımadığınız insanlara sorarak, fikir almak isteyebilirsiniz. Ya da günümüzde sık bir şekilde yapıldığı gibi, kimseye sormayıp, "internetten kendi araştırmamı kendim yaparım" diye de düşünebilirsiniz. Bu takdirde, varsa, o doktorun internet sitesine veya sosyal medya hesaplarına bakabilirsiniz. Bunların tamamı herkesin başına gelebilecek durumlardır ve doğaldır.
Bence tüm hastaların mutlaka bilmesi gereken buradaki "kilit konu" lar ise şunlardır:
1- Eğer bir doktor yaptığı tüm işleri yoğun bir şekilde sosyal medya hesaplarından, örneğin, Instagram vb. yerlerden duyuruyorsa veya aynı doktoru ilgili, ilgisiz, aklınıza gelen her TV programında konuk olarak görüyorsanız, asla böyle bir doktoru tercih etmeyiniz. Tüm olayı reklamdan ibaret olan bir doktorun hasta olarak size sağlayabileceği bir yarar yoktur.
Alanında "çok iyi" olan doktorların reklama ihtiyacı olmaz. Zira bu tip doktorlar zamanını "instagramda story paylaşmaya" değil, bilimsel araştırma yaparak akademik makale yazmaya harcarlar. Kimin gerçek doktor olduğunu da ancak uluslararası geçerliliği olan tıp dergilerinde o doktora ait, yayınlanmış araştırma sayısına bakarak anlayabilirsiniz.
2- Gittiğiniz hiçbir doktorun size maddi durumunuzla ilgili yöneltebileceği sorulara asla cevap vermeyin. (Mesleğiniz ile ilgili sorular da buna dahildir. Zira çoğu zaman mesleğinizi sorarak aslında sizin gelir durumunuzu tahmin etmeye çalışırlar). Eğer böyle bir durum yaşanıyorsa, bilin ki gittiğiniz doktor sizi "müşteri olarak" görmektedir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda, arkanıza bakmadan orayı terk edin.
3- Doktor tercihi yaparken, kimin hangi tıp fakültesinden mezun olduğuna dikkat edin. Her zaman tercihiniz yıllar önce kurulmuş, köklü ve saygınlığı olan tıp fakültelerinden yana olsun. Zira Hacettepe Tıp Fakültesi ile örneğin Bandırma Tıp Fakültesi'nin aynı kalitede olamayacağını bilin.
4- Ne ameliyatı olursa olsun, ameliyat ciddi bir durumdur ve her zaman çeşitli riskler barındırır. Eğer gittiğiniz doktor ameliyatla ve sonrasında oluşabilecek tüm durumlarla ilgili size doğru dürüst bilgi vermiyor ve "olayı hafife" alıyorsa, o doktorun ciddiyeti yoktur. Ciddiyeti olmayan doktor ise, hem ameliyatta, hem de ameliyat sonrasında çıkabilecek bir sorunda, sorumluluk almayacak, sorunu size yıkacaktır.
5- Eğer bir doktorun verdiği hizmetten memnun kalmadıysanız, asla aynı doktora "revize işlemi" ni yaptırmayın.
Sonra harcadığınız paraya ve zamana çok acırsınız. Unutmayın ki, işin kendisini doğru dürüst yapamayan, düzeltmesini hiç yapamaz.
Hepinize sağlıklı günler dilerim.

Aaaa cok sasirdim ve üzüldüm:KK43: Hoca neden öyle davrandiki acaba,hic etik degil.Bence pesini birakma gerci benim kuzende de hafif bi cikinti olmustu ama o 6 ayi dolmadan gözlük takmisti sanirim ondandi,Ümit bey gel tekrar yapalim demisti.Gerci böyle olunca insan acaip sinir oluyor anliyorum seni.Bende de ayni sekilde burun kemigi ayrildi ama benimki kirilarak yapildi,ne cektigimi bir Allah bir ben bilirim.Onu düzelttirecektim bende ama simdi icime kurt düstü.Iste güzel arastirmak lazim yazdigin icin sagol,ben acele etmiycem zaten bakalim hayirlisi olsun.Ama senin yerinde olsam tekrar ameliyat isterdim.Sanki hayrina mi ameliyat ediyorlar,az parami aliyorlar Yazik günah,düzeltmek zorunda cünkü onun hatasi.Moralini bozma zamanla alisiyorsun inanki.Benim gibi pimpirikli biri bile sabredebiliyorsa sende edersin.Sikma Canini insallah orta yol bulunur.bilgilendirdigin icin sagol Canim.Hersey gönlünce olsun,sevgiler :*
Merhaba canim bende Doctor umit hardalda ameliyat oldum ta 1 ay oldu ve sag tarafinda kemik ciktisi var cok sert sana sorum kac ay sonra revsyon yapti kuzenine ben yaptirmada once bana demisti revzyona gelceksin cunku 3 yerde cok yamukmus diye baya pyskologike olarak insanin cok etikliyor okadar para veriyoruz 2 haftasi odem indikce farketim ve bu benim alt ust eti

Back
X