• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dublex evde kayınvalide birlikte oturmak

Ev ev üstüne olmaz canım, bin bir türlü sorun çıkar başına, rahat rahat istediğini yapamazsın, uzaktaki her zaman daha kıymetlidir.
Ayrı evde kalmaya durumun yoksa da, bir süre idare edeceksin mecbur, para biriktirip çıkarsınız artık kendi evinize. Ekonomik sorun yaşarsanız bu sefer eşinle de aranız bozulur, maazallah. :KK64:

Madem iyi geçiriyorsunuz deneyin, ama heran taşınabilme imkanı ile baktın olmuyor taşınırsın

kv ile birlikte oturup para biriktircem de yarına garantim var mı? hadi öldüm gittim, gönlümce dayayıp döşeyip bi evde oturamadan mı öleyim yani. senede en fazla 10 günlüğüne evlerine gidiyoruz kv elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmaz, üç yılda 5 kere bulaşık ancak yıkamışımdır evinde. evleri alt üst iki daire , gittiğimizde üst katta eşimle ikimiz kalıyoruz sadece. ama o durumda bile özel hayat diye bi şey kalmıyor sürekli tıkırtımız kıpırtımız gidiyor mu diye diken üstündeyiz , fısır fısır konuşuyoruz, duş alırken bile aman suyun sesi gider mi yanlış anlarlar mı kaygısı, istediğin saatte yiyemezsin istediğin saatte içemezsin istediğin saatte uyuyamazsın istediğin saatte kalkamazsın onlara uymak zorundasın illa ki. uymazsan sürekli seni sorarlar gelin nerde yemeyecek mi içmeyecek mi kalkmayacak mı... kötü niyetten değil iyiliğimizi düşündükleri için ama sürekli açıklama yapmak yoruyor. sabah kahvaltıya çağırmasalar olmuyor çağırsalar gece geç yatmış oluyoruz mecbur zile uyanıyoruz. kapıyı kilitlesen yanlış anlıyorlar kilitlemesen adamların kendi evi içerde işleri oluyor pat diye eve dalıyorlar. dışarı çıksak telefon üstüne telefon nerde kaldınız.. bıdı bıdı bitmiyor yani her şey anlaşmak değil birlikte yaşamak zor. kimi insan becerebilir bunu, ne biliyim içi geniştir takmaz ama ben darlağım bu konularda biraz yalnızlığa sakinliğe, özgürlüğe, hesap vermemeye alışığım zor geliyor bana.

İkinci üniversite demişsiniz ama ortada başka bi durum olabilir ki çünkü 2. üniversitede tecil hakkı olmuyo ayrıca öyle kafasına göre uzatınca tecil edebiliyo diye bişey yok. Öğrencilerimden birinin kolundan tutup askere götürdüler bizzat ordan biliyorum. Nişanlınız yalan söylüyor olabilir mi? Yüksek lisans yapmıyorsa tecil hakkı yok. Velevki okuyor dondurup askere gitsin 12 ayda olsa (2. üni ise neden 12 ay anlamadım ama) yapsın gelsin sonra evlenin, Sonra yine kv ile kalacaksanızda kalın ama en azından kocanız olsun yanınızda.

Yani lisans mezunu değil. Ben ikinci üniversite yüksek lisans falan sandım. Kafamı karıştırdın konu sahibi :KK70: 7-8 yıldır okulunu mu uzatıyo adam napıyo

Var öyle erkekler, mesela benim dayım. 30una geldi sayılır hala lisansta. Sadece askerlikten kalsa hadi neyse, herif hayattan kaçıyor. Sorumluluk yok, ekmek elden su gölden. Ben 23 yaşındayım, mezun oldum ve ona baktıkça mezun olduğuma pişman oluyorum. Hayat ona mı güzel ne :D

Var öyle erkekler, mesela benim dayım. 30una geldi sayılır hala lisansta. Sadece askerlikten kalsa hadi neyse, herif hayattan kaçıyor. Sorumluluk yok, ekmek elden su gölden. Ben 23 yaşındayım, mezun oldum ve ona baktıkça mezun olduğuma pişman oluyorum. Hayat ona mı güzel ne :KK70:

Gerçekten ya benim kuzenimde 30una geldi bu sene bitti okulu sonunda :D Valla onun gibi rahat olamadım hiç ben 22 i me bile iki ay oldu girdim adam hiç utanmıyor :D Amcam dalga geçiyo biraz daha bekleseydin kardeşin sana yetişecekti diye

Valla aynı semti geç aynı şehirde oturanlar bile yaka silkerken dublex evde oturulsa nolur. Sonucta her gün görüşülecek.
Çok iyi anlaşıyoruz masalı da evlenene kadar. O aşamaya gelene kadar zaten bütün kaynanalar sen gelinim değil kizimsin modunda oluyorlar . Sonra kopuyor kıyametler. Uzak ol huzurlu ol arkadaşım .

Keşke ablama da burayı okutabilseydik herkes tecrübeli kesinlikle mutasyona uğruyolar, KESİNLİKLE. İnanasın gelmiyo belki de ama ı-ıh olmuyo sen de ılımlı olsan kv de melek olsa hele bi de görümcek teee :halay:

Gerçekten ya benim kuzenimde 30una geldi bu sene bitti okulu sonunda :KK70: Valla onun gibi rahat olamadım hiç ben 22 i me bile iki ay oldu girdim adam hiç utanmıyor :KK70: Amcam dalga geçiyo biraz daha bekleseydin kardeşin sana yetişecekti diye

Bi üst öğrenime geçmediyse eğer , ikinci üniversitede tecil hakkı yok, ilki önlisans ve şuan lisans okuyorsa olabilir ama 4 yıllık lisans bitirdiyse 2. lisansta tecil hakkı vermiyorlar.Ama diğer türlü ilk öğrenimi olunca 29 yaşına kadar tecil hakları var diye biliyorum

Yahu kayınvalide,kayınpeder,görümce ve siz hep birlikte yaşayacaksanız evliliğin ne anlamı var? Bu kafayı anlamıyorum ben.
Evlilik; aynı yatakta uyuyoruz,yatıyoruz,sevişiyoruz değil ki... Kaldı ki evde onca insan varken bunları rahat rahat yapamazsınız bile.
Evin içinde tek başına ya da eşinle kafana göre takilamayacaksan,yatak odan dışında evin hicbiseyine müdahale edemeyeceksen ve sürekli hizmet edeceksen bu evlilik mi oluyor yani?

Kocasizliktan inim inim inlerim yine de cümbür cemaat oturmam; ha kayınvalide ve takımı ha kendi annemler hiç farketmez..

Bi üst öğrenime geçmediyse eğer , ikinci üniversitede tecil hakkı yok, ilki önlisans ve şuan lisans okuyorsa olabilir ama 4 yıllık lisans bitirdiyse 2. lisansta tecil hakkı vermiyorlar.Ama diğer türlü ilk öğrenimi olunca 29 yaşına kadar tecil hakları var diye biliyorum
Bir okulda lisans a başladı bir iki yıl okudu bıraktı başka bir okulda başladı sonra kaldı etti formasyonu ile 29 u buldu yaşı :D

Bu durumda olur ama bitirdi onur belgesi var falan diyo konu sahibi bu durumda tecil hakkı olmaması lazım.
Hee evet o banada tuhaf geldi zaten canım sordum onu okulunu bitirdiyse ikinci lisansta tecil hakkı olmaz benim bildiğimde o zaman herkes ömrünün sonuna kadar okur ;)

Valla ev ev üstüne olmaz ve bir evin bir hanımı olur... Anlaşıyosunuz şimdilik ama insan ayni evde annesi bile laf ettiğinde bozuluyo kv ettiginde cok daha bozulur gibi geliyor... Birde hürmetli değilim ve kv çalısıyo demissiniz, illaki yardim edersiniz ama yorgun işten gelen ve ev işleriyle uģraşmak zorunda kalan bi kv olsam vallahi Sürahi hanıma dönüşürüm

Back
X