DUBLEKSE ÇIKIYORUZ..

Kararını vermişsin zaten, şimdi "sen ne yaptın kv ile komşu olunur mu hiç" falan gibi yorumları okuyup boş yere içine kötü niyet sokma. Demek kv uyumlu bir insan ki böyle bir karar almışsın.

Şu anda kesinlikle düşünmem komşu olmayı dahi çünkü evim genelde dağınık olur hafta sonu 12 de 1 de kalkarım , yemek canım istemezse yapmam falan.. ne bana ne eşime dert değil bu durum ama kv komşum olsa bunlar bana hep tedirginlik nedeni olurdu. Ama çocuğum olsa kv min bakmasını çok isterdim. O zaman ben de senin aldığın gibi bir karar alabilirdim.

Karar verilmiş artık kötü düşünme , iyi düşün iyi olsun :KK66:
Aynı ben dünyada başka örneğim yok sanırdım

BENim çevremde çok var bu tarz tercih eden, içlerini bilemem de dışarıdan sorun yok görünüyor. Avantajı çok fazla, eşinizle kaçamak yapmanıza da fırsatınız olacak. Ama çocuğu tamamen kreşten almak doğru olur mu o kısmı yeniden değerlendirin bence, kaç yaşında kızınız? Benim oğlum 2 yaşında başladı kreşe, kardeşi doğacağı ve başka sebeplerden aldım kreşten, şuan evde çok canı sıkılıyor, biz dr okul bakıyoruz.

benim kızımda 2 yaşında ama uyum sağlayamadı bende fazla zorlamadım.
3 yaşını bekleyeceğiz kreş için..

Görümcelerinizin yatak odasında mutlu olup olmadığını nereden biliyorsunuz?:KK57:

Hadi 1-2 tanesi, paylaşmış olabilir neyse de 5 tanesinin birden yatak odası istatiğini mü tutuyorsunuz?
İstatiğini tutmaya gerek yok kaynanamla yaşadığım için her yedikleri halttan haberimiz oluyor maalesef.

Kv ile sorun yaşamıyorsan en mantıklısını yapmışsın, yeni evliyim ben yurt dışında yaşama durumumuz olmasaydı kv ile yakın oturur çocuğun sorumluluğunu ona verirdim kesinlikle, hem çocuğun emin ellerde bakılmış olacak hemde uzağa gitmemiş olacaksın.
Sen kv ile geçinemeyen gelinlerin lafına bakma herkesin yaşama bakış açısı farklı. Kiraların toplamından artan parayla birikim yapmaya bak ☺️
İnsana insan lazım, iyi geçinmek kadar güzel birşey var mı dünyada. Benim ablamda çalışıyor ablamın kayınvalidesi annemler ablam aynı apartmandayız 12 yıldır kimse kimsenin kalbini kırmadı ablamın 2 çocuğuna da paşalar gibi bakıldı.
Kv görgülü bilgili hoşgörülü biriyse tadından yenmez ☺️

Kv ile sorun yaşamıyorsan en mantıklısını yapmışsın, yeni evliyim ben yurt dışında yaşama durumumuz olmasaydı kv ile yakın oturur çocuğun sorumluluğunu ona verirdim kesinlikle, hem çocuğun emin ellerde bakılmış olacak hemde uzağa gitmemiş olacaksın.
Sen kv ile geçinemeyen gelinlerin lafına bakma herkesin yaşama bakış açısı farklı. Kiraların toplamından artan parayla birikim yapmaya bak ☺️
İnsana insan lazım, iyi geçinmek kadar güzel birşey var mı dünyada. Benim ablamda çalışıyor ablamın kayınvalidesi annemler ablam aynı apartmandayız 12 yıldır kimse kimsenin kalbini kırmadı ablamın 2 çocuğuna da paşalar gibi bakıldı.
Kv görgülü bilgili hoşgörülü biriyse tadından yenmez ☺️

genel görüşlerinize bir şey diyemeyeceğim de "çocuğun sorumluluğunu ona verirdim " cümleniz bana garip geldi

benim çocuğumun sorumluluğunu nedne kv ye vereyim ki

dünyanın en iyi insanı da olsa melek de olsa o kendi çocuklarının sorumluluğunu almış, yetiştirmiş, bak evlendirmiş bile bundan sonraki benim çocuğuma ilişkin sorumluluk bende değil mi

şahsınıza demiyorum ama ben bu evcilik oynama modunda ben çocuğu yaparım her şeyi ile de annem/kv dem ilgilenir bütün gün evde zaten, ben de işe giderim arada eşimle ya da arkadaşlar ile gezerim zaten çocuk orada yer, bana da iki tabak yemek de koyarlar oldu bitti hissini anlamıyorum

bu konumda tanıdığım kişiler de var aman ne güzel bakılıyor çocuğum kafam rahat deyip geçiyorlar

ama işte ben kafamın rahat olmasını değil her şeyi ile benim sorumluluğumda olması gerektiğini düşünüyorum

ben manyağım galibaaa

Çocuk için iyi ama gelir gider ayrı olsa daha huzurlu olurdunuz gibime geliyor.Evler zaten ayrıymış kirayıda yarı yarıya bölüşürdünüz.Herkes kendi mutfağından ve faturasından sorumlu olsaydı daha uzun soluklu olurdu.

Kira yarıya düşecekti kreş parasıda vermeyecektiniz yine paranız birikirdi

Son düzenleme:
genel görüşlerinize bir şey diyemeyeceğim de "çocuğun sorumluluğunu ona verirdim " cümleniz bana garip geldi

dünyanın en iyi insanı da olsa melek de olsa o kendi çocuklarının sorumluluğunu almış, yetiştirmiş, bak evlendirmiş bile bundan sonraki benim çocuğuma ilişkin sorumluluk bende değil mi

şahsınıza demiyorum ama ben bu evcilik oynama modunda ben çocuğu yaparım her şeyi ile de annem/kv dem ilgilenir bütün gün evde zaten, ben de işe giderim arada eşimle ya da arkadaşlar ile gezerim zaten çocuk orada yer, bana da iki tabak yemek de koyarlar oldu bitti hissini anlamıyorum

bu konumda tanıdığım kişiler de var aman ne güzel bakılıyor çocuğum kafam rahat deyip geçiyorlar

ama işte ben kafamın rahat olmasını değil her şeyi ile benim sorumluluğumda olması gerektiğini düşünüyorum

ben manyağım galibaaa

Çalışan anneler için en büyük sorun çocuğun emin ellere teslim edilmesi, kv yada kendi annesi olunca insanın içi rahat olacak iş yerine gittiği zaman kendini işine verebilecek.
Kadınların çalışmaları sonuna kadar desteklenmeli bence, ekonomik özgürlük aileye katkı kariyer hedefleri ve yaşlılıkta emeklilik hayalleri yarım bırakılmamalı.
Eşlerin baş başa sinema tatil yemek gibi organizasyonlar yapmaları ilişkilerini kuvvetlendirir, tahammül sınırlarını yukarı taşır.
☺️
Tabi bunlar benim görüş ve etrafımdan edindiğin tecrübeler. Etrafımdaki böyle insanların evliliklerinin daha mutlu ve huzurlu olduğunu gördüm. Bu her zaman çocuksuzmuş gibi gezilecek anlamında değil tabi yılda beş altı kere çocuksuz başbaşa yada arkadaşlarla program yapmak ebeveynlerin nefes alması kendilerine zaman ayırması açısından psikolog ve aile terapistleri tavsiye ediyor

ben manyağım galibaaa

Ben de böyleyim ama çok yoruyor cidden insanı. Bazen ağır geliyor herşeyini en ince detayına kadar düşünmek...

Çalışan anneler için en büyük sorun çocuğun emin ellere teslim edilmesi, kv yada kendi annesi olunca insanın içi rahat olacak iş yerine gittiği zaman kendini işine verebilecek.
Kadınların çalışmaları sonuna kadar desteklenmeli bence, ekonomik özgürlük aileye katkı kariyer hedefleri ve yaşlılıkta emeklilik hayalleri yarım bırakılmamalı.
Eşlerin baş başa sinema tatil yemek gibi organizasyonlar yapmaları ilişkilerini kuvvetlendirir, tahammül sınırlarını yukarı taşır.
☺️
Tabi bunlar benim görüş ve etrafımdan edindiğin tecrübeler. Etrafımdaki böyle insanların evliliklerinin daha mutlu ve huzurlu olduğunu gördüm. Bu her zaman çocuksuzmuş gibi gezilecek anlamında değil tabi yılda beş altı kere çocuksuz başbaşa yada arkadaşlarla program yapmak ebeveynlerin nefes alması kendilerine zaman ayırması açısından psikolog ve aile terapistleri tavsiye ediyor

Bunlar tabii ki doğru da çocuğun sorumluluğunu büyüklere bırakmak farklı

Yani çocuğun anaokulu etkinliğine bile annesi değil babaannesi geliyor herkesin annesi varken

Annesi nerede bu arada, evde

Sen getirip götürüyorsun etkinliğe de sen git demiş babaanneye o da bayılarak gelmiş anlatıyor bu benim emeklilik projem işte kendi çocuğumuzu büyütürken bu kadar bilinçli değildik vs vs

Ben katıyım bu konuda çocuk anneanne babaannenin doğrusu yerine benim yanlışlarım ile büyümeli iyisi ile kötüsü ile sorumluluk benim olmalı

Ama bu çalışmayayım ben bakayım vs anlamına gelmez ki burada da çalışsam mu evde bebek baksam mı diyene de oturur ayrıntılı olarak çalışması gerektiğini ve bu süreçte bebek bakımını vs de yazarım

bir akrabamız aynı böyle bir evde oturdular . üst kat onların alt kat annelerin. Giris kapıları birdi. her iki kattada wc mutfak. herkes akşamları kendi katında oturuyordu. ilginç gelmişti bana aynı evde ayrı iki aile.pişman olmayacaginizi düşünüyorsanız neden olmasın. iyi geciniyorsaniz olur tabi. ben babanemle dedemle büyüdüm evimizde hiç huzursuzluk hatırlamam .. annemde onları çok iyi anar hep.

kV le KP le iyi anlastiktan sonra neden olmaşın ki..sonuçta bunu kızınız için yapıyorsunuz..hep biz gelinler penceresinden bakılıyor acaba kV KP çokmu memnun olacak geliniyle oğluyla birlikte yasamaktan..kV ye gel çocuğum bak karsiligindada birlikte oturalım diyorsunuz.herkes ayri evim olsun ister istediğim gibi oturur kalkar istediğim gibi yaşarım diye düşünür buna kV KP de dahil..onlarda hayatlarindan feragat edip sizin tuttuğunuz evinize gelicekler..belkide yemeginizideyapıcak yada temizliğinizde sizeyardim edecek..ben şahsen kV olsam kabul etmezdim.gelinimle aynı evde yaşamayı..sizin kV kabul etmişse helal olsun diyelim...dice başka laf kalmamış..birlikte mutlu mesut yaşayın..ama birgün kızınız büyüdüğünde kV ihtiyaç kalmadığında yaptığı iyilikleri unutupta yollarinizi ayirmayin..

Back
X