• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması Drospera Doğum Kontrol Hapı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

zeytinagaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
15.807
18.335
248
Selamlar,
Bu hapı daha önce kullanmamıştım. Hakkında çok bilgi de bulamadım.
Doktorum korunma için bunu önerdi. Öncesinde Yazz 24+4 kullanıyordum.
Dün ilaca başladım. Burada da yazıyorum ki kullanan ya da kullanmayı düşünen varsa bilgi paylaşımı yapalım.
Çünkü yazz dan sonra pek gözüm tutmadı bu ilacı.
Güvenemedim sanki.
Doktorum da yeni nesil bir ilaç hormonu az dedi.

28 günlük pakette ara vermeden kullanılıyor.
Güncelliycem ileriki günlerde.

ara kanama yapmaması benim için önemli.
sizde yaptı mı?
4 gündür içiyorum herhangi bir sinir, uyku falan yapmadı
Hayır ara kanamam falan olmadı. Diğer ilaçlar gibi de üç dört kutu sonra düzene girme gibi bişeyde olmadı.
İlk kutudan itibaren düzenli adet oldum.
Bende yan etkisi iştah açtı biraz, sonrada kontrol altına aldım.
Onun dışında yan etkisi olmadı.

Arkadaşlar lütfen yardım edin 2. Çocuğu henüz düşünmüyorum bu yüzden 5 Aydır desolett 21 tabletli Doğum kontrol ilacını kullandım hiç sıkıntı olmadı adetim düzenli oldu ancak bu süreçte yurtdışında olduğum için elimde kalan son kutu qlairista adlı 28 tabletlık ilaçtı desolet bitti 7 gün ara
verdim 8. Gün qlairista ya başladım 28 tablet bitti ama hala adet olmadım acaba ilaca yanlışmı başladım ne olur yardım edin

Kızlar selam konu biraz eskimiş ama yeni konu açmak istemedim drospera verdi Dr yan etkisi oldu mu tüylenme nasıl oldu en az hormon içeren bu dedi

Kızlar selam konu biraz eskimiş ama yeni konu açmak istemedim drospera verdi Dr yan etkisi oldu mu tüylenme nasıl oldu en az hormon içeren bu dedi
Drospera nasil kullandinizmi ya kan pihtilasmasi yapiormu istah aciyor mu yeni nesil haplarmi bunlr bn yasmin kullaniorm ama pihti yapiormus ya ufff eski nesil hapmi bu yasmin anlamadm

Drospera nasil kullandinizmi ya kan pihtilasmasi yapiormu istah aciyor mu yeni nesil haplarmi bunlr bn yasmin kullaniorm ama pihti yapiormus ya ufff eski nesil hapmi bu yasmin anlamadm
Henüz başlamadım ama drospera daha az hormon salınımı var dedi bu sabaple bununla başlayalım dedi bnm bünyem alerjik ondan diğerlerini almıyor

Bu drospera yeni nesil haplardanmiymis kan pihtisi yapiomu acaba ya bende yasmin kullaniorumda napim die dusunuorm
Yasmin kanda salınımı daha güçlü bir hap dedi bende bulantı yaptı ondan içemiyorum. Yarın eczacı ile görüşryim bu pıhtı olayını bindebir görülen yan etkisi mi siz nereden öğrendiniz

Yasmin kanda salınımı daha güçlü bir hap dedi bende bulantı yaptı ondan içemiyorum. Yarın eczacı ile görüşryim bu pıhtı olayını bindebir görülen yan etkisi mi siz nereden öğrendiniz
Yasmin yan etkileri diye girdim netten yok damarlarim tikandi sakin icmeyin yok ictigimin 5. Gunu sol bacagim uyuştu bi baktm damar tikanmis yok doktor solemis dogum kontrol haplari tikar.oyle seyler yazior nette daha oncede yasmin en hafif hap die okumustum şimdi de bu yorumlari buldum
Yeni nesil hapmi bu yasmin eski nesil hapmi oyle birsey daha varmis yeni nesil haplar killanma kilo artışı vs yapmiormus eski nesil haplar yapiormus hangisi yeni eski nette aradim isimleri yazmior acayip kafam karıştı

Yasmin yan etkileri diye girdim netten yok damarlarim tikandi sakin icmeyin yok ictigimin 5. Gunu sol bacagim uyuştu bi baktm damar tikanmis yok doktor solemis dogum kontrol haplari tikar.oyle seyler yazior nette daha oncede yasmin en hafif hap die okumustum şimdi de bu yorumlari buldum
Yeni nesil hapmi bu yasmin eski nesil hapmi oyle birsey daha varmis yeni nesil haplar killanma kilo artışı vs yapmiormus eski nesil haplar yapiormus hangisi yeni eski nette aradim isimleri yazmior acayip kafam karıştı
Drospera yeni nesil qılartist yeni nesil diye biliyorum

Drospera yeni nesil qılartist yeni nesil diye biliyorum
Peki web de okudum kilo aldiriormus ama oylemi acaba.yasmin eski nesil ozmn dimi ama hafif diede duydum ardindan tikaniklik yapio demesi beni cok şaşırttı hala ordayim nr yapsam bilemedm yasmin pahali bir hapda yani ustelik 47 tl filandi simdi 50 olmustur

Tüm doğum kontrol hapları 50 lira civarında, yasmin kilo yapıyormuş evet diane 35 de öyle yazz da öyle bazı hapları hangileri bilmiyorum kadın doğum yazınca devlet karşılıyormuş ama hangileri bilmiyorum. Şimdi drospera iyi dedi Dr yani bulantı yapmaz tüylenme yapmaz kilo aldırmaz yasmin ve diğerleri gibi değil içeriği dedi ama eczacıya danışacagım alacağım zaman henüz bir daha ki ay başlayacağım

Tüm doğum kontrol hapları 50 lira civarında, yasmin kilo yapıyormuş evet diane 35 de öyle yazz da öyle bazı hapları hangileri bilmiyorum kadın doğum yazınca devlet karşılıyormuş ama hangileri bilmiyorum. Şimdi drospera iyi dedi Dr yani bulantı yapmaz tüylenme yapmaz kilo aldırmaz yasmin ve diğerleri gibi değil içeriği dedi ama eczacıya danışacagım alacağım zaman henüz bir daha ki ay başlayacağım
Heee bnde ilac prospekusunde okumustm drosperanin direk kilo artışı yazinca endiselendim olmadi diger ay bnde ondan alayim devletin karsiladigi haplari kullandm bn hepsi ucuz kilo aldiran istah acan deli gibi gogusleri sisiren kan pihtisi filan yapior kan tahlilinden biliorm bir tık artmış gordum pihtiyi doktor aman onemli deil dedi insan demezmi dogum kontrol hapi yapar ne kullaniosun die sorar kac tane doktora kullandigimi soledm kimse takmadi beni illa burdan okucam doktora danisarak alin denilior doktorlarin önerdiği bir hap duymadim bn daha bu senin kullandigini diger aya denicem yada eczaciya sorsak doler heralde yeni nesil hap ver desek ole yapıcam diosun nasil olsa hepsi ayni fiyat dimi

Hemen hemen aynı fiyatlar 50 en fazla sorduklarım. Ya Dr lar bence bilmiyor birşey yani o kadar çok hap var ki piyasa biz kullanıcılar böyle yorumlar paylaşarak daha çok bilgi sahibiyiz. Olur mu pıhtı sorun değil velevki damarlarınız dar o halde kan pıhtı şeklinde atarsa Allah korusun kalıcı olarak felç kalınabilir

Hemen hemen aynı fiyatlar 50 en fazla sorduklarım. Ya Dr lar bence bilmiyor birşey yani o kadar çok hap var ki piyasa biz kullanıcılar böyle yorumlar paylaşarak daha çok bilgi sahibiyiz. Olur mu pıhtı sorun değil velevki damarlarınız dar o halde kan pıhtı şeklinde atarsa Allah korusun kalıcı olarak felç kalınabilir
Ay ewt bilmiolar ya damarlarim darmi bilmiorm da geçen sene kan pihtisi cikti cikmadi arasiydi hani sinirdaydi deger oyle birseydi doktor takmadi hatta o degeri ama biliorm ki dogum kontrol hapi yapior bunu.ama tabi benim kullandigim eski nesil hapmis blmiorm yeni nesiller yapiormu denicez heralde bilmiorm ki sen denediginde burdan yaz olurmu bir bilgi alirsan filan ben alirsam bende yazarim tsk ediyorum Tüm cvplarin icin

Ay ewt bilmiolar ya damarlarim darmi bilmiorm da geçen sene kan pihtisi cikti cikmadi arasiydi hani sinirdaydi deger oyle birseydi doktor takmadi hatta o degeri ama biliorm ki dogum kontrol hapi yapior bunu.ama tabi benim kullandigim eski nesil hapmis blmiorm yeni nesiller yapiormu denicez heralde bilmiorm ki sen denediginde burdan yaz olurmu bir bilgi alirsan filan ben alirsam bende yazarim tsk ediyorum Tüm cvplarin icin
Ne demek ben eczacıya sorup buradan yazacağım o halde eczacı ilgili bir kadın yaşlı ve bilgili o da yasmin kullanamıyormuş kızı kadın doğumcu bu sebeple bilgili birazda

Bu hap korunmak için mi bilen var mı ilk defa kullanıyorum bebek istemeyenlermi kullanıyor bunu vede bunu kullanırken korunulması mı gerekiyor

2017de evlenmeden iki ay kadar once basladim bu ilaca. Ilk bir kac gun hafif bulanti yaptı sonra gecti. Cildimi mukemmel yapti. Ama on ay kadar kullandiktan sonra yuzumde ozellikle goz bolgesine yakin yerlerde varise benzer kirmizi kan damarlari belirmeye basladi. Herhangi bir kozmetik urunden olmadigini anladigimda doktoruma danistim, receteye yazarken " hic bir yan etkisi yok hatta faydasi var " diyen doktor "tum dogum kontrol haplarinda bu yan etki var, rahatsiz ediyorsa birak" dedi. O izler olusali iki sene gecmesine ragmen benim kizginligim hala gecmedi. Dahasi evlendigimde 48 kiloyken 10 ayda 4 kilo aldim ve hayatim boyunca kilo alma problemi olan bir insandim. Benim tavsiyem yeni evlenenler iki uc ay kullansin, sonra dikkat etsinler yeter. Ben kullandigima cok pismanim. Dahasi rahmimde polip gelismis ara kanamalarim var. Bu ilactan mi oldu bilmiyorum ama operasyona gecirmem gerekiyor.

Back
X