Dubai, Evlilik, Ayrılmak

Lieblingsmensch

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2017
1.130
1.986
63
Merhaba hanımlar
Evlilik sürecim yaklastikca hep göz ardi ettigim şeyler kafama takilmaya başladı.
O yüzden sizinle paylaşacağım.

Evlendikten sonra Dubai' ye yerleşeceğiz. 6 ay orada 6ay Türkiye deyiz
Ya da 1 ay icinde 10 gün Türkiye 20 gun Dubai gibi gibi.
Yani Dubai net değildi evet nisanlim gidip gelecekti ama hep Avrupa ülkesi bir yerde olacagimizi söyledi.

Neyse suan asiri kötü durumdayim. Benim isim Dubai 'ye hicbir sekilde uymuyor mesleki olrak zaten olmuyor ama akedemik kismi da gitti.
Şuan kafamda sürekli sen hep bir adama bağımlı yasayacaksin nerede hani kendi hayallerin fikri dönüp duruyor.

Birde eskiden tamam senin icinde calisabilmen icin neresi uygunsa orada yasamak için planlar yapacagim diyen adam gitti;
Ne yapiyim uymuyorsa sende biraz dinlenirsin elbet yine uyan kosullar olur diplomani elinden almiyoruz calisirsin yine.
Yok ne calisma meraklısı ciktin.
Zaten 1 2 yil dinlensen 2 yil sonrada cocuk olur ev hanımligi da yorucu bir meslektir diyip kahkaha atmalar.....

Bu calisma meraki değil aslında bu hayatini birine adamanin insani mutlu eder mi telaşı?

Neyse ciddi ciddi ayrilmayi düşünüyorum. Hersey hazir ve ailemden yana az bir korkum var ama.
Karmakarışıgim.

Ha bu arada sevsen kabul ederdin is nedir ki yorumları gelecek belki ama benim ruh yapimi kişiliğimi bilmediğiniz icin inanin hic öyle degil.
Kendisini seviyorum ama bunları düşünce de ruhum sıkılıyor.

Calisma meraki da olabilir , bir insanin calismaya , uretmeye merakli olmasinin nesi kotu ki?

Es adayiniz hangi cagda yasiyor , zihniyeti 1800 lerde kalmis resmen

Beni dusunmeyen adamla evlenmezdim , benim isteklerimi , hayallerimi goz ardi eden adamin beni sevdigine de inanmazdim

Size ayrilin diyemem ama ben kesinlikle ayrilirdim bana bu laflari eden adamdan

Bir git dene diyecektim ama kahkahası beni gıcık etti:)
Sanki dereyi geçene kadar eyvallah etmişte gerçek yüzünü göstermiş gibi,bilemedim=/
Aynen öyle oldu. Hep Avrupa ulkesinde yaşayacağız akademik olarak birseyler yaparsin diyordu.
Simdi Dubai yetmezmis gini benim is imkanım kalmadı diye dalga geçmesi sinirimi bozdu.
Kolay kolay aglamam oturup ağladım.

Aslında eşiniz bu konuda sizi rahatlatabilirdi ama şu cumleler sizi mahvetmis bence :

"Ne yapiyim uymuyorsa sende biraz dinlenirsin elbet yine uyan kosullar olur diplomani elinden almiyoruz calisirsin yine.
Yok ne calisma meraklısı ciktin.
Zaten 1 2 yil dinlensen 2 yil sonrada cocuk olur ev hanımligi da yorucu bir meslektir..."

Konu çalışmak değil. Ev hanimliginin dışında, emek verdiğiniz alanda bir seyler yapmak istiyorsunuz. Aksi sizi endişelendiriyor ve eşiniz de bunu körüklüyor. Onunla bu mevzuyu konusun tekrar.

Aynen öyle oldu. Hep Avrupa ulkesinde yaşayacağız akademik olarak birseyler yaparsin diyordu.
Simdi Dubai yetmezmis gini benim is imkanım kalmadı diye dalga geçmesi sinirimi bozdu.
Kolay kolay aglamam oturup ağladım.
Kendinizi kapana kısılmış hissedeceksiniz gitgide sanki.
Eğer deseydi ki gerçekten içinden gelerek"Dubai işi şimdilik böyle,ilk fırsatta sana da uygun bir durum oluştururuz"ve samimiyetini hissettirseydi bu duyguya kapılmazdınız bence...

Tüm hayatımız eşten , evlilikten ibaret değil.

Meslek, sevdiğin işi yapmak , bağımsızlık mutlu olmak için temel gereksinimler arasında bazılarımız için. Nisanliniz bunu hiç umursamamis sizin acinizdan.

Içimden sürekli pişmanlık hissedebileceğim, hayalimdi diyeceğim şeyler için evlilik konusunda fedekarlik yapmak istemezdim.

Siz haklısınız. Nisanlinizla konuşun bu konuyu tekrar, ciddi olun , fedakarlık yapabilirmis gibi, o evin asıl yöneticisi nişanlıniz olacakmış gibi değil ama.

Kimi insan vardır.
Kocam, sevdiğim adam yanımda olsun yeter.
Başka hiç bir şeye ihtiyacım yok mutlu olmak için der.
Sen onlardan mısın?

Mesela ben kesinlikle değilim.
Bu yüzden vaktinde düşünmediğim ayrıntılar için çok pişmanım.

Eğer sen de mutsuz olacağını düşünüyorsan şimdiden tepkini koy.
Senden vazgeçmek istemeyen, hayallerini sana göre şekillendirir.

Ne bencilce bir konuşma yapmış.
Mutsuzluk senaryon üzerine kahkaha atıyor bir de.

Tokadı gömmelik!

Ilk paragrafta yazdiginiz gibi biri olsaydim sanırım suan mutlu mesut olurdum.
Ama değilim.
Gercekten simdiden sacma sapan konuşmalar basladi.
Ona göre bana rahat batmış. Zaten sürekli erken uyanmaktan şikayet ediyormuşum. Tamam ediyordum ama gec yattığım icin uyanamiyordum, calismayacagim demek değil ki bu
Simariklik yapıyormuşum falan filan...

kendisi daha önce dubaiye gitmiş mi nişanlınız? ben büyük konuşmayayım ama kendim orda yaşamam hadi diyelim yaşayacağım asla ama asla insanları peşimde sürüklemem bu bencillik.

kendisi daha önce dubaiye gitmiş mi nişanlınız? ben büyük konuşmayayım ama kendim orda yaşamam hadi diyelim yaşayacağım asla ama asla insanları peşimde sürüklemem bu bencillik.
Evet cok fazla gitti hemde o ulkede is yapıyor. Ben hic gitmedim.
Kendisi bana rahat battigini düşünüyor ama...

Hmm ben kariyerimi birakmam. Ve hep sunu savunurum: Bir kadinin kendine guvenmesi bir erkege guvenmesinden her zaman daha onemlidir.

Simdi bu zor bir durum .aynisi bende de var .Ne esimden ne isimden vazgecmedim. Biz ayri yasiyoruz ama sık gidip geliyoruz. Ben yurtdisindayim o istanbulda. Ama mesela 10 gundur geldim yanina yeni yil icin falan. Ne yardan ne serden vazgectim. Eger kabul ederse boyle bir sey teklif edin. Elbet bir gun biraraya gelinir. Siz de cabalarsinis biraz. Belki dubai de is bulursunuz ya da belki esiniz tr de is bulur. Ozlem oluyor tabi ama boyle bi evlilik de ayri guzel. Boğma yok, monotonluk yok. Hangi ulkeye gitsem esimde pesime takiliyor. Maceralı yani.

Hic böyle yasayabilecegimiz ihtimalini dusunmemistim biliyor musunuz?

Birde nisanliyken bizde sürekli öyleydik benim icin cok zorlayici oldu.

Zaten aileden yana da pek parlak değilim. Esimi de ayda sınirli sınırlı görmek ne bileyim zor geliyor.

Siz iliskinizi otutturmus ve bir rahatsızlık duymuyorsaniz iyi yapmissiniz ama.
Edit: birdr ne yazikki ben ona uyum sağlamak zorundayim. Kendi isi ve Dubai bizim ici hep varolacak.

Bölümünüz neydi ki?

Evet cok fazla gitti hemde o ulkede is yapıyor. Ben hic gitmedim.
Kendisi bana rahat battigini düşünüyor ama...

o zaman çok daha saçma bu düşüncesi.

4 veya 5 kez gittim dubaiye ve gezmek için gayet uygun ama gidip yaşanmaz orda doğmadıysanız. teklif edilmesi bile saçma. hakkınızda hayırlısı olsun.

Sen ev hanımlığı yapmak için ona karılık yapmak için doğmadın ki. Hayallerin beklentilerin var. Ev hanımlığı da zor bir meslek diyip gülmek ne demek. Kendini bi bok sanıyor herhalde. Seni şimdiden ezmeye başlamış farkında mısın. Bi de mesleğini herşeyini bırakıp bu adam için Dubai’ye mi gidiceksin. Koca her zaman bulunur ama meslek bu-lun-maz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…