• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dubleks ev hakkında

• Konu Sahibi Konu Sahibi Canga
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Canga

pıtırCıık
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
45
11
288
Sivas
Çok uzun bir sürenin ve birikimin ardından ev bakmaya koyulduk. İnternetten araştırmaktansa gidip görmek daha makul diye düşünüp, dün birkaç evi görmeye gittik. Aklımızda dubleks vardı.(çatı dubleksi) Birine baktık terası çatıya bakıyor, biri hiç güneş almıyor, birinde merdivenden çıkarken kafanızı falan çarpıyorsunuz. :D İşte gayet umutsuzken en son bi eve girdik. İnternette de zaten ilanını görmüştüm ama gidip görmek gerekiyormuş, dün bunu anladım. Tek kusuru merdivenler ahşap ve inip çıkarken çok ses çıkarıyor. Ve evin boş hali bile şu anki evimizden daha sıcaktı. Tavanlar biraz alçak ve ters tavan, izolasyon, mantolama, iç, dış yalıtım hepsi yapılmış.

Ama dubleksi olanların çoğu da memnun değil, bakımı falan yapıldıktan sonra ısınmada sorun olmaz diye düşünüyorum. Dublekste yaşayan hanımlar, avantaj ve dezavantajlarınızı paylaşır mısınız?

Hayirli olsun simdiden..:nazar:
Bizde ev arayisindayken dubleks bakiyorduk..
Hatta neredeyse bir tane alacaktik..
Fakat duyduklarimiz bizi biraz korkuttu..
En önemli noktalar catisi sorun olur bir de isinmaz demeleriydi..
Bilmiyorum her dubleks ayni mi olur ama iyi arastirmanizi tavsiye ederim..
Biz suan 3üncü kattayiz üzerimiz dubleks yani ara kattayiz ve gayet iyi isiniyoruz..
Temizligi de kolay oluyor onuda söylemem gerek..
Dubleks ev iki kat is demek bana göre bir yerde :17:

öncelikle hayırlısı olsun ,mutlulukla oturun alacağınız evde...

bizde 3,5 yıldır dublexte oturuyoruz.çatı dublexi bizimde.bundan önceki evimizde 5.kattı üstünde bir kat daha vardı.ara kattı ama ısınma açısından farketmedi yeni evimizle ,önceki evimiz arasında..
bende genişliğinden dolayı alırken dublexi tercih edenlerdenim..kalabalık bir ailede değiliz eşim,ben ve oğlum.toplam 3 kişiyiz yani..

artılarıda var eksileride tabi her evin olduğu gibi..biz aldığımızda sıfırdı yeni binaydı tadilat tamirat yapmadık ama sonrada terasın açık olan kısmını cam balkon sistemiyle kapattırdık.kışın yukarki kat soğuk olmasın ve teras fazla kirlenmesin diye.yazın açıyoruz orasını...kışında kış bahçesi olarak kullanıyorum.

temizliği gerçekten uzun sürüyor.yukardan bi başlıyorum süpürgeye yada silmeye 1 saat sürüyor silmesi..7 odası var bizim evin.banyo vc'ler 1'er adet aşağıda bir adet yukarda.onlarıda temizlemek 2 katı zaman alıyor haliyle..birde oğlum küçükken yukarı çıkacak diye merdiven başına korkuluk taktırdık.çocukla dublex sorun olabilir,bunuda değerlendirin...

bizim merdivenler beton üstüne ahşap..gıcırtı sorunu yok.bizim merdivenin üstnde kafanın değeceği bi yer yok,iki katın merdiven kısmı komple yukarı kadar açık yani.asma kat gibi.umarım anlatabilmişimdir..

doğal gazla ısıtacaksanız faturanın normalin 2 katı olacak bunuda hatırlatayım ayrıca..bizim bu ayki faturamız 590 liraydı..yukarısını yakmasak diye düşünrsenzde aşağısının soğuğundan oturamassınız..bunları düşünün ona göre değerlendirin.
hakkınızda hayırlısı olsun..güle güle ooturun...:34:

Çok uzun bir sürenin ve birikimin ardından ev bakmaya koyulduk. İnternetten araştırmaktansa gidip görmek daha makul diye düşünüp, dün birkaç evi görmeye gittik. Aklımızda dubleks vardı.(çatı dubleksi) Birine baktık terası çatıya bakıyor, biri hiç güneş almıyor, birinde merdivenden çıkarken kafanızı falan çarpıyorsunuz. :D İşte gayet umutsuzken en son bi eve girdik. İnternette de zaten ilanını görmüştüm ama gidip görmek gerekiyormuş, dün bunu anladım. Tek kusuru merdivenler ahşap ve inip çıkarken çok ses çıkarıyor. Ve evin boş hali bile şu anki evimizden daha sıcaktı. Tavanlar biraz alçak ve ters tavan, izolasyon, mantolama, iç, dış yalıtım hepsi yapılmış.

Ama dubleksi olanların çoğu da memnun değil, bakımı falan yapıldıktan sonra ısınmada sorun olmaz diye düşünüyorum. Dublekste yaşayan hanımlar, avantaj ve dezavantajlarınızı paylaşır mısınız?

canım hayırlı ne ise olsun öncelikle ben 3 yıl kirada dublekste oturdum ve şuanda kendi evime geçicem onuda dubleks aldık 5 oda bir salon var.memnun olmasam dubleks almazdım..öncelikle ısı yalıtımı izolayson bunlar çok önemli ev almadan bunları sormak lazım onun dışında ısınmada sorun olmaz..
ev temizliğine gelince alt kattaki temizlk ürünleri üst kata çıkmaz elktrik süpürgeside hem alt katta hem üst katta olması işimi kolaylaştırıyor.
ilk zamanlar zorlanabilirsiniz temizlk konusunda ama sonra düzene giriyor..

dublekste değil ama bir dubleksin üst katında oturuyorum..Benim en büyük korkum üst kat olmasından dolayı çatı problemi ve soğukluğuyla alakalıydı..3 aydır oturuyorum hiçbir problem yok ve muhtemelen evin yalıtımından ev acayip ısınıyor..Petekler hiçbir zaman el değmeyecek kdr sıcak olmadı ama evimiz çok şükür çok sıcak..Birde cephesi de çok önemli benimki kuzey cephe olduğu için güneş almıyor maalesef,güneş de alsaydı tadından yenmezdi herhalde..

Birde daha dün başıma gelen bir şey söylemek istiyorum..Bizim evin üst tarafı lambri denilen ahşaptan..Dün eşim giyinirken bi kurt düşmüş yere ama nerden olduğunu bilemedik..Kayınvalidem ağaç olmasından dolayı normal güvelenip kurtlanmıştır diyor ama ev çok yeni ve görüntüde bir şey yok.Ama tavandan değilse yatak odasında kurtun ne işi var? birtek onunla ilgili problemimiz var dünden beri ama siz dikkat ederseniz yada ağaç olmazsa tavan prob.olmaz inşallah

arkadaşım her türlü izolasyonu yaptırıp taşınmıştı, ne ses ne de sıcaklık problemi yaşamadı hiç ;) hayırlı olsun

Back
X