DUBLEKSE ÇIKIYORUZ..

CANIMKIZIM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2014
406
286
53
35
Arkadaşlar Merhaba

Ben çalışıyorum ve 2 yaşında bir kızım var.

Kızımı sabah işe gitmeden ya ananeye ya babanneye bırakıyorduk ama artık sabah onu uykudan uyandırmak beni o kadar kahrediyordu ki kayın valideme birlikte dublekste oturmayı teklif ettim.
Bu zamanda hangi gelin birlikte oturmayı teklif eder sana helal olsun diyen de var,sen ne yaptın saçmalama diyende..

Biz kiracıyız kayın validemler de kirada oturuyor.
Biz 1350 TL veriyoruz onlar 550 TL veriyorlar. (Kayınpederim de var)
O yüzden sıfır içime sinen bir dubleks buldum 1500 TL ye.
Kapı girişleri ayrı,banyosu,wc si,mutfağı her şeyi ayrı sadece holden üst kata merdiveni var.

Çocuğumun bir düzeni olsun istediğim için yaptım bunu ama tabiki soru işaretleri var kafamda.
Gerçi haftanın 5 günü evde olmayacağım. Hafta sonları da genelde geziyoruz.

Aramızda hiç bu şekilde yaşayan var mı ?

Ya da bana tavsiyeniz ?

Amacım akıl almak bu konuda sohbet etmek..:KK68:

Kızınız biraz daha büyüdüğünde kreş, okul çağına geldiğinde babaanneye ihtiyaç kalmayacak. O zaman gözünüze batarsa evi ayırmak istediğiniz zaman ayırabilecek misiniz ? Ben cesaret edemezdim heralde aramız çok iyi bile olsa ev ev üstüne illaki huzursuzluk olabilir diye

Arkadaşlar Merhaba

Kızımı sabah işe gitmeden ya ananeye ya babanneye bırakıyorduk ama artık sabah onu uykudan uyandırmak beni o kadar kahrediyordu ki kayın valideme birlikte dublekste oturmayı teklif ettim.
Bu zamanda hangi gelin birlikte oturmayı teklif eder sana helal olsun diyen de var,sen ne yaptın saçmalama diyende..

Kapı girişleri ayrı,banyosu,wc si,mutfağı her şeyi ayrı sadece holden üst kata merdiveni var.

Çocuğumun bir düzeni olsun istediğim için yaptım bunu ama tabiki soru işaretleri var kafamda.

Ya da bana tavsiyeniz ?

evi cokkk phalıya bulmussun bencee

Arkadaşlar Merhaba

Ya da bana tavsiyeniz ?

Aynı evde olunca evin bütün yükü sizin üzerinize binebilir kira-faturalar-mutfak masrafları,kapısı ayrı olsada sonuçta aynı evin için de yaşayacaksınız istediği zaman o merdiveni kullanıp yanınıza gelebilir tek kayınvalide değil kayınpeder de var rahat rahat hareket edemezsiniz,siz zaten yakın oturmuyor muydunuz kayınvalideye.

Kararını vermişsin zaten, şimdi "sen ne yaptın kv ile komşu olunur mu hiç" falan gibi yorumları okuyup boş yere içine kötü niyet sokma. Demek kv uyumlu bir insan ki böyle bir karar almışsın.

Şu anda kesinlikle düşünmem komşu olmayı dahi çünkü evim genelde dağınık olur hafta sonu 12 de 1 de kalkarım , yemek canım istemezse yapmam falan.. ne bana ne eşime dert değil bu durum ama kv komşum olsa bunlar bana hep tedirginlik nedeni olurdu. Ama çocuğum olsa kv min bakmasını çok isterdim. O zaman ben de senin aldığın gibi bir karar alabilirdim.

Karar verilmiş artık kötü düşünme , iyi düşün iyi olsun ;)

Arkadaşlar Merhaba

Ya da bana tavsiyeniz ?

Canım selam. Bizde 4 katlı villada oturuyoruz. İkizlerimdoğacak yakında. Kayınvalidemi çağirdım bende bizimle yaşaması icin. Ev islerini yapan yatili kadin var evde. Ben işe dönunce göz kulak olmasını istedim. Kocan kv ile seni karşı karşiya getirmiyorsa hic sorun olmaz beraber yasanir canim. Ben esime tembihledim evin kurallarini. Kv e söyledi simdiden bizim evin duzenini bozma diye.

Herşey ayrıysa neden olmasın ki bir de anlaşabiliyorsanız. Yani kaynana deyince hemen bir ön yargı oluşuyor ama her insan aynı değil ki tabii ki ufak tefek şeyler olur ama büyütmeden halledilebilir büyük sorunlar yaşamış olsanız buna karar vermezdiniz zaten hem dediğiniz gibi zaten haftanın 5 günü çalışıyorsunuz hafta sonu birarada bile olsanız ne olur ki yararları olur aksine siz kendinizi olumsuz olacak diye doldurmayın kızınızın da bir düzeni olur.

Bence de çok mantıklı olmuş.
Sorunlu değilse ailesi gayet olur.
Hem çocuguna bakılır, hem işlerin görülür.
Üst katta siz kalırsınız zaten
yemek dışında herkes çekilir köşesine.

Baktın olmuyor zaten kira ev
tekrar ayrı evlere geçersiniz. geri gönüşü olmayan bir şey değil.

siz girmişsiniz bu yola

deneyip göreceksiniz

yalnız yemek çamaşır bulaşık vs nasıl olacak

yani kapılar ayrı

kv sabah çocuğa bakacak siz gelince evine mi gidecek

yoksa tüm gün evde yemek de yapacak birlikte mi yenilecek

çamaşır bulaşık ayrı ayrı mı atılacak

yani evi görmediğimiz için tam somutlayamadım herkesin evi eşyası var şimdi

iki ayrı ev iki ayrı bulaşık makinası mı olacak

sizin kızın bulaşığını sizin evde makinaya kendi eşinin bulaşığını kendi evinde makinaya mı dizecek

Kızınız biraz daha büyüdüğünde kreş, okul çağına geldiğinde babaanneye ihtiyaç kalmayacak. O zaman gözünüze batarsa evi ayırmak istediğiniz zaman ayırabilecek misiniz ? Ben cesaret edemezdim heralde aramız çok iyi bile olsa ev ev üstüne illaki huzursuzluk olabilir diye

Kızım için yaptım böyle bir hamle.
Çünkü annemi de kayınvalidemi de kendi evinden etmek istemem.
Etrafımdaki çalışan annelerin ya annesi onda kalıyor ya kayınvalidesi
Evi ayırabiliriz çünkü hem kiradayız hemde kayınvalidem de başka bir şehirde evi var.
Biz ileride evimize gideriz diyor kendi zaten.

İkişkinize güvenmeseniz bunu yapmazdınız herhalde .
Ben olsam aynı semtte dahi oturmam mesela.

*ev kira, ilerde sıkıntı yaşarsanız ayrılırsınız. Bu anlamda şanslısınız.

Aynı evde olunca evin bütün yükü sizin üzerinize binebilir kira-faturalar-mutfak masrafları,kapısı ayrı olsada sonuçta aynı evin için de yaşayacaksınız istediği zaman o merdiveni kullanıp yanınıza gelebilir tek kayınvalide değil kayınpeder de var rahat rahat hareket edemezsiniz,siz zaten yakın oturmuyor muydunuz kayınvalideye.

Kirayı biz karşılayacağız.
Mutfak masrafı ve faturaları onlar.
Bu şekilde konuştuk.İkisi de emekli zaten
Eve 4 maaş girecek. Elimiz biraz rahatlayınca para biriktirmek istiyorum.
Biz yakındık eve hırsız girdi ve ben o evden soğudum başka yere taşındık
Ama çalışınca çok zor oluyor çocukla o yüzden böyle bir çözüm bulduk..

Back
X