• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dubleks ev tavsiye

Yerden ısıtmalı çok güzel
Ben bu eve taşındığımdan beri idrar yolu enfeksiyonu oluyorum
Alışmışım diğer evde sıcak sıcak yere🤦‍♀️
peki tecrübelerinize binaen soruyorum: yerden ısıtmada öyle oda falan kapatma olmuyor değilmi? dikkat etmemiz gereken durumlar varmı? buz dolapları vb. mutfakta yerde sonuçta onlar kötü etkilenmiyor dimi sonuçta sıcak yerde ya ondan sordum belki saçma ama

peki tecrübelerinize binaen soruyorum: yerden ısıtmada öyle oda falan kapatma olmuyor değilmi? dikkat etmemiz gereken durumlar varmı? buz dolapları vb. mutfakta yerde sonuçta onlar kötü etkilenmiyor dimi sonuçta sıcak yerde ya ondan sordum belki saçma ama
Şöyle ki yerden ısıtma oluyor aynı zamanda peteklerde var ev sıcak olduğu için biz salon ve sadece oğlumun odasını açıyorduk

Buzdolabım dondurucusu altta olanlardandı
Mutfaktan geçiyordu petek açma kapama yeri haliyle mutfaktaki yerde çok sıcaktı ama hiç etkilemedi beyaz eşyalarımı

selam kızlar,
eşimle geçen konuşurken dubleks evde oturma hayalinden bahsetti, şimdiki evimizde ebeveyn banyo yok ve 2+1 misafir falan gelince yatılı kalırlarsa malumunuz bazı sorunlar oluyor, yedek 2. tuvalet var ama insan yatak odasında bir banyo olsa rahat ederim diyor. ayrıca ilerde çocuk olursa 1 yatak odamız, 1 çocuk odamız olcak, salon misafire kalcak bitek, ev sıkışık olcak gibi geliyor şuanlık. şimdiki evimizi satıp üzerine ekleyip bir dubleks baksak, neler tavsiye edersiniz? daha önce dublekste oturan arkadaşlar nelerden memnun veya değil, kolaylığı zorluğu neler? bitane ev gördük 2. katta 2 oda artı terasa açılan büyük mutfak var, amerikan mutfak deniyor sanırım, banyo tuvalet var ama ebeveyn banyo yok, eşim misafirler 1. katta kalır biz 2. katta kalırız dolayısı ile banyo ebeveyn gibi olmuş olur diyor ama ben yatak odasındaki ebeveyn banyo konforu olmaz iyi düşün diyorum, bir konu bu evin 1. katında da mutfak var, yani ev şöyle alt kat mutfak, balkon, 2 küçük oda bir salon, banyo ile 2+1 ev diyebiliriz, üst kat mutfak, teras, 2 oda bir banyo tuvalet, oda 2+0 gibi oluyor yani üst katta salon yani oturma odası yok onun yerine teras var, uzun oldu ama fikirlerinize ihtiyacım var, ben hiç dublekste yaşamadım
Evlendikten sonra ilk evim triplexti. Basta cok guzeldi fakat uc kat merdiven cikmaktan yildim. İkinci evim dublexti evet daha rahat fakat asla duzayak evin rahatligi yok. Temizlik yasam vs vs.. simdi kendi evimizi yaptiriyoruz. Sonunda ev sahibi olucaz ins 🙏 dublexmis triplexmis aman uzak olsun..tek kat ust teras bi ev hayal ediyorum planlamaya basladim. Ebeveyn banyosu fikrini cok benimsemissiniz fakat bana en basindan beri odanin icinde extra bir banyo fikri cok uzak geliyor. Tek banyo hatta ayri wc dahi istemiyorum. İmkan varsa 3+1 genis amerikan mutfak ve genis verandali on numara.. ben apt dairesinde buyudum evimiz cok genisti. apt dairesi bu saatten sonra asla tercihim degil mustakilin tadini aldiktan sonra. Fakat buyudugum evin buyuk olsa dahi kullanim ve temizlik acisindan duzayak olmasinin rahatligini cok ozledim.

Evlendikten sonra ilk evim triplexti. Basta cok guzeldi fakat uc kat merdiven cikmaktan yildim. İkinci evim dublexti evet daha rahat fakat asla duzayak evin rahatligi yok. Temizlik yasam vs vs.. simdi kendi evimizi yaptiriyoruz. Sonunda ev sahibi olucaz ins 🙏 dublexmis triplexmis aman uzak olsun..tek kat ust teras bi ev hayal ediyorum planlamaya basladim. Ebeveyn banyosu fikrini cok benimsemissiniz fakat bana en basindan beri odanin icinde extra bir banyo fikri cok uzak geliyor. Tek banyo hatta ayri wc dahi istemiyorum. İmkan varsa 3+1 genis amerikan mutfak ve genis verandali on numara.. ben apt dairesinde buyudum evimiz cok genisti. apt dairesi bu saatten sonra asla tercihim degil mustakilin tadini aldiktan sonra. Fakat buyudugum evin buyuk olsa dahi kullanim ve temizlik acisindan duzayak olmasinin rahatligini cok ozledim.
Ebeveyn banyosu neysede o olmak zorunda değil ama ayrı bir tuvalet olmalı bence çocuk varsa zor olur aynı anda tuvalet ihtiyacı olsa diğer kişinin cıkmasını bekleyecekler yada banyo yaparken,eşiniz tıraş olayım dese banyo dolu olacak.Yatılı misafir gelse tuvalet olayı yine sorun olur.

Covidde bile ayrı banyo özellikle ayrı Tuvalet ihtiyacı oldu mesela hasta olan kişi sadece o tuvaleti kullanır.

ebeveyn banyosu bana bi özel güzel geliyor yaa nebilim. kocamada dubleks ahşap merdiven vb. güzel geliyor çocukluk hayaliymiş. zaten tek atım kurşunumuz var bari hayallerimiz için kullanalım dedik, inşç mahçup olmayız. ben çarşı için marketler, kafeler yakın istiyorum oyüzden 3+1 yeni bina bulma şansımda az, artık geniş rahat evler şehir içlerine az yapılıyor hiç diyebilirim hatta. bakalım inş alırızda hevesimize ulaşırız.

Şöyle ki yerden ısıtma oluyor aynı zamanda peteklerde var ev sıcak olduğu için biz salon ve sadece oğlumun odasını açıyorduk

Buzdolabım dondurucusu altta olanlardandı
Mutfaktan geçiyordu petek açma kapama yeri haliyle mutfaktaki yerde çok sıcaktı ama hiç etkilemedi beyaz eşyalarımı
petek yok sadece yerden ısıtma var baktığımız evde. inşallah dediğiniz gibi verimli olur.

Ben sadece yatak odalarının olduğu katta kullanıyorum
Diğer katlarda başka süpürge kullanıyorum
Salonda dyson var en üst ve en alt katta başka bir süpürge
ilk zamanlar robotu aşağı ıyukarı taşırım belki ama 2 kata birer robot koyma fikrimde var, kocayı ikna etmeliyim tabii, gerçe birini gördü beğendi ikincisi için zorlanmamam gibi :D

Back
X