düdüklü tencere ile imtihanım

nette baktım çeşitlerine her markada her türlü fiyattan vardediğin gibi. çok konuştum deme :)banada tecrübeli bilgiler lazım, üşenmeyip bu kadar yazdığın için sağol Brunella
Rica ederim, inşallah faydası olur.. Ben dediğim gibi 2 ayrı markanın, emsan 7 lt ve esse 4 lt kullanıyorum, bir takım normal çelik tencere takımı ve pilavlık tava takımı, birde esseden tesadüf çok uyguna denk getirdiğim döküm tavam var, yani düdüklüler 2 tane olunca boy boy tencere alma derdi, eskidi yandı yapıştı sorunu bitti..
Clipso düdklüde mesela, soğan ve eti az karıştırıp, içine fasılye kabak, patlıcan koyup en üzerinede domates püre ve tuz karabiber, 1-2 diş sarımsak atıp, üzerinede yine az tereyağ parçaları ve az su ilave edip, küçük kısık ateşte 1 saat kadar pişirme yaparım (bildiğin güveç oluyor )
Emin ol memnun kalırsın.

etin ve diğer sebzelerin pişme süresi farklı nasıl oluyo düdüklüde, bunuda yapmak istiyorumda korktuğum için yapamıyorum

etin ve diğer sebzelerin pişme süresi farklı nasıl oluyo düdüklüde, bunuda yapmak istiyorumda korktuğum için yapamıyorum
İşte bu yüzden ya önce kapak kaplı olarak su koymadan eti kendi haline pişirin, ister düdüklü kapağı kapatın fış sesi gelince kısıp 5 dk pişirin, 2. seçenek eti ve soğanı kavurup, sebzeleri koyun ve yukarıdaki sıralamaya göre pişirme yapın.
Bi tarifim daha et ile ilgili var, mesela kuzu kol veya but, kasapta doğratın, yıkayın ve ocakta ısıttığınız tencereye atın. içine hiç bir şey koymayın başka. Kapağını kapatıp,kısık ateşe koyun, bu düdüklü yada clipsoda pişer.. toplamda 1 veya 1,5 saat gibi sürede. Ama normal tencerede 3- 3,5 saatte pişer. Etler çıktığında lokum gibi olur. Lime lime Yanınada pilav yerken üzerine tuzu ve istenilen baharatları ilave ediliyor.

sağol başka sorum olursa yine bulcam seni :)

Yılda bir lastik değiştirilmeli bakımı yapılmalı.
Düdüklü tencerelere çok dikkat etmek lazım.

Clipso model mi cnm?
Allah korusun benim arkadaşın üstüne patladı da eli yandı ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…