DUDAK BAĞIII

1anne-

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2024
136
53
18
Arkadaşlar bir yaşında oğlum var bugün dişleri ayrık çıktı diye bi araştırma yapayım dedim dudak bağıyla tanıştım dudağını bi kalırdım altında bi deri var tutuyor resmen dişleri de ondan ayrık galiba sağlıklı bi bilgi bulamadım başına gelip küçük yaşta kestiren sonra dişleri normale dönen var mı ne yapmam lazım telaşlanmalı mıyım

Sanki kbb kesiyordu dudak bağını
Doktora götürüp görüş alabilirsiniz
Dişleri birleşir mi bilmiyorum ama güzelce diş bakımını yapın şekerli paketli yiyecekler tüketmesin demir damlası verdikten sonra nemli bezle dişleri silin

6 ay düzenli olarak doktora götürdüm ben dudak bağı vardı kesmeye gerek yok esner ince dediler ama kimse dudak bağından bahsetmedi yani bebekken bilinmiyor muydu bu. Çok endişeliyim şuanda nasıl kesiliyor

Arkadaşlar bir yaşında oğlum var bugün dişleri ayrık çıktı diye bi araştırma yapayım dedim dudak bağıyla tanıştım dudağını bi kalırdım altında bi deri var tutuyor resmen dişleri de ondan ayrık galiba sağlıklı bi bilgi bulamadım başına gelip küçük yaşta kestiren sonra dişleri normale dönen var mı ne yapmam lazım telaşlanmalı mıyım
Dudak bağının ordaki dişler tam uzadı mı? Bizimki de öyleydi. Dudak bağı var yani. Dişleri ilk çıktığında bikaç ay baya ayrık ayrık gezdi:) Şimdi baya uzadılar tamamen uzadılar yani dişleri birleşti göze batmıyor şu an. Ayrıklık devam ediyorsa kesebiliyorlarmış galiba. Sonra yerine oturur bence. Çünkü daha süt dişleri bunlar.

6 ay düzenli olarak doktora götürdüm ben dudak bağı vardı kesmeye gerek yok esner ince dediler ama kimse dudak bağından bahsetmedi yani bebekken bilinmiyor muydu bu. Çok endişeliyim şuanda nasıl kesiliyor
Ben de kızımda geç fark ettim. Sizin gibi her ay kontrole götürüyordum. Ama doktor hiç görmedi. Emziremedim, ememedi belki de bu engel oldu bilemiyorum. Dişleri ayrıktı. Şimdi daha iyi. KBB dilbağını kesiyormuş. Çocuk doktoruna sordum, 4 yaş gibi kesilebilir dedi. Öncesinde dişler daha da ayrılır demişti

benim de içime en çok bu dert oluyor ama biberonu tutuyor emziği tutuyor yani acaba memeye engel olsa biberona da mı olurdu diyorum kafam çok karıştı

Benim kızımın ayrikti ön iki dişinin arası ilkokuldayken ortodontik tedaviye başladığında kestirdik kapandı dişlerinin arası

Nasıl bi tedavi uyguladılar daha erken birşey yapılmıyor mu acaba

Yani açıkçası konuşmasında falan sıkıntı olursa diye korkuyorum baba diyor şimdi ama çok nadir söylüyor acaba b de mi zorlanıyor

Yok konusmada niye sıkıntı yaratsın daha erkende kestirebilirsiniz biz gerek gormedik doktora sorun

İnternette böyle şeylerle karşılaştım zaten dil bağından korkuyordum onu kesmeye gerek görmedikleri rahatladım şimdi de dudak bağı çıktı şu çocuk bi sağ Salim konuşsaydı 🤦🏻‍♀️ bugün bi arkadaşım oğlumdan sadece üç ay büyük kızı var o insanların isimlerini söylemeye başlamış bizimki anne babam mama geriden mi geliyor acaba diyorum

Benim oğlumun dudak bağı 7 yaşında kesildi. Diş doktoru kesti, 2 dikiş attı.
Dişleri ayrıktı, uzerinden 1 sene geçti ve şu an tamamen birleştiler.
İşlem korkutucu idi oğlum için. Uyuşması için sıra sıra epey iğne yapıldı. Tabii epey de kan oldu ağzı, yüzü.

Yaaa neden o kadar geç kesildi acaba bide lazerle kesiliyor falan diyenler vardı çocuğunuzun psikolojisi etkilenmedi mi bu durumdan allahım çok geçmiş olsun 🥹

Oğlum cok iradeli bir çocuk, etkilenmedi. Diş ayrikligi haricinde bir olumsuz etkisi olmamıştı. 7 yaşına kadar da hicbir doktor dudak bağı var, kesilmeli dememisti

Oğlum cok iradeli bir çocuk, etkilenmedi. Diş ayrikligi haricinde bir olumsuz etkisi olmamıştı. 7 yaşına kadar da hicbir doktor dudak bağı var, kesilmeli dememisti
Çok şükür. Yani ben çok muayene ettirdim aöa belli ki önceden anlaşılan bişey değilmiş olsa doktor mutlaka söylerdi inşama sanırım bu dil bağı gibi kendi kendine geçen bişey değil mecburen bi operasyon geçirecek oy oy ben sünneti kaygı ederken bide o çıktı

Back
X