dua ediyorum boşa gidiyor çok bunaldim

isyan ediyor şirk koşuyorsunz madem Allah Kuran biliyorsun bunun en büyk günahlardan oldğnuda biliyorsundr.. bn senin namaz kıldğna inanmıyorm. öyle olsaydı bunun bilncinde olurdn. Allah hayrlı zmnda hayrlı insanlar çıkarsın karşına.

Dindar takilmak ne demek bu moda mi :110:
O zaman biraz da ateist takilin bakalim
Tovbe estagfurullah :kahve:

Bayram için memlekete geldim yaşım 33 evde kaldım zaten biliyorum annem hemen acelesi varmış gibi benden küçük erkek kuzenimin çocuğu olcakmis onu soyledi bir de tayini çıkmış eşiyle memlekte ev alcaklarmis 300 milyara yahu dur daha yeni gelmişim depresyondayim insanlari kiskaniyorum elimde değil o kadar dindar takılıyorum namaz oruç felan içki masasından kalmayan bu insanlara allah veriyor da veriyor yoruldum artık azcık da bana verse ben hava atsam çok bunaldm
Allah sevmediği kuluna her istediğini verir kendini unutturmus. Sevdiği kulunun duasi hoşuna gidermis ve bekletirmis biraz daha bana dua etsin diye... ve sonunda hakkında en hayırlısıni ona nasip edermiş... Benden umudunu kesmedi bana inanip dua etti diye...
Sabır... ;)

Bayram için memlekete geldim yaşım 33 evde kaldım zaten biliyorum annem hemen acelesi varmış gibi benden küçük erkek kuzenimin çocuğu olcakmis onu soyledi bir de tayini çıkmış eşiyle memlekte ev alcaklarmis 300 milyara yahu dur daha yeni gelmişim depresyondayim insanlari kiskaniyorum elimde değil o kadar dindar takılıyorum namaz oruç felan içki masasından kalmayan bu insanlara allah veriyor da veriyor yoruldum artık azcık da bana verse ben hava atsam çok bunaldm
Hiç bir dua boşa gitmez gerçekleşmesi için Zaman'ı vardır ama isyan ederseniz olmaz Allah Rıza'sını niyet alın

neden boyle oluyor biliyor musunuz ssiz baskalarinin iyiliklerini istemiyorsunuz. o insanlar yasamlarindaki huzur sizi huzursuz ediyor. gonlunuzu cirkinlestiriyorsunuz ve bu da hayatiniza yansiyor...
alkol alan insan kotudur diye birsey yok alkolun yargisi Allaha kalmis sana degil konu sahibi. bak sen nmmazindasin ama nmmazin icerigini anlayamamissin. orucsun ama sadece ac kaliyorsun. yuregine namaz kildiramamis oruc tutturamamissin... once bir silkelen kendine gel. hosgorulu ol tebessum et once. kiskanma. o insanlar icin iyi olani dile daima. kendine istedigini bir baskasi icin de iste bak gor o zaan nasil da degisiyor hersey...

Ben hep başkalarının mutlulugu ile mutlu oldum kimsenin mutluluğunda gözüm olmadı elhamdülillah

Dini bütün bir insanım diyorsun ama aynı ateistler gibi düşünüyorsun. Dua boşa gidiyor diyen dindar kardeşim..

dua et ama isyan etmiceksniz neden olmuyor diye.belki bylesi daha hayrlıdır bılemezsın.bende 4 yıla yakın birşeyi çok istedim olsun diye ama olmynca olmuyor.isyan etmemk grekıyor bu durumda.başkaları mesela çok istemden sahıp oluyor.benım onumde bır engel var cok ıstedıgım halde o engel yzuunden olamıyorm mesela.uzun bır süre bunun acısını cektım dıyeblırım.belkı onu elde edınce daha cok mutsuz olucam.bılmezsın yanı.dua etmekle bırakmıcaz.çalışmadan olmuyor kuru kuru dua.gerisini allaha bırakıcaz olursa olr olmazsa olmcak artk

Üzülme. İnşallah olur hayırlı dileklerin. Allah ne malımızla ne de çocuklarımızla övünmemizi istemez. Umarım sen de istediğin hayırlı yaşamı sürersin. Unutma para da pek çok insanı ibadetten uzak tutar. Ama yalnız kalma. Varsa arkadaşlarınla bir araya gel.

Ya bu kiskandigim kuzenim dinle dalga geçer mesela ben nisan attım annem çok mutasip hayırlısı böyleymis derken dalga geçerdi hayırlısı deyip siritarak Rabbim tokat gibi güzellikler nasip etsin benimle konusmuyor ya ihtiyaçi yok benim ona insanlığı ogretcek naspler versin

Sen çok yanlış anlamışsın olayı arkadaşım, ibadeti Allah için değil Allahın rızasını kazanmak için, kendimiz için yapıyoruz..

Her işte bir hayır vardır sözünü duymuşsunuzdur ama özümseyememişsiniz..

Bu şekilde bir açıklama ile ukala ve komik duruma düşmüşsünüz, hepimizin daha fazla ilmihal okuyup dinimizi daha iyi anlamamız gerekiyor..

Herkesin bir derdi var dünya imtihan dünyası, Allah hepimize verdiği nimetler için de sıkıntılar için de şükür demeyi nasip etsin..

Allahla pazarlikmi yapiyorsun ben abdesli namazliyim herseyim dort dortluk olsun. Tobe hasa bu nasil bir bakis acisi peygamberlerin yaptigi kulluk yaninda bizim ki ne ki hicmi duymadin eyyupun sabrinni efendimiz sav annasiz babasiz cektigi cileyi yusufun kuyuya atilip kole pazarlarinda satildigini hayir dile isine hayir gelsin basina belkide senin icin hayirlisi bu nerden biliyorsun

Bilmiyorum ama bence sanki o dualar birikiyor birikiyor artık ümidi kestiğin pes ettiğin an bazen ,ya da hiç beklemediğin bir an çat hemencevik hepsi gerçekleşiveriyor.İnanki çok kısmet ve sırf bundan dinden soğuma bence Allah ım sana güveniyorum inanıyorum de her zaman inşallah gerçekleşir dilek ve duaların.Ve evet inançlı olunca daha zor gerçekleşiyor ben o yüzden inanıyorum Allah dualarımızı duymak istiyor gerçekten bunu iyi değerlendirmek lazım aslında:)

Ay ne diyelim oyle olmayın sizde mi bulun felan. Sakın boyle düşünmeyın. Doğru yoldasiniz ayrılmayın,er yada geç kavusucsksnizdir istediklerinize ınsallah. Olmazsa da verince şükür ettiğiniz Rabbimize vermeyince isyan etmek olmaz.

33 yaşındasınız ergenler bile sizin gibi düşünmuyordur.. Dinden dem vuruyorsunuz.. Üstelik ben de havamı atsam da neyin nesi ? Millet Hava atmak.için mi yapıyor herşeyi.. Ben hep boyle seyler duydugumda Allah daha mutlu etsin daha fazlasını versin.. önce onlara sonra da darısı bana derim.Bir psikologla gorusmelisiniz..Dusunceleriniz hiç normal değil.Edilen hiç bir dua boşa gitmez.. Siz önce kafanizi dusuncelerinizi değiştirin .. O zaman herşey daha guzel olur.Allahtan herşeyin hayırlısını isteyin..Zamani gelince zaten karşınıza çıkar..

Bence sosyal medya hesaplarını kapat bir süre kafanı dinle sinir olmassın,sonra sosyal fobini yenmek için güzel bir kursa git ortam yap ve en önemlisi güleryüzlü ol önce kendini sev

Madem cok dindarsiniz o halde imanin 6 sartindan bir tanesinin " hayir ve serrin Allahtan geldigine inanmak" oldugunu bilirsiniz. Biz bilemezsiniz ki evlilik veya istediginiz insan sizin icin hayirli mi degil mi.

Allah vermiyorsa vardir bir bildigi. Belki de sizin imtihaniniz " dua ediyorim bosa gidiyor" cumlenizdir. Allah verdiginizde azmamak vermediginde isyan etmemek gerekir. Siz coktan isyan etmissiniz. Kalbe cila lazim.

Dindar değilim ama sen dindar olsan ne olur diyesim geldi :KK51: böyle kafa için ne desek boş :olamaz:

Back
X