Dubai'de iyi bir hayat yaşamak için aylık ne kadar kazanmak gerekiyor?

Muallimekatibe

Kendini sev bacım
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2025
160
52
13
Eşimin işi nedeniyle Dubai'ye yerleşme ihtimalimiz var. Ev kiraları çok pahalıymış ama diğer her şey Türkiye'ye göre daha uygunmuş. İki kişilik bir aile aylık ne kadar kazanırsa iyi geçinir. Var mı orda yaşayan ya da tanıdığı falan olan

Şu 2 başlık bence ülke seçerken çok önemli.

1- Yönetim şekli
2- 10 yıl önceki kira tutarı (bölü) Şimdiki kira tutarı. ( asgari ücret olarakta denenebilir)

Öncelik sıralamanız 1.den başlamalı.

-Yönetim: Misal parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçen ülkeler hakkında bir yazı (benim yorumladığım başkanlık sistemi çok riskli) : Parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçen ülkeler neler yaşadı? - BBC News Türkçe

2. önemli konuysa:

-Enflasyon: Misal kira 10 yıl önce 300 birimken şimdi 15.000 birim oluyorsa yüzde 5 bin enflasyon yemiş demektir. Buysa yokuş aşağı freni patlamış gibi gittiğine delalet edebilir.

Son düzenleme:
valla inanılmaz pahalı bir yer. avm fiyatları da öyle market fiyatları da öyle bizim paramıza göre aşırı pahalı. mesela begendiğim bebek arabası burda 50k iken orada 90k dediler bir de vergi yok onlarda düşünün . sadece teknolojik ürünler ucuz. bir de orada yaşamak demek hindistanlı pakistanlı bangladeşlilerle yaşamak demek. 5 gün boyunca oteldeki çalışan, aşcılar, taksiciler, avm çalışanları vs hepsi ama hepsi bu saydığım milletlerdendi. emirati’leri zaten asla görmüyorsunuz onlar kendilerine izole başka yerlerde yaşıyorlar. her yeri bu saydığım milletten insanlar ele geçirmişler geri kalan da turist. ülke kokuyor, yemekleri kokuyor, kıyafetleri kokuyor her şeyleri hindistan baharatı gibi kokuyor. yeşil çay getirmiştim ordan inanın o bile hindistanlı adam kokuyor. ayrıca çok ama çok inanılmaz pisler. kendi adıma söyleyeyim asla yaşayamazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…