Dubai, Evlilik, Ayrılmak

Yani Dubai de arapca ogrenirsiniz, diger dilleri ogrenirsiniz.
Ben olsam ki bende yurtdisinda yasiyorum, esim yuzunden tasindim buraya.. 3 dil ogrendim geldigimden beri.
Yasadigim yerin vatandasligini da aldim.Uluslararasi iliskiler mezunuyum, iyi bir firmada iyi bir pozisyondaydim ama suan 2 cocugumu buyutuyorum.
Bikac sene sonra illaki sartlar degisecek ve ben is hayatina donecegim.
Bardagin dolu tarafindan bakiyorum.
Dubai de ne yapamam degil ne yapabilirimi dusunseniz daha iyi degil mi?

Evliliğin garantisi yok en basta bunu düşünün oldu ki aldattı oldu ki anlaşamadınız ne yapıcaksınız beş parasız neye kimee güveneceksiniz yaş ilerledikçe iş bulma vs zor oluyor klişee belki ama koca çok bulunurr. Yüzde yüz garantili olsa durmayım gidin derdim ama birine bağımlı kalıcaksınız para isterken çekinmicekmisinz şimdi laf edenler olur o onun kocası diye ama bünyesi iş okul hayatına alışmış bi bayanın bi erkekten babadan para istemesi koyar çok yönlü düşünmekte fayda var

Bence sorun sevdiğim adamla böyle git-gel yapmak olmazdı aslında. Her durumda kendime bir şeyler bulmaya çalışırdım belki. kendime farklı bir hayat tarzı oluşturabilirdin..Ama ben Daha da farklı düşünüp şu yüzden vazgeçebilirdim. İlerde çocuklar olup okula başlayınca böyle git-gel mümkün olmayacak. Ben bir yere çakılı kalacağım çocuklarla, eşim bizden ayrı takılıp git-gel yapacak. Bunu düşünüp bunun çözümünü bulamayacaksam vazgeçebilirdim. Ama eşin gibi çalışanlar kimle nasıl evliler bunları da araştır bence

Seviyorsan ve güveniyorsan gayet de evlenip Dubai'ye de gidebilirsin. İlla ki orada da kendini geliştirip daha farklı bir alanda dahi olsa çalışabılırsın insan istedikten sonra herseyı yapabılır.
Evlenince çalışmayı bırakıp çocuklarına annelik yapan kadınları da yerden yere vurmaya gerek yok ayrıca. Sanki herkes çalılmak zorunda ,işini bırakan evlenen kadın vatan haini gibi bir algı olusturan bir kitle var kk da.
Bende evlendikten sonra işi bıraktım çocuklarım oldu ,onlara bakmayı tercih ettim. Bu benim boş bir insan oldupum,kocamın eline baktığım için ezileceğim anlamına gelmıyor. Evde oturduğum zamanda üçüncü üniversitemden mezun oluyorum bu yıl, seneye de dördüncü bir bölüme daha kayıt olacağım. Çocuklarımı büyütüp yoluma devam edeceğim. Evlenip mesleği bırakmak,çocuklarına bakmaz eziklik değil arkadaslar şu kafalardan çıkın artik . Bu bir tercih meselesidir.
Konu sahibi arkadasım sende Dubai'de yasadığın süre zarfında kendini geliştirebilirsin brnce , olduğundan daha iyi bir konumda iş bulup çalışabilirsin. İnsan istedikten sonra herseyı yapar.

Her maaşım yattığında, beğendiğim bir şey olduğu zaman onu rahatça kimseye sormadan alabildiğimde Allah a binlerce kez şükrediyorum. Kimseye muhtaç olmadığım için. Ben eşim yanımda olsun da onunla her şeyi yaparım her yere giderim, çalışmasam da olur yeter ki mutlu olalım diyen biri değilim asla. Evlilik için işi bırakan, ülke değiştiren bir sürü arkadaşım oldu. Kimi mutlu kimi mutsuz. Orası sizin karakterinizle alakalı. Ama kadının dik durması, gelirinin olması pek çok şeyden güzel. Eşten bile bence

Bir ay içinde on gün Türkiye yirmi gün dubai demişsiniz,bence Türkiyede de Dubaide de iki eviniz olsun ama sizin gerek işiniz gerek çocuklarınızın okulu vs hep düzeniniz Türkiyede olsun,arada davalarınızı ayarlar ayda bi beş günde siz onun yanına gidersiniz böylece ayın yarısını birlikte geçirirsiniz ama iş hayatınızdan kesinlikle vazgeçmeyin. Yürürse yürür o da fedakarlık yapsın ama karşınıza alıp adamakıllı konuşun,ben de eşimin yaşadığı şehire yerleştim ama gelmeden önce o şehre atandım yoksa gelmeyecektim hala der “Önce işim dedin ikinci plana attın beni ” diye ki ben bu kararı verdiğimde 25 yaşında deliler gibi aşıktım yine de önce iş dedim bu şekilde sizin gibi bi bilinmezliğe savurmazdım kendimi..

Dubai'den bildiriyorum, eğer burada çalışamayacaksanız ve kendi ayakları üzerinde durup kimseden para almaya alışkın olmayan biriyseniz lütfen evlenip buraya yerleşmeyin. Mümkünse dediğiniz gibi ayın 10 günü Dubai, 20 günü İstanbul yapsın nişanlınız.

Evet burada ciddi bir düzen var, özendiğiniz Avrupa düzeni burada mevcut. İnsanlar da öyle; herhangi bir korku olmaksızın günün herhangi bir saati sokakta dolaşabilir, insanlarla konuşabilirsiniz. Kimse hakkınzı yemez, size kötü davranamaz, saygı heryerde. Ama öyle İstanbul'daki gibi gezip tozma imkanı her zaman yok. Yılın yalnızca 4-5 ayı gün ortası sokağa çıkma şansınız var, yazın dışarıda yalnızca avm'lerde yaşam şansınız var zira gece saat 1'de bile 40 derece sıcaklık ve çok yüksek nem oluyor. Çalışmayıp evde oturmak burada size huzur vermez, iş bulana kadar geçen süreç çok can sıkıcı. Ha deyince ülkeye git gel yapamazsın, uçak biletleri ateş pahası (ama ucuz havayolları ile 4,5 saat kazık gibi koltuklar üzerinde uçarım dersen gidiş dönüş 1500'den başlıyor, uygun fiyatlar).
Ayrıca hayat aşırı pahalı, sıradan bir akşam yemeğine 250dirhem (yaklaşık 360TL) verirsiniz. Yaşam tarzınızı değiştirmeniz gerekebilir. Gibi. gibi...

Kısaca ayrılmayın ama eğer mutsuz olacaksanız gelmeyin de. Çözüm bulabiliyorsa nişanlınız bulsun, ay içinde seyahat etsin kısa süreli. Burada yaşamak sandığı kadar kolay ve keyifli değil. Ona yaşayacağınız sorunları ve bunları yaşamak istemediğinizi anlatırsanız belki ciddi bir sorun olduğunun farkına varır.

hayatimi bi adama asla baglamazdim.yine yine yine su sozu hatirlatiyorum.hayallerini gelecegini bi adamin kalbine,vicdanina,gunun sonunda aklinin karisip seni terketmesine mahkum etme

Deli misin sen tatlım?

Hukuk okumuşsun, avukat olmuşsun. Geleceğin için planın ev hanımı olmak mı? Onbir senedir ev hanımıyım bir artısını görmedim. Böyle güzel bir alanda okuyup, bunu bir kenara itmen çok vahim bi durum.

Özellikle karşında ki insanın uslubuna ayar oldum. Bir de bencil biri. Sadece kendi kariyerine odaklı.

bizde burdan bakınca oohhh ne güzel hayat diyoruz..konu sahibi için yazmışsınız bizde aydınlandık bence.çok teşekürler ..iyi seneler :)

bizde burdan bakınca oohhh ne güzel hayat diyoruz..konu sahibi için yazmışsınız bizde aydınlandık bence.çok teşekürler ..iyi seneler :)

Rica ederim, iyi seneler.
Evet, dışarıdan öyle ama gerçekte çok da rahat bir yaşam yok burada. Maaşlar çok yüksek ama gündelik harcamalar ve ev giderleri de bir o kadar yüksek ne yazık ki, bu kısmı dışarıdan görülmüyor. İnsanlar 31 Aralık'ta denize girmenize imreniyor, gerisi kimseyi ilgilendirmiyor :)

+15000

Kendisi yillardir Dubai'de.
Hani yasam şartlarının falan farkındadir sanırım , ben değilim hic gelmedim.

Ama zaten orada beni rahat bir hayat bekledigi icin çalışmak isteyerek simariklik yaptığımı düşünüyor.

tam düşündüğünü söylediniz o denize girmeler yokmu o denize girmeler.dubaiiiiiiii duabiiiii diye beni çağırıyor sanki :))))))).bu arada duabi senin bu yazdıklarını görmesin..adamları işi kesilecek...o caddeler,o ışıklar, pahalı pahalı arabalar..sanki gelince bizimde olacakmış gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…