Dualarım neden kabul olmuyor?

esmeringunlugu

Evli, mutlu!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2016
912
628
23
ICIMI DOKMEK ISTEMISTIM, AMA BANA SEN SEYTANIN DILE GELMIS HALISIN BILE DENILDI.
NE DIYIM, HELAL OLSUN..BAZI INSANLAR UZGUN INSANIN UZERINE GITMEKTEN ZEVK ALIYOR HERHALDE

Herkese merhaba, bu uzun bir yazı olabilir..
Başlıktan da anlaşıldığı gibi aslında, dualarım kabul olmuyor, dualarımdan ziyade bir duam.

Ben 10 yaşındayken annem ve babam ayrıldılar, şu an 21 yaşındayım.
Ve belki en kötü babanın bile evlatlarına yapamayacağı şeyleri yaptı bize.
Asla dayağını görmedim, ama yaptıkları dayağa bedeldi. Aç susuz bıraktı acımadı, taş yiyin dedi. Bu sırada kendisi evlendi bir çocuk yaptı vs.
Biz ablam ben annem yaşıyorduk, ablam 2 ay önce evlendi, bende bu Eylül sonu evleniyorum.
Babamın yaşattığı maddi manevi zorluklardan dolayı borca girdik, artık son çare oturduğumuz evi satıp kiraya çıkmaktı yeterki borçlar bitsin, ev babamın bir arkadaşının üzerine.
Eve kredi çıkmıyor. Yaklaşık 5 aydır satılıkta, öyle çok gelip bakan tamam yarın tapuya gidiyoruz diyip bizi umutlandıran oldu ki, ama hep bir şekilde olmadı olmadı olmadı..
Bizden önce bu evde babannem oturuyordu! Kesinlikle evden çıkarken okuyup üflediğini düşünüyorum.
Her gelen alacak gibi her gelen bayılıyor, ama sonra bir aksilik çıkıyor ve olmuyor.
Annemle geçireceğim son 1.5 ayım...
Sonra evleniyorum. Ama huzurumuz yok, annemle olan son günlerimi böyle geçirmek istemiyorum.
Kendisi kalp hastası, geçen artık bu stresten dayanamayıp evde bayıldı ve tekti, onu öyle yerde yatarken ben ve nişanlım bulduk, ömrümden ömür gitti. Babam nasıl verecek bunların hesabını? Biz sanki sadece annemin çocukları mıyız?
21 yaşındayım ama artık kendimi yaşlanmış hissediyorum, ben bir daha bu yaşlara gelecek miyim? Hayır!
Allah'a yalvarıyoruz lütfen bir an önce satılsın diye aylardır.
Yıllardırda bu maddi zorluk düzelsin diye dua ediyoruz ama yok hiç biri kabul olmuyor.
Tamam başım açık, tamam dinimizin gerektirdiği bazı şeyleri yapmıyorum hepsini farkındayım. Ama bunların cezası bu mu olmak zorunda?
Allah neden bizim dualarımızı kabul etmiyor, bu ev neden satılmıyor.
Üstelik lüks havuzlu bahçeli bir sitede oturuyoruz. Sitedeki satılık ev fiyatları uçmuş vaziyette.
Onlarınkinin yanında bizim ki bedava!
Tamam belki bu da bir sınav, ama ne can ne beden dayanıyor artık buna. Gelin gideceğim eve mobilya alıyoruz eşya alıyoruz seviniyorum sonra sevindiğim için kendime kızıyorum, sevinme bak annene, o üzgünken sen mutlu mu olacaksın?! diye..
Sitem etmek istemiyorum, her kötü şeye rağmen şükürler olsun ama onca kötü bencil insanların hayatları ne kadar güzel ne kadar mutlular.
Ben zenginlik istemiyorum
ki, şu durumdan kurtulmak istiyorum sadece.
1,5 ay sonra evleneceğim ama bunun heyecanını bile yaşayamıyorum, yaşamak istesem evde ki durumlar aklıma geliyor.
Annemi artık ağlarken değil, gülerken mutlu görmek istiyorum, o şimdi karşımda, yine elinde sigarası düşünüyor "acaba bugün hangi alacaklı arayacak?" diye..
Evet fazla uzun oldu ama içimdekileri dökmek istedim, teşekkürler..

Son düzenleme:
Yanlış düşünüyorsun satilmiyorsa bu sizin kötü insanlar olduğunuz için açık kapalı olduğunuz için olmuyor. O açıdan bakarsak sadece kismetinizde yok diyebiliriz.

O bencil, kötü insanların hayatları ne kadar güzel diye düşündükçe kabul olmaz herhalde. İnanın herkesin kendine göre derdi, sıkıntısı var. Size kendimden örnek vereyim. Maddi sıkıntının yanında bir ton manevi problemim var. Yerinizde olmak için neler vermezdim...

Duayı inanarak edin, olmuyorsa da bir hayır olduğu için olmuyordur. Allah yardımcınız olsun.

Her seyin vakti zamani vardir. Kendini cok uzme en guzel gunlerinde.

Karinca duasini 7 tane yazip evin koselerine koyabilirsin.

Insallah bundan sonra sen ablan ve annen cok mutlu olursunuz

Onlarin duasi kabul oluyor benimki niye olmuyor dersen olmaz tabi. Duani layikiyla yapiyormusun bide israrla yurekten dua etmeyi bilmek lazim duanin kabul olmasi ise Allaha kalmis benim col sukur butun dualarim kabul oldu bekledim ama oldu beklemesini ve dua etmesini bilmek lazım. Asla benim dualarim niye kabul olmiyor demedim

İnsan hayatının her anını acıyla geçirmez.
Kimi gençliğe kadar, kimi orta yaşta, kimi de ahir ömründe çeker imtihanını.
Şimdiye kadar çok acı çekmişin.Bundan sonrası güzel olacaktır inşallah.
Karanlığın en koyu anı sabaha çıkar.
Sen de öyle bak, güzel düşün, güzeli çağır...Mutluluklar :)

Yanlış düşünüyorsun satilmiyorsa bu sizin kötü insanlar olduğunuz için açık kapalı olduğunuz için olmuyor. O açıdan bakarsak sadece kismetinizde yok diyebiliriz.
Artık her şeyi kısmet kısmet diye yormaya başladım zaten, başka dayanağım kalmadı.

O bencil, kötü insanların hayatları ne kadar güzel diye düşündükçe kabul olmaz herhalde. İnanın herkesin kendine göre derdi, sıkıntısı var. Size kendimden örnek vereyim. Maddi sıkıntının yanında bir ton manevi problemim var. Yerinizde olmak için neler vermezdim...

Duayı inanarak edin, olmuyorsa da bir hayır olduğu için olmuyordur. Allah yardımcınız olsun.
İnsanların hayatlarını düşünmüyorum ki, sadece örnekti.. Tabi herkesin kendine göre problemi var, amin Allah sizinde yardımcınız olsun.

Her seyin vakti zamani vardir. Kendini cok uzme en guzel gunlerinde.

Karinca duasini 7 tane yazip evin koselerine koyabilirsin.

Insallah bundan sonra sen ablan ve annen cok mutlu olursunuz

Çook teşekkür ederim..

İnsan hayatının her anını acıyla geçirmez.
Kimi gençliğe kadar, kimi orta yaşta, kimi de ahir ömründe çeker imtihanını.
Şimdiye kadar çok acı çekmişin.Bundan sonrası güzel olacaktır inşallah.
Karanlığın en koyu anı sabaha çıkar.
Sen de öyle bak, güzel düşün, güzeli çağır...Mutluluklar :)

İnşallah dediğiniz gibi olur.. Teşekkürler :)

Onlarin duasi kabul oluyor benimki niye olmuyor dersen olmaz tabi. Duani layikiyla yapiyormusun bide israrla yurekten dua etmeyi bilmek lazim duanin kabul olmasi ise Allaha kalmis benim col sukur butun dualarim kabul oldu bekledim ama oldu beklemesini ve dua etmesini bilmek lazım. Asla benim dualarim niye kabul olmiyor demedim

Zaten hiç bir zaman bunu demedim sadece bir örnek vermek istedim

Duaların kabul mercihi biz miyiz!
Duanın karşılıgı sadece bu dunyada verilmez..
Şer gibi gozukende hayır,hayır gibi gozukende şer olabilir.

eve kredi çıkmıyor dediğine göre oturma izni yok evin.
oturma izni olmayan ev de ne kadar harika da olsa satılması çok çok zor.
şu olayı kapalılık açıklık vs olayına getirmeni de yaşının ufaklığına bağlıyorum.
bu kadar da abartmayın anneniz için illa bir çözüm bulunur.
hakkınızda hayırlısı.

eve kredi çıkmıyor dediğine göre oturma izni yok evin.
oturma izni olmayan ev de ne kadar harika da olsa satılması çok çok zor.
şu olayı kapalılık açıklık vs olayına getirmeni de yaşının ufaklığına bağlıyorum.
bu kadar da abartmayın anneniz için illa bir çözüm bulunur.
hakkınızda hayırlısı.

Hayır evin oturma izni var, sadece zamanında binalar yapılırken, 3 ve 4. katlar ayrı olarak yapılmış, bu sebeple kredi çıkmıyor.
Açıklık kapalılık olayı ise hani illa çok mu dine bağlı yaşamam gerek kabul olması için anlamında bir örnek vermek istedim..
Teşekkür ederim :)

Evet, neden duam kabul olmuyor diyorum, ama onun duası kabul oluyor benim ki niye olmuyor demiyorum, benim dediğim buydu yani, keyifsiz insanın daha da keyfini kaçırıyorsunuz yani.
Kusura bakmayin amacim bu degildi Allah yatdimciniz olsun. En azindan evleniyormussunuz yalniz olmayacaksiniz bu hayatta. Mutluluklar

Her şerde bir hayır vardır derler. Belki bir kaç ay belki bir iki sene sonra o evin satılmamasının daha hayırlı olduğunu görürsünüz. İnşallah düzlüğe çıkarsınız.
Anneniz çalışıyor mu? Geçim kaynağınız var mı? Borçlar çok büyük meblağlar mı? Sizin ya da ablanızın annenize yardım konusunda imkanınız var mı? Farzedin ki babanız öldü. Onu öyle kabul edin. Hayatınıza bu şekilde yön vermeye çalışın. Allah da onu nasıl biliyorsa öyle yapsın.

Her şerde bir hayır vardır derler. Belki bir kaç ay belki bir iki sene sonra o evin satılmamasının daha hayırlı olduğunu görürsünüz. İnşallah düzlüğe çıkarsınız.
Anneniz çalışıyor mu? Geçim kaynağınız var mı? Borçlar çok büyük meblağlar mı? Sizin ya da ablanızın annenize yardım konusunda imkanınız var mı? Farzedin ki babanız öldü. Onu öyle kabul edin. Hayatınıza bu şekilde yön vermeye çalışın. Allah da onu nasıl biliyorsa öyle yapsın.

Annem bilgisayar üzerinden bir iş yapıyor, bazen çok kazanıp bazen hiç kazanmıyor, yaşı dolayısıyşa artık hiç bir yer işe almıyor onu.
Ben okuyordum okulu bıraktım evde son 1.5 ayım olduğu için şuan bir yardımım yok yardımı nişanlım yapıyor. Ablamda elinden geldiğince bir şeyler yapıyor. Meblağ kimisine göre çok kimisine göre az
Biz onu zaten öldü sayıyoruz..
Amin çok teşekkür ederim

Annem bilgisayar üzerinden bir iş yapıyor, bazen çok kazanıp bazen hiç kazanmıyor, yaşı dolayısıyşa artık hiç bir yer işe almıyor onu.
Ben okuyordum okulu bıraktım evde son 1.5 ayım olduğu için şuan bir yardımım yok yardımı nişanlım yapıyor.
Biz onu zaten öldü sayıyoruz..
Amin çok teşekkür ederim

Konu bu değil tabi, eminim de gerekçeleriniz vardır ama keşke okulu bırakmasaydınız.
Nişanlınız da büyük gönüllüymüş. Allah sizi ondan yana beri üzmesin.
Benim haddime değil ama nacizane kendiniz için okul/kpss gibi bir şeylere girişin. Yaşınız daha çok genç. Bakın annenizden görüyorsunuz, hayatımızdaki erkekler bugün var yarın belki de yok. Anneniz sizin en büyük örneğiniz olsun. Ekonomik özgürlük için elinizden geleni yapın.

Back
X